Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהלן לכולם,

שאלו אותי שאלה דיי מעניינת שרציתי להביא לפה בכדי דיון...בנושא קפיצות בראלי.

מה בעצם צריך לקחת בחשבון לפני קפיצה כמו הקפיצה המדוברת של חוות פיליפ...

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם

צריך לקחת בחשבון שאם קופצים גבוהה מדי אז מסתכנים :)

בכל מקרה התיאוריה אומרת: להגיע מהר, לבלום ורגע לפני ההמראה לתת מכת גז. זה אמור להרים את האף באוויר.

בכל מקרה לא מומלץ לבלום באוויר, זה מוריד קצת את האף, ואסור לבלום תוך כדי העליה לאוויר.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

ירון, זו לא הייתה הכוונה כלל!

דובי, זה שהאוטו באוויר לא אומר שהוא לא צריך לקיים את חוקי הפיזיקה ;). בלימה באוויר מסובבת את האוטו עם האף כלפי מטה. רון דר ואני דיברנו על זה בדיוק אתמול.

גלגל מסתובב קדימה, ההתנגדות של הקאליפרים כדי לעצור אותו (וארבע ג'נטים של ראלי עפר עם צמיגים שוקלים לא מעט ובסיבוב הכוח גדל בהרבה) האוטו "חייב" לנטות עם האף קדימה. קח לדוגמה רוטור אחורי של מסוק, בלעדיו הרוטור המרכזי נשאר במקום והמסוק מסתובב, בדיוק אותו עקרון.

מי שיש לו כוח יכול לחשב בדיוק איזו מהירות זוויתית יקבל אוטו לפי משקל של גלגלים וקפיצה במהירות של מאה קמ"ש לערך (אריק אני מאתגר אותך פעם נוספת) אח"כ אפשר לחשב כמה זמן האוטו באוויר ולראות בדיוק כיצד בלימה או עזיבת גז פתאומית תשפיע על הנחיתה.

נדב

נ.ב. אם אתה רוצה לערוך ניסויי פשוט, תן לאחד הילדים שלך להחזיק אופניים עם הגלגל האחורי באוויר, סובב אותו עם הפדאלים ביד הכי מהר שאתה יכול, ואז תבלום את הגלגל בפתאומיות (עם הבלם האחורי לא עם האצבעות), שים לב איך האופניים יקפצו לך.

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אני בכל אופן מניח שאתה לא אומר שיש לעזוב את הגז - נדב.

ואם דובי מעוניין להישאר עם אצבעות לנוטס הוא לא ינסה לעצור את הגלגל בידיו...:-)

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

נדמה לי שהויכוח שוב סוטה מהעיקר.

שאלה ראשונה

האם שלדת הרכב האמור לקפוץ מחוזקת דייה לספוג את המהלומה?

האם בולמי הזעזועים,הכריות,מכלול ההגה,המשולשים ברמת ספיגה של קפיצת ניר בן ארי?

התשובה בגדול היא לא רבתי!!!

המכוניות בארץ למעט אחת אינן בנויות לקפיצות ראווה לקהל.

שאלה שניה

האם הקפיצה הראוותנית הזו מקזזת את זמן הסטייג,. או שמא הצוות עסוק לאחר הקפיצה בנסיון להשתלט על הרכב ?

שאלה שלישית

האם סוברו בכלל (עם מרכז כובד לפני הסרן הקדמי) צריך לקפוץ כך?

התשובה היא לא! מבנה הרכב של סוברו עם מנוע הבוקסר גרוע מאד בנחיתה,עקב כך שהאף נופל ראשון.

בכל אופן,אסור להמשיך אויר ללחוץ על דוושת הגז,4 גלגלים באויר אתה צפוי ל (OVER LAP)

אסור גם לבלום ברגע הנחיתה (פעולה אינסנקטיבית) המתלה עם החבטה יקרע את המכלולים.

לסיכום

אין מנוס לפעמים מקפיצה עקב תנאי הדרך, אך על הצוות לדעת שהוא לוקח סיכון גדול מאד בקפיצות ראווה כאלה שתוצאותיו הם רווח נקי למנהלי הבנקים.

.

מירוצי מכוניות

פורסם

בארץ המיצובישי איוו ינחתו טוב יותר בקפיצות עקב מרכז כובד יותר מאוזן (המנוע יושב על הסרן הקדמי)

כמובן שכל קפיצת ראווה כפי שציינתי אינה מוסיפה לנהג כלום, הנווט חייב לבלום את האגרסייה של הנהג (הרי אנחנו מפגרים:roll:)

צריך לקחת בחשבון את "זוית ההמראה".

אם תתמקד תראה ב"ראלי עולמי" את ההבדלים בנחיתות בין סיטרואן לפורד.

מירוצי מכוניות

פורסם

דובי, לפי השיטה שלמדתי ממך אתה מכריז "שמיים" לקראת קפיצה - קודם כל הפעם באמת הגעתם לשמים, אבל תאמר לי האם אתה משתמש בסקאלה מסויימת של מידות/זוויות כלפי קפיצה בדומה לסיבובים?

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

נדב

הנקודה שדני מעלה נכונה ביותר .

זוית העלייה לאויר וכמובן הנחיתה שונה ממכונית למכונית - ניתן לראות זאת נהדר בראלי פינלנד - השוני בריחוף בין סיטרואן/פורד/סובארו הוא משמעותי במיוחד בקפיצות הגבוהות-רחוקות יותר.

לסובארו החדשה יש למשל נטייה חזקה להורדת משקל קדימה ונפילה על הפרונט, לעומת הסיטרואן שנוחתת הרבה יותר מאוזנת, הפורד היא משהו באמצע .

השאלה היא מה עדיף - זמן אויר או זמן עפר ?

ירון לשאלתך

סוד מקצועי...:lol:

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

נדב בהחלט צודק.

קוראים לזה חוק שימור התנע. הגלגלים מסתובבים ברגע ההמראה. במידה ותבלום אותם התנע יעבור לרכב כולו שבאוויר וישאף לסובב אותו באותו הכיוון כלומר: האף ידחף כלפי מטה.

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

• תוכן חדש...