Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משה, אין טעם שתלחיץ את עצמך.

פיג'ו 307 זה רכב חדש יחסית, ולא אני וכנראה גם שחוץ מ"מלטבשי" אף אחד מהעונים כאן לא ידע בדיוק מה צריך לעשות כדי להחליף את הרדיאטור חימום, אם יש צורך לפרק דש או לא.

לכן המלצתי לך מקודם פשוט לנסוע למוסך ושהם יציעו לך את האפשרויות שניצבות בפניך.

דר'סובארו רשם 1500 ש"ח מפאת עלות העבודה הגבוהה שלוקחים בהחלפת רדיאטור בסובארו, שם מפרקים את כל הדש לצורך ההחלפה, זה בנוסף לעלות הרדיאטור הגבוהה שנעה בין 400-600 שקלים.

את העבודה הספציפית הזו הייתי מבצע במוסך מורשה בלבד.

בהצלחה, חזור לדווח כדי שגם אנו נלמד לגבי הרכב.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

סתם לידע כללי לגבי צבע נוזל הקירור.

קראתי שרשמת צבע סגול, הצבע של נוזל הקירור יכול להשתנות בדרך יכול להיות כי הוא נוגע באיזה מדבקה, לכלוך אבק, או אפילו בצבע של השטיח ואז הצבע בעצם מתערבב...

פנה לכמה מוסכים לקבלת הצעת מחיר.

פורסם

דר'סובארו רשם 1500 ש"ח מפאת עלות העבודה הגבוהה שלוקחים בהחלפת רדיאטור בסובארו, שם מפרקים את כל הדש לצורך ההחלפה, זה בנוסף לעלות הרדיאטור הגבוהה שנעה בין 400-600 שקלים.

את העבודה הספציפית הזו הייתי מבצע במוסך מורשה בלבד.

לד"ר יש קסארה, לא סובארו.

לדעתי אתם מגזימים עם רמת ההיסטריה. כולה רדיאטור חימום, כולל פירוק דש-בורד.

עשיתי את זה 3 פעמים ב-ZX, 3 פעמים ב-306. זהה לקסארה. שעה וחצי לפירוק, עוד שלוש שעות הרכבה (מדובר על הדש-בורד בלבד), לא תורה מסיני. לגבי הצנרת? נזהרים. זה הכל.

בתקלות המצריכות דיאגנוסטיקה איכותית, אני ממליץ לגשת למוסך מורשה המצוייד במיכשור ובתמיכה הטכנית המתאימים. טיפולים פשוטים - לא חובה ללכת למורשה. נכון שבד"כ הסטנדרט של החלפים והעבודה לא יורד מתחת למינימום מסויים, אבל לא כ"א מוכן לשלם את המחיר על כך. לא צריך לפסול מוסך רק בגלל שהוא מורשה או לא, אלא כל מקרה לגופו.

פורסם

כמו שנאמר, עלות עבודה לא יורדת מ-4-5 שעות עבודה.

עלות רדיאטור היא בסביבות 600 ש"ח.

שכל אחד יחליט איפה הוא רוצה לעשות את זה, אני אישית מעדיף את המורשה עקב זמינות החלקים ואיכות העבודה - אבל זה ככה במוסך שלי. באותה מידה מורשה אחר יכול לחפף ברמות קשות...

פורסם

לא תמיד הבעיה ברדיאוטר חימום עצמו. לפעמים הבעיה היא באביזרים המתחברים אליו (צנרת מובילה/גמויות אוטמות).

עמוד על כך שיבדקו את הרדיאטור חימום! שיראו לך מאיפה הוא נוזל, אם מהגוף שלו אז תחליף רדיאטור. אם זה המחלקים הנלווים תבקש לרכוש אותם בנפרד (אני זוכר שבכל שאי אפשר - תחפש בכל זאת חליפי).

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
אם המיכל כבר ריק לגמרי, חבל על הכסף - אפשר למלא במי ברז, ולהסביר להם במוסך שאחרי התיקון - אתה מבקש לרוקן את המערכת ממי הברז ולמלא נוזל מקורי.

אני לא ממש מסכים עם האמירה הזו. למעט מקרים שמדובר ברכב עם מערכת קירור גמורה לא הייתי עושה את זה.

תתפלא (או שלא) לדעת שקורוזיה שטחית (שפותחת את הדלת לקורוזיה עמוקה) יכולה להיווצר תוך דקות ואפילו שניות בתנאים המתאימים. מי הברז מאד לא תורמים כאן.

פורסם

ב 307 אין צורך לפרק דשבורש לשם החלפת הרדיאטור חימום.

הצנרת כלל לא בעייתית - גם לא המערכת עצמה.

1500 שח זה מחיר לחלק מקורי (נע באיזור 600-800 שח, תלוי במודל\דגם) +נוזל קירור+ עבודה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני לא ממש מסכים עם האמירה הזו. למעט מקרים שמדובר ברכב עם מערכת קירור גמורה לא הייתי עושה את זה.

תתפלא (או שלא) לדעת שקורוזיה שטחית (שפותחת את הדלת לקורוזיה עמוקה) יכולה להיווצר תוך דקות ואפילו שניות בתנאים המתאימים. מי הברז מאד לא תורמים כאן.

זכותך המלאה לא להסכים, אבל מנסיוני - מנועים "ייגמרו" הרבה לפני שקורוזיה כתוצאה מנסיעה קצרה עם מי ברז תגרום. למרות כל הדברים השליליים שנאמרו (ובצדק, אני לא תומך במי ברז כתחליף) על השימוש במים במקום נוזל - זה לא חיידק טורף שגורם לקריסת מערכות תוך כמה שעות. עובדה היא שמנועים נסעו ונוסעים 200 ו-300 אלף ק"מ גם אחרי שימוש במי ברז פה ושם (שוב, לא באופן קבוע).

פורסם
זכותך המלאה לא להסכים, אבל מנסיוני - מנועים "ייגמרו" הרבה לפני שקורוזיה כתוצאה מנסיעה קצרה עם מי ברז תגרום. למרות כל הדברים השליליים שנאמרו (ובצדק, אני לא תומך במי ברז כתחליף) על השימוש במים במקום נוזל - זה לא חיידק טורף שגורם לקריסת מערכות תוך כמה שעות. עובדה היא שמנועים נסעו ונוסעים 200 ו-300 אלף ק"מ גם אחרי שימוש במי ברז פה ושם (שוב, לא באופן קבוע).

ראשית תודה לכולם על העזרה

הפיגו שלי היא מודל 2003

מילאתי את מיכל הנוזל קירור בעודף שהיה לי ולא במים ומסתבר שנזל לי קצת ולא הכל - פשוט המדיד מאוד קטן וכל כמות שדולפת נוצר רושם שהוא ריק לגמרי.

דיברתי עם מוסך הילוך שישי באזור ואמרו לי שזה באיזור 1600-1700 שקל. אמרו לי שאין צורך בפירוק דשבורד. ושזה שעתיים וחצי עבודה.

מישהו יכול לייעץ לי אם המחיר סביר למוסך מורשה? אולי מישהו עם ניסיון בפורום יכול להמליץ לי על מוסך מורשה אחר?

כדאי לחשוב על המוסך המרכזי בבני ברק?

פורסם

תרים טלפון למוסך י.ש מוסכי הגליל בחיפה.

יכול להיות שיהיה הפרש שיצדיק נסיעה מהמרכז לחיפה.

המוסך אגב - ממוקם ליד תחנת רכבת.

פורסם
תרים טלפון למוסך י.ש מוסכי הגליל בחיפה.

יכול להיות שיהיה הפרש שיצדיק נסיעה מהמרכז לחיפה.

המוסך אגב - ממוקם ליד תחנת רכבת.

דיברתי עם בחור בשם יוני ולא איציק שאותו אני גם מכיר מפעם קודמת שהייתי שם

אני לא בטוח שאני רוצה לנסוע עם הבעייה הזו עד חיפה... יש מוסך מומלץ במרכז ?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש מוסך מורשה ומולץ מאד בחדרה. זה יורומוטורס.

החלפתי את האטמים של הצינורות הפנימיים לא מזמן. זה באמת לא מצריך פירוקים גדולים.

אבל הצנרת שם מאוד עדינה.

• תוכן חדש...