Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול כניסיון שלי למנוע תאונת שרשרת נכנס בי נהג רכב מאחור כאשר מלפניי התנגשו עוד 2 רכבים, אך אני לא התנגשתי עם הקדימה בגלל שמירת מרחק נכונה.

החלפנו פרטים והכל אני המשכתי לנסוע והוא נשאר לחכות לגרר כי האוטו שלו ניזוק יותר משלי. עכשיו מתברר שלנהג ההוא הביטוח לא בתוקף ואין בכלל ביטוח. מה עושים במקרה כזה? הרי אני לא יערב את הביטוח שלי כי זה ירשם לי כתאונה באשמתי כשבמציאות זה לא באשמתי.

:-) just smile
פורסם

קודם כל אתה מיידע את הביטוח שלך בכדי שיידעו שקרתה תאונה. זה משאיר לך אופציות לעתיד.

אח"כ גש לקבל הצעת מחיר לתיקון, אם מדובר ביותר מאלף ש"ח קח שמאי בתשלום ובקש ממנו לכתוב הצעת מחיר מפורטת לתיקון. צור קשר עם הנהג ודרוש ממנו לשלם על הנזקים וכל הוצאותיך כולל השמאי. אם יסרב לשלם, יתחמק - תבע אותו בבית המשפט.

לחלופין אם אתה חייב לתקן מיד ואין לך דרך לשלם באופן זמני על התיקון, תבע את הפוליסה של עצמך ודרוש מהנהג את ההשתפות עצמית שלך ואת עליית הפרמיה שתהיה לך בשנה הבאה. דרך זו פחות מומלצת.

אם הנהג הוא גנב רכב, נעלם, מת, בורח מהארץ וכו', אין לך ברירה אלא לתבוע את הביטוח של עצמך.

בהצלחה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הבחור שנכנס בך צריך לשלם את מלוא הנזק.

לך למוסך שאתה סומך עליו ותבקש הצעת מחיר, רצוי שתביא את הנהג הפוגע שלא יגיד שאתה מרמה.

דו"ח שמאי, אתה סתם תוסיף לבחור ה"מסכן" עוד הוצאות.

ואחרי שהוא ישלם שיזכור, שפעם הבאה שהוא בלי ביטוח זה יהיה עלול להגמר בטוטאל לוס והפעם יש לו מזל שזה נגמר רק בפגוש אחורי...כנראה...

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

חוץ ממך אף אחד בכל טור המכוניות לא שמע על שמירת מרחק?:|

בכל מקרה, פנה לסוכן הביטוח שלך. בחברת הביטוח (הישירה) שאני מבוטח בה ישנה מחלקה משפטית שמטפלת במקרים כאלו.

בהתחלה שולחים מכתבי אזהרה חתומים ע"י עו"ד.

אח"כ מכינים לך כתב תביעה לביהמ"ש לתביעות קטנות.

דואגים לך לשמאי בתשלום דחוי ל-90 יום.

כל זה בלי לגעת בפוליסה שלך, כחלק מהשירות.

כל זה אם הפוגע לא קומוניקטיבי ולא מעוניין לסיים את הסיפור בהתחייבות חתומה לשלם עבור התיקון.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

רק זכור שמערכת המשפט בארץ לא שווה הרבה , במידה והנהג הפוגע לא יהיה מוכן לשלם אלה תלכו לבית משפט רוב הסיכוים שהתהליך יקח כמה שנים וגם אחרי שתזכה (אם תזכה) הסיכוי שתקבל כסף נמוך מאוד כי מה לעשות גם מערכת הגביה לא בדיוק מתפקדת.

תגשש איתו תראה אם הוא מוכן לשלם , אם לא אז לפחות תתפשר איתו על כך שישלם את ההשתתפות העצמית שלך ותתבע את הביטוח של עצמך זה במידה ואתה רוצה לראות כסף .

זו דעתי האישית.

בארץ פונים למערכת המשפט רק כברירה אחרונה .

פורסם

מאיפה אתה מביא את התובנות הללו??

תביעה קטנה מתבררת לאחר לא יותר מששה חודשים. וזה במקרה רע של בית משפט שלום באזור עמוס במיוחד.

אם הנתבע לא משלם את מה שפסק הרשם, זה עובר אוטומטית להוצל"פ. זה נושא ריבית והצמדה מהיום בו שולם הכסף במקור ע"י התובע.

אל תגזים,איש. אנחנו (עדיין) לא במערב הפרוע.

ברור שלא רצים לביהמ"ש כברירת מחדל.

גם הרשם ירצה לשמוע שניסית להשיג את כספך בכל דרך לפני שבאת "לבלבל לו במח"

אבל אם הבחור לא רוצה לשלם את הנזק שגרם- חבל על כל יום שעובר. שלושה העתקים עם תאור המקרה+תמונות+עדים, 50 ש' אגרה ושהוא ירוץ אחריך. (והוא יתחיל לרוץ אחרי שיקבל תביעה גם על טרחה ועגמת נפש,הפסד ימי עבודה ושאר פנינים שיכניס עבורך היועץ של חברת הביטוח)

נתקו

פורסם

אם אתה מגיש תביע קטנה ההליך יכול להיות זריז , אם אתה מגיע למשפט רגיל זה יכול לקחת שנים.

ההוצאה לפועל ממש לא מתפקדת בארץ.

יש לי מכר שזכה בתביעה בסכום כסף הנתבע צחק אליו עוד בבית משפט והוא כבר כמה שנים רודף אחריו לקבל כסף וגם ההוצאה לפועל לא עושה כלום בנדון הם אומרים שהם הלכו לא היה אף אחד אחרי זה אמרו שיש עוד אנשים בתור לפניו ועוד אלף סיפורים .

יש להם אלפי תיקים לא מטופלים.

רק לידע תקרא כתבה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3535095,00.html

ובכלל גם עם אותו נהג יגיד אין לי כסף יפנה לעירעור ובית משפט יפרוס את החוב ל 1000 תשלומים ואז נראה אותך מקבל משהו.

פורסם

עושים טיפול משולב.

אחד הולכים למיון כואב לי הצוואר צליפת שוט , ואז יש את בטוח חובה של הבחור. אם גם את זה אין לו לך למשטרה , המשטרה תהיה הראשונה לשמוח על זה. זה גם לחץ על הבחור.

שניים מיידעים את חברת הביטוח שלך בכתב דרך הסוכן שלך, אם חס וחלילה תצטרך להפעיל אותה.

שלוש הולכים למוסך לבדוק הערכת נזק מספרים לבחור ואומרים לו בוא נסגור את זה בטוב.

לא הולך בטוב, ואם לא מדובר בכסף רב מתקנים לבד כולל הערכת שמאי . ואז לבית משפט, ראה בהמשך.

אם התיקון יקר מפעילים את הביטוח שלך ותובעים את הפוגע על ההשתתפות העצמית + הפרש הפרמיה לשנים הבאות שתצטרך לשלם עקב כך שתבעת את חברת הביטוח שלך.

הכל בבית משפט לתביעות קטנות שם התהליך יחסית זריז חודשים ולא שנים.

הוצאה לפועל לא מתפקדת אבל כאשר היא מגיעה אליך היא מתפקדת גם מתפקדת. והיא טובה דווקא לסכומים הקטנים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יתכן שדבריך נובעים מכך שנכווית (או אחד ממכריך) בתביעה של סכום גבוה.

1. עד 30K ש"ח אתה זכאי לגשת לתביעות קטנות. קשה לי להאמין שהנזק עלול לעבור את הסכום הזה במקרה שלנו.

2. הקשיים של הוצל"פ בגביה גם הם בד"כ בסכומים הגבוהים. זה לא שאתה יכול לא לשלם לפי פסק דין,שיפתח נגדך תיק הוצל"פ ואתה תמשיך בחיים מאושרים ורגילים. זה הופך למטרד, שהנוכלים המקצועיים אמנם מתמודדים איתו, אבל עבור סכומים גדולים בהרבה.

בתור תובע,אתה יכול לדוג' לדרוש עיקול חשבונות בנק ונכסים, צו עיכוב יציאה מהארץ, ועוד כל מיני שהופכים את חיי החייב לגהינום. (שלא לדבר על אפשרות הוצל"פ להוציא נגדו צווי מעצר).

לא נראה לי ששווה לאדון פוגע להפוך לנרדף בשביל כמה אלפים.

3. אי אפשר פשוט לבוא לשופט ולהגיד לו "אין לי" . יש מה שנקרא "חקירת יכולת" בה אתה מוכיח מה הם נכסיך והכנסותיך וכך נקבע הסכום שתשלם. במקרה שלנו,לדוגמא, רק בתור התחלה, יחלט השופט את רכבו של הפוגע. אותו רכב בו פגע במיודענו השואל.:wink: שוב, לא כדאי לפוגע להפסיד את רכבו.

לסיכום העניין:

עצוב לי לראות שהצעירים הישראלים אינם מאמינים במערכת החוק והצדק. זה בהחלט מצביע על כך שמשהו רקוב ביסודות.

בארצות הברית של אמריקה, לדוגמא, כל עוול הכי קטן בין אזרחים ובין אזרח לגוף ציבורי מסתיים בבית המשפט. בזריזות,ביעילות וכמעט תמיד לטובת זה שנפגע כלכלית. הרגישות שם לכיסו של אדם גבוהה לפעמים אפילו מהרגישות לחיי אדם.

האזרח האמריקאי בטוח שהצדק יעשה ואינו חושש לפנות לעזרת בית הדין. כמו שאינו חושש לפנות לעזרת המשטרה בעת הצורך.

אבל זה באמת כבר לפעם אחרת.

נתקו

עריכה: קוויתי לתגובתו ("עזרתו") של ישה. משלא הגיעה, כתבתי אני דברים דומים למה שהוא כתב - מסתבר, בדיוק באותו הזמן...

פורסם

לגבי ה מיון הייתי כבר, עכשיו אני רק צריך להוציא אישור תאונה מהמשטרה. ולהתחיל בטביעת החובה, והאמת שיש לי כאבים אמיתיים ולא הצגות.

ולגבי הבחור, סידרנו כך שאני מביא מחר את הרכב למוסך שאני בחרתי המוסך נותן הצעת מחיר והבחור משלם.

עכשיו יש עוד הסתבכות, ירידת ערך. מה אם יש ירידת ערך הרי אם היה ביטוח הייתי מקבל גם אותה. כיצד אדע עכשיו אם יש ירידת ערך? האם המוסך יכול לקבוע ירידת ערך? בעל המוסך אמר שזה מכה שבמבט חטוף הוא ראה שנפגע הבמפר והקורה האחורית טיפה נכנסה פנימה. והוא אמר שזה מכות בעל משמעות נמוכה שלא מרידה מהערך, אבל לסמוך עליו זה לא כמו לסמוך על שמאי מוסמך. למרות שבמוסך שלו עושים בדיקה לפני קנייה ואני בטוח שהוא מבין מה שהוא אומר.

פורסם

אם אין ברירה, אז תקח שמאי .

אבל תראו את הנזק קודם לכן כשהרכב על הליפט או הבוחן בבור ולא במבט חטוף אלא במבט מקצועי ולפעמים גם אחרי שיפרק את הטמבון ימצא כי הנזק יותר גדול ממה שחשב /ראה בתחילה..

חיפזון מן השטן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אבל שמאי זה עוד כסף ואני לא בטוח שהוא יסכים לשלם על שמאי. מה שמצחיק גם בכל הסיפור הוא שהנהג הטלפון שלו בכלל לא זמין וכל העסק הזה עובר דרך הסוכן ביטוח שלו שכנראה משפחה שלו.

פורסם

רק אני מבין שזו תאונה עם נפגעים והנהג הפוגע נהג ללא ביטוח ?

חבר'ה זו עבירה פלילית מדרגה ראשונה ועוד לפני ענייני הכסף הבן אדם הזה אמור להיות ע-צ-ו-ר.

תחשבו חס וחלילה אם היו הרוגים בתאונה שכזו.

מבחינה כספית,עברתי לצערי מקרה שכזה,לא היה לי מקיף רק חובה וצד ג' ותבעתי את בעל הרכב לפי מס' רכב בבית משפט לתביעות קטנות,סכום לא גדול אבל זה לא העניין.

לגבי נזקי גוף-הפוליסה שלי שילמה אותם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ביטוח חובה יש לו, ביטוח מקיף זה לא עבירה פלילית.

בסופו של דבר ד"א הוא הסכים לשלם את סכום התיקון. והכל נסגר בטוב. עכשיו נותר לי רק לתבוע את החובה שלי.

תודה לכולם.

• תוכן חדש...