Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה מאומצת כשהמנוע קר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב,עם כל המטרות כוונות והוצאות ושימושים שלו הוא עדיין מכונה בסופו של דבר.

ומכונה שלא מנצלת את עצמה ביומיום,צריכה לרוץ במהירות קצת יותר גבוהה וקצת יותר ניצול מדי פעם כדי "לשמן" את כל חלקי המערכת.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלי התחום האסור (האדום) מתחיל ב-6500 סל"ד, אבל כבר ב-5000 המנוע משמיע זעקות שבר מחרידות. אין גם אופציה של ממש לתפעול ידני. אם מעבירים ל-3 פשוט מבטלים את המערכת ההיברידית ואז באמת נהיה קל "להתעלל" במנוע. בהייברידים הראשונים שהגיעו ארצה הייתה בעייה של תפעול המזגן בעצירות, והתפרון לבעייה היה להעביר ל-3 ולבטל את כיבוי המנוע. אבל במודלים 2008 והלה הבעייה לא קיימת, לכן גם אין סיבה לגעת במוט ההילוכים.

עצתכם נשמעת לי הגיונית, שמעתי אותה גם פעם מיודעי דבר. אגב, כל 10000 קמ אני שם תוסף Gold Label. הוא נמכר באוטו דיפו ב-50 ש"ח כביכול במקום 150. האים התוסף הנ"ל נחשב לטוב? ואם לאו, איזה תוסף מומלץ?

פורסם

גולד לייבל הוא טוב, K44 גם טוב, וליקוי מולי גם מוציאים תוסף אגרסיבי פחות, לשימוש כל 2,000 ק"מ.

בכל מקרה, לא הייתי רוכש מוצרים אלו באוטו דיפו, הם בד"כ יקרים יותר מאשר בחנויות פרטיות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
מעקב לאחר נתוני צריכת הדלק מהווה סוג של ספורט בקרב בעלי הרכבים ההיברידיים' date=' בדיוק כמו זמן ההגעה ל-100 קמ"ש או המומנט בקרב בעלי רכבי הספורט, אשר גם נכונים לשלם סכומים לא קטנים על התענוג המיותר הנ"ל. [/quote']

אין לי רכב ספורט, יש לי רכב חזק יחסית (208 כ"ס) עם יכולות ספורטיביות משהו.

הכיף הגדול שלי הוא לעלות את העליות של שער הגיא בואכה י-ם כשהכביש פנוי יחסית (בד"כ הוא לא), לתת בגז (אפילו לא עד הסוף) להוריד הילוך (3-4 מתוך 6) ולתת בראש לכל מה שנוסע סביבי.

הריחוף חסר המאמץ של הרכב בשילוב עם המהירות שהוא מפתח בעלייה - עושה לי את זה. על הכיף הזה אני מוכן לשלם בעוד כמה ליטרים לתידלוק (אגב הרכב הזה חסכוני מאוד יחסית לנפח המנוע ולמשקל).

פורסם
כשהכביש פנוי יחסית (בד"כ הוא לא).

יוצא לי לפגוש כביש פנוי לסירוגין רק בסביבות 6 בבוקר. תקעו לנו סמינר מחלקתי ב-9 בבוקר ואז אני יוצא בסביבות 6 ע"מ להמנע מהפקק הענק. ואיזה פלא - הכביש הפנוי לכאורה מלא משטרות, כך שגם ה-94 קמ"ש הקבועים שלי גורמים לי לדאגות (בכל זאת המהירות המותרת הינה 90). את שאר הנסיעות אני מבלה בין פקק לפקק. אזי אני תוהה מה הטעם בביצועים. אבל אם בכל זאת יוצא לך להנות מהם מפעם לפעם - אז מה טוב.

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

אהלן, החורף מגיע לשיאו ורציתי להתייעץ עם חברי הפורום, הותיקים שבנהגים והמביני עניין לגבי סוגיה שעלתה בראשי.

כשאני חוזר מהעבודה הביתה בלילה, הקור בחוץ גורם לרכב להתחמם רק אחרי 8-10 דקות נסיעה (תלוי אם יש לי עמידה ברמזור בדרך או שהנסיעה רציפה), ויש ימים גם שבכלל נוראי לעבור את הנסיעה בקור הזה, לפני שהאוטו מספיק להתחמם.

בגדול הנסיעה שלי עד הבית גובלת ב20 דקות.

היום ישבתי קצת ברכב 5 דקות כשהוא מונע ונתתי לו להתחמם בעמידה, וכבר תוך 4 דקות נסיעה כמובן, הוא הגיע לטמפרטורה הרצויה.

השאלה שלי היא כזו:

איזה מצב עדיף יותר , התחלת נסיעה במנוע קר מאוד, והתחממות שלו תוך כדי הדרך?

או שמא כדאי לי לתת לאוטו להתחמם קצת כשהמנוע פועל על סרק, ולהתחיל בנסיעה 2-3 דקות אחר כך?

השאלה תופסת גם לגבי כדאיות מכנית וגם לגבי כדאיות חסכונית יותר בדלק.

שאלה נוספת:

לקראת עצירה מוחלטת למשל בהילוך 4\5, יש איזשהו שוני או העדפה לאחד המצבים:

1. מצב בו אני מכניס קלאץ ובולם כשהקלאץ לחוץ, לאחר מכן משלב להילוך לנסיעה מחודשת.

2. מצב בו אני מוריד בהדרגה את ההילוכים עד להילוך נמוך (2 או 1)

תודה

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם

בעבר "חימום מנוע" היה דבר מקובל - אבל זה היה בעבר הרחוק, ועד כמה שאני יודע כבר שנים רבות ההמלצה פסה מהעולם. הרי בסופו של דבר המנוע פועל בהילוך סרק, שורף דלק ומיצר פיח דקות נוספות. כמוכן, אתה לא מדבר על "מנוע קר" אלא על "נוזל קירור קר", אין לך אינדיקציה מה מתרחש במנוע עצמו.

לגבי הבלימה - עדיף שילוב הילוכים שנותן לך אפקט של בלימת מנוע וגם שליטה יותר מלאה ברכב. אישית, בימים בהם נהגתי בידני, סיגלתי לי שיטה של הורדה הדרגתית תוך דילוג על הילוכים (מ-5 ל-3 ל-2), אבל אני לא בטוח שהיא אכן רצויה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא צריך לחמם בעמידה.

צריך לנהוג בעדינות עד התחממות השמן לטמפרטורת עבודה (כנראה שאין לך חווי על זה) שזה אומר נהיגה עדינה למשך כעשרים דקות.

אגב כל זה לא קשור לטמפרטורה החיצונית. זה נכון גם בקיץ.

פורסם

כל ספרי הרכב שראיתי (~ מהעשור וחצי האחרונים) מורים במפורש להתחיל לנסוע מייד בלי לעמוד. לעתים מופיעה המלצה לנסוע רגוע כל עוד המנוע קר.

המצב היחיד בו נהגתי לחמם את המנוע היה כשהייתי צריך לעלות עליה ממושכת (דרך הים בחיפה) מייד בתחילת הנסיעה. אחרת האוטו היה משתנק ומחרחר כל הדרך. היום עם הטורבו דיזל אני ממתין דקה אחת לפני תחילת נסיעה (וגם לפני כיבוי).

לגבי השאלה השנייה: הרושם שלי שאין קונצנזוס בנושא... אני אישית מוריד הילוכים לקראת עצירה ממהירות גבוהה (רמזור אדום בדרך בין עירונית למשל), יש מי שדעתם שונה. אבל בכל מקרה לא בולמים עם קלאץ' לחוץ. הלחיצה על הקלאץ' באה רק ממש לפני עצירה מוחלטת (בין אם אתה מוריד הילוכים או נשאר בהילוך גבוה).

חזיר דיזל

פורסם

החום שאתה רואה זה חום נוזל הקירור, לא חום המנוע, אותו אין לך דרך אמיתית לדעת.

נוזל הקירור לא ממש יזרום עד שהמנוע יתחמם מעבר לנקודה מסויימת וגם אז, יקח לו זמן להתחמם לטמפ' עבודה מהסיבה הפשוטה שהמנוע דורש ממערכת הקירור פחות מאשר ביום חם.

אני חושב שעדיף להתחיל נסיעה אחרי מספר שניות ופשוט לנסוע רגוע בדקות הראשונות.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

כמו שאמרו, אין צורך לחמם מנוע, זה כתוב בכל ספר רכב. מתחילים בנסיעה לא מאומצת, ז"א לא קיקדאונים בלי הבחנה ואחרי כמה דקות כשהרכב מגיע לטמפרטורת עבודה לוחצים כרגיל.

פורסם

כשאני חוזר מהעבודה הביתה בלילה, הקור בחוץ גורם לרכב להתחמם רק אחרי 8-10 דקות נסיעה (תלוי אם יש לי עמידה ברמזור בדרך או שהנסיעה רציפה), ויש ימים גם שבכלל נוראי לעבור את הנסיעה בקור הזה, לפני שהאוטו מספיק להתחמם.

בגדול הנסיעה שלי עד הבית גובלת ב20 דקות.

היום ישבתי קצת ברכב 5 דקות כשהוא מונע ונתתי לו להתחמם בעמידה, וכבר תוך 4 דקות נסיעה כמובן, הוא הגיע לטמפרטורה הרצויה.

השאלה שלי היא כזו:

איזה מצב עדיף יותר , התחלת נסיעה במנוע קר מאוד, והתחממות שלו תוך כדי הדרך?

או שמא כדאי לי לתת לאוטו להתחמם קצת כשהמנוע פועל על סרק, ולהתחיל בנסיעה 2-3 דקות אחר כך?

תודה

הגיוני מצב כזה?

שהאוטו מתחמם יותר מהר בעמידה קצרה + נסיעה, מאשר בנסיעה בלבד?

בואו נשלול מצב שבו מתחילים לנסוע בירידה בלי גז כשבחוץ 0 מעלות ואז יקח למנוע יותר זמן להתחמם...

אתה לא עקבי במדידת הזמנים.

המנוע צריך להגיע לטמפ עבודה בזמן כמה שיותר קצר, כשהמנוע קר יש יותר שחיקה.

להוציא מן הכלל מצב קיצון בו אתה קורע את הרכב כדי שיתחמם מהר יותר, כי אז הבלאי גדל,

אתה תראה, להערכתי, שהמנוע יתחמם מהר יותר כשתתחיל לנסוע מיידית מאשר לעמוד במקום.

תיקח סטופר ותמדוד, ברצינות.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

בואו נבדיל בין לחמם את הרכב במקום לבין להמתין כמה שניות ספורות כדי שהשמן באמת יגיע לכל יעדיו וגם הסל"ד יתייצב.

זה בכלל הגיוני להתניע, לראות שהכל מרגיש בסדר ברכב (בלמים למשל) ורק אז להתחיל לנסוע, וחלקנו עושים את זה גם ככה כי אנחנו אטיים.:wink:

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה לכל המגיבים

תחילת הנסיעה שלי היא אכן בירידה של כמה מאות מטרים, תוסיפו את הקור העז והתנגודת נרוח ותקבלו תוצאה של קירור הנוזל על ידי הגורמים הנ"ל מנגד.

בדיוק מאותה סיבה לדעתי למנוע יקח יותר זמן בחורף מאשר בקיץ, הרי הוא נמצא בנקודת התחלה קרה יותר, ובנוסף יש פרמטר חיצוני שמשפיע על מהירות ההתחממות שלו, הרי כוס תה חם שתשאירו בחוץ בקיץ לא תתקרר באותה מהירות כמו בחורף.

פורסם

ממה שאני מכיר מהפורום יש נורה בגטס שדולק בהנעה ראשונית(האם היא לא קשורה לחום מנוע?).

אני דווקא הרגשתי שהרכב שלי בימי החורף היה עובד יותר טוב(יותר שקט).

היה איזה שרשור שפורסם פעם שמנוע אטמוספרי בשיאו דווקא כשקר יותר.

במידה ובא לך להביא את הרכב לחום מהיר יותר חשבת על נסיעה בסל"ד גבוהה יותר תחילת נסיעה.

• תוכן חדש...