Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם נוותר כולנו על חוקי הפיסיקה ונשמור על חוק שימור הרכב יהיה לנו קל יותר לא?

הגלגלים באויר צריכים להסתובב ללא גז.

בודאי שאסור לבלום באויר ועל אחת כמה להרים טורים במהלך.

מירוצי מכוניות

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי אותו עיקרון - אם תיתן מכת גז באוויר - הרכב אמור להרים אף? או לכל הפחות לצלול פחות?

8)

אני מכיר שבקפיצה רצוי להחזיק מעט גז קבוע כדי להמשיך את סיבוב הגלגלים - לכל אלו עם הנעילות וכו',

אני מבין שמחזיקים קלאץ' לחוץ?

אלון

פורסם

לדעתי השאלה המתבקשת לאור כל שנאמר " למה אנו צריכים קפיצות כאלו ששוברות את הרכבים ?"

זה שובר מכוניות ...

זה אלמנט שמצטלם טוב ומהנה את הקהל ולא מעיד על טיב הנהג !

נראה לכם שמשהו התאמן בקפיצות ? אנו לא ברמה המאפשרת את הלוקסוס לקפוץ! ( מעל הפופיק !)

זה מפחית את כמות המתחרים למירוץ הבא !

לא מצליח להבין בשביל מה זה טוב ?

נכון , יגידו תרים רגל מהגז , ובכן מי שמכיר את חומר הנהגים ורמת המכוניות חייב לקחת בחשבון שקפיצות זה עדיין לא בשבילנו !

מצטער, זה יקר לנו מידי !! זה כואב מידי בכיס, שימו לב כמה מסיימים ומה הנזק העצום שזה גרם !

מעניין מי מרוויח מזה ???

מישל

פורסם

כל ההסברים פה לגבי בלימה באוויר וזה שזה גורם להנמכת אף מאוד קלושים.

לגלגלים יש תנע? איזה תנע? תנע זוויתי?

לכמו שאמרתי, זה נשמע קלוש, מה גם שדובי אמר שגם הגלגלים האחוריים נבלמים.

לגלגלים יש אנרגיה קינטית, הבלימה הופכת אותה לחום, ומאוד יתכן שבזה זה נגמר.

פורסם

מסלול ראלי בלי קפיצות בכלל זה בעייה עד לא קיים! יכול להיות שהיה אפשר לעקוף את הקפיצה המסויימת הזו, אבל בלי קפיצות בכלל? קשה למצוא מסלול של 10 ק"מ בלי קפיצות, אולי מסלול של 3 ק"מ (ספרינט) אפשר בלי קפיצות, גם זה לא תמיד.

מעניין מי מרוויח מזה ???

נדב

נ.ב. מה לעשות שקפיצות זה גם כיף, וצריך לדעת להעריך בנוטס את גובה הקפיצה והמהירות שניתן לקפוץ בה.

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
לדעתי השאלה המתבקשת לאור כל שנאמר " למה אנו צריכים קפיצות כאלו ששוברות את הרכבים ?"

זה שובר מכוניות ...

נראה לכם שמשהו התאמן בקפיצות ? אנו לא ברמה המאפשרת את הלוקסוס לקפוץ! ( מעל הפופיק !)

נכון , יגידו תרים רגל מהגז , ובכן מי שמכיר את חומר הנהגים ורמת המכוניות חייב לקחת בחשבון שקפיצות זה עדיין לא בשבילנו !

מצטער, זה יקר לנו מידי !! זה כואב מידי בכיס, שימו לב כמה מסיימים ומה הנזק העצום שזה גרם !

מעניין מי מרוויח מזה ???

מישל

מישל, אני חולק עליך.

לפי מה ששמעתי, בעבר החברים התנגדו למסלול שעובר ביער, צמוד לעצים, משום שפה ושם היו מפגשים לא נעימים בין מכונית לעץ.

עכשיו מדברים על קפיצות.

אם נוריד ונבטל את כל התנאים המשתנים הטבעיים, חלק גדול מהעיניין ירד.

ובנוסף, אחד הפקטורים בהצלחה במרוץ צריך להיות היכולת של הצוות להסתגל לתנאיים המשתנים.

זהו ראלי, לא?

ומי מרוויח? אתה שואל. הקהל, לא? (כן, אני יודע שעדיין אין לנו קהל).

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם
מישל, אני חולק עליך.

לפי מה ששמעתי, בעבר החברים התנגדו למסלול שעובר ביער, צמוד לעצים, משום שפה ושם היו מפגשים לא נעימים בין מכונית לעץ.

עכשיו מדברים על קפיצות.

אם נוריד ונבטל את כל התנאים המשתנים הטבעיים, חלק גדול מהעיניין ירד.

ובנוסף, אחד הפקטורים בהצלחה במרוץ צריך להיות היכולת של הצוות להסתגל לתנאיים המשתנים.

זהו ראלי, לא?

ומי מרוויח? אתה שואל. הקהל, לא? (כן, אני יודע שעדיין אין לנו קהל).

ניר

אתה בהחלט צודק , אבל עדיין לא הגענו לרמה המתאימה בכדי שהקפיצות לא יזיקו כל כך להמשך !

לכן כתבתי

"נכון , יגידו תרים רגל מהגז , ובכן מי שמכיר את חומר הנהגים ורמת המכוניות חייב לקחת בחשבון שקפיצות זה עדיין לא בשבילנו !

מצטער, זה יקר לנו מידי !! זה כואב מידי בכיס, שימו לב כמה מסיימים ומה הנזק העצום שזה גרם !"

על זה תן לי תשובה ....

נדב

לגבי איתור מסלול ללא קפיצות - בוודאי שניתן , זה עניין של זמן שצריך להשקיע בהכנה וזה לא פשוט אבל אין ברירה !!

לגבי רישום הערות - מה לעשות 80% מהנהגים עדיין בתולים בנושא , אז מה ? לא נעזור ,לא נתחשב , כשיודעים מראש מה יהיו התוצאות ?

מישל

פורסם

מתפלספים שוב?:roll:

אני משער שגם מישל וגם אני מתכוונים לכך שלא צריך להגיע ב"פולגז" לאתר קפיצות ה"סקי" לשבור את הרכב ואח"כ לרוץ לראות תמונות יפות בפורום.

אסור לבחור מסלול סטרילי ישר ומשעמם עם זה אני מסכים בהחלט,אבל נהיגה טכנית נכונה במסלול "מסוכן" היא חלק מכל מירוץ ראלי,צריך לדעת איך לרשום נכון ,איך לשלוט בנהג,ואיך לסיים אירוע עם חיוך עד כמה שניתן.

יש נושא חדש?:-D:-D

מירוצי מכוניות

פורסם

זה שובר מכוניות ...

מעניין מי מרוויח מזה ???

מישל

מתפלספים שוב?:roll:

אני משער שגם מישל וגם אני מתכוונים לכך שלא צריך להגיע ב"פולגז" לאתר קפיצות ה"סקי" לשבור את הרכב ואח"כ לרוץ לראות תמונות יפות בפורום.

אסור לבחור מסלול סטרילי ישר ומשעמם עם זה אני מסכים בהחלט,אבל נהיגה טכנית נכונה במסלול "מסוכן" היא חלק מכל מירוץ ראלי,צריך לדעת איך לרשום נכון ,איך לשלוט בנהג,ואיך לסיים אירוע עם חיוך עד כמה שניתן.

יש נושא חדש?:-D:-D

שניכם, מישל ודני, אומרים שמסלולים כגון המסלול בראלי איתן הם "גורמי נזקים" למכוניות? אני מבין את זה וגם יכול להסכים שבכמות המתחרים הקטנה שישנה כיום, כל פורש מהמרוץ, מוריד את רמת התחרות. ולכן, יש משהו באימרה שאנחנו עדיין לא מוכנים לזה.

למעשה היום, למי שיש הרבה כסף או גיבוי של ספונסר יכול להרשות לעצמו לסכן את הרכב שלו.

אבל מצד שני, תמיד צריך לדאוג לכך שהמסלול לא יגרום למרוץ להיות משעמם.

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם

המסלול הספציפי הזה, ולמעשה רוב מרוצי הראלי של ממ"י לאחרונה הם רכים יחסית ולא שוברי מכוניות.

נכון, יש קפיצות ויש בורות, אבל צריך לסמן אותם בנוטס ולהיזהר מהן, שימו לב לשלשת הסרטונים ששמתי בשרשור על המרוץ, אין שם אחד שלא בולם לפני הדיטש הקטן שיש, וזה עוד מאתיים מטר מהסיום, המקום הכי לחוץ לתת בו בגז.

מי שאין לו נסיון בנוטס אכן צריך יותר זמן לרישום, אבל לתת לכולם מסלולים קצרים ומשעמים, כי מה לעשות ביותר מ3 ק"מ אי אפשר לעשות מסלול שיראה כמו אספלט (גם שם יש בורות וקפיצות מתנת מע"צ). מי שאין לו נסיון בנוטס שיסע לאט בהתחלה ולא יצפה לנצח בראלי!!!

אגב, מישל, מה זה בתולי נוטס? בן אדם יכול להרים מכונית מרוץ, לשלם אלפי ש"ח למרוץ, להגיע בשבת בבוקר מוקדם עם כל הצוות, אבל הוא לא יכול להתאמן על נוטס? לא יכל לקחת קורס? לא יכל להתאמן בכביש? ובשביל זה כולנו צריכים לנסוע על מסלולים משעממים?

נדב, שבולם מאוד חזק לפני כל מכשול.

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

חשבתי שסיימנו עם הנושא

ניר

איפה הסקת ממני שראלי איתן מסוכן? או גורמים נזקים? לא אמרתי זאת ,גם לא התכוונתי לזאת.

אני אומר ניר ועכשיו בצורה המפורשת שאם הייתם שניכם דובי ואתה רושמים נכון,או מבצעים נכון,או מתייחסים לקפיצה הזו נכון ובמלוא הכבוד אליה ( לא מתוך שמחה לאיד חלילה ,אלא מיידע ונסיון בראלי). זה לא היה קורה.

אין ביטוח נגד טעויות, השאלה אם למדתם מהטעות (כמי שמכיר את הנפשות בטוח שכן!!!).

זה כל הסיפור

המסלול באיתן מסלול ראלי מעולה ,מקצועי ,דורש תשומת לב וטיפול של נווטים במלוא החומרה.

עכשיו אני ברור יותר? השבח לאל, יבורך השואל.

מישל

אני חוזר לויכוח הנושן בינינו (לא אישי)

ישנם נהגים שמוכנים ורוצים לנסוע 3 ק"מ במסלול נטול סיכונים לגמרי, ישנם נהגים שאינם אוהבים או לא רוצים לנהוג בספרינטים, זו זכותם המלאה.

ראלי זו אופרה אחרת.

חלק מהכיף בראלי אלו תנאי הדרך המשתנים ובניית האדרנלין תוך כדי הנסיעה ולא ב"פיקים" מהירים לבד כמו בספרינטים.

מירוצי מכוניות

פורסם

מישל

אני חייב להתייחס למשהו שכתבת .

עד מתי נהיה "רכים וצעירים ולא מנוסים.." ? די עם קו המחשבה הזה .

אנחנו בראלי, בצורה הזו פחות או יותר כבר 3 שנים וייתכן שטעיתי לפה או לשם מעט . לפני כן היו סטייג'ים קצרים יותר וכעת אנחנו מתחילים לתפוס קילומטרז' ונפח.

אני מבין את קו המחשבה שלך שמאד רוצה למשוך לכיוון ספרינטים אבל...ראבאק , די .

מבחינתי כנווט, עם מעט הניסיון שלי , הספרינטים הם רק חימום כי לפני שמספיקים להיכנס לקצב הם נגמרים. ראלי, ממש כמו זה שנערך בשבת והיה מאורגן למופת, נתן לי את האפשרות לעבוד קשה וכן, גם לטעות כי אף אחד לא מושלם .

הדרך שאנחנו הולכים בה היא הדרך וחייבים להסתכל קדימה.

גם במדינות השכנות לנו זו הדרך שבחרו - שילוב בין ראלי וספרינט - כל אחד בוחר מה טוב לו - רובם עושים גם וגם (בשבת אלוף לבנון בראלי ניצח את תחרות הספרינט השנייה בסדרה שם) .

אם לא נמשיך ונעשה ונטעה ונעשה שוב ושוב לא נגיע לשום מקום.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

במקום לחפש מסלולים ללא קפיצות,הפתרון הפשוט לשים שיקן או יותר לפני קפיצה שבאה אחרי ישורת ארוכה\מהירה,כדי להאט את הרכב לקפיצה ולצמצם את התנופה,אכן הקפיצות מאוד פוטוגניות אבל שהרכב במוסך זה ממש לא פוטוגני....

קובי

• תוכן חדש...