Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה GT AVALANCHE עושות יופי של עבודה.

קניתי זוג משומשות, וחוץ מהחלפה של חלקים בלויים אני נהנה מכל רגע (טוב נו, חוץ מרגעים שכבר כואב איפה שאין שיכוך)

נקודה למחשבה: אם אתם קונים זוג אחד, לא תוכלו לרכב יחד, וזה הרבה פחות כיף מלרכב עם שותף.

מתחדשת*

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בכסף הזה ועם הרצון לנוחות ומותג טוב, הדגם שהייתי ממליץ הוא TREK 3700.

http://www.trekbikes.com/int/en/bikes/mountain_hardtail/3_series/3700/

זה בדיוק מה שאני קניתי לאותם שימושים בדיוק , המחיר כמה מפתיע, בדיוק בתקציב שלך :1500 ש"ח. (נכון ללפני 3 חודשים כשאני קניתי)

נדמה לי שיש ב TREK מבצע שאתה מקבל קסדה חינם על רכישת זוג, כלומר סגורה הפינה בניצול מקסימלי של התקציב.

גם אני חשבתי שאני לא אבדיל בנוחות, אבל הTREK משמעותית יותר נוחים מהמרידה השונים שנמכרים ברוזן אנד מינץ. הGT 3.0 נחמדים מאוד אבל לא הרגשתי בהם שינוי ביחס לTREK לכן לא מצאתי לנכון להשקיע עוד 400 ש"ח.

אני הוספתי להנ"ל כסא של VELO PLUSH שסידר את כל הכאבים שהיו ברכיבות הראשונות עלות 150 ש"ח, משאבה ב15 ש"ח, מחשב דרך ב5 דולר מאיביי,פנס קדמי ונצנץ אחורי ב5 דולר מאיביי , בקבוק שתיה ומתקן ב50 ש"ח לשניהם

וג'יפה בצמיגים כדי לא להתקע עם פנצ'ר ב20 ש"ח לכל גלגל. בניגוד למה שאמרו פה, אם יש לך פנצ'ר לפעמים צריך משאבה כדי להפעיל את ה"ג'יפה" כלומר לנפח קצת ולעשות סיבוב עם האופניים כדי שהחור ייסתם.

הוספתי גם תיק מתחת למושב עם ערכת כלי עבודה בסיסית ומקום לארנק וסלולרי, לאחר שנתקעתי פעם אחת במרחק 10 ק"מ מהבית עם מושב שהתפרק לי (כי לא חיזקתי אותו בהרכבה)

עריכה: בקשר לצבע, ברגע שאתה קונה מותג - הצבע מסמל את שנת המודל של האופניים, ככה שאין לך בחירה מתוך שלל צבעים אלא מתוך 2-3 במקסימום.

לדוגמא: האופניים שאני קניתי , במודל 2009 הגיעו בצבע לבן-כסוף (מה שאני לקחתי) או בצבע זהב גרוזיני.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפי הצבע, באמת.

לשאלתך, MERIDA איננה חברת מדבקה.

ואין שום צורך בחישוקים כפולים, בכל שנות חיי מעולם לא הצלחתי

ליצור "שמיניות" בגלגל, גם ברכיבות שטח עם אופניים נטולות בולמים (אאוץ').

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לאישתי היו אופני HARO V3 שנמכרו לפני כמה חודשים ב 800 ש"ח.

אופניים מצויינים ששרתו אותה נאמנה במשך כמה שנים טובות (כולל טיולי שטח בארץ ובחו"ל). אופניים אמינות ופשוטות (בלי בלמי דיסק), יחסית קלילות, נוחות ואמינות.

בעקרון, בלמי דיסק פשוטים באופניים זולות זו בחירה גרועה. הרבה מהחברות זינקו על הטרנד הזה ושמו בלמים פשוטים שלא עוצרים אלא מאיטים.

לי יש HARO X1 שמצויידות בבלמים כאילו - וזה זוועה. חברים אחרים שקנו אופניים עם בלמים כאילו בגזרת המחירים ה"זולה" חוו את אותה "חוויה". (האופניים שלי עלו בזמנו משהו כמו 4K, האופניים הם בעלי שני בולמים - קידמי ואחורי. אופניים עם בלמים טובים ומשביעי רצון עלו בזמנו עוד אלפיה או שתיים).

יש לי חבר שקנה ספשלייז עם בולם קידמי וללא בולם אחורי ובלמי דיסק (קידמי ואחורי), עושה רושם שהוא די מרוצה.

אחרי שעשיתי סיבוב עליהן הבנתי כמה דברים:

1) האופניים עלו טיפה מעל 2000 ש"ח - לא מעט כסף

2) הבלם הקידמי מספק רגש אבל לא עוצר ברמה מספקת (ואני לא "מתייפיף"). זה לא ממש עוצר זה מאט טוב.

3) בולם הזעזועים (הקידמי) טוב מאוד

4) הן ניראות טוב מאוד - ובצבע אדום עמוק עם גרפיקה יפה ושלדה "מרשימה"

5) שאר המכלולים (חוץ מהכיסא) טובים ו"חלקים" בתפעול

6) האופניים שהיו לאשתי עלו חצי לפני 7-8 שנים ועשו עבודה לא פחות טובה ושמרו על ה"ערך" שלהן טוב-טוב

מה אני מציע?

אל תתעצל, גש לחבר'ה שרוכבים בשישי-שבת, תרחרח ותשאל. אני מניח שבשיחה של "פנים מול פנים" תקבל יותר מידע שימושי מאשר בפורום ;)

יש לא מעט אנשים שקנו אופניים ב 5-6 ודי מצטערים על כדאיות הקניה. כמו כן כדאי לפגוש צבר של אנשים שזה התחביב שלהם, לזרוק את השאלה ולראות את התגובות שלהם.

אהה, עוד משהו, אופניים משומשים יכולים לעלות לך חצי ממה שהן יעלו לך בחנות. וניתן למצא אופניים שמורים בהחלט במחירים מפתיעים לאללה.

תעשה את שיעורי הבית שלך, וכשתחליט פתח את יד2 ותתאזר בסבלנות, בסוף תמצא זוג שיענה לך על הדרישות.

כיום, לאחר 6-7 שנות רכיבה אני חושב שאת הזוג הבא שלי אני אקנה מיד שניה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
בכסף הזה ועם הרצון לנוחות ומותג טוב, הדגם שהייתי ממליץ הוא TREK 3700.

זה בדיוק מה שאני קניתי לאותם שימושים בדיוק , המחיר כמה מפתיע, בדיוק בתקציב שלך :1500 ש"ח. (נכון ללפני 3 חודשים כשאני קניתי)

:mm_yeah:

כנ"ל, רק שאני רכשתי זוג יד 2 ב800 ש"ח. לדעתי לצרכים הבסיסיים האלה לא צריך יותר. אדם מן היישוב שיוצא לפארק הירקון פעמיים- שלוש בשבוע, ופעם בחודשיים יורד לאיזה שבילון, יסתפק בבלמי "מברשת" ושיכוך קדמי בלבד.

הכי גרוע, כמו שנאמר כאן, אם תגיע למצב שאתה ממצה אותם מהר ומחפש משהו יותר משובח, תמיד אפשר לקנות זוג בנוסף/ במקום.

רכיבה מהנה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מה אני מציע?

אל תתעצל, גש לחבר'ה שרוכבים בשישי-שבת, תרחרח ותשאל. אני מניח שבשיחה של "פנים מול פנים" תקבל יותר מידע שימושי מאשר בפורום ;)

יש לא מעט אנשים שקנו אופניים ב 5-6 ודי מצטערים על כדאיות הקניה. כמו כן כדאי לפגוש צבר של אנשים שזה התחביב שלהם, לזרוק את השאלה ולראות את התגובות שלהם.

אהה, עוד משהו, אופניים משומשים יכולים לעלות לך חצי ממה שהן יעלו לך בחנות. וניתן למצא אופניים שמורים בהחלט במחירים מפתיעים לאללה.

תעשה את שיעורי הבית שלך, וכשתחליט פתח את יד2 ותתאזר בסבלנות, בסוף תמצא זוג שיענה לך על הדרישות.

כיום, לאחר 6-7 שנות רכיבה אני חושב שאת הזוג הבא שלי אני אקנה מיד שניה...

גילי

כשאני ניסיתי ללכת לחבר'ה שרוכבים בשישי ושבת קיבלתי המלצות לדברים שאני לא באמת צריך שהיו מביאים אותי הרבה מעבר לתקציב,

צריך להבין שאין לזה סוף ולכן צריך לחתוך את התקציב בנקודה מסויימת , לקחת את הכי טוב שאפשר ולראות אם מתחברים לתחביב.

אם מתחברים לזה, אפשר עוד שנה-שנתיים לשדרג.

עקרונית הלכתי במטרה לרכוש מרידה ב1000 ש"ח (לא יותר) , אבל לאחר סיבוב מזדמן על TREK הבנתי שזו ליגה אחרת מבחינת נוחות נסיעה ולכן הגדלתי את התקציב ב50 אחוז ואני שמח על כך.

ניסיתי גם אופניים יד 2 ועם כל הכבוד לכך , זו הרגשה אחרת להתחיל מחדש תחביב אחרי שלא רכבת מגיל 17 (זה היה המצב אצלי) על אופניים חדשות מאשר על משומשות , ואני אומר את זה אחרי שהלכתי לראות ורכבתי על כמה זוגות משומשים.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ראשית כל, אומר שאני תומך מאוד בקניית זוג אופניי לכל משתמש, בשל מגוון סיבות.

לפדל ביחד זה הרבה יותר כייף מלפדל לבד, מעבר לעובדה שזו פעילות משותפת שטובה לזוגיות (מניסיון),

אפשר להמריץ אחד את השני בתוך רכיבה (ולתמוך בעליות קשות), וזה מעודד אתכם גם לצאת לרכב יותר.

חוצמזה, אם יש זוג אחד ובשוגג התפנצ'רת או קלקלת משהו, והיא לא יכולה לצאת לרכב בגללך, זה די מבאס.

ועכשיו לאופניים עצמן:

במחיר הזה אין הבדל מוחשי בין הסוגים. כל שלדת זנב קשיח תעשה את העבודה. השיקולים הם נוחות וצבע.

הייתי הולך על בלמי V ולא על בלמי דיסק מכאני, על דיסק הידראולי אין מה לדבר במחירים כאלו.

לא לוותר על ג'אנט כפול, חומר בצמיגים, נצנצים, וכו', ולקנות משאבה !

זה בדיוק ההבדל בין ללכת ברגל הביתה לבין לרכב ביתה, גם עם חומר !

החומר יכול להוציא את האויר, ואז אם מנפחים ומפדלים קצת, החור נסתם. אם אין אויר, צריך להתחיל ללכת ברגל.

חבר שאני מפדל איתו התפנצ'ר בדרך לפארק הירקון בגלל כמה קוצים,

אני התפנצ'רתי בפארק רעננה ובלי משאבה זו הייתה יכולה להיות דרך מאוד ארוכה הביתה... אם זה היה ברגל.

בשני המקרים מדובר באופניים עם פנימיות DH (עבות מאוד, שוקלות חצי קילו כמעט) וחומר בפנים, כך שאין חסינות מפנצ'רים.

חוצמזה, יהיה בסיידר, זה מחיר טוב לאופני בסיס כל עוד אין יומרות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

+1 על אופני GT . פשוט אופניים מעולים.

היו לי כאלה בעבר והייתי מאד מרוצה. אמינות מאד,קלות מאד במשקל ולא יקרות (אלא אם אתה בוחר באלמנטים מסויימים כתוספת).

לא אוהב את "ראלי" ומהנסיון המועט איתם התאכזבתי.

בקיצור: GT.

תתחדש.

פורסם
falou שתבחר איזה צבע שהיא רוצה רק לא לבן .

מנסיון ...

למה לא לבן?! :shock:

(יש לי אופניים לבנים בני חצי שנה ואני לא מצליח לחשוב על סיבה לא לקנות לבן...)

פורסם

רכבת קצת בבוץ וניסית לנקות את זה?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בקיצור אתה ממליץ לרכוש אופניים בצבע בוץ :D

אני לא חושב שהאפקט יהיה שונה לכל צבע אחר, חוצמזה אני לא חושב שהבחור עומד לרכב בבוץ.

לי יש אופניים לבנות/כסופות ואני נוסע איתן ברחבי ת"א , פארק הירקון וקצת שטח קל ועוד לא נדבק משהו שאי אפשר להוריד עם מטליות לחות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שלום לכולם,

לא ראיתי שפותח הת'רד ענה לגבי מה נקנה בסוף , אז אני אניח שלא ניקנו עדיין האופניים המיוחלים.

בתור רוכב אופניים מכור (מאוד מאוד) אני מצטרף לכל ההמלצות פה בנושא קסדה , חומר בגלגלים וחישוקים כפולים (מי שרוצה הדגמה לאיך יוצרים שמיניות בקלות מוזמן להביא לי זוג אופניים עם חישוק לא כפול לרכיבת עיר - ולא, אני לא רוכב אורבן).

אני חושב שאופניים של מרידה במחיר שהוא סביב ה1600 שקלים יהיו מספקים בהחלט , מרידה ידועים כחברה שמצ'פרת מאוד ביחס למחיר (ביחס הפוך לחברות כמו טרק למשל - שהיא חברה מעולה , אך לא זולה כלל).

אני מניח שדגם הSUB 60 העדכני של מרידה הוא משהוא נחמד כזוג ראשון.

אופציית ספשלייזד - היא אופציה נחמדה מאוד אך מעט יקרה יותר , הייתרון - שילדה ללא תחרות ברמה הזו -

דגם הארדרוק דיסק הוא אופציה אך מעט יקר לדעתי לפותח הת'רד.

את הטרק שהוצעו כאן אני לא מכיר - אבל כן אומר שהחברה מצויינת ואמינה מאוד.

זהו , שיהיה בהצלחה ומי יודע , אולי החיידק ידביק בכל זאת .. :wink:

תומר.

אגב למי ששואל את עצמו על מה אני רוכב , שילחץ כאן.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אני הוזה? או שרק אני לא מצליח להבין מה זה חישוק כפול ?

P1010321.jpg

זה החישוק שלי

כפול הוא לא

אבל רחב [40 מ"מ] הוא כן :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני מניח שהכוונה היא לזה

double wall rim

MTBRRI300x2501.gif

מול single wall rim

large_sqfront26black.jpg

לא מצאתי הסבר מדויק, על פי מיטב הבנתי הדאבל וול יותר חזק ועמיד לפיתול או כל שטות מכנית אחרת שאני לא מבין בה. הסינגל אמור להיות קל יותר, אבל לא נותן אותו חוזק.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

שלום לכולם,

לא ראיתי שפותח הת'רד ענה לגבי מה נקנה בסוף , אז אני אניח שלא ניקנו עדיין האופניים המיוחלים.

בתור רוכב אופניים מכור (מאוד מאוד) אני מצטרף לכל ההמלצות פה בנושא קסדה , חומר בגלגלים וחישוקים כפולים (מי שרוצה הדגמה לאיך יוצרים שמיניות בקלות מוזמן להביא לי זוג אופניים עם חישוק לא כפול לרכיבת עיר - ולא, אני לא רוכב אורבן).

אני חושב שאופניים של מרידה במחיר שהוא סביב ה1600 שקלים יהיו מספקים בהחלט , מרידה ידועים כחברה שמצ'פרת מאוד ביחס למחיר (ביחס הפוך לחברות כמו טרק למשל - שהיא חברה מעולה , אך לא זולה כלל).

אני מניח שדגם הSUB 60 העדכני של מרידה הוא משהוא נחמד כזוג ראשון.

אופציית ספשלייזד - היא אופציה נחמדה מאוד אך מעט יקרה יותר , הייתרון - שילדה ללא תחרות ברמה הזו -

דגם הארדרוק דיסק הוא אופציה אך מעט יקר לדעתי לפותח הת'רד.

את הטרק שהוצעו כאן אני לא מכיר - אבל כן אומר שהחברה מצויינת ואמינה מאוד.

זהו , שיהיה בהצלחה ומי יודע , אולי החיידק ידביק בכל זאת ..

:wink:

תומר.

אגב למי ששואל את עצמו על מה אני רוכב ,

שילחץ כאן.

מסכים איתך שעל הנייר, האופניים של מרידה בסביבת המחיר הזו נותנים את הכי הרבה תמורה לשקל והאיבזור שלהם מקביל לאופניים של מעל 2000 ש"ח.

זה באמת מה שהמליצו כל המביני עניין, המקצוענים שבאמת חיים את התחום וזה כי הם מצויים כמה קטגוריות מעלה והתייחסו ליחס איבזור/ שקל.

בפועל- ה SUB60 מרגישים דיי זולים ולא נוחים שזה הכי גרוע , אני הייתי נעול עליהם בגלל המפרט, ולאחר מספר נסיעות מבחן ארוכות יחסית ברוזן אנד מינץ הצלחתי לגבש סופית את הדיעה שאני מעדיף את הTREK עליהן, גם אם זה אומר לרדת ל21 הילוכים בטרק (במקום 24) ועם בולם קצת יותר קצר (ומעבירים שנחשבים פחות טובים) ,בשביל הנוחות וההנאה ואני לא מצטער על כך.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...