Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רנו מאגן 1600 ידנית.

בסרק סלד מנוע עלה ל4000 כיבתי את המנוע האוטו התקרר ואחר כך הוא נרגע.

לפעמים אחרי מאמץ הסלד היה עולה ל1000-1500 בניוטרל הייתי פותח מזגן והוא היה יורד עכשיו גם המזגן שבק חיים האם יש קשר בין השניים ?

פורסם

תופעה שאתה מתאר מאוד מוכרת לי. היה לי אותו דבר בדיוק ברכב קודם. הבעייה הייתה חיישן טמפרטורה. ממליץ לגשת למוסך שיתחברו למחשב ויבדקו קריאות מחיישנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא. החיישן הזה יושב באלפא 164 בבית טרמוסטט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חיישן טמפרטורה לא גורם למנוע להגיע לסל"ד גבוה כמו שמתואר כאן.

כניסת אויר דרך סעפת יניקה . או צינור ינקה קרוע . מנוע צעדים תקול או מלא בפיח יכול לגרום לתופעות אלו.

כאשר חיישן טמפרטורה מזייף ומראה חום מנוע נמוך מחשב ניהול מנוע יעשיר את התערובת והסל"ד ירד כתוצאה של תערובת עשירה מאוד .(מנוע נחנק)

כאשר חיישן טמפרטורה מזייף ומראה חום מנוע גבוה מחשב ניהול מנוע יגרום לתערובת עניה וסל"ד מנוע יורד(מנוע מזייף).

פורסם

באלפא 164 שהייתה לי הייתה בעייה שרכב היה משתגע פתאום וטורים בסרק מגעים ל-4K ס"ד ויותר בלי לגעת בגז.

מכונאי אחד אמר לי שצריך להחליף מנוע צעדים וזה יעלה 3K ש"ח. מכונאי אחר התחבר עם מחשב וראה שחיישן מזייף - פיתאום היה מראה טמפרטורה +200 מעלות והייתה נרשמת תקלה של התחממות יתר ופתאום מגיע למינוס 90 ואז טורים היו קופצים. פתרון היה החלפת חיישן טמפרטורה. עלות תיקון הייתה כ-150ש"ח. לאחר מיכן שכחתי מהבעייה, בסרק היה תקין כ-850 סל"ק.

לכן, לא ממליץ לפסול את עיניין של חיישן טמפרטורה, הרי כל מה שצריך כדי לבדוק אותו - זה להתחבר למחשב הרכב.

אותה בעייה התחילה עם אוקטביה של אבא שלי. רק שסל"ד היה עולה עד 2K. החלפת חיישן פתרה את הבעייה וכבר שנתיים שכחנו מימנה. שום מנוע צעדים וכד' לא הוחלף. רק החיישן. הבעייה אצלו הופיע אחרי שהייתה ברכב שלי, לכן יעצתי לו לבדוק קודם את החיישן. דבר זה מיקד את המכונאים והם מצאו את הבעייה תוך שתי דקות.

פורסם

הטורים כן מושפעים מחיישן טמפ' לא תקין אך לא ברמות כאלו (4000 סל"ד).

בדגמים האלו צינור ואקום של חיישן MAP נקרע ומנוע צעדים מתקלקל. יש לבדוק שני רכיבים אלו.

• תוכן חדש...