Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לך תסביר את זה 95% מהמתקינים במדינה.

אני למשל מצפה מהמתקין שלי לבנות לי קורות בהתקנה של 200 שקל ולהעביר לי חוטים מתחת לשטיח ואיך אפשר לשכוח ריצפה כפולה למגברים.(בלי שום קשר אני מתקין הכל לבד).

ארזה-עזוב שטויות זה לא עניין פשוט ולא כל מתקין יעשה את זה ואם יעשה תצטרך לשלם לו סכום יפה,לי ולחבר לקח נראה לי שעתיים להעביר 2 חוטים של 1.5 מילימטר בכל דלת.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ידידי הנכבד-דווקא העניין הזה לא שטויות כדבריך.אני לא מצפה מבעל מקצוע שיתאבד בשבילי אבל אני כן מצפה שיסביר לי.לצערי,במדינה כמו שלנו שיטת הסמוך עדיין פושה בכל פינה ואם לא עושים שיעורי בית אוכלים אותה אחכ.אתה צודק בהחלט שיש דברים שעושים לבד,וגם עבדך הנאמן העביר את החיוט וההרכבה לבדו ברכב אבל כואב לי הלב על ניצול מחפיר של תמימות או חוסר ידע של אנשים לרווח אישי.לכן ,כל שנותר לי לומר ,שפשוט צריך לעשות שיעורים לפני כל דבר בחיים כי זה יכול למנוע עוגמת נפש וכסף.

פורסם
צריך לעשות שיעורים לפני כל דבר בחיים כי זה יכול למנוע עוגמת נפש וכסף.

זה משפט לחיים.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

נקודות נוספות שהייתי רוצה לשים עליהם דגש:

1- לא בכל רכב ניתן להעביר חיווט חדש בתוך הצמה המקורית. יש רכבים שאם הסיפור הוא מסובך או לא מאפשר או לחילופין יש מצב לפגיעה בפינים אז אפשר להעביר במקביל לצמה המקורית בתוך שרשור.

2- לגבי עניין של לידע את הלקוח. בל נשכח שלא כל השוק הוא אודיופיל כמונו. ברוב המקרים הלקוח הוא לא. וכפי שכתבתי זה בכלל הסטנדרט בשוק. המתקין "הסטנדרטי" לא מייחס חשיבות לעניין העברת הכבלים בדלתות ולכן הוא לא מיידע את הלקוח על כך. אל תצפו שיידעו אתכם כי מה שברור לכם לא ברור למתקין, לכן כהולכים להתקין לברר בדיוק מה כוללת ההתקנה, ולא לצפות שיידעו אתכם. או לחילופין להגדיר מראש מה בדיוק אתם רוצים.

פורסם

כל המצב הזה נובע מהעובדה שאין שום חוק שמחייב מתקין למערכות שמע ומולטימדיה לרכב לעבור הסמכה של חשמלאי רכב או לפחות לעבור קורס בסיסי של מבוא לאלקטרוניקה וחשמל.

אם מתקין בסיסי בארץ הזאת היה יודע שזה עניין של מוליכות והתנגדות, גם בלי להיות אודיופיל, הוא היה מעיף את החיווט המקורי על ההתחלה.

כשמדובר על חוטי כסף או זהב, בגלל התנגדות נמוכה בהרבה אפשר להשתמש בחוטים דקים יותר.

החשיבות בכבלים היא לחומר ממנו הוא עשוי ולכן בהתאם, העובי שלו. מעבר לכך יש חשיבות לגמישות בכבלים עבים שצריכים להתפטל בדרך מבלי שהבידוד או הכבלים עצמם יסדקו, יקרעו או יבקעו בדרך.

אם הזמן כבלים מתחמצנים - בייחוד כבלים מכסף - ולכן יש חשיבות לאיכות הבידוד וההרכבה (ייצור) של הכבל.

מעבר לזה - כל השאר, וודו טהור ומוחלט.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יוסי כתב :

2- לגבי עניין של לידע את הלקוח. בל נשכח שלא כל השוק הוא אודיופיל כמונו. ברוב המקרים הלקוח הוא לא. וכפי שכתבתי זה בכלל הסטנדרט בשוק. המתקין "הסטנדרטי" לא מייחס חשיבות לעניין העברת הכבלים בדלתות ולכן הוא לא מיידע את הלקוח על כך. אל תצפו שיידעו אתכם כי מה שברור לכם לא ברור למתקין, לכן כהולכים להתקין לברר בדיוק מה כוללת ההתקנה, ולא לצפות שיידעו אתכם. או לחילופין להגדיר מראש מה בדיוק אתם רוצים.

זה יכול להיות נכון אולי אם אתה מתקין קומפוננטים של 300 ש"ח ,אבל כשהולכים למתקין להתקנה של קומפוננטים

שעולים 1500 ש"ח ומעלה ,המתקין אמור להבין לבד שהבן אדם "קצת" אודיופיל .

ואף אחד לא מצפה שעבודה כזאת תעלה לו 200 ש"ח ,והרבה מוכנים לשלם סכומים מכובדים אם רק יסבירו

להם את החשיבות וההבדל .

עופר.י

JOYING 7" ANDROID-> Audison bitOne

TRU S45->HAT Clarus C6+Legatia L3 | Genesis ST60->Morel MT230 | Sundown SAE-1200D->AA 12" Arsenal

פורסם

אתם יוצאים מתוך נקודת הנחה שהמתקין יודע משהו מהחיים שלו בסאונד,

90 אחוז מהמתקינים לא יודעים.

חלק נכנבד מהמתקינים לא יודע מה זה פאזה אקוסטית, לא יודעים מה זה TC, לא מבינים באמת איך מכוונים מערכת, לא מבינים את המשמעות האמיתית של קרוס אובר,

והרשימה עוד ארוכה.

רוצים הוכחה ? גשו למתקין השכונתי תגידו לו "אני מתלבט אם להרכיב את המיד ריינג' און אקסיס או אוף אקסיס, אולי בכלל אוף 60, מה אתה אומר ?"

מובטח לכם פרצוף כזה ::shock:

פורסם

יש לי דוגמא פשוטה ,לפני כמה חודשים היתי צריך פיוז ANL למערכת חוץ מהעובדה שלא היה לשום מתקין בראשון את הפיוז,אחד מהם(אלי מערכות) שאל מה זה הכבל הזה(0' גייג') ושלח אותי לחנות חשמל כי זה היה נראה לו מטומטם להעביר כבל כזה ברכב.

פורסם

שמעתם פעם על מקרה שחבר שלך נסע למתקין לסדר רעשי אלטרנטור .

ולכה פשוט אין זמן כי לחוץ בהרבה עבודה.

המתקין מתקשר אלייך בשביל שתסביר לו איך עושים את זה:shock:.

אמרתי לחבר עזוב סע הביתה בסוף שבוע נסדר לך שלא יעשה לך נזק.

מקרה אמיתי.

דרך אגב אצלי באוטו העברתי חיווט בנפרד דרך שירשור.

יש לי מין גומי אטימה כזה, עשיתי בו חור דק פי כמה מהחוט מתחתי אותו והוצאתי משמה את הכבל, הגומי אטימה לחץ על החוט.

ונראה לי שאני ישים על זה קצת חומר איטום או סיליקון רק בשביל הראש השקט עכשיו כשהזכרתם את זה.

אבל בעיקרון זה נראה בסדר גמור ואפילו די מקצועי.

• תוכן חדש...