Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש על העזרה

איך ביכולתי לדעת שהמתקין של הקודנית באמת חיבר לי שני ניתוקים ?

אני מנסה להניע את האוטו והוא מניע ומתכבה(מדובר כאשר לא לחצתי את הקוד)הבנתי שמדובר בניתוק של מערכת הדלק

האם הוא היה צריך להוסיף לי ניתוק של הסטארטר?איך ביכולתי לדעת שהוא ניתק את הסטראטר?

האם זה כאשר אני מנסה להניע את הרכב ואין בכלל ניסיון של הנעה?במקרה כזה קיים ניתוק לסטארטק?

תודה רבה ושנה טובה

פורסם

למיטב זכרוני,במערכות מסויימות, אם קיים ניתוק גם למערכת הדלק, אמור להיות גם מין "מגנט" (אימובילייזר נוסף) שתפקידו הוא לנטרל את העקיפה הזו (לא כולל הצתה כמובן), אותו מקרבים ל"תושבת" מתאימה ע"י הקודנית.

כמובן שהקשת הקוד בקודנית אמורה לנטרל בו זמנית את שני הניתוקים.

אם קיים ניתוק גם למערכת הדלק - אתה תראה שהוסיפו מין "שסתום" באמצע צינור הדלק. ניתן כמובן לעקוף אותו אם מחברים את שתי קצוות צינור הדלק בחזרה, במקום שבו הם נחתכו.

אם המתקין היה "רציני", הוא היה מראה לך את זה, לפחות שתדע.

(מנסיוני עם ברלינגו 98, הזרקה "מכאנית" - כך הותקנה שם קודנית עם ניתוק הצתה + דלק).

alfa 156 2.5.

פורסם

אצלי ברכב יש קודנית 2 ניתוקים, אם אני בא להתניע בלי הקשת הקוד

אין בכלל תרעש של הסטרטר וכמובן שיש גם ניתוק למערכת דלק

פורסם

מה שאני התכוונתי, שבכל מקרה לא יהיה סטארטר, ללא הקשת הקוד.

אם יש ניתוק למע' הדלק -הוא "יורד" עם הקשת הקוד, אם כי יש מערכות שניתן לנטרל אותו (דלק) לחוד (הרכב לא יניע עדיין כי

ניתוק ההצתה לא "ירד".

alfa 156 2.5.

פורסם
אם קיים ניתוק גם למערכת הדלק - אתה תראה שהוסיפו מין "שסתום" באמצע צינור הדלק. ניתן כמובן לעקוף אותו אם מחברים את שתי קצוות צינור הדלק בחזרה, במקום שבו הם נחתכו.

אם המתקין היה "רציני", הוא היה מראה לך את זה, לפחות שתדע.

(מנסיוני עם ברלינגו 98, הזרקה "מכאנית" - כך הותקנה שם קודנית עם ניתוק הצתה + דלק).

ניתוק מערכת הדלק מתבצע ע"י עלוקה היושבת על קו אספקת החשמל למשאבת הדלק ובשום אופן לא ע"י ניתוק צינורות דלק!

ניתוק נוסף יבצע המתקין על קו אספקה למתנע או לסליל ההצתה. ישנם גם פתרונות יותר יצירתיים אך לא נפרטם כאן כדי לא לתת לגנבים רעיונות היכן לחפש...

את העלוקה תוכל לזהות בד"כ באזור משאבת הדלק. ניראית כמו ממסר ותוכל לראות שהוא "נכנס לקו האספקה" באמצע.

אם אתה חושד מסיבה כלשהיא אפשר להדריך אותך כיצד לבצע בדיקה. אך באין ידע הבדיקה עלולה לגרום נזק והיא מסוכנת לבודק.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

נתקו סלח לי, אבל לי זכור שהותקנה ברכבי בזמנו "קופסה שחורה" עם פיקוד. צינור הדלק הוסט ממקומו (נחתך) לעבר היחידה (כניסה+יציאה), ונאמר לי מפורשות אחרי ההתקנה, שאם ישנה בעית דלק - יש לגשר את הצינור כפי שהיה קודם.

ברור שיש פיקוד חשמלי. אחרת מהיכן יגיע הפיקוד...?

אולי תעזור לך העובדה שהיה זה רכב עם הזרקה מכאנית. ייתכן שהיום עושים את זה אחרת, ייתכן שאתה מתכוון להתקנה עם הזרקה ממוחשבת, איני יודע.

alfa 156 2.5.

פורסם
נתקו סלח לי, אבל לי זכור שהותקנה ברכבי בזמנו "קופסה שחורה" עם פיקוד. צינור הדלק הוסט ממקומו (נחתך) לעבר היחידה (כניסה+יציאה), ונאמר לי מפורשות אחרי ההתקנה, שאם ישנה בעית דלק - יש לגשר את הצינור כפי שהיה קודם.

ברור שיש פיקוד חשמלי. אחרת מהיכן יגיע הפיקוד...?

אולי תעזור לך העובדה שהיה זה רכב עם הזרקה מכאנית. ייתכן שהיום עושים את זה אחרת, ייתכן שאתה מתכוון להתקנה עם הזרקה ממוחשבת, איני יודע.

אכן כן... שניכם צודקים ואני אפרט

בדגמים הישנים של איתורן למערכות הזרקה מכאניות או למנועי דיזל בעלי משאבת הזרקה,

אכן היתה כספת שאיגדה בתוכה את הקו דלק הראשי ובתוכה ברז חשמלי שקיבל פקודה ע'י לחיצה על הקודנית.

לאחר מכן עד לפני כמה שנים היו קודניות שניתקו ,סטרטר,משאבת דלק,מזרקים ומערכת הצתה- כל קודנית וכל רכב עם הניתוקים שלו.

היום ברוב המכוניות החדשות הניתוקים הם ישירות במחשב שם יושבת עלוקה שמוגנת ע'י כספת( מנתק הזרקה)

וגם ניתוק עלוקתי לאימובילייזר המקורי , כמו כן יש גם ניתוק לסטרטר שמוגן בכספת...

כל סוג רכב והניתוקים שלו

היום הגנבים פשוט באים עם מחשב וסוויץ ספציפי לאותו הרכב שהם רוצים לגנוב, מפרקים את הקיים, מלבישים את שלהם מניעים ונוסעים.

או לחילופין , כמו שנפוץ בישובים ליד שדות פתוחים, באים עם ג'יפ קושרים ונוסעים לשדה ,שם עובדים על ההנעה וממשיכים הלאה.

וכל זה סיפרתי לכם שתראו כמה קל לגנוב רכב.. לתשומת לבכם- על מנת להקשות את המלאכה, השתמשו בסנדלים,מנעולי הגה,שרשראות , בעצם כל מה שיכול לעכב ואולי אגב למנוע את הגניבה, כי הגנב יעדיף עבודה קלה..

בגדול, מי שיודע להתקין מערכות כאלו, יודע גם לנתקן...:roll:( ולגנבים יש חברים מתקינים!!!):wink:

כאשר נכנסים למוסך, לא לתת את הקוד..0 יש אפשרות להכניס את קוד השרות!! לשאול את המתקין כיצד.

לא להשאיר רכבים בחניונים עם המפתח( רק להזיז!! או רק לשכפל).

שנה טובה וחג שמח

ערן 8)

פעם הייתי קופץ מהגשר ואז מתחיל לבנות את הכנפיים

אני עדיין כאן,אז בטח הצלחתי לא רע...:roll:

היום כבר בגרתי..אני מייבא כנפיים מאיביי :wink:

פורסם

אחרי כל הדיון הזה, אני אומר שתעשה (אולי כבר עשית) את המינימום הדרוש מבחינת הביטוח. בסך הכל,אם מישהו יחליט

לגנוב רכב - שום מערכת מיגון לא תעזור (גם הגנבים נהיים חכמים ביחד עם מערכות האבטחה המשתפרות). ביכולתן של מערכות המיגון לכל היותר רק לעכב את הגנבים.

מינימום התעסקות עם הרכב = יותר אמינות בהמשך (במיוחד כאן, בארץ...).

אם יש לך ספק כלשהו, בנוגע למה שהותקן אצלך - דאג שירשם על החשבונית / הזמנת העבודה, מה בדיוק בוצע.

alfa 156 2.5.

פורסם

2 ניתוקים על קו הדלק זה בדיוק מה שאני קורא "פתרון יצירתי". (אם אכן בוצעו...) את ניתוק הסטרטר הגנב עוקף בחצי שניה בדיוק (בלי כלים ועם חתיכת כבל חשמלי באורך מטר וחצי,איך בדיוק לא נציין מסיבות מובנות) זאת לעומת עלוקה שמתחבאת מתחת למדרכת דלת הנהג (סתם לדוגמא, לא מרכב שאני מכיר:roll: ) ,אחרי שהמנוול פרק לך את המושב האחורי ועקף את העלוקה שיושבת מעל המשאבה והתישב בחיוך כדי להניע, מה רבה תהיה הפתעתו כשהרכב ימשיך לכבות...

גם זה כמובן ניתן לעקיפה ב"שיטת החוט חשמל", אבל מסובך מעט יותר

לגבי מה שחולגי הזכיר, מצטער אבל איני מכיר.

המערכות היחידות שאני מכיר שהגיעו עם כספת (בעבר,היום כבר לא משווקות) הן בטכונית וכספונית. שתיהן עבדו חשמלית, ושתיהן היו יעילות בעיכוב של דקה לגנב.

השיטה של החלפת מחשב באימוביליזרים המקוריים מוכרת וכואבת, ואיני מבין מדוע חברות הביטוח מסכימות להסתפק במיגון המקורי. זה טוב רק לגנב מזדמן, ולא ל"הזמנה" ל 3 מזדות בלילה חורפי.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

מה הכוונה ניתוק אלחוטי?

לפני שאני מניע את האוטו אני מקיש קוד ואז מניע זה לא שמאימובלייזר מזהה ישירות את המפתח ואז מניע אוטומטית

ת'כלס מבחינת ביטוח אני מכוסה?הוא חתם לי על הטופס מיגון רק מה שאני מפחד זה שאם חס וחלילה יגנבו את האוטו אז שהביטוח לא יעשו צרות ויגידו לי פתאום אחרי שנגיד וימצאו את האוטו שלא היה לאוטו שני ניתוקים (אחרי ששמאי יבדוק את הרכב) מבינים?

פורסם

האם מישהוא יוכל להאיר את עיני ולהגיד לי למה רק בישראל קיים ההתקן של הקודנית עם הניתוקים הללו?

בארה"ב הגדולה לא קיים המושג קודנית ואנשים תמיד שואלים מה זה הקוד הזה? כנ"ל לגבי רוב מדינות העולם - לא קיים.

הרי אם המפתח בידך אין אפשרות לגנוב את הרכב הלא-כן? וגם יותר בריא לרכב להיות בלי התקנים חיצוניים שכאלו לא?

תודה.

פורסם

ניתוק אלחוטי הוא ניתוק שלא מגיע אליו שום חוט ממוח האמובולייזר אלא משתמשים בחוטים הקיימים ברכב (כבל +) להעביר מידע לממסר הניתוק לחבר או לנתק ממוח האמובולייזר.

שורה תחתונה הבחור חתם לך על אישור מיגון כך שאין לך מה לדאוג.

אם תוכל לומר לי את סוג האמובולייזר אשר מופיע לך בחשבונית אוכל לומר לך בעל כמה ניתוקים הוא.

ובנינו גם אם יהיו עשרים ניתוקים הגנבים ברמות מיומנות פי כמה וכמה מאשר יצרניות האמובולייזר כך שככל שיהיה יותר ניתוקים זה יוכל לעקב את הגנב מעט אך לקחת את הרכב הוא ייקח, הדרך היחידה כיום שהיא באמת אפקטיבית למניעת גניבה היא איתוראן ופוינטר, דרך אגב אם גנב כבר פרץ את הרכב וניסה להניע עדיף שיגנוב כי הם שוברים את הרכב ברמות כאלה שהתיקון לאחר מכן עולה הון וגם לך בתור לקוח מבאס שיתקנו לך רכב אחרי שראית מה עשו לו הגנבים.

• תוכן חדש...