Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טמפ' מנוע נמוכה - אלמרה 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון שמתי לב שבנסיעה בירידה ממחלף שורש לשער הגיא, טמפ' המנוע יורדת כמעט עד לקו המינימום. אני מבין שזה נובע מהקירור האפקטיבי שמתקבל בנסיעה בירידה (ומההתקררות במזג האויר..) אבל נראה לי קצת מוזר. לא זכור לי שזה היה כך בעבר.

חוץ מזה האוטו מתפקד מצוין. צריכת דלק מעולה (1:14 מחוץ לעיר). אין תלונות. סתם מעניין אותי לדעת מה יכולה להיות הסיבה.

לא נראה לי שזה יכול להזיק כי אחרי הירידה הטמפ' מתייצבת על אמצע הסקלה.

תודה

פורסם
שלום רב.

לדעתי,ציר הטרמוסטט התעקם ובכך נלכד על מצב פתוח.

החלף טרמוסטט.

לא נראה לי. אם המצב היה כזה - הטמפ' היתה נמוכה כל הזמן ולא רק בנסיעה בירידה.

פורסם

ערב טוב,

הבעיה שלך היא בטרמוסטט, הוא נמצא במצב פתוח כל הזמן.

מה שקורה זה שהרדיאטור מקרר את המנוע באופן תמידי, גם כשהמנוע קר.

בנסיעה הוא מתקרר יותר מכיוון שהמים שברדיאטור מתקררים מאוויר, וכך גם המנוע.

לא הייתי ממליץ להישאר עם מצב זה.

לא בריא למנוע.

פורסם

אשמח אם תסבירו לי למה ב-90% מהזמן המנוע נמצא בטמפ' תקינה ורק בנסיעה בירידה מורגשת הירידה בטמפ'.

הרי אם הטרמוסטט אכן פתוח כל הזמן, המנוע היה צריך להיות בטמפ' נמוכה כל הזמן, הלא כן? במצב תקין הטרמוסטט נסגר לפרקי זמן ממושכים יחסית.

תודה

פורסם

האלמרה ידנית?

בסאני שלי תופעה דומה. בנסיעה בזמן ארוך בירידה יש קירור אפקטיבי (המנוע מסתובב בסל"ד) ואין דלק ממערכת ההזרקה ולכן אין חימום. בישורת החום חוזר לנורמל. הטרמוסטט תקין, כמובן.

:turn-l:
פורסם
אשמח אם תסבירו לי למה ב-90% מהזמן המנוע נמצא בטמפ' תקינה ורק בנסיעה בירידה מורגשת הירידה בטמפ'.

הרי אם הטרמוסטט אכן פתוח כל הזמן, המנוע היה צריך להיות בטמפ' נמוכה כל הזמן, הלא כן? במצב תקין הטרמוסטט נסגר לפרקי זמן ממושכים יחסית.

תודה

אני אסביר לך.

הטרמוסטט נועד כדי לייצב את טמפרטורת המנוע בכל תנאי הדרך לרבות עמידה ממושכת ברמזור,ונסיעה בירידה או עלייה.

הטרמוסטט אחראי על חימום המנוע לטמפרטורת עבודה ולא ההפך,

וזאת ע"י פתיחת/סגירת השסתום לצורך וויסות החום.

כאשר הטרמוסטט נלכד במצב פתוח,תתבצע מחזוריות של מים ללא הפסקה ובלי שסתום שיפקח על הרוטצייה,ובמצב הזה אתה מקבל טמפרטורה תקינה בעלייה או בעמידה בפקק,כי ממילא השסתום היה אמור להפתח במצבים אלו.

אבל בירידה כאשר הרדיאטור בקדמת הרכב נפגש עם האוויר במהירות,וממילא הסל"ד נמוך וכלל אין מאמץ מנוע,טמפרטורת המנוע צונחת,ובדיוק בזמן הזה שסתום הטרמוסטט צריך להיסגר על מנת לשמור על חום יציב ולא נמוך,מה שלא קורה אצלך.

לכן קרא שוב מה כתבתי למעלה.

בהצלחה.

פורסם
אני אסביר לך.

הטרמוסטט נועד כדי לייצב את טמפרטורת המנוע בכל תנאי הדרך לרבות עמידה ממושכת ברמזור,ונסיעה בירידה או עלייה.

הטרמוסטט אחראי על חימום המנוע לטמפרטורת עבודה ולא ההפך,

וזאת ע"י פתיחת/סגירת השסתום לצורך וויסות החום.

כאשר הטרמוסטט נלכד במצב פתוח,תתבצע מחזוריות של מים ללא הפסקה ובלי שסתום שיפקח על הרוטצייה,ובמצב הזה אתה מקבל טמפרטורה תקינה בעלייה או בעמידה בפקק,כי ממילא השסתום היה אמור להפתח במצבים אלו.

אבל בירידה כאשר הרדיאטור בקדמת הרכב נפגש עם האוויר במהירות,וממילא הסל"ד נמוך וכלל אין מאמץ מנוע,טמפרטורת המנוע צונחת,ובדיוק בזמן הזה שסתום הטרמוסטט צריך להיסגר על מנת לשמור על חום יציב ולא נמוך,מה שלא קורה אצלך.

לכן קרא שוב מה כתבתי למעלה.

בהצלחה.

תודה על ההסבר.

• תוכן חדש...