Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה מאומצת כשהמנוע קר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סל"ד גבוה מידי פעם בפעם, כשהמנוע חם טוב לו מאוד לבריאות.

אתה חושב שהמנוע לא יהיה חם אם לא תגיע לסל"ד גבוה ?

ברכב תקין אתה אמור להגיע לטמפ' גם ללא סל"ד גבוה, גם כשהרכב עומד בסרק הוא יגיע לטמפ' עבודה / להיות "חם".

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממש לא ברור לי איך התגובה שלך מתחברת להודעה שכתבתי.

כתבתי שרצוי לתת למנוע להעלות סל"ד (כשהוא חם) כדי לנקות את חלקיו הפנימיים מפיח.

פורסם

גרוע מאוד.

סל"ד גבוה מידי פעם בפעם, כשהמנוע חם טוב לו מאוד לבריאות. הדבר מאפשר לנקות את חלקי המנוע מפיח.

טוב לדעת! אשתדל לאמץ את המנוע מפעם לפעם, למראות שאין לכך שום צורך נראה לעין. עברתי שוב על ספר הרכב, והנושא לא מוזכר שם כלל.

פורסם

ברכב שלי לוקח זמן רב עד שמד החום בכלל מתחיל לזוז ועד שמגיע לטמפרטורת עבודה נורמלית. כשבדקתי בספר, למדתי שהשעון מראה את חום השמן ולא את חום המים, לשמן לוקח יותר זמן להתחמם והוא באמת מראה מתי המנוע מוכן באופן אופטימלי לביצועים.

פורסם

ברכבים רבים "מד החום" מראה חיווי לטמפ' נוזל קרור.

בעוד שהטמפ' הנכונה להתייחסות היא טמפ' השמן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בקורולה שלי(2005) למשל באמת נדיר להגיע ל3 סל"ד

זאת אומרת ללא תאוצות מיותרות, גם בשיוט 120-140 המנוע על 2.6-2.8 סל"ד, שקט וטוב,

שווה לאמץ את המנוע מידי פעם למרות שאין צורך? האם באמת יש תועלת? או לשמור על מנוע חדש לבעלים הבא:-D

פורסם

טוב לדעת! אשתדל לאמץ את המנוע מפעם לפעם, למראות שאין לכך שום צורך נראה לעין. עברתי שוב על ספר הרכב, והנושא לא מוזכר שם כלל.

זה מה שנקרא Italian Tune Up

אתה לא תמצא דברים כאלה בספר הרכב, אבל במכונית שעובדת הרבה בסל"ד נמוך או בנסיעות קצרות, אכן נוצרות הצטברויות של פיח, ו"פתיחת" המנוע מדי פעם מנקה את זה.

כשאוטו מתחיל קצת לזייף או לצלצל, פעמים רבות מספיק לעשות Italian Tune Up ואפשר ממש להרגיש בהבדל (אם הזיוף לא נגרם בגלל תקלה אחרת).

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

מסתבר שברכבי להגיע ל-5000 סל"ד זו משימה ממש לא פשוטה אפילו מעמידה. אפילו בקיק-דאונים המנוע החשמלי כבר מביא אותו למהירות בלתי-חוקית בעליל והסל"ד עוד מתחת ל-4000. ההיזדמנות היחידה שאני מוצא זה להפתיע את הרכב בקיק-דאון כאשר הוא עולה על ההר. הצליל שיוצא הוא ממש לא נעים והייתי אומר אפילו חולני. כל כמה זמן מומלץ לבצע פרוצדורה זו?

פורסם

ד"ר, אל תעשה את זה כדי לצאת מהמקום בתאוצה שורפת צמיגים.

הכוונה היא שכשאתה נוהג בעלייה תן למנוע לנגן, זה בריא לו וגם יישמח אותך...

פורסם

אותי ממש לא משמח לשמוע ברכב צלילים אשר הנדל לא התכוון להכניס לאורטוריה. תוצאות צריכת הדלק גם יוצאות בכי רע. השאלה היא שוב - באיזו תדירות יש לבצע את הפרוצודורה וכמה זמן הנ"ל אמור להמשך. האים כמה שניות מספיקות או שנדרשת התעללות רצינית. מעניינת גם העובדה שהיצרן הרי תיכנן הרכב כך שיהיה בסל"דים הנמוכים.

פורסם

לדעתי הצטברות של כמה דקות כאלה במהלך השבוע צריכות להספיק.

אגב, גם אם צריכת הדלק תפגע אז מה? נניח שבסיכום שבועי תשלם על הפאן הזה בעוד 2 ליטר בנזין. ההוצאה הזו איננה שקולה לאיבוד הערך של הרכב שלך שניקנה במיטב כספך ומאבד מערכו באופן היסטרי למדי (כמו כלי הרכב של כולנו).

לפיכך, קנית רכב - תהנה ממנו.

פורסם

מעקב לאחר נתוני צריכת הדלק מהווה סוג של ספורט בקרב בעלי הרכבים ההיברידיים, בדיוק כמו זמן ההגעה ל-100 קמ"ש או המומנט בקרב בעלי רכבי הספורט, אשר גם נכונים לשלם סכומים לא קטנים על התענוג המיותר הנ"ל. אזי עליית הצריכה המצטברת מעל 5 ל-100 עלולה להכניס את בעל הרכב ההיברידי לדכאון של ממש :-D. אבל אם האופי הרגוע מדי של הנהיגה איננו בריא למנוע, יש להעדיף את שיקולים הנ"ל על פני השיקולים הפסיכולוגיים.

ועוד שאלה. האים תוספים כאלה ואחרים לא אמורים לפתור את הבעייה?

פורסם

אם אני לא טועה, צריך לעשות את זה בתדירות כמעט יומיומית, פעם ביומיים שלושה, לא בשבוע. שים לב, הכוונה לא לזינוק מעמידה (סחרור גלגלים) או למאמץ מיותר של המנוע מעל לתחום מסוים. אתה צריך למשוך את ההילוך עד לתחום שבו הרכב ב"רצועת הכוח" שלו. הוא אמור להרעיש, אבל לא ממש להיחנק, יכול להיות שברכבך תחום זה קרוב יותר ל-4000 סל"ד ולא ל-5-6 אלף. ברכבים אוטומטיים, שימוש בפונקציות כמו "ספורט", "Power" (בניגוד לאפשרויות חורף או שלג, וכפתור האוברדרייב), ואף בהילוכי כוח, יכול לסייע להגיע לטורים גבוהים בקלות. וכן, תוספי דלק טובים (ולא כל מיני תחליפים זולים) יעזרו.

אם תמשוך כמה דקות כל כמה ימים, נגיד "פעמיים בשבוע", אתה תשיג מנוע נקי וצייתן, ללא עליה מורגשת בצריכת הדלק.

פורסם

אז ככה, כל תחילת נסיעה, נכנס לרכב נותן חצי סוויץ(כמו בצבא מחכה ל-24) עד שהמשאבת דלק מפסיקה לעשות רעש.

מניע מחכה כ-10 שניות ומתחיל נסיעה, מגיע ל-90 מעלות מתחיל לנסוע פחות רגוע קצת.

סוף נסיעה רגילה, לא מעלה גדישה 3 דקות לפני הגעה ליעד, מחנה ומכבה אחרי 10 שניות.

סוף נסיעה מבצעית, לא מעלה גדישה 3 דקות לפני הגעה ליעד, מחנה ומחכה כ-60 שניות.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

• תוכן חדש...