Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנטיס 97 1.8 - נקישות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים בזמן נסיעה נשמעות סוג של נקישות שמזכירות צליל של שסתום נפתח ונסגר בקצב של שניה, סה משהו כמו 5 פעמים. ניסיתי להבין את ההגיון מה התנאים להתחלת הנקישות ולא מצאתי קשר לכלום. זה קורה אקראית לפעמים מידי 10 דקות ולפעמים גם לא בחצי שעה. הצליל הוא כמעט בודאות לא של ממסר אלא של שסתום . הנקישות נשמעות מכיוון אזור תא הככפפות אבל בהחלט יכול להיות גם מעבר לקיר האש. יש למישהו השערה מה מקור הנקישות.

פורסם

אנסה לתאר את המצב במילים אחרות. לפעמים ללא קשר לכלום כמו האטה, האצה, עם או בלי מזגן אבל אף פעם לא בעצירה מוחלטת, נשמעות לפעמים נקישות ברורות מכיוון תא הכפפות. הנקישות קצובות בקצב של חצי שניה בערך למשך 5 שניות.

הצליל של הנקישות מזכיר פעולה של שסתום ולא של ממסר שהצליל שלו מאד מתכתי . כנראה די מופרך ולא קשור מבחינה טכנית אבל ראוי שאעדכן. הרכב נכשל בטסט שנתי בגלל חור קטן באגזוז אמצעי כאשר בדיקת הגזים היתה תקינה. אחרי החלפת הדוד האמצעי התחילו הנקישות ובמקביל להפתעתי תצרוכת הדלק לפי מד הדלק השתפרה מאד. הרכב עבר רק 200 קמ אחרי החלפת הדוד כך שקצת מוקדם לחשב תצרוכת . האם יש איזה שהוא שסתום שמורכב ליד קיר האש באזור תא הכפפות מצד המנוע או בתא הנוסעים.

פורסם

אם אתה אומר שהתחיל לך הרעד לאחר החלפת הדוד קיימת אפשרות שפשוט האגזוז נותן מכות לקיר האש כתוצאה מהרכבה לקויה, כאשר הרכב בעצירה מוחלטת הרכב כמעט ולא זז לכן אתה לא שומע את המכות אך בזמן נסיעה שהרכב לא "יציב" כמו בעצירה יש נגיעה בין האגזוז לגוף הרכב.

תנסה לחכות שהרכב יתקרר התכופף מתחת לרכב שחק עם האגזוז שמאלה וימינה ותראה אם אתה מצליח לשחזר את המכות.

פורסם

ככל הנראה אתה שומע את הסולונואיד שצמוד לקיר האש.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אולי שסתום מיכל קניסטר מעביר נקישה דרך צנרת הולכת האדים שלו, בהחלט יתכן כי במהלך החלפת הדוד עמעם הצינור זז ממקומו וכעט הוא נוגע במרכב הרכב. כדאי לבדוק את תוואי הצינור הזה.

פורסם

הנה התמונה - מסומן בחץ.

גם לי היו נקישות מעצבנות בעבר על ה-F שלי.

p1010069y.jpg

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

nisanhazazi

לא מדובר ברעד אלא בנקישות קצביות שבודאות לא דומות ולא מזכירות רעשים ו"צלילים" של צנרת אגזוז שפוגעת איך שהוא במרכב.

danniel

האם השסתום שהזכרת הוא אותו סולונואיד ש Shmulik התיחס אליו ועל מיקומו בתמונה. מתי השסתום הזה עובד ומה הפרמטרים שגורמים לו לעבוד. אולי אפשרי אבל לא נראה הגיוני שקיים קשר כל שהוא לאגזוז המתוקן. עד היום לאורך שנים לא שמעתי את הנקישות האלה שהם לא חלשות בכלל כאשר אין ספק שהאגזוז היה תקופות ארוכות תקין לחלוטין. ההבדל היחידי שעולה הוא שהדוד המרכזי שהוחלף אולי שונה בפנים שלו למקורי מה שיוצר למנוע תנאי עבודה שונים והפעלת מעגלים שעד היום לא פעלו.

Shmulik

על איזה סולונואיד אתה מצביע בתמונה, מה תפקידו ומתי הוא פעיל. האם אפשר לגרום לו ל"תקתק" כשהרכב עומד. הבעיה היא שהתקתוקים שאני שומע קורים רק בנסיעה ואף פעם לא בעמידה.

פורסם

דויד אחת הבעיות בפורום זה שאנו לא מסוגלים לשער מה אתה שומע ומאיפה, אתה שומע אנחנו רק יכולים להעלות השערות בניסיון לעזור, אך אני מאמין שאם אני או כל בעל מקצוע שמכיר מספיק טוב את מערכות הרכב שלך היה נוהג ברכב ושומע את הרעש, אז גם היה ניתן לאבחן את מקור הרעש ואת התקלה.

פורסם

nisanhazazi

ברור לחלוטין שיש כאן בעיה לא קלה ובודאי שקשה מאד לתת באינטרנט כיוון או סיבה החלטיים לתופעה. מצד שני בהנחה שהכיוון של שסתום או ממסר (סולונואיד) מתקתקים מידי פעם הוא נכון, אולי תוכל להצביע מיקום ותפקיד של התקנים כאלה.

פורסם

השסתום שסימן לך שמוליק הוא פותח או סוגר מעבר לקאניסטר וזה בדיוק מה שהוא טען שהיה גורם לו לאותה התופעה אני אומר ששווה בדיקה, נסה לנטרל אותו זמנית לשם הבדיקה, וחזור עם תוצאות.

פורסם

ניטרול קנסטר

האם יש מגבלת זמן לפעולת מנוע עם קנסטר מנוטרל כדי למנוע נזק . מעניין אם שסתום קנסטר שהיה שקט לחלוטין ממשיך לעבוד תקין רק שכל מעבר מפתוח לסגור נשמע די חזק. נראה לי שהמקרה הזה מאד דומה לתאור של שמוליק למעלה .

Shmulik

איך התבצע התיקון, ניקוי ושיפוץ השסתום או החלפה בחדש.

פורסם

תבדוק האם יש לך תושבות גומי בתושבת של הסולונואיד. אני זוכר שאני דיי התעלמתי מזה וזה נעלם לבד או שפשוט הפסקתי לשמוע :-o

• תוכן חדש...