Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למיטב ידיעתי כשנורת דלק נדלקת עדיין יש מספר ליטרים במיכל- תקנו אותי אם אני טועה...

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דניאל עד כמה שאני זוכר על הפילטר דלק כן מסומן לך הכיוון (זכור לי שהוצאתי אותו מהקופסה והסתכלתי), תסתכל על הפילטר עצמו כתוב לך בשחור FLOW או משהו כזה עם חץ, זה אומר כיוון זרימה. אתה אמור לחבר את הצינור שהולך מהפליטר למנוע בצד שהחץ מצביע עליו ובצד השני את הצינור שמוביל דלק ממיכל לתוך הפילטר.

ואיך הלך עם הפילטר שמן, מסובך כמו שאמרו פה? (לדעתי הוא נמצא במקום ממש קל)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
דניאל עד כמה שאני זוכר על הפילטר דלק כן מסומן לך הכיוון (זכור לי שהוצאתי אותו מהקופסה והסתכלתי), תסתכל על הפילטר עצמו כתוב לך בשחור FLOW או משהו כזה עם חץ, זה אומר כיוון זרימה. אתה אמור לחבר את הצינור שהולך מהפליטר למנוע בצד שהחץ מצביע עליו ובצד השני את הצינור שמוביל דלק ממיכל לתוך הפילטר.

ואיך הלך עם הפילטר שמן, מסובך כמו שאמרו פה? (לדעתי הוא נמצא במקום ממש קל)

חיברתי את הפילטר דלק באותה צורה שהישן היה מחובר... נראה לי שזאת לא הסיבה.

הפילטר שמן לא כזה מסובך, הצינור מים קצת מקשה על השליפה החוצה אחרי הפירוק, אבל לא משהו רציני.

דניאל

פורסם

טוב, חדשות טובות.

פימפמתי קצת והרכב הניע בסוף, נסעתי לתחנת דלק ועכשיו יש לי טנק מלא.

אין כמו ההרגשה של לעשות את זה בעצמך, אני מקווה שבפעם הבאה אני אוכל להרחיב את הטיפול גם לפלאגים ושמן גיר, בינתיים אני שומר את זה למוסך.

תודה לכל מי שעזר, במיוחד לתומר (ToMeR) שהקדיש מזמנו וקיבל אפילו דו"ח בגללי, חבל שלא יצא לנו לעשות את הטיפול ביחד בסוף וליאיר (yairf) שהשאיל לי את הכלים שלו ואפילו הציע לי לעשות את הטיפול בבית שלו.

תודה!

דניאל

פורסם

לפילטר חלופי שנבדק ויזואלית ונמצא זהה למקורי.

אני מניח שהמידות החיצוניות וצורת הפתחים וההברגה מאפשרים לך לדעת שזה פילטר שזהה גם מבפנים?

החלק החשוב של הפילטר זה מה שאתה לא רואה בעין.

אני לא אומר שהפילטר התחליפי שווה לת*ת, אבל אם אתה רוצה חיי מנוע ארוכים, באמת שווה לחסוך כאן 20 ש"ח?

אני בעניין הזה לא לוקח סיכונים ותמיד קונה פילטר שמן מקורי.

לדייויד - אתה לא צריך לטבול את כל הגומיה בשמן. מספיק להרטיב עם אצבע טבולה בשמן את שפת הגומיה שבאה במגע עם המשטח בשני הצדדים (ולמעשה, מספיק באחד הצדדים...)

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

שאלה אקולוגית: מה עושים עם השמן הישן? ביוב או שאפשר להעביר אותו לתחנת דלק לצורכי מיחזור / השמדה מבוקרת, כמו בחו"ל?

בשום פנים ואופן אסור לשפוך לביוב, הקנס היום(במידה ותתפס) הינו גבוה ביותר(כמדומני בן 5 ספרות).

את השמן יש לקחת לאחד המוסכים/תחנות הסיכה.

עמית

Spirit In The Dark

פורסם

לפילטר חלופי שנבדק ויזואלית ונמצא זהה למקורי.

אני מניח שהמידות החיצוניות וצורת הפתחים וההברגה מאפשרים לך לדעת שזה פילטר שזהה גם מבפנים?

החלק החשוב של הפילטר זה מה שאתה לא רואה בעין.

אני לא אומר שהפילטר התחליפי שווה לת*ת, אבל אם אתה רוצה חיי מנוע ארוכים, באמת שווה לחסוך כאן 20 ש"ח?

אני בעניין הזה לא לוקח סיכונים ותמיד קונה פילטר שמן מקורי.

לדייויד - אתה לא צריך לטבול את כל הגומיה בשמן. מספיק להרטיב עם אצבע טבולה בשמן את שפת הגומיה שבאה במגע עם המשטח בשני הצדדים (ולמעשה, מספיק באחד הצדדים...)

אכן, מבחינה ויזואלית אני לא יכול להבחין ביכולת הסינון של המסנן, אבל אני כן יכול להבחין בדמיון מדהים הן במבנה והן בחומרים.

תראה, חברות רכב לא מייצרות פילטרים. אז במקרים רבים פילטר שכתוב עליו "רולס רוייס חלפים אורגינליים" יהיה זהה לחלוטין לפילטר שכתוב עליו "אוסטין אלגרו מקורי" ואפילו לפילטר עלום שם שכתוב עליו "מיועד לאוסטין אלגרו".

אז אם הפילטר נראה לי זהה לא אכפת לי לרכוש אותו למרות שאין עליו את שם היצרן.

אני לא ארכוש פילטר חסר שסתום אם המקורי בעל שסתום, או פילטר שונה בגודלו (קרי הספקו). למעשה, אני לא ארכוש פילטר שסתם הצבע של אלמנט הסינון בתוכו נראה אחר, או שהרשת בפנים נראית אחרת.

אבל בעיקרון, אני מעדיף לא לשלם על ההדפס על הקופסה.

ולשאלה לגבי מה עושים עם השמן המשומש - או לבקש ממוסך שמכירים לשפוך את זה לצובר שלו, זה מה שאני תמיד עושה.

בשום מקרה אל תשפוך את זה לביוב! אם אין לך ברירה אז תכתוב על המיכל "שמן שרוף" ותנטוש אותו בתחנת דלק שיש בה סיכה, או ליד דלת של מוסך בלילה. אמנם זו נצלנות אם זה ללא רשות, אבל ככה לפחות זה לא יגיע לביוב או למי התהום.

פורסם

קודם כל , תודה ל RED R !

לא צחקתי ככה כבר הרבה זמן...

איזה טלנובלה !

מזכיר לי אותי ואת החברה' לפני ימבה שנים.... ( רק שאנחנו לא היינו מתייעצים לפני שמפרקים אלא פשוט מחליטים שצריך להחליף או יותר נכון לשנות :lol: )

בכל מקרה , אישפוז , כמו שאמר ג'רמי בפילטרים עדיף להשקיע עוד קצת...

לא לקחת סיכון , למרות שרוב הסיכויים הם שאתה צודק בסך הכל , אבל לא מסתכנים .

תראה את גיא ב. צ. , בדברים האלה הוא קונה רק מקורי ולא מוכן לשמוע על חלקים תחליפיים !

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
אמנם זו נצלנות אם זה ללא רשות, אבל ככה לפחות זה לא יגיע לביוב או למי התהום.

אל תדאג למוסכים... בד"כ זה בדיוק ההיפך מנצלנות. הם עושים מהשמנים האלה כסף טוב. :idea:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
אמנם זו נצלנות אם זה ללא רשות, אבל ככה לפחות זה לא יגיע לביוב או למי התהום.

אל תדאג למוסכים... בד"כ זה בדיוק ההיפך מנצלנות. הם עושים מהשמנים האלה כסף טוב. :idea:

מוכרים אותם לדוכני פלאפל?

אני לתומי הייתי בטוח שהשמנים האלו עוברים לרמת חובב או משהו דומה.

אנא האר את עינינו!

• תוכן חדש...