Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלכלה או חשבונאות ?

Shmelov
שימו לב! השרשור הזה בן 5576 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לימודים לתואר ראשון.

מה ההבדלים העיקריים בחומר הלימוד?

יש פה אנשים שסיימו תואר באחד מהתחומים הנ"ל?

אומרים שכלכלה זה יותר לימודיים תיאורתיים, וחשבונאות זה יותר בקטע של מאזנים ודוחות (וזה מאוד משעמם).

אני מתלבט מה ללמוד מהשניים.

אני חושב שחשבונאות זה לעבוד כל היום עם מספרים, אני צודק?

תודה על העזרה!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא סיימתי אומנם את אחד מהתארים הללו, אולם התואר שלי די מקביל בתוכנו לתואר בכלכלה ולכן אני מרשה לעצמי לענות לך על שאלתך.

אחד הפחדים הגדולים שלי לפני בחירת התואר היה מהמתמטיקה. אני לא חובב גדול של המקצוע, ולבגרות ניגשתי על 3 יחידות. בפועל, גיליתי שהתואר הזה דורש הרבה פחות מתמטיקה ממה שלעתים נהוג לחשוב, ולמרבה ההפתעה אפילו הצלחתי להשיג ציון 100 בשני הסמסטרים (תאמין לי שעד היום אין לי מושג איך זה קרה).

בחרתי ללמוד דווקא את התחום הזה מכיון שזה היה תחום שהיה זר לי מחד, ויש לו יישומים רבים מאידך: החל מתפקיד של כלכלן, עבור ביעוץ השקעות וכלה בכתב כלכלי (יש לי חבר כזה).

פתאום הבנתי איך כל מיני תהליכים כלכליים שמתרחשים במדינה משפיעים עלינו, ומבחינתי אין לי שום חרטות על התואר שבחרתי לעצמי.

לא מכיר את התואר בחשבונאות ולכן אשאיר בשלב זה את הבמה למי שכן מכיר אותו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלעד, תודה על התשובה זה א'.

למדת תואר בכלכלה, מה למדת? איפה למדת?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההבדל בין התארים הוא לא המספרים ולא מתמטיקה. הוא במהות התואר.

חשבונאות הינו מסלול שמסמיך אותך להיות רואה חשבון ומלמד אותך שפה חדשה. כלכלה הינה "תואר פתוח" שמלמד אותך לחשוב.

3.5 שנים+2 סטאז'+ מבחני לשכה (לא זוכר אם 1 או 2) אבל בסופם אתה וסמך כרואה חשבון והולך לעבוד כרואה חשבון.

3 שנים ויש לך כרטיס ביקור "נחשב" (אם למדת במקום טוב) לכל תחום הפיננסים, הכלכלה, הייעוץ האסטרטגי והבנקאות (אבל בפועל אתה לא יודע לעשות כלום).

מה מהם מתאים לך? רק אתה יכול לדעת.

אם אתה יודע שאתה רוצה להיות רואה חשבון ורוצה לצאת עם מקצוע ביד- חשבונאות.

אם אתה לא סגור מה אתה רוצה לעשות "כשתהיה גדול" ורוצה להשאיר את ההחלטה פתוחה- כלכלה.

גילוי נאות- הכותב הינו בוגר BA בכלכלה וניהול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם תכתוב במה אתה רוצה לעסוק ומה מטרת הלימודים יהיה אפשר לכוון אותך.

חשבונאות נכנסת הרבה יותר לחוקים הכלכליים, ניהול עסק מבחינה כלכלית וניתוח מצב פיננסי של חברה בעוד כלכלה היא יותר תיאורתית ועוסקת יותר במאקרו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכם על ההסברים.

בגדול אין לי מושג במה אני רוצה לעסוק בעתיד.

רוב אלו שמסיימים תואר BA בכלכלה וניהול, נכנסים לעבודות רציניות עם שכר יחסית גבוה?

או שהתואר הזה הוא "באוויר" ולבוגרים שלו קשה למצוא עבודה רצינית, בניגוד לאלו שסיימו חשבונאות...

לפני 5 שעות, green כתב:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשאתה חושב על העתיד המקצועי אל תחשוב במונחים של שכר גבוה אלא במונחים של לאהוב את מה שאתה הולך לעשות.

אם תעבוד במקצוע הכי מכניס בעולם ותשנא כל רגע אז אתה תהיה במקרה הכי טוב בינוני ולכן גם לא תוכל להתקדם ותסבול מכל רגע. לעומת זאת אם תלך למקצוע פחות מכניס אבל שאתה אוהב אתה תהיה טוב בו ותתקדם הרבה יותר מהר לדרגות הגבוהות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן זה ברור לי שאני צריך לאהוב את המקצוע כי אחרת אסבול, אבל אני לא יכול לדעת אם אני ממש אוהב

חשבונאות או כלכלה עפ"י סיפורים ורשימות קורסים עד שלא חוויתי את הלימודים בעצמי.

יכול להיות גם מצב שהלימודים בחשבונאות לדוגמא יהיו קצת משעממים אבל העבודה תהיה מעניינת ולא

תתמקד רק במאזנים ודוחות, לא כך?

לפני 5 שעות, green כתב:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ועוד איך אפשר לסבול.

כסף אתה מקבל פעם בחודש אבל לעבודה אתה מגיע כל יום והטעם הטוב של הצ'ק מתחלף מהר מאוד עם הטעם הרע של העבודה שאתה לא סובל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שי, אם הטעם של המשכורת נגמר לך אחרי כמה ימים, אתה עושה משהו לא נכון.

לא זורקים כסף עד דברים שנגמרים מהר :p

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...