Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וולו S40 T4 1.9 שנת 99

יש למישהו דעה למה לקנות\ לא לקנות אותה ?

אני יודע שינון קנה כזאת רציתי לדעת איך האוטו הזה ...

חוצמיזה אם אפשר להשוות אותה לאלפא (156) ?.

תודה

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

אתה רוצה גיר אוטומטי? :bugeyed:

אם אתה רוצה אוטומטי, מאוד מהיר בקו ישר (בטח אחרי צ'יפ :wink: ) אז זו אופציה טובה.

אם אתה אוהב גם יכולת פניה טובה, פה ה156 תהיה טובה יותר, בתקשורת עם הנהג וביכולת.

קח בחשבון צריכת דלק גבוהה :!: .

אולי תגיד לנו מה התקציב, מה אתה רוצה מהרכב + - ומשם נמשיך...

אגב למצוא אחת שנת 99 לא יהיה קל כל כך.

פורסם

לא אני לא רוצה גיר אוטומתי - אבל אני מוכן להתפשר אם זה אומר אחלה אוטו וזאת הבעייה היחידה שלו (בעייה = אוטומתי).

יש לי היום 206 XS שנת 99 המחירון שלה 54 אלף אני מתלונן כמו איזה בכיין מהרעג שקניתי אותה, אבל לא ממש החלטתי למה להחליף ולכן עדיין לא עשיתי זאת, בכל אופן אני יוסיף עוד 20 אלף שקל למחירון שלה.

לאחרונה אלפא קרצה לי מאוד בהתחלה ספיידר \ GTV אבל כשהבנתי שאין מצב למצוא אחת שמורה ובמחיר סביר (מחירון) וגם הבנתי שיש איתן המון בעיות ירדתי ממנה.

עכשיו אני מאוד מתעניין ב156 ואף כמעט סגור עליה.

נכון, היא גדולה, אבל אף פעם לא אהבתי קטנות.

בהסתכלי (כי אני רוצה לדעת שאני עושה צעד נכון) על ה"קולגות" (מכוניות מאותה קבוצה) ראיתי את הוולו הזאת.

אם יש לכם עוד זוויות שאני צריך להסתכל עליהן אנא אימרו לי.

הרכב צריך להיות מעל שנת 98 ולא הוט האצ'.

תודה

דניאל.

פורסם

עלויות אחזקה של 156 וT4 הן לו כמו של 206. החלפים יהיו יקרים יותר, ביטוח יקר יותר, הרכב יאכל יותר דלק, ואולי גם יזדקק ל99-98 ולא ל95. הטסט יקר יותר (קבוצה גבוהה , רוב הסיכויים 4 או 5) מול קבוצה 2 שבה כנראה נמצאת ה206 שלך. וגם טיפולים יקרים יותר.

אם כל זה לא מפריע לך, הייתי הולך על ה156. בהנחה ואתה אכן אוהב סיבובים :twisted: . אם אתה אוהב כוח בקו ישר ולא יוצא לנהיגה ספורטיבית כל זמן מסויים לך על הוולוו. אם היא היתה ידנית (הוולוו) אז היא היתה אופציה טובה יותר, אבל הגיר האוטומטי ידפוק את העסק - לי לפחות. אם לך בנהיגות שאתה אוהב זה לא יפריע - אופציה טובה.

אגב גם 156 99-8 וS40 99 יהיה מאוד קשה למצוא. אופציה נוספת היא הרובר 620 טורבו. הבעיה שלה היא אמינות לא ברורה (שמעתי על בעיות התחממות) וחוסר שוק. לחיוב ניתן להזכיר 200 כוחות סוס, גיר ידני, ורכב מפואר יחסית (עור, גג, ג'אנטים וכו').

אגב אם חשבת על GTV או ספיידר, למה שלא תלך על מיאטה משומשת? מינוס - עלות ביטוח יחסית גבוהה, (סביב 4500 למקיף, יחסית לא נורא, תלוי למי משווים), בכל השאר היא נהדרת.

גיא.

פורסם

מחיר ההחזקה ברור לי ואני יעמוד בזה בפי 2 אחזקה כן, אם זה יהיה יותר זה יהווה בעיה.

אוטומטי לא כזה מפריע לי, אני אוהב סיבובים מאוד, אני גם אוהב מהירות מאוד, אני גם אוהב נוחות מאוד ואני גם אוהב פאר מאוד.

וולו זה רכב שההורים\סבים\סבתות ושות' יאהבו לשמוע שאני נוסע עליו.

מה ההבדלים באיכות המכוניות (סגירת הדלת :wink: ) ?

נ.ב.

לחפושים יש לי זמן ואני לא ממהר לשום מקום

דניאל.

פורסם

בין S40 ל-156:

ה-156 מכונית יפה, מעוצבת, ומתנהגת הרבה יותר.

הוולבו יותר מהירה (אם כי בגלל הגיר האוטומטי ההפרש איננו גדול. מנוע ה-155 כ"ס של האלפא מ-ע-ו-ל-ה ומרגיש חזק יותר מהנתונים שלו).

אני הייתי בוחר בלי היסוס באלפא, הבעיה היא שקשה למצוא...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
וולו S40 T4 1.9 שנת 99

יש למישהו דעה למה לקנות\ לא לקנות אותה ?

אני יודע שינון קנה כזאת רציתי לדעת איך האוטו הזה ...

חוצמיזה אם אפשר להשוות אותה לאלפא (156) ?.

תודה

דניאל.

הרכב הזה לא מתאים לכל אחד... אתה יכול לעשות סיבוב איתי באיזה מפגש אם אתה רוצה, אבל בכל מקרה הדגם שלי שנת 2002 וזה אחרי מתיחת הפנים שהייתה ב-2001, על פי כל מה שקראתי הדגם מלפני 2001 פחות טוב, אולי לא משמעותית, אבל הרבה יותר מומלץ לקנות את הרכב לאחר מתיחת הפנים, רק שזה בטח יהיה מחוץ לתקציב.

היתרונות של ה-T4 מול ה-156 לדעתי הם :

1. כוח - הרבה יותר כוח, מנסיון בבדיקה (מקרית) מול 156 2.5 ליטר ברחתי לה בקלות, אומנם זה אחרי הצ'יפ, לאלפא יש מומנט בריצפה(יחסית), 21 קג"מ ל-2 ליטר ובערך 23 ל-2.5 לעומת 30.6 ל-T4 לפני הצ'יפ...(טורבו זה נחמד) רצועת הכוח באלפא קטנה ביותר, לא רק שיש קצת מומנט יחסית הוא גם מגיע גבוה מאוד ב-5000 סל"ד... לעומת מתחת ל-4000 ב-T4 ואחוז גבוה ממנו עוד לפני.

2. איבזור - הרבה יותר איבזור בוולוו, בקרת אקלים, משיכה, שיוט ועוד עוד...

3. אמינות - בלי להרחיב, סטטיסטית אמינה יותר, גם בכלליות וולוו רכב אמין יחסית, מעל הממוצע.

4. ביטוח - זול מאוד, אני משלם על שנת 2002 כאמור 2900 מקיף... (לשני נהגים בלבד ובלי נהג צעיר, לכל נהג מעל 24 זה רק 300 ש"ח יותר) + 10$ בחודש לפויינטר.

5. כמובן בטיחות, גם אין צורך להרחיב.

הרכב לא מתאים טבעי לסיבובים, אבל אפשר לעשות איתו סיבוב בצורה סבירה(ראם סמואל גם הצליח יותר מזה...), זוויות גילגול נמוכות יחסית ומרכב קשיח (מתלים,בולמים) תורם לזה, מה שכן אין ספק שהמנוע מסוגל ליותר מהשילדה (הרבה תת היגוי), אז פשוט בסיבובים לא נכנסים בשיא הכוח... לצאת מסיבוב לעומת זאת זה תענוג...

לסיכום, הוא חמוד, הוא בסדר, אחרי צ'יפ (וגם לפני) חזק מאוד, מאובזר ודיי שקט בפנים.

מאחר ואין לך תקציב לאחרי שנת 2001, אני גם הייתי הולך על האלפא... יש בה משהו מיוחד, אפשר להתפשר על הכוח והשאר תמורת כנראה יותר כייף מסוג אחר.

ינון.

פורסם

ינון - אחרי כ-ל מה שרשמת אתה בסוף אומר שהיית בוחר באלפא. למה ? לפני 2001 אתה אמרת בעצמך שלא היה שינוי גדול מידי.

רוני אתה בוחר באלפא, נהגת אולי על הוולו ? אני יודע שעל האלפא נהגת.

דניאל.

פורסם

אוקיי .

גם אני רציתי לקנות 156 , ראיתי כמה , התרשמתי (דיי לטובה).

המחיר שלהם אומנם נמוך , אבל קשה מאוד להשיג אחת משנת 98 .

כביכול ה 156 עושה הכול טוב אבל , הכול באופן יחסי לרכב משפחתי\מנהלים.

אין מה להשוות אותה למשל להוטהאטצ' חמה או משהו כזה, היא כבדה ומסורבלת.

בכל מה שקשור לפניות ארוכות ולא חדות היא עושה את העבודה מעולה , ההגה הקצר מרגיש מצויין והשילדה משדרת טוב.

הרכב גם נראה מעולה ומשדר קלאסיות .

הייתי מעדיף אחת כזו על ה S40 הסתמית משהו, חוץ מכוח אין ל S40 מה להציע , במיוחד למי שלא צריך אורך ורוחב של יאכטה קטנה.

פורסם
אוקיי .

גם אני רציתי לקנות 156 , ראיתי כמה , התרשמתי (דיי לטובה).

המחיר שלהם אומנם נמוך , אבל קשה מאוד להשיג אחת משנת 98 .

כביכול ה 156 עושה הכול טוב אבל , הכול באופן יחסי לרכב משפחתי\מנהלים.

בכל מה שקשור לפניות ארוכות ולא חדות היא עושה את העבודה מעולה , ההגה הקצר מרגיש מצויין והשילדה משדרת טוב.

הרכב גם נראה מעולה ומשדר קלאסיות .

הייתי מעדיף אחת כזו על ה S40 הסתמית משהו, חוץ מכוח אין ל S40 מה להציע , במיוחד למי שלא צריך אורך ורוחב של יאכטה קטנה.

טוב לשמוע ...

נתחיל מזה שאני לא משווה להוטהאטצ'.

אני מחפש שנת 99 המחירון שלה 76 אלף ש"ח.

ד"א כמה משלמים על אחת במצב מצויין ?

דניאל.

פורסם

רכב מ 99 אמור להימכר במחיר מחירון .

תראה, זה קנייה מצוינת, במיוחד לאור המחיר שלה , אבל צריך לבדוק כמה פרמטרים.

למשל, טיפול 100K באוטו דורש החלפת פלאגים, פלאג של TS עשוי מיהלומים וזהב טהור (NOT) ועולה 200 שקל לאחד.

בגלל שהמנוע עצמו הוא מנוע TS, יש שם 8 פלאגים.

תעשה חישוב לבד כמה זה יוצא...

זה אומנם קנייה טובה, אבל לא בכל מחיר, צריך למצוא רכב שטופל טוב , עם היסטוריה מלאה ובלי ריג'קטים רציניים בהיסטוריה שלו.

פורסם
ינון - אחרי כ-ל מה שרשמת אתה בסוף אומר שהיית בוחר באלפא. למה ? לפני 2001 אתה אמרת בעצמך שלא היה שינוי גדול מידי.

רוני אתה בוחר באלפא, נהגת אולי על הוולו ? אני יודע שעל האלפא נהגת.

דניאל.

תראה, ישנם הבדלים, גם אם לא גדולים, בכתבה באוטו 174 שכתב אברהם פורת ז"ל נכתב שיש שיפור גדול של הרכב לאחר מתחת הפנים, אני כבר לא זוכר ציטוטים כרגע ומה בדיוק שונה, אבל אפילו בסיס הגלגלים שונה... הרכב פשוט מוצלח יותר משנת 2001, אני מאמין שהוא גם יהיה בסדר מלפני זה.

רוני נהג אצלי פעם, אבל לא בסיבובים וגם בקו ישר הוא היה עדין ביותר...(לחץ חזק רק מעל 100 ששם הקיקים חזקים פחות) למרות זאת הוא הרגיש את המשיכה ב-220... ואיך שהיא ממש לא קרובה לסיום.

לגבי למה אני הייתי בוחר באלפא מהשנתון הזה, לא יודע, אולי גיוון... :D , יש באלפא משהו מיוחד לא ? אני לא חושב על שיקולים של אמינות ועלויות אחזקה... ואני לא יודע בדיוק מה אתה מחפש, אבל האלפא היא שיקלול טוב יותר של כוח והתנהגות, ה-T4 בה-ר-ב-ה חזקה יותר, שלי אחרי הצ'יפ לוקחת אימפרזה טורבו בהאצות ביניים ולקחה S2000 מעמידה... קליאו ספורט היא לקחה מעמידה עוד לפני הצ'יפ, זה נתונים יפים בשביל רכב אוטומטי, אבל אם תגיע במהירויות שהיא מגיעה אליהם בשניות לסיבוב אתה בבעיה... האלפא תאיץ יפה אבל פחות מזה ותביא אותך לסיבובים בצורה אידיאלית יותר ואני מאמין שגם תוכל לקחת את הסיבוב מהר יותר... אבל כאמור מסתבר שגם ב-T4 אפשר לקחת עיקול דיי חד (כמעט סיבוב) על 140+ כמו שראם סמואל עשה... אני לא מעיז לנסות.

לדעתי גם האלפא רכב צעיר יותר ובטח עם יותר פוזה... אני לא מחפש את זה, אבל אולי אתה כן, אני דיי חושב שבכל מקרה בין שתי אלא לא תתאכזב מהקניה, לכל אחת יש את היתרונות הכייפים שלה.

בכל מקרה אם תבחר ותמצא T4, אתה חייב לעשות צ'יפ, השבוע אגב אני אולי מגיע למפגש, תוכל לראות את הרכב מקרוב.

ינון.

פורסם
היתרונות של ה-T4 מול ה-156 לדעתי הם :

1. כוח - הרבה יותר כוח, מנסיון בבדיקה (מקרית) מול 156 2.5 ליטר ברחתי לה בקלות, אומנם זה אחרי הצ'יפ, לאלפא יש מומנט בריצפה(יחסית), 21 קג"מ ל-2 ליטר ובערך 23 ל-2.5 לעומת 30.6 ל-T4 לפני הצ'יפ...(טורבו זה נחמד) רצועת הכוח באלפא קטנה ביותר, לא רק שיש קצת מומנט יחסית הוא גם מגיע גבוה מאוד ב-5000 סל"ד... לעומת מתחת ל-4000 ב-T4 ואחוז גבוה ממנו עוד לפני.

2. איבזור - הרבה יותר איבזור בוולוו, בקרת אקלים, משיכה, שיוט ועוד עוד...

3. אמינות - בלי להרחיב, סטטיסטית אמינה יותר, גם בכלליות וולוו רכב אמין יחסית, מעל הממוצע.

4. ביטוח - זול מאוד, אני משלם על שנת 2002 כאמור 2900 מקיף... (לשני נהגים בלבד ובלי נהג צעיר, לכל נהג מעל 24 זה רק 300 ש"ח יותר) + 10$ בחודש לפויינטר.

5. כמובן בטיחות, גם אין צורך להרחיב.

הרכב לא מתאים טבעי לסיבובים, אבל אפשר לעשות איתו סיבוב בצורה סבירה(ראם סמואל גם הצליח יותר מזה...), זוויות גילגול נמוכות יחסית ומרכב קשיח (מתלים,בולמים) תורם לזה, מה שכן אין ספק שהמנוע מסוגל ליותר מהשילדה (הרבה תת היגוי), אז פשוט בסיבובים לא נכנסים בשיא הכוח... לצאת מסיבוב לעומת זאת זה תענוג...

1. כוח - כמו שכבר אמרתי, ברור שהוולבו יותר מהירה. אבל כוח זה גם תחושה, והאלפא מרגישה מהירה בהחלט. גם עם 155 (המנוע הישן) ובוודאי שעם החדש (165 כ"ס). המומנט במפתיע גבוה גם בטורים נמוכים (שיא ב-3250 ולא ב-5000) והיא מושכת מצוין. בנוסף אין השהיית טורבו כמו בוולבו, אין גיר אוטומטי כמו בוולבו ויש צליל של אלפא ש... אין בוולבו. תאוצות הביניים מצוינות, לא ברמה של הוולבו אבל עדיין - לא חושב שמול אלפא 2.5 הוולבו תברח כל כך בקלות.

2. איבזור - קודם כל למיטב ידיעתי יש בקרת אקלים ושאר שטויות באלפא, בנוסף זה גם עניין של מראה פנימי וחיצוני שהוא, מה לעשות, מושך בהרבה.

3. לא יודע, אולי אתה צודק...

4.גם לא יודע... יכול מאוד להיות שאתה צודק.

5. שוב - לא יודע. ה-156 לא נבחנה...

שוב אגיד - זה לא שלוולבו אין אחיזה טובה או התנהגות בטוחה מספיק - היא פשוט לא ברמה של האלפא מהבחינה הדינמית, ואת זה אפשר לראות בקלות. לא נהגתי הרבה על הוולבו וגם כשנהגתי זה היה בעיקר בקו ישר ("הנה אנחנו ב-100 קמ"ש וטויוטה קורולה משמאלנו באה לעקוף ב-130. (1, 2, 3...) - ו...הנה אנחנו כבר על 160 והקורולה מתחילה להעלם במראה..." :wink: ) אבל על האלפא נהגתי לא פעם ואני חושב שמה שיפה בה הוא שהיא דווקא כן מצליחה להדמות למכונית קטנה יותר מבחינת הזריזות והדינמיות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אמנם ללא נסיון על 156 .

הנסיון שלי הוא וולקן לעומת אקורד ומונדיאו חדשות שנחשבות למכוניות בעלות התנהגות טובה מאד לסגמנט שלהן.

ההגה מתקשר , זוויות הגלגול מתונות אבל הן פשוט גדולות :!: ומסורבלות :!:

מדהים עד כמה כיף יותר לנהוג ברכב קטן .

ובקיצור , מחזק את דבריו של שלומי.

פורסם
[מדהים עד כמה כיף יותר לנהוג ברכב קטן .

עכשיו קח את הוולקן, תוריד ממנה 200 קילו, איזה חצי מטר באורך, כמה סנטימטרים טובים ברוחב ואני מאמין שגם טיפה בגובה - תקבל סקסו :wink:

אבל אגיד שוב - באופן מרשים למדי, ה-156 מרגישה קטנה יותר ממידותיה. לא מרגישה כמו מכונית של כמעט 1300 קילו, רחבה וארוכה יחסית. אולי זה הפרונט הקליל יחסית, אולי זה ההגה הקצר, אולי פשוט כיול מתלים מוצלח. מהניסיון שלי היא הכי מהנה שנהגתי מהסגמנט (נהגתי על מונדיאו, 406 ועוד כאלו שנחשבות "מתנהגות")

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...