Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבר צפצוף של אזעקת קוברה C5 2002

adel
שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ערב טוב,

ברשותי C5 2002 SX, שיש לה אזעקת קוברה מקורית. לאחרונה אני שם לב שלפעמים כאשר אני פותח את האוטו הוא מצפצף 4 צפצופים במקום אחד. זה קורה כנראה רק בפתיחה הראשונה באותו היום (ולא תמיד, כלומר לא כל יום). בהמשך אותו יום הכל רגיל.

למה זה קורה לדעתכם?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יתכן וזה סימן שהרכב צפצף (האזעקה) מרגע הדריכה (שיצאת מהרכב) ועד לרגע שחזרת אליו.

שים לב והקפד, שעת הפעלת האזעקה, הצלילים שהיא משמיעה, רגילים הם, ולא ארוכים מהרגיל, מה שמסמן על "איזור" בעייתי.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התשובה דני,

הצלילים של האזעקה הם רגילים לגמרי לדעתי מיום שקניתי את האוטו לפני כחודשיים. שני צפצופים בסגירה ואחד בפתיחה. רק לפני 3 ימים קרה הדבר הזה.

חוץ מזה, האזעקה לא צפצפה במהלך התקופה בין הסגירה לפתיחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שדני אומר לך כנראה שהאזעקה כן ציצפה כי כאשר היא מצפצפת ושותקת כעבור זמן מה הסימון לנהג שהגיע הרבה אחרי שהייתה בעיה כלשהי והאזעקה ציפצפה זה ע"י 4 ציפצופים בפתיחה.

יכול להיות שמקור הבעיה הוא באחד ממתגי הדלתות או מכסה המנוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול גם להיות הפעלת חישן פנימי ע"י זבוב שנינעל ברכב , מגן שמש שזז כשהרכב סגור ,מישהוא שניתקל ברכב ,נידת שעברה כשהסירנה פועלת וכו'. ארבע ציפצופים בפתיחת הרכב אכן מראה לנהג כי הופעלה האזעקה בזמן שהרכב עמד . דלת לא סגורה טוב או מיכסה מנוע או בגאז' מתריעה מספר שניות לאחר הפעלת האזעקה ע"י הנהג, בציפצוף של 40 שניות רצוף.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקי, אני מבין את משמעות הצפצופים עכשיו. אבל הרכב לא צפצף בכלל בשני המקרים! היתכן שאחד החיישנים פעם ללא הפעלת הסירנה?

אגב, פעם ניסיתי להכניס את היד מהחלון האחורי שהיה פתוח כאשר האזעקה דרוכה, אל מול גלאי הנפח הקדמי, אך האזעקה לא פעלה! היתכן שהם מבוטלים או משהו כזה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה טוען שהרכב לא צפצף בשני המקרים, ואני אומר לך שקח בחשבון שכן, ולא שמעת.

איני יודע אם בדקת את גלאי הנפח באופן שיש לבדוק אותו, בכל אופן, השאר חלון אחורי פתוח, הפעל את האזעקה (מבלי שהחלון הזה יעלה) המתן דקותיים לפחות, והכנס יד לכיוון חלקו הקדמי של תא הנוסעים. לכיוון העיניות של הנפח. אם לא יפעל, לא תקין.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן . תעשה ניסוי , כנס לאוטו, תפעיל את האזיקה ועל תזוז במשך דקה. לאחר דקה, כשהאזעקה נדרכה סופית, תזיז את הידיים בתנועות מהירות. במידה והאזעקה הופעלה, החיישנים עובדים. במידה ולא , הם מנוטרלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקי, אני אבדוק לגבי הגלאי נפח. אבל במקרה והם מנוטרלים איך אפשר להפעיל אותם בחזרה? באוטו יש את הכפתור השחור הקטן הזה עם מנורה אדומה ששייכים לאזעקה.

לגבי האם היא פעלה, אני בטוח שלא. החדר בו אני ישן ממש ליד האוטו, כל דבר קטן אני מרגיש אותו. אז אם הסירנה הייתה פועלת בטוח הייתי שומע!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני זמן מה אמרת פה בפורום שאתה נועל את הרכב עם האזעקה היא מורידה את החלונות לאחר מספר שניות.

אז קח בחשבון שהאזעקה שלך לא מתפקדת בצורה תקינה כל כך....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העניין של החלון (אחד) שנפתח לאחר סגירת האזעקה קורה אכן לעיתים ממש רחוקות (בחודשיים קרה 3 פעמים בסה"כ). עכשיו לגבי האזעקה, בדקתי את גלאי הנפח והם לא גרמו להפעלת הסירנה בכלל (שניהם) אז או שהם לא תקינים או מנוטרלים. השאלה האם אפשר לבדוק את זה או להפעילם מחדש את נוטרלו בצורה כלשהי.

דבר אחר, בקשר לחלון ההוא, מישהו אמר לי שאפשר לנתק את מרים השמשה שלו וכך אין לו קשר עם האזעקה.

בחור אחר אמר לי שפתיחתו קשורה למנגנון מניעת ההיתפשות של החלון, ובגלל שהוא חושב שהמסילה שלו צריכה "שימון" או יש משהו שמפריע לו אז לפעמים הוא יורד כצעד הגנתי. המעניין הוא שהחלון הזה תמיד היה סגור כאשר קרה לו ונפתח בעצמו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דרך אגב

אצלי מה שפתר את הבעיה (ואני לא מבין אם אני הוזה או שזה באמת פתר את הבעיה) היה לקפל את המראות עם הלחצן הייעודי מתוך הרכב.

ואז לפתוח אותן ידנית עם היד (פיסית) וזהו

אומנם אתה מוותר על קיפול המראות שאתה נועל את הרכב אבל מאז החלון לא נפתח :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההההה, אצלי אין קיפול מראות אז אני צריך לחפש משהו אחר כנראה!

חשבתי על משהו אבל עוד לא ניסיתי אותו, שכל פעם לפני שאני יורד מהאוטו וסוגר את האזעקה, דווקא לפתוח קצת את אותו חלון מעצבן ולתת לאזעקה לסגור אותו. אולי כך היא לא תעשה את ההפך. לדעתי ממחר אני מתחיל עם הניסוי הזה אבל התוצאות יקח להם זמן רב כי התופעה לא מתרחשת הרבה פעמים..

נחזור לגלאי נפח, איך אפשר להפעילם מחדש או לגלות אם הם לא תקינים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההההה, אצלי אין קיפול מראות אז אני צריך לחפש משהו אחר כנראה!

חשבתי על משהו אבל עוד לא ניסיתי אותו, שכל פעם לפני שאני יורד מהאוטו וסוגר את האזעקה, דווקא לפתוח קצת את אותו חלון מעצבן ולתת לאזעקה לסגור אותו. אולי כך היא לא תעשה את ההפך. לדעתי ממחר אני מתחיל עם הניסוי הזה אבל התוצאות יקח להם זמן רב כי התופעה לא מתרחשת הרבה פעמים..

נחזור לגלאי נפח, איך אפשר להפעילם מחדש או לגלות אם הם לא תקינים?

הסבר על בדיקת תקינות רשמתי קודם . לגבי הפעלת הגלאים , חיפשתי בספר של האזעקה שלי גם מסוג קוברה , ושם כתוב רק על ניטרול חד פעמי ולאחר מיכן הגלאים יופעלו אוטומטית . ניראה לי שיש לך תקלה בגלאים גש למתקין אזעקות לבדיקה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סקופ! עכשיו השכנים שלי אומרים לי שהאזעקה שלי פעלה פעמיים בימים האחרונים בשעות הלילה המאוחרות! אז באמת לא שמעתי אותה. הם אומרים לי שהצפצוף נפסק אחרי זמן קצר ולא חוזר.

השאלה כרגע אחרת, מה יכול לגרום לה לצפצף? (אגב, הם בשני המקרים פתחו חלון והסתכלו על כל האזור ולא היה משהו באזור האוטו).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...