Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוק לייעוץ Mercedes C240

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חיים, M113 זהו מנוע V8, ואילו M112 זהו מנוע ה-V6. ב-W203 הנפח שלו גדל ל-2.6 ל' לעומת 2.4 שיש לך, אך ההספק נותר זהה.

תודה, טעות מקלדת.

ד"א, האם ישנו ערך מוסף ל-2.6 ל' לעומת 2.4 למעט המומנט המוגדל?

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאחד שמחזיק בBMW 2007 ועבר אליה מפאסט 94 ,אחרי שחלם על כך שנים צמודות מדד, אני יכול לשפוך לך לא מעט.

א)עלויות האחזקה השוטפות -כדוגמת שמן ,ברקסים, רצועות, חלקים מתבלים וכו' הם לא משמעותיות יותר גבוהות!

הייתרון של מרצדס בתחום (של חלקים מתבלים) הן המוניות! יש הרבה מאוד יבואנים מקבילים בתחום של חלקי OEM למרצדס, מה שיוזיל לך משמעותית את עלויות האחזקה לרמה של משפחתית ממוצעת עם לא פחות.

ב) הדגם שאתה מדבר עליו נמכר גם בארה"ב כך שבמקרה וילכו לך חלקי אלק' יחודיים, תמיד תוכל להזמין בEBAY במחירים שפויים.

ג)שוב בעקות המוניות, יש מוסכים שמכירים את הרכב ובעלי ציוד דיאגנוסטיקה לרכב.

ד)בשביל שסעיפחם א-ג יתממשו, אתה צריך ידע במכונאות ונכונות להקדיש זמן בחיפוש אחר חלקים זולים.

ה)במידה וילכו לך חלקים ממש משמעותיים כמו גיר, אתה תאכל את זרנוק חייך!

ו)סחירות: הרכבים הנ"ל לא בעלי סחירות מי יודע מה, המרצדס הספציפית הזאת עברה מזמן את "שלב הפוזה" בעקבות מתחית פנים ב2005 והחלפת דגם ב2007. שוויים של מכוניות יוקרה נקבע אך ורק על פי אפקט "הסמל סטאטוס" שהם משדרים מכיוון שבד"כ כלל רק טווסים קונים אותם. על כן אתה צריך לעשות חשבון שעוד שנתיים שלוש לרכב בכלל לא יהיה אפקט של סמל סטאטוס ואתה תצטרך לתמחר אותו בהתאם!- פחות 25% מהמחירון. ולא (אני לא מגזים מניסיון אישי). לBMW לדוגמא יש קהל של "חובבי נהיגה" שמוכנים לשלם על מכוניות שמורות וזקנות מחיר טוב, מכיוון שלרכב יש יכולות דינאמיות משובחות למרות שאבד לו "סמל הסטטוס". אך למרצדס אין את הקהל הזה ועל כן מחיריה בשנותייה המאוחרות נשחקים!

ז)על פי דעתי ,מכונית כמו שאתה מציין צריכה להמכר במחיר מחירון בעקבות הק"מ הנמוך. במידה והיה לה ק"מ ממוצע סביר להניח שגם 17% פחות מהמחירון זה היה בעמדת נס!

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

נכון, מספר דברים שהתעלמתי מהם.

1. מספר רב (יחסית לרכב יוקרה) של מוסכים בארץ שחלקם הם דיי טובים.

2. רכב יוקרה נפוץ למדיי בעולם, דבר המאפשר זמינות חלפים טובה בארץ ובחו"ל וחלקים תחליפיים. דרך אגב, באירופה דגמי ה C של מרצדס (הפשוטים...) נחשבים כפי שדגמי ה 2 ליטר (פוקוס, מזדה 6 וכו') נחשבים בארץ.

3. שווה לטווח הרחוק למצוא מוסך טוב, עם תחזוקה מונעת נכונה ושימוש בחלפים איכותים תוכל תוך מספר שנים תוכל לחסוך בעלויות אחזקה הכוללות על ידי כך שלא תגיע למצב של תקלה יקרה. לדוגמה, שימוש בנוזל קירור איכותי והחלפתו כל 60K ק"מ או 4 שנים ימנע התבלות של התיב"ה. החלפת בולמ"ז לפני שהם מתים לגמרי תמנע נזקים למשולשים ולמערכת ההיגוי.

ה)במידה וילכו לך חלקים ממש משמעותיים כמו גיר, אתה תאכל את זרנוק חייך!

לא ממש מדויק. מקריאה בפורומים בחו"ל על דגמי W202 הבנתי כי יש לשפץ את התיב"ה, אם בכלל, רק אחרי 250K (מייל...) ואוברול מלא (ומסובך כי ישנם שני ראשי מנוע ושרשרת תיזמון...) לאחר 350K מייל (חצי מיליון קילומטר). אם הנסועה הממוצעת היא 15K ק"מ לשנה אז שיפוץ תיב"ה צפוי עוד 20 שנה אם תקפיד על טיפולים שוטפים במוסך טוב.
פורסם

אמינות התיבות האוטומטיות של מרצדס טובה אך לא מדהימה. יש דגמים שבהם התיבה מחזיקה יותר זמן וכאלה שפחות. דווקא בדגמי ה-C (דגמי W202-203) הגיר אמין יחסית. תיבות 7 ההילוכים החדשות (7G-TRONIC) שיש ב-C החדשה למשל (W204) אמינות מאוד, ואילו התיבה ב-A-קלאס סבלה מאמינות זוועתית.

פורסם
נכון, מספר דברים שהתעלמתי מהם.

לא ממש מדויק. מקריאה בפורומים בחו"ל על דגמי W202 הבנתי כי יש לשפץ את התיב"ה, אם בכלל, רק אחרי 250K (מייל...) .

תראה אני חס וחלילה לא מאחל לאדון הנכבד שילך לו הגיר או חלק מהותי אחר, אבל צריך לקחת כאלה דברים בחשבון.

מה שרציתי לומר הוא שחלקים סדירים הם ברמת עלות ממוצעת ולאו דווקא מפחידה, אך חלקים מהותיים שניתן להחליפם במקוריים בלבד יכולים לעולת הון.

בקיצור לפותח השרושור עם זה חלום חייך לך על זה, אם זה סתם הזדמנות שקפצה לך תוותר על זה.

בנינו בנסיעה יום יומית לא מרגישים כל כך הבדל בין מכונית ממוצעת ליוקרתית יותר.

פורסם
תראה אני חס וחלילה לא מאחל לאדון הנכבד שילך לו הגיר או חלק מהותי אחר, אבל צריך לקחת כאלה דברים בחשבון.
שוב, לדעתי האישית, ואחרי שקראתי דיי הרבה חומר על האמינות ותחזוקה מצטברת בדגמי W202 לפני שרכשתי את המכוניות הגעתי למסקנה הבאה: חוץ ממקרה של נפילה על "לימון" רציני ולפי אורך החיים הצפוי למכלולים הראשיים של הרכב, התקלות יתחילו כאשר הרכב יצטרף למועדון ה-5...

מה שרציתי לומר הוא שחלקים סדירים הם ברמת עלות ממוצעת ולאו דווקא מפחידה, אך חלקים מהותיים שניתן להחליפם במקוריים בלבד יכולים לעולת הון.
אם תשווה זאת לחלקים מהותיים מקוריים (אשר לא ניתן למצוא כתחליפיים) ברכב חדש אז אין הבדל כל כך גדול. סתם לדוגמה, המחשב בטויוטה 2002 עם תקלת הקטליזטור המפורסמת וכו'.

שלא תבין אותי לא נכון, תחזוקה ממוצעת לאורך שנים של מרצדס עדיין תהייה יקרה יותר מיפנית ממוצעת, אבל לאורך שנים ההפרש הוא לא כל כך גדול מיכוון שמרצדס המטופלת בתחזוקה מונעת אמינה ביותר.

בנינו בנסיעה יום יומית לא מרגישים כל כך הבדל בין מכונית ממוצעת ליוקרתית יותר.
ממש, אבל ממש לא מסכים איתך. מניסיוני, בכל פעם שאני לוקח רכב של החברה בזמן הצורך (C5 או מזדה 6) אני ממש מרגיש את ההבדל בין מנוע 2.4 ליטר V6 למנוע 2 ליטר טורי פשוט.

בקיצור לפותח השירשור: לך על זה. אם הרכב הספציפי הזה היה מוצע לי לפני כחצי שנה מעט מתחת למחיר המחירון הייתי קונה אותו לאישתי במקום דגם 98 שבסוף קניתי.

פורסם

אני מדבר על נסיעה יום יומית רגילה בלי קיקים ובלי לחיצות יתר.

האדם הממוצע לא ירגיש הבדל גדול בין מאזדה 6 למרצדס. מבחינת ביצועים,הנעה אחורית וכו'.

אני יכול להגיד לך מניסיון שעל ה BMW שלי אני כל כך זהיר, שאני לא זוכר את עצמי מנסה להוציא מהביצועים של האוטו הזה 25% ממה שהוא מסוגל. שאני נוסע על הפאסט אני יכול להגיד לך, שההבדל המהותי שאני מרגיש הוא ב"בהגה חמאה" לאומת ה BMW שההגה שלה חד כתער ואחיזת כביש שלא מהעולם הזה. בבלמים שיותר חזקים בBMW, מה שכן מבחנית פאר וכו' אין מה להשוות בכלל. מבחנית מנוע רוב הזמן אני לא עובר את 2500 סל"ד בBMW על כן, אם היה מנוע יותר חלש אני לא מאמין שהדבר היה מפריע לי מהותית ברכב.

בקיצור מה שאני בה להגיד, שבמידה ולא טוחנים את האוטו לא מרגישים הבדל מהותי בין רכבים בנסיעה יום יומית.

אם תשווה זאת לחלקים מהותיים מקוריים (אשר לא ניתן למצוא כתחליפיים) ברכב חדש אז אין הבדל כל כך גדול. סתם לדוגמה, המחשב בטויוטה 2002 עם תקלת הקטליזטור המפורסמת וכו'.

.

אני יכול להגיד לך שהלך לי הקומפרוסור מזג,ן ומקורי עולה 8500 ש"ח לפני מע"מ ועבודה. בפאסט שהלך לי הקומפרסור הדבר עלה 1000 ש"ח OEM.

בBMW לא ניתן להשיג OEM. אין ארוחות חינם, למזלי הדבר היה תחת אחריות.

פורסם

מצחיק, גם אני.

אני לא עובר במרין שלי את ה 120 קמ"ש ואני כל כך זהיר (על הצבע...) שאני נוסע כמו סבתא ולא מנצל חלק גדול מיכולות הרכב 99% מהזמן. ביבוז, אני יודע.

אבל הבחור רוצה להשתדרג מסובארו למרצדס, זו הבחירה שלו. ניתן לומר "אין לזה שום טעם, אין כאן אוטובאנים כמו בגרמניה בהם ניתן לשייט ב 180+, אין כאן דרכים מפותלות סלולות להפליא כמו באיטליה בהן ניתן לנצל את יכולות השלדה/בלמים וכו'" אבל...

אבל כפי שכתבתי קודם, האחוז הנותר הוא הסיבה לרכב כזה. והאחוז הנותר הזה הוא: הנסיעה המהירה שוללת הרישיון בכבישי הדרום, נסיעה על דפנות הצמיג בסדום-ערד או סתם להעמיס את כל המשפחה+ציוד ולנסוע לירושלים ב 120 קמ"ש בעליות עם לחיצה קטנה על הגז בה אתה עוקף מישהו בלי שאתה שומע את המנוע.

משמעות האחוז הבודד הזה היא הסיבה שיש דגמי רכב נוספים חוץ ממזדה 3 או פורד פוקס שלכל הנסיעות הסטנדרטיות מספיקות בהחלט.

פורסם

אם כבר הזכירו פה קיקים, אז בפעם האחרונה שנתתי קיק-דאון באוטו היה לפני יותר משנה (C220 CDI) ואני לא מגזים. יש הרבה מומנט וכח ואני לא זוכר מתי בפעם האחרונה היה חסר לי הפוש הזה שבשבילו הייתי צריך לתת קיק-דאון :)

פורסם

כשיש לך מנוע טורבו דיזל, אתה לא צריך קיק :wink: מכל סל"ד הוא מושך....

יש למכר 320 טורבו דיזל,משופרת עם חמוצים....

מדודה בדיינו על 166 כ"ס בגלגל!

ולהזכירכם מדובר בהנעה אחורית.

בשילוב עם גיר ידני, גשם ו DSC OFF 8)

שיט... לכלכתי את המקלדת עוד הפעם :roll:

פורסם

אני חושב שכדאי שאתה תנסה לקבל כמה הצעות מחיר, רק כדי שתראה שאתה טועה אם נדמה לך שהביטוח יקר מאוד.

• תוכן חדש...