Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוטי - אני לא חושב שזה יעשה בלבול בשרשור, ובכלל גם פותח השרשור יוכל להשתמש במידע הזה,

רן -

השילוב של שלט הגה מתחלק ל-2 חלקים,

שלב ראשון - שילוב שלט IR במחשב, אתה למעשה צריך להגיע למצב שיש לך שלט רגיל, ועין IR שיודעת לקבל פקודות, ומבצע את הפעולות שאתה רוצה,

בשלב השני אתה קונה את שלט ההגה ומלמד אותו (זה שלט לומד) את הפונקציות שאתה מעוניין, מהשלט המקורי.

אני השתמשתי ברכיבים הבאים לפרוייקט

שלט הגה

קיט שלט מחשב (שלט, עין IR, ותוכנת שליטה)

אני השתמשתי בשלט מחשב הזה, אבל אפשר להשתמש בשלטים נוספים,

כל עוד מדובר בשלט שמיועד למחשב, ושהתוכנה שלו בנויה ככה שתוכל לייצר לך שליטה על מה שבא לך, ולא רק על תוכנות ידועות מראש, שים לב זה חשוב, יש שלטים שיודעים לשלוט רק על WINAMP, MP, ITUNES וכאלו, ולא נותנים לך אפשרות לקבוע הוט קי חופשי,

• תגובות 244
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פותח הדיון אני מצרף את המפרט שלי בשביל שתקבל רעיונות ותחווה את דעתך.

ראתי שאתה רוצה לקנות את הE7500, יש לי ניסיון עשיר עם חומרה, אני בונה מפרטים שנים.

לדעתי, זה סתם מקפיץ לך את התקציב ואת ההשקעה ללא צורך.

מעבד אטום 330 עם לוח עולה רק 800 שקל, ומניסיון מהE בוקים הקטנים שמגיעים בדר"כ עם אטום 270 הוא מספיק חזק וללוח גם כרטיס מסך מובנה לא רע בכלל.

המחירים מKSP.

שים לב למארז גם, מידות 26 רוחב, 31 אורך וגובה 7 מגיע עם ספק - אבל לא מותאם לרכב, השאלה אם אפשר להתאים.

זכרונות 4gb עם קירור פאסיבי, זה לא חשוב בכלל רק לידע, הם לא מתחממים.

להארד דיסק חיישן נפילה חופשית שמגן עליו בעת תאונה/נפילה רצינית ו 320GB עם 16 קאש

לגבי כרטיס קול, אני לא בטוח היות ואני לא מבין בזה.

מסך של ליליפוט עם מבנה למרצדס, עולה 295 דולר

ועוד כל מיני שטויות חשובות כמו בלוטות' ומתאם רשת אלחוטית

בשורה התחתונה המחשב הזה מתאים לכל שימוש אפשרי, עיבוד קול ברמה של השמעה ומולטי טסקינג אפשרי ביותר, בעיקר בגלל ה4GB.

לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS Price Units Total AT3N7A-I Atom 330, Nvidia ION, 2xDDR2 800, PCI, HDMI 795 1 795

זכרונות‏ DDR II 800Mhz Price Units Total 2x2GB Patriot Extreme Performance Viper Dual Channel 480 1 480 כרטיסי קול‏ Creative Price Units Total Creative X-Fi Xtreme Audio 260 1 260 דיסקים קשיחים לניידים‏ Western Digital Price Units Total Scorpio 320GB 16MB 7200RPM Sata With free-fall sensor 480 1 480 צורבים‏ Pioneer Price Units Total DVR-TS08 DVD±RW x8 Black Sata Internal Slim Slot For Laptop 245 1 245 כבלים מתאמים ובקרים‏ מתאמים USB Price Units Total USB 2.0 4-Port Hub With External Power Adapter 35 1 35 USB To Mini BlueTooth Adapter 20 Meter 30 1 30 ציוד רשתות‏ כרטיסי רשת אלחוטיים Price Units Total Edimax EW-7718 nMax Wireless 802.11n (Mimo) USB Adapter 178 1 178 מארזים‏ HEC Price Units Total Compucase 8K01 Mini-ITX With 200W PSU 340 1 340 מקלדות‏ Price Units Total 2 Lang. (Eng / Heb) Silicon Flexible 40 1 40 עכברים‏ Price Units Total Targus Wireless Laptop Mouse With Ultra Mini Receiver 95 1 95 Total price 2978 ₪

for payments 12 X 249 ₪

פורסם

היי קראש , ( אשמח את תפרסם את השם ...)

גם אני המון שנים בניתי המון מפרטים ( באתר HWZONE ) , ואני ממש לא מבין מה הצורך במעבד ביתי במחשב ברכב שאמור לבצע רק , ניגון פשוט , ניווט ועוד קצת מסביב .

זה לא שצריך מכונת ביצועים קטנה ברכב .

אתה יכול לעבוד עם אטום קטן , שגם לא מתחמם כמעט , ולא לעבוד עם מעבד ביתי .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

קוראים לי מתן, נעים מאוד.

גם אני הייתי הרבה שנים בזון ולפני כן בגיימר ובPC-tip בזמנו הייתי מנהל באתר.

אני עובד כבר הרבה שנים בתחום..

האטום הזה הוא גם אובר קיל;)

פורסם

מתן

אם המטרה היא חסכון בכסף אז אפשר לוותר על הion

יש המון לוחות עם 330 שעולים חצי מזה

אני עם intel d945gclf2 שעולה כ400 ש"ח ומרוצה מאוד

החסרונות מורגשים רק כשרוצים לעבור לdsp מלא על המעבד ואז אתה יחסית מוגבל וצריך להיות מחושב בניצול המשאבים ( אפשרי ביותר אבל לא ראש שקט כמו מעבדים חזקים יותר )

היתרונות של הion מולו הם בעיקר -

1.תמיכה ב800mhz בזכרונות + dual channel לעומת סטיק בודד של 667 בintel

2.2 יציאות ווידאו , dvi / hdmi לעומת יציאה בודדת של vga ( יש tvout שמאוד קשה לגרום לו לעבוד )

3.ביוס מהיר יותר לעומת האינטל שלרוב לוקח לו 5 שניות רק לבצע פוסט

4.תמיכה יותר טובה בopengl שלי אישית אין ממש מה לעשות איתה

לגבי ה4 ג'יגה זכרון אני לא רואה בזה שום צורך

ויותר מזה זה יכול להוות חסרון

אין שום צורך ביותר מ2 ג'יגה , כדי לנצל 4 ג'יגה אתה צריך לעבור למערכת מבוססת 64 ביט

בנוסף אם אתה עובד עם hibernate אז זה יכול להוות מכשול רציני בזמן העלייה

הארדיסק

אני עובד עם 160 ג'יגה של סמסונג 3.5 אינץ' בעל פלטה אחת ולא נתקלתי בבעייה אחת מאז ההתקנה

ככה שלדעתי לא צריך להסחף על זה

אם אתה דואג לנתונים

ssd של 16/32 ג'יגה למערכת + הארדיסק רגיל למדיה יהיה אולטימטיבי לדעתי

כרטיס קול

תלוי במה שאתה רוצה לעשות עם המחשב

יש אנשים שגם הכרטיס קול onboard יספק אותם

צורב

אני אישית רואה את זה כמיותר , ולא חשבתי פעם אחת על למה אין לי כונן סידי

מקס' לדעתי כונן אופטי חיצוני usb שתוכל לקבע במקום נוח

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

נגעת בכל הנקודות הרגישות חח

האמת שגם עם מערכת 64 ביט אני לא אנצל את ה4GB, רק תהיה לי תמיכה.

ובקשר להארד דיסק, כבר ירדתי. רק עצבן אותי שאין לו את החיישן שיש בגירסה של ה320

SSD יכול להיות פתרון לזעזועים, אבל המחיר..

בכרטיס קול, כאמור אני לא מבין. המטרה של הקארפיסי מבחינתי היא פחות כיוון תדרים (בכלל לא אפילו) אלא יותר הפונקציות הלנוות, כמו אינטרנט, קליפים, GPS וכו'.. אז יכול שאני אוותר

בקשר לION, אני לא מוותר, בגלל כל היתרונות שציינת.

בקשר לצורב, המחיר זהה לכונן אופטי רגיל והמיקום של הקארפיסי הוא בתא כפפות, אז הגישה הכי נוחה לכונן ומשום שאני קונה בשלבים, אולי אני אוותר ובעתיד אוסיף אם ארגיש את החוסר..

העלת לי הרבה נקודות למחשבה,

אני כרגע קונה את החלקים למערכת, החלטתי ללכת על jbl 1004 ודוטק מקדימה, סאב כנראה יהיה puch2 דגם Z הישנים שיש לי במחיר מציאה

ואם אני אוסיף בעתיד עוד קומפוננט אז אני אקנה מונו

ומבחינת מסך אני קונה את הליליפוט שמותאם למרצדס ומחליף את הבניה שניסרו בשביל להכניס מונה (היה מונית של אבא שלי) את הליליפוט אני אקבל ממש בקרוב היות וחבר חוזר מחו"ל;)

או במילים אחרות:

לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS Price Units Total AT3N7A-I Atom 330, Nvidia ION, 2xDDR2 800, PCI, HDMI 795 1 795 זכרונות‏ DDR II 800Mhz Price Units Total 2x1GB Patriot Signature 235 1 235 דיסקים קשיחים לניידים‏ Western Digital Price Units Total Scorpio 160GB 7200RPM 16MB Sata II 295 1 295 כבלים מתאמים ובקרים‏ מתאמים USB Price Units Total USB 2.0 HUB x4 Ports 22 1 22 כבלים מתאמים ובקרים‏ מתאמי חשמל Price Units Total Advice GP100 Car Adapter 190 1 190 ציוד רשתות‏ כרטיסי רשת אלחוטיים Price Units Total Edimax EW-7718 nMax Wireless 802.11n (Mimo) USB Adapter 178 1 178 מארזים‏ HEC Price Units Total Compucase 8K01 Mini-ITX With 200W PSU 340 1 340 מקלדות‏ Price Units Total 2 Lang. (Eng / Heb) Silicon Flexible 40 1 40

Total price 2095 ₪

for payments 12 X 175 ₪

אי אפשר לשלב ספק רגיל שיעשה את העבודה?

פורסם

אפשר להזמין ssd מחו"ל , המחירים לא כאלה נוראים ל16 ג'יגה לדוגמא

שוב לדעתי זה קצת overkill

ואם זה מכוון לשיפור זמני עלייה אז רק בווינדוס 7 זה מורגש

עוד פעם אני עם הארדיסק 3.5 אינץ' רגיל - בעייה אחת לא הייתה לי

הרבה חברים פה עם 2.5 אינץ' - לא נתקלו בשום בעיות עד כמה שידוע לי

לגבי הליליפוט

מקווה שלקחת את הדגם עם הdvi לפחות אם אתה הולך בסוף על הion

בהצלחה :)

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

תודה

אני כמובן אעדכן עם תמונות;)

השלב הראשון זה המערכת...אני רק מחכה שיעבור ה 23 לחודש ואני אראה כמה קנס אני צריך למשלם למדינה האוהבת אזרחיה שלנו.

בקשר למסך, ראיתי את הדגם שרציתי ואיבדתי את הקישור, זה דגם שמגיע עם הבניה של המרצדס שכאמור היא הרוסה אצלי...

אני אברר עליו את הפרטים המלאים.

תודה על הייעוץ

ופותח הדיון, תשקול לרדת בכוח מחשוב, ובכסף.

עריכה: המסך:

http://www.bybyte.com/

אם זה לא מגיע אז זה בLCD + dash kit והראשון משמאל למעלה, למרצדס.

הוא VGA אבל זה לא קריטי..

עריכה2: מצאתי את הדאש קיט ב40 דולר, אולי אני אקנה בפרד ומסך בנפרד?איזה מסך מומלץ אם כן?

פורסם
פותח הדיון אני מצרף את המפרט שלי בשביל שתקבל רעיונות ותחווה את דעתך.

ראתי שאתה רוצה לקנות את הE7500, יש לי ניסיון עשיר עם חומרה, אני בונה מפרטים שנים.

לדעתי, זה סתם מקפיץ לך את התקציב ואת ההשקעה ללא צורך.

מעבד אטום 330 עם לוח עולה רק 800 שקל, ומניסיון מהE בוקים הקטנים שמגיעים בדר"כ עם אטום 270 הוא מספיק חזק וללוח גם כרטיס מסך מובנה לא רע בכלל.

המחירים מKSP.

שים לב למארז גם, מידות 26 רוחב, 31 אורך וגובה 7 מגיע עם ספק - אבל לא מותאם לרכב, השאלה אם אפשר להתאים.

זכרונות 4gb עם קירור פאסיבי, זה לא חשוב בכלל רק לידע, הם לא מתחממים.

להארד דיסק חיישן נפילה חופשית שמגן עליו בעת תאונה/נפילה רצינית ו 320GB עם 16 קאש

לגבי כרטיס קול, אני לא בטוח היות ואני לא מבין בזה.

מסך של ליליפוט עם מבנה למרצדס, עולה 295 דולר

ועוד כל מיני שטויות חשובות כמו בלוטות' ומתאם רשת אלחוטית

בשורה התחתונה המחשב הזה מתאים לכל שימוש אפשרי, עיבוד קול ברמה של השמעה ומולטי טסקינג אפשרי ביותר, בעיקר בגלל ה4GB.

לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS Price Units Total AT3N7A-I Atom 330, Nvidia ION, 2xDDR2 800, PCI, HDMI 795 1 795

זכרונות‏ DDR II 800Mhz Price Units Total 2x2GB Patriot Extreme Performance Viper Dual Channel 480 1 480 כרטיסי קול‏ Creative Price Units Total Creative X-Fi Xtreme Audio 260 1 260 דיסקים קשיחים לניידים‏ Western Digital Price Units Total Scorpio 320GB 16MB 7200RPM Sata With free-fall sensor 480 1 480 צורבים‏ Pioneer Price Units Total DVR-TS08 DVD±RW x8 Black Sata Internal Slim Slot For Laptop 245 1 245 כבלים מתאמים ובקרים‏ מתאמים USB Price Units Total USB 2.0 4-Port Hub With External Power Adapter 35 1 35 USB To Mini BlueTooth Adapter 20 Meter 30 1 30 ציוד רשתות‏ כרטיסי רשת אלחוטיים Price Units Total Edimax EW-7718 nMax Wireless 802.11n (Mimo) USB Adapter 178 1 178 מארזים‏ HEC Price Units Total Compucase 8K01 Mini-ITX With 200W PSU 340 1 340 מקלדות‏ Price Units Total 2 Lang. (Eng / Heb) Silicon Flexible 40 1 40 עכברים‏ Price Units Total Targus Wireless Laptop Mouse With Ultra Mini Receiver 95 1 95 Total price 2978 ₪

for payments 12 X 249 ₪

הרכיבים של המחשב עצמו כבר אצלי כך שזה המפרט :-D אבל בכל אופן אטום יהיה קצת חלש לבצע גם עיבוד סואנד וכל המיסביב (את העיבוד יעשה המעבד), אם כבר נכנסים להשקעה אז למה לא עוד טיפה השקעה ולקבל הרבה יותר :

מעבד E7500 עולה 600 שקלים , לוח אם תואם ברמה טובה 350 שקלים שיוצא ביחד 950 שקלים לעומת ה 800 שאמרת אבל נותן הרבה יותר , חוץ מזה יש אופציה לשינויים ( להחליף מעבד , לוח אם )

אבל כל אחד ומה שהוא רוצה לעשות עם המחשב , אם אתה לא רוצה עיבוד רציני בסואנד אתה יכול משהו חלש יותר .

פורסם

אם עיבוד רציני מטרתך וכבר רכשת, אז אין טעם להתווכח;)

השאלה כאן היא גם גודל, שזה עוד יתרון לאטומים.

באיזה תוכנות אתה הולך להשתמש שמצריכות כוח עיבוד?

נ.ב

תתחדש;)

מחכה לתמונות - יאמי:D

פורסם

אני עוד לא סגור על תוכנה ספציפית אבל בשביל עיבוד סואנד אם מספיק אפשרויות כיוון צריך קצת כוח עיבוד , הגודל פחות מטריד אותי כי המארז ישב מאחורה כך שלא חסר מקום , עכשיו אני מתלבט אם לבנות מארז מאלומיניום או לקנות מוכן ולסגור עניין . עלות דומה

• תוכן חדש...