Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני, הייתי שמח לשמוע קצת מה אתה חושב על ה106 S16 המוכנה למירוץ, ואיך היא בהשוואה ל106 GTI (או סקסו VTS) סטנדרטית מבחינת התנהגות, ביצועים וכו'.

גם אני הייתי שמח לדעת מה אני חושב, אולי אלון יתן לי אותה לאיזה סופ"ש? :wink:

אז קודם כל - היא לא ממש מוכנה למירוץ. המנוע סטנדרטי, הבולמים במצב קטטוני, הצמיגים בני 8 שנים בערך (לפי אלון) ובטח יש עוד דברים ששכחתי.

אבל חווית נהיגה יש בהחלט. הרול באר נמצא שם, גם באקטים מצוינים. הבעיה היא שתנוחת הנהיגה מתאימה לאלון ולא לי, ואי אפשר לכוונן. כך יצא שאני בקושי מגיע לסוף הקלאץ' וממש לא נוח לי עם ההגה. אני חושב שהרול באר תורם להפחתת נטיית המרכב - כלומר פחות זווית גלגול כי הרכב מרגיש שטוח למדי. בטח גם הבאקטים תורמים להרגשה הזאת.

המנוע מגיב קצת יותר טוב מבסקסו, כנראה בגלל מערכת הפליטה הפתוחה שעושה רעש מצוין. מצד שני אני לא חושב שהוא חזק יותר וזה הגיוני, כי הוא לא משופר. הקלאץ' מכוון מעולה - נקודתי בדיוק במידה. אצלי זה פחות טוב. מדרגת הכוח ב-5000 סל"ד לערך קצת יותר מורגשת מאצלי, אולי בגלל המשקל המופחת של ה-106? (כמה היא שוקלת בכלל?)

הרכב מרגיש קליל יותר מהסקסו בהעברות משקל וכן מאוד מדויק ומאוזן. מצד שני בגלל הבולמים והצמיגים האחיזה די בקאנטים - דבר שהוא גם משעשע. כניסה לסיבוב עם גז ועזיבתו לרוב לא תזרוק את התחת ללא פרובוקציה אחרת, בגלל שהצמיגים הקדמיים מכניסים את הרכב לתת היגוי תמידי. כמובן שבעזרת משחק עם העברות משקל או בלימה אפשר לעבוד עם הסרן האחורי.

זהו בערך. אפשר לומר שהיכולות לא גבוהות יותר מאשר רכב כביש סטנדרטי לפחות כרגע (אם כי יש שינויים מסוימים), אבל ההרגשה היא של מכונית ראלי וזה פשוט כיף

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יום רביעי הרכב נכנס למוסך (סעפת פליטה/כבלי הצתה/CO גבוהה מהאגזוז) ונאמר שהוא אמור לצאת ביום חמישי.

יום חמישי, הרכב לא יוצא, אני נותן צ'אנס עד הצהריים, ומתחיל לחשוש שאני לא אוכל להגיע לאימון באשדוד. (אחרי שהבטחתי לאלון שאבוא לעזור) אני מתקשר אליו בסביבות הערב ושואל אם הוא יודע על מישהו שיכול לאסוף אותי מהמרכז (אני משרת ביפו), הוא אומר שהוא יוצא מכפ"ס אז אם אני רוצה הוא יאסוף אותי מצ. מורשה. אחרי בדיקה עם המפקדת שלי אם אני יכול לצאת ביום שישי מוקדם יחסית (הייתי אמור להשאר עד 12:00) אני מקבל אישור כי יש לי אירוע חשוב להשתתף בו. (מה שנכון נכון.) יום חמישי נגמר, הלילה עובר-טס מהר מאוד ואין לי הזדמנות לישון (חוץ משעה וחצי של שינה חסרת שינה).

יום שישי, המשך כמעט רצוף ליום חמישי עקב חוסר שינה, לוקח את התיק ויוצא ב05:00 לכיוון תחנת האוטובוס. משם לוקח אוטובוס לצ. מורשה. (אוטובוס ראשון יצא רק ב06:20 מה שאומר המתנה מאוד ארוכה בת.מ תל-אביב. - תכנון זמן קלוקל שלי) מגיע לצ. מורשה ומעדכן את אלון שמבקש ממני לחכות בכיוון דרום בטרמפיאדה. פתאום אני רואה רכב שמושך אחריו נגרר, הפיז'ו 106 S16 מוכנה לראלי של אלון ומוסכי י.ש. חיפה. כמובן שהלב מתחיל לפעום מהר ואני מנגב מהר את הריר שנאגר בזווית הפה. מקווה שהרטוב על המדים לא ימשוך תשומת לב מרובה מכיוון אלון. יוצאים לדרך ואלון אומר "כדאי שנסע לאט" כמובן, עם נגרר כזה אני גם הייתי נוסע לאט, בסוף מסתבר שנסענו מהר (חוקית). הרבה אנשים פתאום נוסעים במקביל לרכב של אלון, להחטיף מבט, ומפריעים לאלון לנהוג בשקט, הוא מקטר :) . אבל אני מרשה לו.

מגיעים לשם בערך ב07:45 ורואים שמישל כבר סידר את כל הקונוסים. היכרות קצרה, ואני מתחיל לעזור למישל ולצחי (שגם מדריך במסלולים) שינויים אחרונים במסלול... (אלון: "מה זה כל הרוורסים האלו?" מישל: "... שוב אתם עם העצלנות שלכם?") בסוף הורידו חניה אחת שהייתה אמורה להיות אחרי החניה הראשונה והוספו עוד כמה קונוסים לטובת המסלול הצר שהיה בקשת הראשונה. (בהתחלה חשבתי שזה סלאלום ממש קשה. הייתי צריך לשים לב יותר בתדריך)

08:30 כמעט יוצאים לדרך, אני עוד על מדים לא מבין איך טס לי הזמן, עכשיו אני כבר לא יכול להחליף בגדים (עזרתי בתור מארשל). הרבה אנשים מגיעים ומוגרלת רשימת המכוניות לפי סדר שרירותי בהחלט. (אין קומבינות).

רוני יוצא ראשון, בתנוחה קרבית וארשת פנים קרבית לחלוטין, ויחסית לפעם ראשונה, צולח את המסלול בסדר גמור. אחריו עוד ועוד אנשים עולים, ואני כבר מאוד משופשף בעבודה, הרבה רוח, קונוסים נופלים, המון אנשים עוזרים וצועקים "הוא פספס את החנייה אהה!!!" בחניה ברוורס איפה שאלון שפט. בסיבוב השני רוני ניקה את החניה הראשונה בצורה מדהימה (ממש בין היותר טובים שראיתי) הוא עבר את הקו בפחות מסנטימטר וישר יצא להמשך המסלול.

אחרי שני מקצים והדגמה של ראם שאותי אכזבה טיפה (לצורך העניין: גם מישל וגם בחור אחד עם 106 שהיה גם בטופ10 - אני חושב עשו את המסלול הרבה יותר יפה.) כמה זריקות תחת מענינות וזהו.

10 מקומות ראשונים, גביעים, ואני כבר בטרמפ לכיוון הבית עם RadarJedi שמפגין ביצועים גם מחוץ למסלול והשאר חתום בשתיקה. :twisted:

מרוב שהייתי עיף (או בגלל שאני שלומפר) שכחתי את התיק שלי אצלו אבל אני אאסוף אותו בהזדמנות.

היה טוב, טוב שהיה. תודה למישל, תודה לאלון, תודה לכל מי שעזר והשתתף. עד לפעם הבאה.

פורסם
רוני יוצא ראשון, בתנוחה קרבית וארשת פנים קרבית לחלוטין, ויחסית לפעם ראשונה, צולח את המסלול בסדר גמור. אחריו עוד ועוד אנשים עולים, ואני כבר מאוד משופשף בעבודה, הרבה רוח, קונוסים נופלים, המון אנשים עוזרים וצועקים "הוא פספס את החנייה אהה!!!" בחניה ברוורס איפה שאלון שפט. בסיבוב השני רוני ניקה את החניה הראשונה בצורה מדהימה (ממש בין היותר טובים שראיתי) הוא עבר את הקו בפחות מסנטימטר וישר יצא להמשך המסלול.

תודה על המחמאה, אבל הפעם הראשונה שעשיתי את המסלול הייתה זוועה. התחלתי בסדר, אבל נכנסתי ל-360 הראשון (בעצם 540) מהצד הלא נכון (אחרי שמישל טרח לצעוק ברמקול מספר פעמים לשים לב לכיוון הנכון) - הסיבה היא כי הכניסה ל-360 מגיעה אחרי פנייה שמאלה שההמשך הטבעי שלה הוא כניסה מהכיוון הלא נכון... אחרי זה כבר ויתרתי על תוצאה ועשיתי ניסיון למצוא שיטה טובה לעשות את החניה השניה (ברברס). גיליתי שזו שיטה גרועה (עם בלם יד לכיוון שמאל) והחלטתי לקחת את השיטה של מישל גדז' - להכנס ימינה, להתיישר, לעשות רברס ישר לגמרי ומיד לצאת קדימה שוב.

בסוף סיימתי בלי תוצאה, כשאני מתלונן על קושי המסלול לכל אחד שהסכים לשמוע.

בסיבוב השני היה הרבה הרבה יותר טוב. שתי החניות הלכו לי מעולה, לא רק הראשונה אלא גם השניה ברברס הלכה נפלא. הסוד היה להכנס עמוק ולהתקרב כמה שיותר לחנייה, כך שהרברס יהיה קצר כמה שיותר. אנשים אחרים שלא נכנסו עמוק הסתבכו עם הרברס בכך שהיו צריכים לנווט ולנסוע אחורה כ-7-8 מטרים. אני נסעתי אחורה אולי 3-4 מטרים ובקו ישר לגמרי.

שתי החניות האלו היו גם הסיבה לזמן הטוב שלי, כי את ה-360 עשיתי ממש גרוע כי בלם היד שלי לא עבד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אחרי שני מקצים והדגמה של ראם שאותי אכזבה טיפה (לצורך העניין: גם מישל וגם בחור אחד עם 106 שהיה גם בטופ10 - אני חושב עשו את המסלול הרבה יותר יפה.) כמה זריקות תחת מענינות וזהו.

.

ההדגמה של ראם ב MR2 באמת לא היתה משהו, אבל אח"כ הוא עשה הדגמה ב 106 ראלי, ולא רק שזה היה מרשים מאוד, הוא גם ירד מהזמן המנצח של היום ב 4 שניות (1:11 לעומת 1:15)

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

.

ההדגמה של ראם ב MR2 באמת לא היתה משהו, אבל אח"כ הוא עשה הדגמה ב 106 ראלי, ולא רק שזה היה מרשים מאוד, הוא גם ירד מהזמן המנצח של היום ב 4 שניות (1:11 לעומת 1:15)

MR2 כמו שהיא מגיעה ממש זוועה...הבולמים והקפיצים צריכים ללכת ישר לפח...

אם היו מודיעים לי הייתי שמח להגיע ולנסות את מזלי עם הMR2 שלי מול ראם...

פורסם
מי ששלח בשבועים/שלושה/חודש אחרון, ידרש לשלוח משנית בגלל סיבות שאני לא יודע אם יותר לי לציין מעל גבי הפורום.

אלון ציין זאת בYNET:

לצערי, בהפרש של שבוע פרצו לנו פעמיים לעסק וגנבו את כל המחשבים.

1. יש ביטוח.

2. יש גיבוי.

3. לחומר של המועדון לספורט מוטורי לא היה גיבוי....

ולכן, אבקשך לשלוח שוב את הטפסים - אפשרי ישירות אלי למייל המצויין פה.

הדבר נכון לגבי כל מי שנרשם למועדון ולא קיבל תשובה....

גניבת המחשבים שיבשה לנו קצת את הרישום. כמו שאומרים בימינו...

רק חבל שלא ציינתם זאת כאן... אני מחכה לג'ימיקאנה הזאת כבר בקוצר רוח.... אבל פיספסתי לצערי.....

לא כולם קוראים את YNET אתם יודעים...

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם
ואני כבר בטרמפ לכיוון הבית עם RadarJedi שמפגין ביצועים גם מחוץ למסלול והשאר חתום בשתיקה. :twisted:

מה יהיה ? לא מספיק הודעת קבל עם ועדה שאתה משלם על הטרמפ במציצה , עכשיו גם זה ? :twisted:

אשתי תתחיל לחשוד ... :roll::lol:

פורסם

[email protected]

בקרוב מאוד (בלי נדר) נערוך מפגש חברים ללא ארוע במקום מסודר - כיבוד עלי...

נמנה בעלי תפקידים, נחליט על כיוון המועדון וכו'..

שמחתי לראות הרבה אנשים איכותיים שאוהבים ספורט מוטורי ולא סתם מפגש של הערס הממוצע... למרות שאם הייתם פוגשים אותי לפני 10 שנים אני לא בטוח שלא הייתי מתאים להגדרה... :D

מקווה לראות את כולם שוב בהקדם.

שוב תודה לדוד שהתנדב להיות מרשל במקום להיות בצבא - הטובים לטיס...

תודה לכל מי שטרח להגיע,

אלון

פורסם
[email protected]

שמחתי לראות הרבה אנשים איכותיים שאוהבים ספורט מוטורי ולא סתם מפגש של הערס הממוצע... למרות שאם הייתם פוגשים אותי לפני 10 שנים אני לא בטוח שלא הייתי מתאים להגדרה... :D

אלון

ועל כן הציטוט. "אתה לא זוכר וולבו 144 עם טאסות צבעוניות שתמיד היה עושה חראקות במגרש?? (לא זוכר איפה בדיוק), נו, זה הייתי אני. הייתי ערס בצעירותי."

:p:p:p:lol::lol::lol::):):):wink:

פורסם

אז מה היה לנו?

סטודנטים, צעירים, מבוגרים, נהגי ראלי, מדריכי נהיגה מתקדמת, שכירים, בעלי עסקים, מובטלים, כתבי רכב, תלמידים ועוד ועוד ועוד....

רק דבר אחד היה חסר - מגע נשי...

עכשיו כבר לא!

ברכות למצטרפת הראשונה, שמה בישראל חלי... ויותר מזה רק לה מותר לספר...

אני רק אזכיר שפעם כבר הייתה נהגת ראלי מפורסמת ממשפחת אבר (האבר?)...

מישהו יודע מה נהיה איתה???

אז אולי חלי היא הדבר הבא...

כן ירבו (או יותר נכון - כן תרבנה)...

מקווה שחלי היא הסנונית הראשונה שמבשרת הצטרפות חברות נוספות מהמין היפה... (מי שנשוי יודע שהכוונה למין החזק)...

אלון

פורסם

וגם אני לא הגעתי, :( אלון אני מצטער,אבל הייתי עסוק בעבודתי,בקרטינג,בפעם הבאה אני בטוח אגיע,מישל כבר קיבל ממני את הבטחתי שאגיע למפגש הבא.

אגב,ישנה נהגת נוספת שאינני יודע למה היא לא הגיעה אתמול,היא התכוונה להגיע לאירוע הראשון שעשינו באלטרנטיבי,אבל בגלל מזג האויר היא לא באה,אני מתכוון לליאת,הבת של מישל,שאגב,גם היא נהגת ראלי,קרטינג ומה שרק תרצו.

בפעם האחרונה שראיתי את הקוזוורת' של ניר היה בראלי דביר לפני 10 חודשים בערך,נדמה לי בחודש מאי,ברעש שלה היא מאוד הזכירה לי את הויזה של מישל ואת הצלחות שניר עשה איתה באיזור הזינוק אני זוכר עוד יותר טוב :D

שבוע טוב לכולם

אלון :)

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אני תמיד רוצה להגיע , אבל אף פעם לא מצליח לסדר לי טרמפ עד למקום ! באסה .

טוב בכל מקרה נשמע שהיה סבבה , ומקווה שכן אצליח להגיע פעם הבאה .

נ.ב. כבר שאלתי את אלון אבל אם מישהו יוצא מחיפה ויכול לאסוף אותי באירועים הבאים אודה לו :)

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

ולהלן תוצאות הגימקאנה שנערך בסוף השבוע החולף על ידי מישל גדז', במיגרש "מסלולים" של ראם סמואל באשדוד. (היה זה הארוע השני בסידרה שהחלה ב- 23.1.04 בבי"ס 'אלטרטיבי' של איתי אלון, ברמת הכובש):

1. איתי אלון - (פולו)

2. אלי אברהמי (גטס)

3. ניר בן ארי (307)

4. ליאור בכר (106)

5. רון כהן (גטס)

6. טל נתיב (גטס)

7. קובי כהן (גטס)

8. ג'רמי קרונין (309)

9. בועז ויזל (C-3)

10. רוני שטרן (VTS)

פורסם

מה VTS, מה VTS... לא יכולת לכתוב פשוט "סקסו"? זה צריך להיות מבחינתם שנהגתי בסקסו 1.1. אני צריך להיזכר בתור זה שהובס ע"י כל מיני יונדאי גטסים, פולו, C3 וכולי? זו מספיק השפלה!! :wink:

אחחח. הפסילה החמקמקה הזאת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...