Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהשרשור הקודם שלי על רעשים בזמן בלימה, נמצאה הבעיה שהיו רק שתי ברגים שחיברו את הג'אנט לרכב.

לאחר שהשגתי שתי ברגים, שמתי לב שאחד הגוז'ונים הרוס וצריך להחליפו. מישהו יודע מה העלות?

עכשיו בנסיעת מבחן קצרה שעשיתי לאחר הרכבת בורג אחד(עכשיו הגלגל תפוס עם שלושה ברגים עד להחלפת הגוז'ון)

יש לי בעיה כזאת, נדלקה לי מנורת מצבר, כאילו ישנה בעיה. אורות הדרך חלשים. ומחוג שעון החום עולה בנסיעה ויורד לחצי בעמידה של הרכב.

אני לא יודע אם יש קשר לכך שהרכבתי עוד בורג כי הבנתי שיכול להיות ברכבים כאלה שיש בהם ABS מעגל חשמלי כלשהו שיכול לגרום לתופעות.

מישהו נתקל בבעיה דומה? שוב להזכירכם הרכב הוא מסוג מאזדה לאנטיס 98 סדאן.

תודה על העזרה מראש, וסליחה עם פתחתי שרשור נוסף לבעיה. תודה

פורסם

נורת החיווי מצביעה על בעייה באלטרנטור כלומר מתח טעינה נמוך ולכן עלייך לטפל בבעייה בהקדם בכדי לא לפרוק את המצבר.

סיבות לחוסר טעינה

1. רצועה קרועה/בלוייה שמחליקה או לא מתוחה

2. חיבורים לא מהודקים כראוי של נעלי הכבל למצבר

3. ווסת מתח של האלטרנטור תקול

4. מצבר תקול

האם יש ברשותך רב מודד ?

איזה כייף לי :)

פורסם

לגבי הברגים בגלגלים, טפל בזה בהקדם האפשרי, סכנה בטיחותית!!

אין קשר בין הגוג'ונים לנורת המצבר, הבעיה היא כניראה באלטרנטור, הטעינה חלשה, אם תמשיך ליסוע כך ברכב המצבר יתרוקן והמנוע יתכבה, ולא תוכל להתניע ללא כבלים.

פורסם

האוטו אכן נכבה ולאחר משחק קטן עם כבל הפלוס האוטו הניע ללא כל צורך בכבלים, אך המנורה עדיין דלקה

ואורות הדרך עדיין לא האירו את הדרך כמו שצריך. המצבר חדש, החודש מלאה לו שנה.

ישנה עובדה שהגעתי מתל-אביב לנתניה היום ללא שום בעיה, עם מזגן ומערכת(עם מגבר) והכל תקין.

ומאז שירדתי למטה לבדוק את הגלגל לא נסעתי ברכב. יכול להיות שאכן נקרעה רצועה אבל אבדוק את העניין.

לגשת ישר לחשמלאי נכון?

פורסם

ועוד שאלה קטנה, הרכב מתחמם כתוצאה מחוסר שמן, הרכב מטופל בצורה טובה אבל איך אומרים צרות באות בצרורות. מאכזב

השאלה שלי היא כזאת יש ברשותי שמן 20/50, באגן השמן יש כרגע 10/40, המדיד מראה לי על מתחת למינימום.

האם אני יכול להוסיף את השמן שיש ברשותי. זה ייצור מיקס לדעתי, אבל מה הסיכון?

פורסם

קודם כל אם חסר שמן, אפילו אל תתניע את הרכב! אחרת זה יעלה לך ביוקר.

אם המנוע התחמם כתוצאה מחוסר שימון, כניראה והנזק כבר נגרם והוא בילתי הפיך.

השמן 20W50 לא מתאים.

בקשר ממישהו שיקפיץ אותך לחנות חלפים קרובה לביתך, ורכוש שמן 10W40 חצי סנטטי.

נעלי הכבל חייבים להיות מהודקים חזק למצבר, שלא יהיה רופף.

פורסם

אוקיי לאחר מבט קטן, לא היה צריך יותר מדי להבין שהרצועה שמחברת בין האלטרנטור והמשאבת מים נקרעה.

היא נקרעה וזה מסביר גם את הנורה וגם את התחממות. רכשתי שמן. והכל תקין. נסע מחר בעדינות לאט למוסך

להתקנת רצועה חדשה.

מישהו יודע מה העלות+עבודה?(כמה אי שם תכלס במוסך?)

תודה רבה. הייתם לי לעזר רב בכל הקשור לרצף הבעיות שלי בזמן האחרון.

תודה רבה...

פורסם

קודם כל יש ברכבך 2 רצועות.

רצועה אחת מניעה את משאבת המים, מדחס מזגן ומשאבת הגה כוח.

רצועה שניה מניעה רק את האלטרנטור.

אם רק הרצועה של האלטרנטור ניקרעה אין בעיה לבצע נסיעה קצרה למוסך, אך אם הרצועה שמניעה את משאבת המים ניקרעה אסור בכלל ליסוע ברכב.

יתכן ושתי הרצועות נקרעו, במצב כזה אסור ליסוע ברכב מכיוון שמשאבת המים לא תזרים את הנוזל קירור והמנוע יתחמם, הנזק יהיה יקר לתיקון/החלפת המנוע.

ההצעה שלי אם יש לך ביטוח, תזמין גרר או ניידת שירות שתחליף לך רצועות, או שתזמין מכונאי או תקרא למישהו שמבין בזה ויודע להחליף רצועות.

פורסם

אני מאמין שאבא שלי יצליח להחליף אותה לבד.

אבל השאלה היא כזאת אם רק הרצועת אלטרנטור נקרעה. היא מחוברת לאלטרנטור ומסובבת עוד משהו?

מה היא מסובבת אם לא את משאבת המים? שיחת טלפון קצרה עם אדם שמבין אמר לי שהרצועה היא מחברת בין האלטרנטור ומשאבת המים.

אתה יודע משהו אחר? בוודאות? כאילו ישנה רק רצועה אחת שמצאתי קרועה בתוך המנוע.

ודבר שגורם לי להבין שרק רצועה אחת נקרה, זו עובדה נוספת שהרצועה הייתה מרעישה בזמן הנעת הרכב למרחק מטרים קטן ואז היה מפסיק. היא פשוט יבשה, וקשה כמו אבן הרצועה.

איפה אני יכול לראות אם נרקעה עוד רצועה?

פורסם

אוקיי לאחר בדיקה עם פנס. נקרעה רק רצועה אחת בוודאות.

עכשיו, השאלה היא מי מכיר את הרכב ויודע להגיד לאן מתחברת רצועת האלטרנטור חוץ מלאלטרנטור?

העם לגלגלת חופשיה? או למשאבת המים כפי שאמר לי בן אדם שלא מכיר את הרכב ואמר לי שבד"כ זה ככה.

פורסם

אם רק רצועת האלטרנטור ניקרעה אפשר לבצע נסיעה קצרה למוסך, משאבת המים מונעת ע"י רצועה משותפת לאביזרים נוספים כפי שכתבתי קודם.

ברכב הזה לאלטרנטור יש רצועה נפרדת ז"א שאם היא ניקרעה אז רק האלטרטור לא יעבוד. שאר האביזרים יעבדו כרגיל.

כדי שתבין טוב, אז למשאבת המים יש גלגלת(פולי) כפולה, ז"א על משאבת המים 2 הרצועות מתחברות, המשאבת מים מקבלת הנעה מרצועה משלה, ומספקת הנעה לאלטרנטור, פשוט היא מקבלת הנעה, ומעבירה הנעה.

אז אם הרצועה של האלטנטור ניקרעה, ז"א שהמשאבת מים מקבלת הנעה כרגיל, והאלטרנטור לא מקבל הנעה.

פורסם

סליחה טעות שלי!!

התבלבלתי, אכן רצועת האלטרנטור והמשאבת מים מונעות ע"י אותה רצועה ז"א שאם היא ניקרעת אז גם משאבת המים לא תעבוד! התייחסתי למנוע 1800, לגבי 1600 אני אבדוק כי לא יצא לי להחליף ב 1600.

• תוכן חדש...