Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

יש י קורולה 2006 ואני רוצה להחליף שמן הבעיה היא שבספר רכב באנגלית כתוב 5W30 ובספר בעיברית כתוב 10W30 או 15W40 במוסך טויוטה שמים שמן 10W30 מינרלי אבל אני יודע שהסינטטי הרבה יותר טוב אני גם יודע שיש דרגות איכות

בקיצור אין לי מושג לפי איזה ספר ללכת חבל שזה לא מתואם

בברכה . אבי !

פורסם

1. לא קיימת הנחייה של ייצרן הרכב למלא שמן סינטטי מלא אלא שמן המתאים למפרטי API או התקן היפני (ILSAC).

2. אני ממליץ לך להיצמד להוראות הייצרן הכתובות בספר בשפה האנגלית ולא הייבואן ככתוב בספר הרכב בשפה העברית. אכן אצל הרבה ייצרני רכב לא קיימת התאמה בין המלצות בספר הרכב בשפה האנגלית לזה בשפה העברית מכיוון שייבואן מתאים את צמיגות השמן בהתאם לאקלים השורר במדינה שהרכב נמכר (אני אישית לא סומך על הבנתם הטכנית בעניין).

3. אני ממליץ לך למלא שמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 או 5W30 בדרגת איכות SL/SM של חברות בעלות שם.

מאין לך לדעת שמילאו לך שמן מינרלי 10W30 ? אני מעריך שהשמן הינו חצי סינטטי.

איזה כייף לי :)

פורסם

בקשר לשאלה מאיפה אני יודע שהשמן שיש לי עכשיו הוא מינרלי זה מה שאמרו לי במוסך של טויוטה .

דרך אגב האם אין בעיה לשים 10W40 . הרי הם כתבו בספר באנגלית 5W30 טיב SL/SM

בברכה . אבי !

פורסם

בגלל בעיות הבוצה הנפוצות ברכבי טויוטה קורולה משנים עברו, אני ממליץ לך על שמן 5W40 בדרגת איכות SL/SM סינטטי מלא אשר יקטין את רמת השחיקה של המנוע בשניות הקריטיות בזמן התנעת המנוע, וגם יאפשר זרימה מהירה יותר של שמן לסיכוך מכלולי המנוע וגם יקטין את צריכת הדלק במידת מה.

פורסם

בקורולה שלי אני קונה שמן סינטטי מלא 5W-30 של ROYAL PURPLE ומביא למוסך שישימו בזמן הטיפול. התחבטתי כמוך בשאלה ובדקתי את הנושא רבות עד שהחלטתי שזה עדיף על המינרלי ששמים במוסך. כך גם כתוב בכל הספרות הטכנית של TOYOTA שהצלחתי למצוא באינטרנט.

פורסם

איפה אפשר לקנות שמן 5W30 בחיפה בדקתי כבר במספר חנויות ואין להם. ועל הדרך הם אמרו לי שבטויוטה לא שמים 5W30

אלה 10W30 המינרלי . כמובן שאני מאמין לספר של טויוטה ולא להם

בברכה . אבי !

פורסם

תמיד עדיף חצי סינטטי או סינטטי מלא על המינרלי ששמים במוסכים של טויוטה.

5W30 אפשר למצוא בקלות בכל מוסך או בכל חנות חלפים (אני קניתי לפני כמה חודשים 5W30 של מוטורקראפט באריזה של 5 ליטרים בעלות של 100 שח). ה 5W30 הוא חצי סינטטי או סינטטי מלא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ב 4חנויות חלפים שבדקתי לא היה את השמן 5W30 אני גר בחיפה ואין לי בעיה לנסוע. מישהוא מכיר חנות או מקום שמוכרים את השמן הנ"ל . אני מאוד אשמח לדעת

בברכה . אבי !

פורסם

תודה !

משהוא מכיר איפוא מוכרים של חברות LIQUI MOLI או MOBLI . מוזר שבמדינה מפותחת כמו שלנו זה לא נפוץ

בברכה . אבי !

פורסם

באיזור ת"א לא חסר היכן לרכוש את השמנים שציינת.

נסה לרכוש את השמנים באוטודיפו שלפעמים המחירים שלהם נוחים ואפילו זולים בהשוואה למקומות אחרים בתקופת מבצעים בלבד.

פורסם

באוטו דיפו חוצות המפרץ גם הייתי ואין את השמנים הנ"ל .

אים יש באזור במרכז זה מעודד

בברכה . אבי !

פורסם
מאין לך לדעת שמילאו לך שמן מינרלי 10W30 ? אני מעריך שהשמן הינו חצי סינטטי.

הרכב שלי מטעם העבודה מטופל במוסך של טויוטה בלבד.

בתשובה לשאלתי, אמר לי המנהל הטכני שהם משתמשים ב-10W-30 מינרלי המתוסף כך שהוא שווה ערך לחצי סינטטי.

כששאלתי למה לא משתשים בשמנים איכותיים יותר, אמר שלתדירות הטיפולים שמן זה מספיק.

לשאלת פותח השרשור,

בקורולה הפרטית שלי, בציר 2005, אני משתמש ב-5W-40 של L.M.

• תוכן חדש...