Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש (כאן?) מישהו שעושה ומתמחה במדידות וכיולי RTA?

האם יש שירות כזה בתשלום?

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שירות כזה - עם ציוד מקצועי?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחלה שרשור, תודה

חבל רק שממה שראיתי שם בתמונה המדידה בוצעה באמצעות מיקרופון Condenser קרדיודי כיווני (זה C-1?), שכנראה מיועד להקלטות וקליות ובעל תגובה לא שטוחה לתדר, וחמור מזה - בעל ניחות גדול לכל צליל שמגיע מצדדיו (ולא מלפניו). כנראה שהתוצאות שהתקבלו הן לא אופטימליות.

אני מנסה לבנות עכשיו קונפיגורציה למדידת RTA באמצעות לפטופ, תוכנה טובה, כרטיס קול מקצועי חיצוני עם יציאת מתח פנטום (m-audio fast track pro) ומיקרופון מדידות omnidirectional (כלומר בלתי-כיווני) בעל תגובה שטוחה לתדר - כרגע שמתי עין על

Berhinger ECM8000.

אני רוצה להשתמש בזה גם כתומך החלטות Room correction בסלון (גם אופטמיזציה במיקום סאב/פאזה, מלכודות באס וכו') וגם לתיקוני אקולציה ברכב פר רמקול באמצעות פרוססור.

רציתי לראות מה הולך בונשא הזה בפורום ..

(עריכה: ראיתי שהמיקרופון בא עם הקיט של Termlab באתר שלהם אבל אין שם שום נתון עליו, והוא עדיין בנוי כמו מיקרופון כיווני, מה גם שכל המערכת עולה 300$ אז כנראה שהוא לא אידיאלי אבל לפחות לא נועד להקלטות וקאליות)

פורסם

DANNYG פתח ת'רד שלם על RTA DIY (עשה זאת בעצמך)

אני בעצמי הדגמתי כאן כמה וכמה מדידות RTA בת'רד של בניית המערכת ברכב ליסינג שלי (חפש ת'רד עם כותרת שנקראת "יריית הפתיחה" שזה ת'רד שאני בעצמי פרסמתי).

אתה תמצא שם המון חומר.

אפרופו - אתה הולך בכוון טוב סה"כ אבל אל תיתן לנתונים יבשים לקבוע לך נושאים שקשורים בטעם!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בנוסף למה שאדי אמר קח בחשבון שאם אתה רוצה משהו מדוייק ואתה הולך על הecm8000 תצטרך לשלוח אותו לקליברציה שעולה בין 50 ל100 דולר ( +30 דולר משלוח חזור בערך )

יש גם משהו זהה לברינגר של dayton שעשו פעם אחת עליו group buy עם קליברציה ב85 דולר בערך ( ויכול להיות שיהיה עוד פעם )

אם אתה מעוניין תגיד לי אני אחפש לך את הפרטים המדוייקים

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

זה ממש מיותר, עם המיקרופון שיש לי של רדיושאק וקובץ קליברציה של מיקרופון פנסוניק סטנדרטי המדידות של הRTA הוכיחו את עצמן יפה מאוד.

בדיוק איפה שראיתי בעיות עשיתי כיוונים ובאמת כל הבעיות שנבעו מתדרים סוררים כגון 2.5קילו, 400 הרץ, 125 הרץ ואזור ה11 12 קילו - פשוט נעלמו בזה אחר זה זו אחר זו.

לדעתי הפדנטיות המטורפת הזו להקפדה על הפרטים הכי קטנים מאוד לא נחוצה ומאוד לא משתלמת. במקרה הזה וגם בעוד כמה מקרים...

סה"כ - אפילו אם יש לכם אקולייזר שליש אוקטבה, ברגע שאתם מזיזים עמודה אחת מהמקום שלה היא עדיין משפיעה על תחום תדר מסויים מסביב לנקודת האיקולציה, והסטייה של המיקרופון, גדולה ככל שתהיה, עדיין תהיה בתוך התחום הזה או מאוד מאוד קרוב אליו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לנוס - צודק

גם ככה יכולת התיקון לבעיות מסתכמת ברזולוציה של 1/3 אוקטבה ודווקא לבעיות יש נטייה ליפול בין הבנדות של האקולייזר, כך שלא מתקבל תיקון אופטימלי אלא רק מקורבולכן כיול מיקרופון הוא דיי מיותר עבור סביבת רכב (יותר רלוונטי לאולפני הקלטה חדרים אקוסטים וכו').

אגב, תגובת התדר של הECM8000 היא "שטוחה" ככל שניתן אך כמובן יש לו סטיית תקן כמו לכל מוצר שמיוצר בייצור המוני, אשר לראות בגרף שרוב המקסימומים של סטיות התקן הן יחסית קטנות (למעט בתדרים הגבוהים שם יכולת ההבחנה של האוזן גם כן מצטמצמת)..

אגב2 - האם יש דרך זולה להשיג את המיקרופון של רדיושק?

MicCalAll04.png

פורסם

זה לא נכון

אם אתה רוצה קריאה מדוייקת - שלח אותו לכיול

היו כיולים שגילו סטיות של 6 ואפילו 10 דיבי!

בכל מקרה רוב הסטיות הם בתדרים הנמוכים והגבוהים

לroom correction התדרים הנמוכים הם הבעייתיים

ככה שהוא פשוט יהיה לא יעיל אם אתה מכוון לזה..

לתדרי המידריינג' אתה לא חייב לכייל כי מבדיקה שעשו רוב המכשירים ליניארים בתחום הזה ( אם אתה רוצה את התחום המדוייק אני יכול לחפש אותו )O ובגלל זה אני לא שלחתי את שלי לכיול ( כי זה בעיקר התדרים שמעניינים אותי לתקן באופן אופטימלי )

אם אתה מתלבט בין הרדיושאק לברינגר - לך על הברינגר..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אין השוואה בכלל

הרדיו שארק הוא מד SPL, לא נכתב בשום מקום שהוא מתאים למדידה בו זמנית של ספקטרום תדרים מלא, בלי רול אין או רול אוף משמעותי

כמובן שה-ECM8000 הוא הבחירה הנכונה

לא צריך כרטיס קול חיצוני של M-AUDIO, מספיק מתאם USB TO PHANTOM יעשה את העבודה

פורסם

עתיד: ברור שלא צריך M-audio fast track pro(להרוג זבוב עם תותח), פשוט כבר יש לי 8)

וכן אני אלך על הברינג'ר, מקווה שאספיק לפתור את בעית הויברציות בדיפונים עד שהוא יגיע (איטום דיפון?)

פורסם

אחרי ההצגה של היום, הייתי אומר שתוותר על המיקרופון ותכניס את ELIKO - THE HUMAN RTA MACHINE לרכב שלך והוא כבר יאתר את בעיות האקולציה..

:lol::lol:

...CASKA for life

פורסם

שמע אליקו זה תופעת טבע

הוא מזהה דברים שהיוצר לא ידע שיצר

אין דברים כאלו

ומה שמפחיד בכל הסיפור, שאני לא ציני בכלל !! :shock:

פורסם

הוא ידע להצביע שיש לקיפוד פיק בין 1 ל-2.5 קילו הרץ

ואכן לפני זה אופיר שיחק במערכת של הקיפוד והחליט לבצע שם גבעה באקולייזר,

כנראה לאופיר יש רול אוף באוזניים :)

• תוכן חדש...