Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעבר למה שצוין חשוב שתדע שחיסכון כלכלי משמעותי לא תשיג בטיפולים שפירטת

תצטרך לרכוש כלים ייעודיים ויעבור זמן עד נקודת ה- break even וזה אם לא הצלחת לגרום לנזקים והכלים שרכשת יתאימו לרכב הבא או לחילופין תחזיק את הרכב עוד שנים רבות.

לסיכום, מה שציינת זול לביצוע ברוב המוסכים (ההוגנים לפחות) ושווה במקרה זה לשלם בהחלט מעט.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

תצטרך לרכוש כלים ייעודיים ויעבור זמן עד נקודת ה- break even וזה אם לא הצלחת לגרום לנזקים והכלים שרכשת יתאימו לרכב הבא או לחילופין תחזיק את הרכב עוד שנים רבות.

לסיכום, מה שציינת זול לביצוע ברוב המוסכים (ההוגנים לפחות) ושווה במקרה זה לשלם בהחלט מעט.

חוץ מהחיסכון יש גם את נקודת ההנאה..

ההנאה של לטפל ברכב בעצמך ולהכירו לעומק ויותר טוב...

מה גם שאני ממש נהנה מלעבוד קצת בידיים... להתלכלך קצת לא יזיק מדי פעם...

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

חוץ מהחיסכון יש גם את נקודת ההנאה..

ההנאה של לטפל ברכב בעצמך ולהכירו לעומק ויותר טוב...

מה גם שאני ממש נהנה מלעבוד קצת בידיים... להתלכלך קצת לא יזיק מדי פעם...

זה כבר משהו אחר והוא אינדיוידואלי ולא מתאים לכל אחד.

פורסם

שלום לכולם.

יש דבר אחד שאני לא מבין. אמנם לעשות טיפול לבד זאת לא בעיה כאשר יודעים!!!

אבל רבותי טיפול לא נגמר בהחלפת שמן או מצתים ומסננים.

לטיפול בשמו המלא ניקרא טיפול מונע וכשמו כן הוא. מלבד החלפת מיספר חלקים

ידועים בטיפול נכון אנחנו מחפשים אם יש תקלות נוספות שניתן לזהות לתקן בזמן

ולחסוך כסף. כגון בדיקת בלמים ע"י פרוק הגלגלים! בדיקת כל הצנרת כללי. בדיקת

רצועות. בדיקת גומיות לצריות. ועוד הרבה דברים.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום לכולם.

יש דבר אחד שאני לא מבין. אמנם לעשות טיפול לבד זאת לא בעיה כאשר יודעים!!!

אבל רבותי טיפול לא נגמר בהחלפת שמן או מצתים ומסננים.

לטיפול בשמו המלא ניקרא טיפול מונע וכשמו כן הוא. מלבד החלפת מיספר חלקים

ידועים בטיפול נכון אנחנו מחפשים אם יש תקלות נוספות שניתן לזהות לתקן בזמן

ולחסוך כסף. כגון בדיקת בלמים ע"י פרוק הגלגלים! בדיקת כל הצנרת כללי. בדיקת

רצועות. בדיקת גומיות לצריות. ועוד הרבה דברים.

צודק , ולכן ההמלצה במקרה הנ"ל היתה לגשת למוסך.

שים לב מה DAVID ואיציק כתבו.

פורסם
את החדש כמובן מבריגים עם היד ללא כל בעיה

פלאגים צריך קצת רגש לכן אישית אני לא היתי נוגע בזה (שוב תוודא שיש כלים מתאימים)

גם את הפילטר החדש סוגרים עם המפתח למיטב ידיעתי....

מומלץ גם להחליף שייבה בבורג ריקון שמן למניעת דליפות (עניין של כמה אגורות)

בקשר לפלאגים, מבריגים עם היד ומסיימים עם המפתח... לא כזה סיפור גדול, טיפה עדינות צריך בהתחלה.

בכל מקרה, לדעתי צריך להתחיל מאיפשהו.

בפעם הזאת תלך למוסך ותראה מה הוא עושה,

בפעם הבאה תעשה בבית ביחד עם מישהו שמבין,

ובפעמים הבאות תעשה לבד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
את החדש כמובן מבריגים עם היד ללא כל בעיה

פלאגים צריך קצת רגש לכן אישית אני לא היתי נוגע בזה (שוב תוודא שיש כלים מתאימים)

גם את הפילטר החדש סוגרים עם המפתח למיטב ידיעתי....

סגירת הפילטר שמן עם כח היד מספיקה לגמרי. חיזוק הפילטר שמן עם מפתח עלול לקרוע את הגומיה של הפילטר שמן (מה שיוביל לנזילת שמן חמורה).

עד היום סגרתי עשרות מסנני שמן באמצעות כח היד ומעולם לא היתה שום פאשלה. מה שכן, פעם כבר סגרתי פילטר שמן עם מפתח (סגרתי יותר מידי) והגומיה נקרעה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חיזוק לדברי איציק, פילטר שמן אכן סוגרים בכוח היד ולא משתמשים במפתח

את הגומיה יש לפרק לטבול אותה בשמן להחזירה למקום את הפילטר מרכיבים רק לאחר ניקוי יסודי של תבריג בית הפילטר למען אטימה טובה.

פורסם

אני מסכים עם רוב מה שנכתב, ושעדיף לעשות טיפול אצל או בהשגחת בעל מקצוע.

אבל אני נוטה להסתייג מהתחשיב שהצגת.

טיפול 10K הכולל שמן ופילטרים בלבד הוא בהחלט דבר שמאוד כלכלי לעשות לבד. העבודה עצמה פשוטה מאוד ואינה מצדיקה את ה- 150 ש"ח לפחות שמוסך לוקח עליה. כמו כן עלות הפילטרים והשמן בקניה עצמית חכמה זולה משמעותית מהתמחור שלהם במוסכים.

מבחינת כלים ייעודיים למשימה - ברוב המקרים מדובר על מפתח אלן גדול שעולה בערך כמו חפיסת סיגריות, ובכלי לפתיחת פילטר שמן שעולה כמו עוד שתי קופסאות (וזה בהנחה שאנחנו משתמשים בכלי ולא תוקעים מברג בפילטר כמנהג עדות החאפרים...). אז סה"כ הכלים הייעודיים להחלפת שמן מסתכמים בכחמישים ש"ח.

כמובן שיש מוסכים שיעשו טיפול 10K בפחות ממאתיים ש"ח אבל כבר ראינו תחקירים של כלבוטק על המוסכים האלו...

בשבוע שעבר חסכתי לחבר מאות שקלים בטיפול עצמי כזה. במוסך מורשה לקחו לחבר שלו על רכב זהה (קיא קלארוס) כמעט 400 ש"ח. התחשיב היה 150 ש"ח לגלון שמן חצי סינתטי (סוג לא צויין), 160 ש"ח לשעת עבודה, 40 ש"ח לפילטר שמן אורגינלי, 20 ש"ח להוספת נוזל קירור (!) ועוד 20 ש"ח להוספת נוזל בלמים. לא זוכר את עלות פילטר האויר.

העלות שלנו הייתה 60 ש"ח לשמן חצי סינתטי (ACDELCO) עוד 20 ש"ח לפילטר חלופי שנבדק ויזואלית ונמצא זהה למקורי, כמה CC נוזל קירור על חשבון הבית, וחצי קופסת סיגריות. פילטר אויר לא היה במלאי החנות ויירכש השבוע על ידי בעל הרכב ויוחלף לבד אחרי שהראינו לו שלא מדובר בהליך כירורגי מסובך. עלות פילטר כזה היא 65 ש"ח.

מסקנה - חסכון של כ- 300 ש"ח. לא שווה?

אבל, וזה אבל גדול - במהלך הטיפול ותוך כדי שהשמן ירד, הורדנו גלגלים ובדקנו את מצב רפידות הבלמים הצלחות וצינורות הנוזל, וכן את מצב גומיות הציריות (אחת נמצאה קרועה מעט אך לא נוזלת ותטופל בהקדם). כמו כן, למרות שמצתים הוחלפו בטיפול 10K אחרון הם הוצאו ונבדקו הן כדי לוודא את שלמותם ותקינותם והן כדי לשלול בעיות תערובת (לא שחשדנו במשהו -אבל אם כבר אז כבר). בנוסף - נוצל הליפט והתאורה המשובחת כדי לבדוק את מצב כל צינורות המים, הדלק והנוזלים ההידראוליים למיניהם, את מצב הגומיות במנגנון ההגה, וחיפוש נזילות למיניהן, וכן בחינת צידם הפנימי של הצמיגים.

ובכל הבדיקות האלו - חוץ ממני שם עין גם מכונאי מקצועי, שלטובת השקט הנפשי של בעל הרכב, הוזעק מדי פעם מעבודותיו בצידו השני של המוסך לתת הערכה משלו.

אז השורה התחתונה מבחינתי היא שאכן מדובר בחסכון כספי לא רע בסעיף העבודה והחלקים, אבל אם טיפול כזה לבד אומר שהרכב לא ייראה עין מקצועית ומערכות היקפיות לא ייבחנו למשך עוד 10K ק"מ (שזה לא מעט אם הבלמים גוססים או שגומיית ציריה קרועה), מדובר בהזנחה.

פורסם

הייתה לפני כלא הרבה זמן את ההתלבטות שלך ,

בכל מקרה החלטתי ללכת גם כי זה חוסך וגם אני מאד אוהב את זה .

קניתי את הכלים המתאימים , סט בוקסות איכותי ( 300 ש"ח ) מפתח פילטרים וכו' וניגשתי לעבודה .

* כבר ראיתי איך עושים את כל התהליך על רכב בדיוק כמו שלי , עובדה שמאד עזרה.

1. החלפת המצתים היא די פשוטה רק שצריך את הכלים הנכונים , כי בדרך כלל צריך מאריך שיכול לזוז כי מוט ישר לא מגיע , וצריך להיזהר שלא לסגור חזק מדי כי לא כדי לך לדפוק את ההברגה שם ( בלוק מנוע ) , אני שם קצת שמן על ההברגה כדי שיכנס יותר בקלות .

2. פילטר שמן , צריך איכשהו להגביה את הרכב , או מדרכה או ג'ק וכו' , לפתוח עם המפתח המיוחד ולתת לו לנזול לתוך כלי , מומלץ לשים הרבה עיתונים על הרצפה כי תמיד יש נזילות ולא רוצים לעצבן את השכנים , אני טובל את הפילטר בקצת שמן כדי לא להזיק לגומיה ואני סוגר עם היד ... ( לא עם המפתח ) , כבר עשיתי את זה 3 פעמים וטפו טפו טפו אין שום בעיות.

3. למלא שמן בדיוק בכמות הנכונה !!!

4. פילטר דלק , קל מאד להחליף , פשוט להקפיד על כיוון נכון ( יש כניסה ויציאה ) .

5. שמן גיר , לא נוגע , ב - 106 זה די מסובך וצריך משאבה מיוחדת שמעלה את הנוזל למעלה בלחץ , 100 ש"ח במוסך , לא נורא.

6. בלמים קדמיים , רק אם יש לך ניסיון !!!! , אני מחליף את הרפידות בעצמי לאחר שראיתי לא פחות מ - 10 פעמים איך עושים את זה ... צריך קצת לשייף את הצדדים כדי שלא יחרוק , לפחות אצלי .

7. בלמים אחוריים , לא נוגע , רק במוסך ... ( תוף ) .

זה פחות או יותר זה .

לדעתי כדי לנסות , רק ככה לומדים , רק אל תתעסק עם שום מערכות בטיחותיות !!! כמו בלמים וכו' .

פורסם
החלטתי ללכת על זה, נקווה לטוב...

דניאל

אם תזדקק לכלים מתאימים (מתאימים ברנו 19 ובהסתברות לא רעה גם ל-CLIO) יש לי ואשמח להשאיל לך - אני גר עשר דקות ממך.

לדעתי אם יש לך היינס ואתה קורא אותו בזהירות לפחות פעם אחת לפני הטיפול - כולל כל האזהרות, תוכל לצאת מזה בקלות יחסית, למרות שתא המנוע ב-RSI הרבה יותר צפוף מאשר ב-19.

לדעתי אין גבול לכיף של מנוע מתניע במכה ראשונה ומתקתק לו בשקט לאחר שאתה עשית לו את הטיפול.

בהצלחה!

פורסם

אתה מוכן לפרט איזה כלים צריך בדיוק? מפתח לפילטר שמן יש, בוקסה 21 לפלאגים יש, וצריך אולי מברג לפתיחה של קופסת פילטר אויר (מישהו יודע אם צריך כלי או שזה קליפסים?), חסר רק מפתח לבורג ניקוז שמן מנוע בהנחה וכמו שאיציק אמר שזה רק מפתח ריבועי בלי אפשרות לבוקסה.

פילטר דלק לא צריך כלים מקסימום מברג שטוח אם יש שם קליפסים כמו בפיג'ו.

שכחתי עוד כלים שצריך?

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...