Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום סיבה להתחצף, לשקר וכד'... במידה ולא ביצעת עבירה ואינך מסכים לדו"ח יש לציין זאת בפני השוטר ולהתעקש שירשום את דבריך בדו"ח. באופן מנומס יש לנמק את טענתך ולבקש לרשום זאת. זה הכל. את טענותיך תוכל לנסות להוכיח בבית המשפט.

אי אפשר לצפות לשום דבר מופחת, למרות שההגיון אומר אחרת.

פעם איבדתי חוגר בצבא ונשפטתי על ידי קצין של ענף אחר ביחידה (לא הכיר אותי). במקום לחרטט שהייתי בים וגנבו לי את הארנק הודתי שאיבדתי אותו. קיבלתי את העונש החמור ביותר - הרשעה בהתרשלות במסמכים צה"ליים וקנס מנופח (מת"ש של 100 ש"ח אם אינני טועה). אמנם הקצין "בן #ונה" אבל לא קיבלתי משהו שלא מגיע לי... זה החיים... (מזל שהפק"רית הייתה בלגניסטית ולא גבו ממני את הקנס בפועל, בכל זאת יש "צדק" בעולם).

ועוד קצת מניסיון אישי.

במהלך 10 שנות נהיגה קיבלתי 3 קנסות. שלושתם לצערי על עברות חמורות, ושלושתם כתוצאה מטעויות וחוסר תשומת לב נטו. לצערי אני לא יכול להעיד על עצמי שאני נהג זהיר ובטוח במיוחד. למרות שאני בוחן את הכביש וקולט סיטואציות מסוימות מראש, למרות שמירה על כללים מסוימים, אני נוהג לנסוע במהירות לא חוקית ולעיתים כנמנע אסון אני מבין את הטעות שלי בידעבד ומה יכל לקרות אם לא היה לי מזל. כל אלו ממתנים אותי בד"כ. יחד עם זאת - כולם עושים טעויות על הכביש. נהג שיגיד שלעולם אינו טועה - כנראה שאינו נוהג.

בשני מקרים הייתי ילד (תרתי משמע) וניסיתי להוכיח את צדקתי בבית משפט. קיבלתי הקלה בקנסות הכספיים בתמורה לשלילה על תנאי. היום בדיעבד אני מבין שמערכת החוק צדקה ולא היה בכלל על מה להתלהם.

בפעם השלישית הסברתי לשוטרים שטעיתי וניסחתי את כל הנסיבות המקלות שהיו לי (לא שמתי לב לקיומו של רמזור וביצעתי פניה כשהיה אדום), הסברתי שהכביש ריק, שהם ראו שהאטתי (לא זוכר אם אפילו עצרתי) ועשיתי פניה מאוד זהירה ועל פי הכללים (מה שנכון נכון, כלל איתות והכל...). כששאלו אם יש לי מה להוסיף אמרתי רק שזו טעות שלי ואני מצטער עליה. לעזור לי זה לעזור ואיחלתי להם המשך ערב מקסים.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

מנסיון שלי מתי שבאמת עברתי על החוק ותפס אותי מתנהג רגיל, לא מתעצבן ואם סתם מחפש איפה לתת אני אומר להתראות ונוסע. אם אתה פותח את הפה את תקבל.

פורסם

בעקרון, אין נכון ולא נכון.

הכל תלוי בבנאדם.

בכל מקרה לא היתי משקר, אבל גם בטח לא מספר את כל האמת. אף פעם אל תודו בעבירה. הודאת אתה נתון לחסדי השוטר \ בית משפט (אם תערער על הדוח), ואם נפלת על מתנדב, אני בכלל לא מקנא בך. לא הודאת, כנ"ל אבל אז אם תחליט לערער מצבך טוב בהרבה.

The Beauty & the Beast

בסיפור הזה היפה היא גם החייה

פורסם
לשוטרי תנועה אין שום מכסה של דוחו"ת, מיתוס אורבני שמקורו בנהגים ממורמרים. עשית עבירה? תפסו אותך? קבל דו"ח וסתום את הפה.

א. לשוטרים יש מכסה של דו"חות. המכסה היא 10 דו"חות "איכות" במשמרת. איך אני יודע? שוטר תנועה סיפר לי את זה הבוקר.

ב. אכן, קבל את הדו"ח וסתום את הפה - זו העצה הטובה ביותר בעת מפגש עם שוטר בנסיבות כאלה.

dirty old man

need love too

פורסם

בהנחה שקיבלתי דו"ח על חציית קו הפרדה רצוף (לא היה ולא נברא עברתי בקו המקווקוו ויש לי עדה ברכב)

השוטרת טענה שראתה אותי חוצה בפס לבן שאמרתי לה שהשתלבתי בזהירות עם איתות לנתיב הפניה בקו המקווקו היא אמרה שהיא עומדת במקום שלא רואים אותה והיא רואה רק את הקו הלבן ולא את המקווקו בכוונה. היא התחבאה מאחורי עצים ואיזה f350 של חברת חשמל שעשה עבודות בצומת גם את הניידת היא העמידה על המדריכה בצד ימין וגם אותה לא ראו.

האם זה יכול לעזור לי במשפט?

פורסם
בהנחה שקיבלתי דו"ח על חציית קו הפרדה רצוף (לא היה ולא נברא עברתי בקו המקווקוו ויש לי עדה ברכב)

השוטרת טענה שראתה אותי חוצה בפס לבן שאמרתי לה שהשתלבתי בזהירות עם איתות לנתיב הפניה בקו המקווקו היא אמרה שהיא עומדת במקום שלא רואים אותה והיא רואה רק את הקו הלבן ולא את המקווקו בכוונה. היא התחבאה מאחורי עצים ואיזה f350 של חברת חשמל שעשה עבודות בצומת גם את הניידת היא העמידה על המדריכה בצד ימין וגם אותה לא ראו.

האם זה יכול לעזור לי במשפט?

אם יש לך תמונות, זה טוב, עדה אפילו יותר טוב, גם וגם בכלל מצויין.

אם אתה הולך למשפט, בית דין לתעבורה זה מסחרה.. עם קצת מזל אתה סוגר עם התובע משהו סימלי יותר.

בהגדרה ללכת למשפט פחות כדאי, רק העו"ד ישחק לך את הארנק.

אם הכל ברור, לך למשפט, ואם קצת מזל השופט יקשיב ויזכה, אם הכל אפור, הדרך אל הזיכוי עוד יקרה.

The Beauty & the Beast

בסיפור הזה היפה היא גם החייה

פורסם

עד או עדה לא נחשבים בבית המשפט אם הם היו אתך ברכב, רק לידע כללי.

מאיפה מגיע הפחד הזה מבתי משפט? תמיד כדאי לגשת למשפט. במקרה הכי גרוע אפשר לסגור הקלה עם התובע, אבל אני תמיד מעדיף לעמוד מול שופט ולשטוח את טיעוניי.

אם אתה יודע להתלבש ולדבר יש לך סיכוי יותר מטוב לקחת את השוטרת. ואני לא צוחק. לא לגשת למשפט עם ג'ינס וטי שירט. ולא לגשת למשפט אם אתה לא מספיק רהוט. כל הסטריאוטיפים עובדים טוב מאוד מול שופט שרואה עשרות אנשים ביום.

בדר"כ משפט נערך לאחר שנה והשוטר שחילק לך את הדוח, חילק מאז עוד מאות דוחות והוא לא באמת זוכר את המקרה הספציפי שלך. לא צריך שום עו"ד, תייצג את עצמך. נותנים לך לתשאל את השוטר ואתה יכול לגרום לאותה שוטרת למעוד כמה פעמים מכיוון שהיא לא תזכור כלום וזה אם היא תגיע בכלל. בהרבה מקרים היא לא תגיע ואז ידחו את המשפט וסיכויים גבוהים שלפני המועד הבא יבטלו לך את הדוח כי יבינו שאתה רציני.

מה שאני כן ממליץ לך זה ללכת לצלם את המקום שבו השוטרת התחבאה. צלם אותו מבחוץ וצלם אותו מנקודת המבט שלה אל הכביש ותוכיח כמה קשה לראות משם את קו ההפרדה.

זה יראה שאתה רציני וזה יגיע למקום של מילה כנגד מילה, ברוב המקרים אם תהיה רהוט ואמין, השופטת תבטל את הדוח מחמת הספק.

טיעון שמצאתי שעובד מאוד טוב הוא שהדוח ברוב המקרים עולה פחות מיום עבודה שוויתרת עליו בכדי להגיע רק על שום העיקרון.

פורסם

להיות רגוע ולא להרים את הקול, לדבר איתו בכבוד הראוי,

והכי חשוב להיות נחמד לדוגמה : ״מה שלומך !״ ולדבר איתו

• תוכן חדש...