Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם

היום בשעה טובה מצאתי רכב לפי מבוקשי

מדובר בפורד פוקוס, דגם גאיה מפואר

שנת 2004 יד שנייה , 125,000 ק"מ

ביצעתי בדיקה במכון מיבדק בהרצליה (לפי המלצות בפורום כאן )

ממצאי הבדיקה :

מנוע תקין ! פרט להזעת שמן + קורוזיה וסימני נזילה בחיבורי מערכת קירור

שילדה תקינה , לדברי הבוחן , פרט לתיקונים במרכב + מעיכות בקורות תחתית ,מעיכות בסף ימין/שמאל ,הוחלפה שמשה קידמית .

הרכב עבר את מבחני הבטיחות , ברקסים וכו'.

מערכת העברת כוח תקינה ביחס לק"מ , נקישה בשילוב הילוכים.

סה"כ לפי ניסיוני (הלא רב) הרכב ניראה במצב טוב לפי הבדיקה.

אשמח לקבל את עצתכם ועזרתכם , לפני שהעיסקה הולכת להתפוצץ

הסיבות הן :

לדברי המוכר הרכב שווה במחירון 50,000 ש"ח, עכב מצב הרכב הסכמתי לשלם 500 ש"ח פחות

ונכתב זיכרון דברים

כאשר הגעתי היום הביתה (גר באזור הצפון) הסתכלתי במחירון של לוי יצחק באינטרנט, הרכב באמת שווה 50,000 ש"ח.

אבל לפי שיקלול של ק"מ וידיים (יד שנייה) ,הרכב שווה 47,000 ש"ח ולא 50,000 ש"ח.

הודעתי טלפונית למוכר והוא מצידו רוצה להחזיר את המיקדמה , " לא עסינו עסק לא קרה כלום "

היום לשלם מחירון לרכב זה נדיר , מה עוד שרכבים מסוג זה במצבו גם נדירים

מה דעתכם האם להחזיר את המיקדמה ,ולהתקדם לרכב הבא ?

או לנסות להגיע לעמק השווה ?

תודה לכם

פורסם

עשית שתי טעויות :

א) לא משלמים לאף אדם מקדמה על חשבון הרכב (ואם היה מתברר שהרכב עבר תאונה קשה מה היה קורה ?..כדאי שתחשוב על זה להבא.כמובן יוצא דופן אם מדובר בהזמנת רכב חדש מהסוכנות,כמובן שהתכוונתי ליד 2.

ב)את שקלול המחיר עשית מאוחר מידי,היה מקום לעשותו לפני הבדיקה,כלומר-להכין את שיעורי הבית ולדעת בדיוק כמה שווה הרכב לפני שהולכים לבדיקה ואם הוא היה אומר לך מראש שהוא לא מתכוון להוריד שקל היית חוסך את ההתרוצצות ואת ה-500 ש"ח.

הערה כללית:הבדיקה בסדר בסה"כ אבל יש הרבה רכבים כאלו בחוץ ולגבי הגיר- כבדהו וחשדהו,לאחרונה נפתחו כאן לפחות שני שרשורים על תקלה בגיר האוטומטי ברכב מהסוג הזה,שנדרש לשיפוץ כבר בשנתון כמו שלך,וכמובן שהייתי ניגש לבדיקת הגיר בחברה /במכון לגירים כדי להיות בראש שקט.

לגבי המחיר- תנסה לדבר איתו ותיפגשו באמצע-אם המחירון 50K והמשוקלל 47K תנסו להגיע לכיוון 48.5,אם הוא לא יסכים תשלם על הטעות שעשית בסעיף מס' 1 שכתבתי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

היי חברה , נמנעים מתגובות ?

כעיקרון בדקתי שוב וכל העניין של ההפחתה מ50K ל47K הינה תוספת של 26K ק"מ מעל הנורמה

מספר ידיים אינו קריטי מבחינת ההורדה

אני בדילמה דיי לא נעימה

ואשמח אם תשתפו אותי בניסיונכם

פורסם

מחירון בסיסי 50000 תוספת 1 % עבור יד שניה הפחתה של 5% עבור קילומטרג' גבוה

מביא אותנו ל 48K

אם הרכב מתאים לך 2 K לא יהרגו אותך תנסה לגמור באמצע ותהנה.

חישובים עושים לפני ולא אחרי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

היי colauti 9

לגבי סעיף א) אתה טועה! , לא שילמתי למוכר מיקדמה ,אלא רק לאחר בדיקה והבנה שהרכב תקין כמו שכתבתי !

ישה

אוי כמה שאתה צודק !!!

חישובים עושים פני ולא אחריי

טעויות של חוסר ניסיון , לא העליתי על הדעת כי שיש מקום לחישוב משוקלל

רק שהגעתי לבית , נפל לי האסימון ק"מ גבוה ???

בכל אופן לפי לוי יצחק , הורדה של 3000 ש"ח , אחרי שהכנסתי כמות ידיים ומספר ק"מ

פורסם

אתה כבר השני שאומר לי כי כי חישב על פי יצחק לוי באינטרנט וזה לא מתאים לחישוב לפי החוברת.

אתה מוכן להגיד את החישוב שיצחק עושה באינרנט.

מחיר בסיס

הורדה עבור קילומטרג' ב % ובשקלים

תוספת עבור יד 2 ב $ ובשקלים

נראה לי כי משהו דפוק שם בתוכנה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ידידי, מנסיון של כמה וכמה שנים על הכביש, זול זה יקר.

החזקנו במשפחה פורד פוקוס מודל 2001 במשך שנתיים, הגיר האוטומטי לא מוצלח בעליל!

בעיות התחממות חוזרות ונשנות, חיישנים שנדפקים בכל שני וחמישי ועוד.

אמנם מכוני רישוי אוהבים לרשום "נקישה בהעברת הילוכים" בערך לכל רכב שנכנס אליהם כמעין כיסוי תחת עתידי,

אבל כשמדובר בפורד פוקוס, הייתי חושב פעם אם לא פעמיים.

הקילומטראז' לא מציאה, קצת גבוה למודל.

אם אתה מתכוון להוציא 50K על רכב, אני הייתי מתאפק ומחפש מציאה.

אם תהיה עקשן מספיק ותפנה מספיק זמן - תוכל למצוא רכב במצב טוב יותר, עם קילומטראז' סביר.

אני לא כל כך אובייקטיבי כי הפוקוס היא אחת מאוייבותיי המוטוריות, אני אישית הייתי מחפש רכב אחר.

אגב - אין דבר כזה "לא משלמים מחירון היום..." מחירון הוא מחירון, הוא לוקח בחשבון את הבלאי ברכב, את הקלימוטראז' (במידה והוא סביר) וכדומה.

אחרי שמכרנו את הפוקוס קנינו מאזדה 3 מודל 2004 עם (תקשיב טוב) 19.000 קילומטר!!!

שילמנו 10% מעל המחירון, שזה כ7000 ש"ח. אך שוב, זול זה יקר, ויקר (אם קנית חכם) זה זול! נמצא בידינו רכב תקין, אמין, שמור עם קילומטראז'

נמוך להחריד.

תמתין, תשנה כיוון לגבי דגם הרכב, ואם תמצא מציאה אל תפחד לשלם מחירון.

בהצלחה.

פורסם

היי אלעד- 86

לגבי פורד פוקוס , למצוא פורד פוקוס 5, דלתות ,דגם מפואר ,לא ליסיניג זה דיי קשה

היו לי הרבה התלבטיות לגבי סוג הרכב שאני אקנה (ניסאן אלמרה ופורד פוקוס נישארו לי בסוף)

הסכום שעמד לראשותי היה נמוך 45K עד 50K

הייתי גם לפני רכישת ניסאן אלמרה , לאחר התלבטויות והבנה מקריאה כאן כי הבטיחות שלו ירודה מהפורד

ואומנם 4היא קיבלה כוכבים ,אבל לא משתווה מבחינת בטיחות לפורד פוקוס

לכן בסוף נישארתי רק עם פוקוס בסכום שהיה לי

נעשה חושבים שוב , וניראה

פורסם
הבטיחות שלו ירודה מהפורד

ואומנם 4היא קיבלה כוכבים ,אבל לא משתווה מבחינת בטיחות לפורד פוקוס

אם אתה מחפש בטיחות, בטווח המחירים שלך תוכל לרכוש רנו מגאן מודל 04 ומעלה.לא חסרות

כאלו ביד 2, יד ראשונה, פרטיות, עם קילומטראז' נמוך.

הרבה על הרכב הזה אני לא יודע, מה שידוע עליו הוא רמת בטיחות מהגבוהות לרכבי משפחה על פי מבחני ריסוק.

בהצלחה

פורסם

פעם הלכתי וקניתי סקודה פאביה שמורה להפליא.

מראש, כי ידעתי שהיא מאד שמורה, הצעתי טיפה מעל המחירון.

היו שם המון טעויות של מתחילים שלימדו אותי לא מעט - כמו לדוגמה, ביום העברת הבעלות, אחרי שהכל סוכם, למדתי שהרכב עבר תאונה (ללא שילדה) וערכה ירד ב2.5%.

זה די הרגיז אותי, האמת - כי ציפיתי לגילוי נאות בעניין הזה. אבל, לא היה זכרון דברים - והייתי יכול לסגת באותו רגע.

אבל, עשיתי חושבים, והחלטתי שבשביל 1000 ש"ח מרכב של 50,000 אלף - אני לא אתחיל לעשות מהומה.

הרכב היה נדיר יחסית במצבו, באופן השמירה עליו והק"מ שהוא עבר - ואחרי שכל זה עבר בראשי, למרות הטעם המריר קלות של "הוא שווה פחות" - הוא עדיין היה שווה לי את המחיר.

על אותו בסיס, אם הרכב המדובר נראה לך שמור וכל הבדיקות יוצאות תקינות, אז אל תפוצץ את העסקה. נסה לדבר עם המוכר, להוריד עוד 500 - אם הוא לא יסכים, אבל אהבת את הרכב - לך עם זה. הרכב הנוסף שתבדוק שבוע הבא, שיעלה לך עוד 500 ש"ח בבדיקה והזמן שהולך על זה, שווים גם הם כסף. אז אתה תמצא רכב ב1500 ש"ח פחות, שילמת על עוד בדיקה, הזמן, הנסיעות - בסוף, הכל הצטמצם לכמה מאות שקלים. שבהם אני לא מזלזל, חלילה - אבל בזה זה יסתכם בסוף.

בדוק את הגיר. אם מצבו טוב, לך על זה והיה שמח ברכב השמור והחביב שמצאת.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

אני קרוב לרכישה של רכב ב-5K מעל המחרון.

בוא נגיד שרכבים במחירון או אפילו טיפה מעל המחירון דרשו ישור קו של לפחות 3-4K!

למי יש כוח להביא את הרכב למוסך ישר אחרי הקניה?

זול זה יקר.

מקווה בשבילך שתעשה את הבחירה הנכונה,שהיה לך רק בהצלחה.

פורסם

בגדול,אין כאן עניין קדוש של מעל או מתחת למחירון זה תלוי בסוג הרכב ובמצב שלו בשוק.

למשל :יש אנשים עם מאזדה לנטיס 2000-1 שרוצים למכור רכב יד 1 עם 80-90 אלף ק"מ ומבקשים מעל המחירון.

אז נכון שמאזדה זה לא רכב נדיר אבל היו הרבה מאוד כאלו בליסינג,רובם קרועים וקרובים למינימום שיפוץ גיר מבחינת הקילומטרא'ז שעברו.

אם מוצאים רכב באמת שמור,אפשר למצוא את שביל הזהב בעניין המחיר,זה עניין של מעט אמנות במו"מ.

כאשר אם אתה משתמש בטכניקת WIN-WIN,יש לך סיכוי גם לקבל מחיר סביר לדרישת המוכר (לגרום לו להתגמש) וגם אתה מראה לו שבאת לקראתו וזה משתלם לך לקבל רכב, שלא צריך מחר להיכנס לתיקונים מיותרים.

לך פותח השרשור,אחזור ואכתוב-מה שמפחיד אותי בבדיקה הוא הגיר היות וידוע,שהוא רגיש ספציפית ברכב ובדגם הזה ולא הייתי קונה את הרכב אלא רק לאחר בדיקה מדוקדקת נוספת של הגיר במוסך מורשה פורד/מכון גירים גם אם תעלה עוד 300 ש"ח כדי שאף פעם לא תישאר קרח ובמצב שיש לשפץ גיר בעלות של כמה אלפי שקלים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קיבלתי כאן דעות לכאן ולכאן

רק מה את נושא הגיר לא לקחתי בחשבון , לדברי הבוחן אלו נקישות שמתאימות לרכב שעבר 125K ק"מ (מפקפק בדבריו)

האם מישהו יכול להמליץ לי על מוסך של פורד/מאזדה באזור הרצליה , על מנת לבדוק את הגיר ולהיות שקט , אם העיסקה תצא לפועל כמובן.

תודה לכולם כאן , על התשובות המפורטות והענייניות :wink:

פורסם

יש 2 מוסכי פורד מורשים בהרצליה:

1. "חוף הים", רחוב החושלים 9, איזור התעשיה הרצליה, 09-9555776

2. "סאן מוטורס", רחוב גלילי הפלדה 23, איזור התעשיה הרצליה, 09-9549748

תרים אליהם טלפון ותברר מי מהם מוסמך לבדוק גיר.

המלצתי היא, לבדוק את הגיר אך ורק במוסך מורשה. עלול להיות מעט יקר יותר,

אך לאחר שתקבל את טופס הבדיקה, יהיה לך קנה מידה אמין.

פורסם

יש כאן דבר נוסף שלא שמת לב אליו, הוחלפה שמשה קדמית זה אומר להוריד עוד 1% מהמחירון. בנוסף אני לא רואה שום הצדקה לשלם על רכב שנסע כמות גדולה של ק"מ מחיר מחירון.

• תוכן חדש...