Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוג צעיר (מקווים שגם תינוק בקרוב) מחפשים לקנות משפחתית. התקציב הוא 50K, אפשר גם עד 60K אם זה ממש שווה.

ככל הנראה ניסע כ-800 ק"מ בינעירוני + 400 ק"מ עירוני בחודש.

הקריטריונים:

חשוב:

בטיחות, עלות אחזקה (צריכת דלק, ממוצע תיקונים, ביטוח)

לא קריטי אבל יהיה נחמד:

מרווח, סוחב בעליה (לא אכפת מחוויית נהיגה באופן כללי, אבל שיצליח לעלות לירושלים...).

לא אכפת ידני או אוטומטי.

יש המלצות?

פורסם

מנסיון אישי - ממליץ על רנו סניק 1.6 משנים 2001-2. 2003 בתקציב אבל לא כדאי כי ב-2004 הדגם הוחלף . ובהצלחה (גם זה מהתנסות אישית).

הבטיחות היא ברמה הכי גבוהה בקטיגוריה. לגבי המרחב והנוחות - שב באוטו ותבין שזה משהו אחר. עגלה, אופניים (זה יגיע..) וחצי בית שסוחבים עם הפעוט - הכל נכנס ובקלות - גם 5 דלתות וגם גובה ונוחות העמסה. יש גם חיבורי איזופיקס לכסא תינוק ואפשרות להזיז את המושב שלו קדיהמ שיהיה נוח וקל ללטף ולהרגיע, לא על ידי הנהג כמובן. (3 מושבים נפרדים מאחור).

צריכת הדלק לנסיעות שלך תהיה כ-12 קמ לליטר, ובנהיגה טובה יותר מ-13. זה בדוק.

חפש אחת שמורה ומטופלת בזמן (כל 30000) - ותמצא שהמחיר זול משמעותית מרכב משפחתי דומה.

הדרך לירושלים עוברת בנוחות ובקלות. אל תחכה ל-100 בעליות, אבל קצב סביר מושג בקלות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מה דעתכם על אלו:

1) טויוטה קורולה מסביבות שנת 2000

2) ניסאן אלמרה מסביבות שנת 2003

3) רנו מגאן מסביבות 2004 או סניק מסביבות 2002

4) פיאט פונטו גרנדה מסביבות 2007 (קצת יקרה אבל אומרים שהיא חסכונית?)

פורסם

טויוטה משנת 2000 בת כמעט 10.... נהנית ממוניטין של אמינות

אלמרה משנת 2003,תמורה טובה לכסף,חזקה (1800 סמ"ק),ביטוח זול ונחשבת להכי אמינה שיש! בולמים ומתלים קשים.

פונטו 2007,נחמדה מאד,רכב יותר אמין ממה שחושבים,חייבים למצוא רכב שמור במיוחד,אבל האם תא המטען יענה על מה שמתלווה להולדת תינוק?

רנו מגאן-רק ידני,למרות מה שנאמר קודם,סובלת מתדמית בעייתית ולא ניתן לומר שלתדמית הזו אין בסיס ורגליים...

אז מה?

הייתי גם שוקל מועמדות נוספות כמו:

פורד פוקוס,בטוחה,נוחה,אחזקה סבירה,מתנהגת טוב,מנוע מעט חלש בסחיבתו וניתן למצוא (לאחר מיקוח) בתקציב שלכם.

סקודה אוקטביה (מנוע בנזין כי דיזל לא מצדיק את הקלומטרז' הצפוי) בטוחה,נוחה,בנויה לתלפיות,אמינה,חסכונית בדלק ותא מטען ללא שום תחרות. החסרון,תעריפי ביטוח מעט יקרים מהמתחרות. קשה למצוא (הרוב דיזלים בשנתונים הרלבנטיים).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

פורד פוקוס תתאים לך בול.

יתרונות: גדולה, מאוד נוחה, בטיחותית (5 כוכבים במבחן של NCAP), היגוי ושלדה מעולים ובעלת מתלים משובחים שחוסכים ממך את נפלאות מע"צ.

חסרונות: מעט רועשת בסל"ד גבוהה, בידוד רעשי צמיגים לא מהטובים בקטגוריה אך מספקים בהחלט. המנוע אומנם לא זריז, אבל יש לו מספיק מומנט כדי לסחוב את אותי פעם בשבוע לירושלים בלי לאמץ את המנוע.

מחלות: מומלץ לבדוק שאין רעשים או בעיות בגיר האוטומטי.

במידה ואתה רוכש פוקוס, קח בחשבון שאין עגינות ISOFIX לכיסאות ילדים ויש צורך לפנות למוסך היבואן על מנת שיתקינו לך אותן.

פורסם
פורד פוקוס תתאים לך בול.

יתרונות: גדולה, מאוד נוחה, בטיחותית (5 כוכבים במבחן של NCAP), היגוי ושלדה מעולים ובעלת מתלים משובחים שחוסכים ממך את נפלאות מע"צ.

.

על איזו שנתון אנחנו מדברים?

פורסם

הפוקוס שלי היא שנת 2008 (תצורה החדשה) ולכן יש לי 6 כריות אוויר ובקרת יציבות.

השנתון שאתה מחפש הוא 2005-2006.

לפי מיטב ידיעתי, כל עוד אתה לא קונה את גרסת הליסינג, אתה מקבל 4 כריות אויר בגרסאות הישנות יותר אך בלי בקרת יציבות.

חוץ מזה, מדובר באותו רכב עם כמה שינויים קוסמטים (גריל שונה, ריפודים שונים, כניסת AUX במערכת ברסאות החדשות).

בטיחות אפשר לראות פה: http://www.euroncap.com/tests/ford_focus_2004/204.aspx

פורסם

הפוקוס נחשבת אמינה? ואיך צריכת הדלק?

מבחינת נוחות ונהיגה היא בסדר גמור. לא נורא מרווחת אבל גם לא צפופה (הבגאז' די גדול), הנסיעה חלקה והיא סוחבת בעליה באופן סביר. (הרכב שאחנו מכירים הוא גרסת ליסינג בת שנה בערך)

אבל ממה שהצלחתי להבין עד עכשיו, היא אמנם בטוחה יותר מאחרות, אבל פחות אמינה וחסכונית.

פורסם

אני לא יודע מאיפה שמעת שהרכב לא חסכוני...

בנהיגה בין-עירונית עם רגל לא כבדה על הגז אני עושה 1:14-15.

לגבי אמינות, אני לא נתקלתי בבעיות בכלל וגם מספר אנשים שאני מכיר המחזיקים בפוקוס לדורותיו לא מתלוננים על בעיות מיוחדות.

שמעתי שהגיר האוטומטי קצת רגיש אבל זהו.

• תוכן חדש...