Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי חיפשתי את הנתונים לרכב שלי ספציפית בחיפוש הפורום ולא מצאתי משהו מספק,

הרכב הוא פולקסוואגן גולף 96' CL 1600 ידני 5 דלתות (KW 74):

אני מעוניין לעשות לרכב בקרוב יישור קו אחרי שרכשתי אותו היום,על כל הדברים מצאתי מידע לגביי זה, חוץ מ:

בספר רכב לא מצאתי מידע לגביי סוג הפלאגים שמותקנים ברכב הזה (דגם... אם זה NGK או כל חברה אחרת) אם מישהו יוכל לעזור לי עם זה אני אשמח מאוד .

הדבר השני זה שמן גיר,מאיפה אני ממלא ,מנקז,בודק תכולה (על ידי מדיד או משהו בסגנון) והכי חשוב איזה שמן גיר מומלץ לרכב זה ומה הכמות שאני צריך לרכוש ומחיר גם יעזור.

גם מידע לגביי זה לא מצאתי בספר רכב .

אשמח לתגובות ענייניות בנושא.

תודה מראש.

פורסם

כי אני לא ממש יודע מתי החליפו בפעם האחרונה(לא נראה לי החליפו בכלל) ואני כבר עושה טיפול אז חשבתי להחליף גם אותו,אבל הבנתי שמחליפים כל תקופה ארוכה מאוד...

בכל מקרה איפה אני בודק מפלס שמן גיר במנוע הזה?

דגם מנוע AEK

תודה

פורסם

מצורפת תמונה לסוגי הפלאגים לרכבך.

אני לא הייתי מעז להחליף שמן גיר, במיוחד שאתה לא יודע מה היסטורית ההחלפות.

חכה למומחים ממני שיגידו לך איך לבדוק, מה שכן נראה לי שרק במוסך אפשר להוסיף שמן לגיר.

ללא שם.jpg

פורסם

עוד משו שהייתי רוצה לדעת זה אם אפשרי לכוון את הקלאץ' ברכב הזה זאת אומרת שהקלאץ' ישתלב מוקדם יותר כי כרגע צריך להרים את הדוושה ממש עד הס"מ האחרונים ורק שם הקלאץ' משתלב אז האם יש אפשרות לכייון שלו ואם כן אז איך כי לא ראיתי בורג כיוון או משהו דומה באיזור של הקלאץ' בתא המנוע...?

תודה

• ספונסר פורום
פורסם

לעיניין המצתים ,כבר צירפו לך כאן את הדגם של המצת ,

המצת הזה מאד פופולרי ומופיע בכל דגמי הגולף בדור הרביעי .

לעיניין שמן תיבת ההילוכים ,אין כמובן כל בעיה להחליף אותו

אבל זוהי לא פעולה שניתן לבצע לבד ,אתה צריך משאבה יעודית

לשם כך ,בכל מקרה גם מדיד אין לך שם אלא חור בבלוק של התיבה

שממנו בודקים את גובה המפלס .

השמן המתאים הינו שמן ממסרה רגיל בצמיגות 75-90 .

ברכב הזה כבל המצמד מתכוונן אוטומטית ואין אפשרות לכיוון ,אם נקודת

ההפרדה גבוהה זה אומר שהמצמד שחוק ובסוף דרכו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

קודם כל תודה רבה על התשובות

כמה עולה החלפת מצמד מה טווח המחירים ? בין החשבוניות שקיבלתי בזמן קניית הרכב ישנה חשבונית\קבלה עם פירוט מצ'מפיון שהוחלף מצמד+דיסק זה היה בתאריך ה 03\09 הגיוני שהמצמד כבר בסופו ?

והאם החור בבלוק הגיר שדיברת עליו סגור בפקק פלסטיק לבן\שקוף כזה עם חתיכה לאבטחה שלו שגם אם פותחים אותו הוא לא יכול להתרחק מהבסיס שתופס אותו מסביב לחור בבלוק ? הוא נמצא בערך מול המיכל נוזל בלמים טיפה למטה על הבלוק נכון ?

אם זה זה אז היום שמתי לב שהפקק הזה היה פתוח (מי יודע כמה זמן) ובפנים אין חלל כל כך יש משו שנראה כמו גלגל תנופה כזה אם ראיתי נכון פחות או יותר,בכל מקרה שמן לא הצלחתי לראות שם האם צריך להוסיף ואם כן מוסיפים כימעט עד הסוף?

שמן ממסרה זה אומר שמן כמו לתיבת הילוכים אוטומטית בצמיגות 75-90 ? יש המלצה לאחד כזה טוב ?

תודה רבה רבה מראש.

• ספונסר פורום
פורסם

הפקק שאתה מדבר עליו זהו מכסה שמשמש לראיית הסימנים שעל

גלגל התנופה לצורך כיוון התיזמון ,אם תשפוך שם שמן המצמד ילך סופית .

פקק המילוי (סגור עם פקק מסוג אלן 17 ממ )נמצא ליד המכסה

הירוק שבצד התיבה שקרוב לגלגל השמאלי .

רד מזה ,לפי רמת ההיתמצאות שלך נראה לי שהפעולה הזאת קצת גדולה עליך

תנסה לבקר פעם אחת במוסך ותבקש להתבונן ולהבין קצת יותר על הרכב

ותמשיך משם .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני פשוט לא מכיר את הרכב עדיין חדש והכל,לפני זה היה לי סוויפט ואחרי שלמדתי קראתי קצת ספרות על הרכב הייתי מטפל ומתחזק לבד בהצלחה יש לציין ,אולי באמת צריך להכיר את הרכב קצת יותר ואצטרך לעבור במוסך שלך בקרוב.

בכל מקרה מה שהכי הפחיד אותי שזה היה הפקק של שמן הגיר(בסוויפט אגב הוא פחות או יותר באיזור של הפקק הזה בגלל זה חשבתי ככה) כי הוא היה פתוח וחשבתי שחסר אז רציתי להוסיף בגלל זה שאלתי לפניי,עכשיו אני קצת יותר רגוע.

רק בקשר לקלאץ' אם תוכל לענות לי מה טווח המחירים של החלפה במידה וצריך באמת, אני אודה לך .

פורסם

מדוע לא ניתן לרוקן את השמן לבד בגיר בזה?

בחלק התחתון יש בורג ניקוז, וליד המכסה הירוק זהו בורג המילוי- ממלאים עד שנשפך.

פותחים את הברגים האלה עם ביט אלן 17 מ"מ, אבל הרבה יותר זול להכניס לשקע אום 17 מ"מ ארוך ולפתוח אותו עם בוקסה.

רק לפני שמרוקנים צריך לודא שניתן לפתוח את בורג המילוי- לפעמים הוא תקוע, ואז צריך למלא דרך החור של חיישן המהירות.

http://www.brokevw.com/020oil.html

פורסם

תודה רבה על המידע לבנתיים בכל מקרה נראה לי שאחכה עם החלפת השמן גיר.

יש לי עוד שאלה בקשר לידית ההילוכים:

יש לה חופש קדימה ואחורה ,לצדדים לא ממש אבל שמזיזים אותה נגיד אם היא סתם לדוגמה בהילוך 3 קדימה אחורה היא זזה לפחות 2 ס"מ קדימה ו2 ס"מ אחורה וזה מלווה גם ברעשי ברזל הנוגעים אחד בשני ומרגיש רפוי כזה,הורדתי את מסגרת ידית ההילוכים והשק כדי לראות האם ניתן לראות משם משהו אבל הכל נראה טוב יחסית ומגורז ונראה שהחופש מגיע כבר מכיוון החיבורים של המוט לגיר (מתחת לאוטו כבר לדעתי),השאלה ממה זה נובע,מה מחליפים,האם מדובר בבוקסות ?

• תוכן חדש...