Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מבקש עזרה בבחירת רכב שקצת חורג מהשבלונה של לוי-יצחק.

בגוש-דן אני צמוד לשני-גלגלים (קטנוע), אבל מידי פעם (בממוצע אחת לשבוע) עולה הצורך בנסיעה למרחקים קצת יותר רחוקים, בהסעת אנשים נוספים או הובלת מטען חריג (סיר מרק רותח:-)). יש לי גם טנדר C-15 ששימש למטרה. החלטתי שהגיע הזמן לשדרג את האוטו בעיקר מסיבות בטיחות ונוחות.

יש לי מספר הנחות/דרישות שהייתי שמח לקבל את חוות דעתכם עליהם:

1. אני יודע שנסיעות מזדמנות במונית יכולות להיות יותר זולות מאחזקת אוטו, אבל אין תחליף לתחושת החירות של מכונית שמחכה בחניה. חוץ מזה נהגי מוניות לא תמיד מוכנים להוביל הכל (למשל גוויה בתא המטען:2gunfire:).

2. אני מנסה להגיע לבחירה רציונאלית, כלכלית ומעשית ולא לבחירה רגשית. אם הייתי הולך על פנטסיה תחבורתית אז שלי זו למבורגיני קונטאש אדומה שנת 1988 (ובימוטה בסופי שבוע):mm_tongue.

3. ירידת הערך לפי ירום-הודו לוי-יצחק היא ההפסד הכספי העיקרי ברכב חדש. לדעתי זה שיקול משמעותי בהרבה מביטוח ואחזקה וגם מצריכת דלק ברכב שלא אמור לנסוע הרבה.

4. לא נבהל מתקלות אבל מעדיף התרעה מראש ולא הפתעות. אם אתמול נסעתי בלי בעיות אני מצפה שהיום נכניס מפתח נסובב וניסע. חריקות? רעשים? בלאי? סבבה, אבל אני מצפה להגיע למוסך בנסיעה.

5. כנראה שאני אתקע איתה להרבה זמן. אני לא נוטה להחליף הרבה. אז אפשר מכונית מיוחדת שמפתחים איתה הכרות ומטופלת רק במוסכים מסויימים. נמצא מוסכניק טוב ונעשה מנוי :cry:.

6. חשובים לי לפי הסדר: תמורה טובה למחיר (לאחר 30000 ק"מ ב- 10 שנים). בטיחות, 5-כוכבים במבחני ריסוק (מתפשר גם על 4), נוחות, שקט, איבזור, אמינות, צריכת דלק, הנאה בנהיגה.

7. ראיתי שבכמה עשרות אלפים אפשר לקנות מכונית יוקרתית, שמחקה המון ערך במחירון אבל מיצתה כבר את רוב הירידה ויש לה צ'אנס להפוך לקלאסיקה ולהשקעה לא רעה.

לא פוסל אמריקאיות, צרפתיות, שוודיות. אפילו יפנית באה בחשבון ;). עברו לי בראש: מרצדס, במוו, וולוו, סאאב, ביואיק, אאודי וגם סיטרואן C5. או אולי בכלל כדאי לי ללכת על ג'יפ!? :confused:

מבקש דעות מנומקות ככל האפשר ואם בשורה התחתונה של המשוואה זה יוצא מזאדה 3 או פוקוס כמו כולם? זה גם בסדר 8).

פורסם

7. ראיתי שבכמה עשרות אלפים אפשר לקנות מכונית יוקרתית, שמחקה המון ערך במחירון אבל מיצתה כבר את רוב הירידה ויש לה צ'אנס להפוך לקלאסיקה ולהשקעה לא רעה.

מכוניות יוקרה זה באמת השקעה לא רעה (צריך בלי סוף להשקיע ולהשקיע :evil:). עצם העובדה שרכב כזה נעשה זול לרכישה, זה לא הופך אותו לזול לאחזקה, ההיפך הוא נכון. ממליץ לעשות חיפוש ולמצוא שרשור שכתבתי על אחזרה של BMW סדרה 7. בתשע חודשים השעתי מעל 16,000ש"ח ביישור קו וזה עוד לא נגמר! רק צמיגים שצריך להחליף עולים 4,000 ש"ח. וזה עוד רכב במצב שמור מאוד והיה ב-99% מהמקרים צריך להחליף רק דברים קטנים כתוצאה מבלאי.

אתה בטוח שאתה רוצה להכנס לזה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כשקראתי את ההודעה שלך חשבתי על כיוון מסוים אבל בסוף פשוט הפכת הכל כשדיברת על מכוניות יוקרה וכדומה. אם השיקול שלך הוא כלכלי הן תמיד תהיינה הבחירה הגרועה. בשביל רכב שנוסע 3000 ק"מ בשנה זה פשוט לא שווה להחזיק כזה דבר כי הוא יעלה לך המון - ביטוח, טיפולים, תקלות אם תהיינה. כל זה באופן לא פרופורציונלי לכמות הנסועה שלך. מבחינה כלכלית מתאימה הרבה יותר איזו טויוטה יאריס, שהיא לא נוחה, שקטה, מאובזרת או מהנה - אבל היא לא תעשה לך בעיות ותעלה ממש מעט להחזיק.

לא ציינת תקציב (אחרי הודעה כזו ארוכה? תתבייש) אבל אתה חייב להדגיש יותר את הכיוון אליו אתה הולך - כי לדבר "כלכלית" זה טוב ויפה, אבל אם אתה מחפש משהו פחות רציונלי אז הכיוון הוא שונה לגמרי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נכון,נכון... אבל לא צריך להרחיק לכת לבימר או מרצדס.גם רובר R75 או איזו קרייזלר סיברינג יכולות לתת תמורה נאה במחיר הגיוני.

Gn'f'R

פורסם
ממליץ לעשות חיפוש ולמצוא שרשור שכתבתי על אחזרה של BMW סדרה 7.

...

אתה בטוח שאתה רוצה להכנס לזה?

תודה על התגובה המהירה. קראתי את השירשור. אני לא בטוח שאני רוצה להכנס לזה. בדיוק בגלל זה אני מתייעץ.

פורסם
כשקראתי את ההודעה שלך חשבתי על כיוון מסוים אבל בסוף פשוט הפכת הכל כשדיברת על מכוניות יוקרה וכדומה.

תודה על התגובה. אני דווקא מרוצה שהכיוון "התהפך" לך כי אני רוצה שתעזרו לי לחשוב מחוץ לקופסה. דווקא נראה לי שהייתי מקבל ממך אותה תשובה (טויוטה יאריס) גם אם הייתי אומר שאני יורד מהקטנוע ורוצה תחליף עירוני מכונית קטנה אמינה ובלי בעיות חניה.

לא ציינת תקציב (אחרי הודעה כזו ארוכה? תתבייש) אבל אתה חייב להדגיש יותר את הכיוון אליו אתה הולך - כי לדבר "כלכלית" זה טוב ויפה, אבל אם אתה מחפש משהו פחות רציונלי אז הכיוון הוא שונה לגמרי.

רוני

הזכרתי בעקיפין תקציב של כמה עשרות אלפי שקלים (נניח 50000 +- 20000). ואני כן מחפש משהו רציונאלי, אבל בכיוון הדרישות שהוזכרו. שכחתי להוסיף שרצוי גיר אוטומטי.

פורסם

אני אומרת שלמי שאין מספיק כסף בשביל לקנות רכב יוקרה חדש, כנראה שאין לו מספיק כסף להחזיק אותו.

כמובן שאם אתה יכול ופשוט לא בא לך על הירידת ערך, תקנה בכיף.

בכל אופן, לפי כל מה שכתבת כאן, חוץ מהיוקרה, טויוטה תפור עליך.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
נכון,נכון... אבל לא צריך להרחיק לכת לבימר או מרצדס.גם רובר R75 או איזו קרייזלר סיברינג יכולות לתת תמורה נאה במחיר הגיוני.

הצעות מעניינות. יש למישהו דעה למה לא ללכת על המכוניות האלה?

פורסם
אני אומרת שלמי שאין מספיק כסף בשביל לקנות רכב יוקרה חדש, כנראה שאין לו מספיק כסף להחזיק אותו.

כמובן שאם אתה יכול ופשוט לא בא לך על הירידת ערך, תקנה בכיף.

בכל אופן, לפי כל מה שכתבת כאן, חוץ מהיוקרה, טויוטה תפור עליך.

לצערי אין לי מיליון שקל פנוי. אבל באשר ליוקרה לא התכוונתי למראה החיצוני וברושם של האוטו. אני למשל מעדיף מכונית שנפגעה קוסמטית וחיצונית משיפשופים, דפיקות ומעיכות (לא פגיעות בטיחותיות) על מכונית יוקרתית ויפה מבחוץ שבתוכה נדבק ריח סיגריות בלתי הפיך (עיין ערך הפרק האגדי של סיינפלד עם הבימר המסריחה).

פורסם

לצערי אין לי מיליון פנוי. חוץ מזה לא כיוונתי למכוניות יוקרה מבחינת המראה והרושם. אני מעדיף מכונית קצת מכוסחת מבחוץ על מכונית יפה אבל עם ריח סיגריות בלתי הפיך (עיין ערך הפרק של סיינפלד על בימר המסריחה).

אגב בהיסטוריה הפרטית שלי הייתה לי סיריון יד-רשונה שמורה ומטופלת במוסך המרכזי שגמרה מנוע בגלל פקק פלסטיק ומתישהו נעלם לה הרוורס מהגיר האוטומט ובכל זאת נמכרה מעל המחירון למרות שיידעתי את הקונים בבעיות. חוץ מזה גם חוויתי תקלות רבות עד כדי והחלפת מנוע במכונית שידועה באמינות אגדית - סוזוקי סוויפט סדאן אוטומטית.

לתומי חשבתי שמכוניות יוקרה יקרות עשויות מחומרים טובים ואמורות לשרוד יותר זמן. אני מבין שהחלפים יותר יקרים אבל בדיוק משום כך ציינתי שאני לא נוסע הרבה ולכן אולי הבלאי וההוצאות לא יהיו כל כך גבוהים.

פורסם
לתומי חשבתי שמכוניות יוקרה יקרות עשויות מחומרים טובים ואמורות לשרוד יותר זמן. אני מבין שהחלפים יותר יקרים אבל בדיוק משום כך ציינתי שאני לא נוסע הרבה ולכן אולי הבלאי וההוצאות לא יהיו כל כך גבוהים.

גם אני נוסע מאט מאוד, משהו כמו 2500ק"מ בשנה. למרות זאת, כדי שהכל יהיה מושלם, החלפתי את כל מה שהיה צריך להחליף. לקנות מכונית יוקרה ולטפל בה בחאפריות - זה פשע: כי יש מאט מכוניות כאלה לרוב די נדירות בארץ וחבל שהן ייכחדו. להחזיק רכב כזה זו גם מחוייבות.

בד"כ, אחרי רכישת רכב יש צורך ביישור קו, במיוחד כשמדובר על רכב ישן. מה שהיה עולה לרכב עממי אלפים בודדים, לרכב יוקרה עלול לעלות עשרות אלפים. עוד מאט אני שם צמיגים חדשים ובכך סגרתי 20,000ש"ח על יישור קו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הצעות מעניינות. יש למישהו דעה למה לא ללכת על המכוניות האלה?

מידע שופע אין עליהם,הצעתי אותם מפני שאלו רכבים שאני שוקל לעצמי-מה שכן אני פונה הרבה יותר לכיוון הסיברינג ממודל 04.

בהשוואה לרובר עלויות אחזקה נמוכות יותר וחלקים יותר זמינים.

אני גם מחפש רכב לתקופה ארוכה ומעוניין להחזיקה ללא זלזול-בינתיים זו המסקנה הפרטית שלי.

תמורה טובה בעבור 50k. מי יודע אם הייתי גר באזור המרכז הייתי מתפשר על משהו עממי,אבל אצלנו בנגב...

Gn'f'R

פורסם

ממליץ על לנציה קאפה. ניתן לרכוש מכונית בת 10 במצב טוב ושמורה היטב בתקציב הקרוב לגבול התחתון של התקציב שלך. המנועים אמינים ומסוגלים לעבור הרבה מאוד ק"מ ולכן גם עם תרכוש רכב עם הרבה מאוד ק"מ עדיין תוכל בקלות לעבור את ה-10 השנים הקרובות עם עוד 40,000 ק"מ נוסף.

המלצה נוספת היא על אלפא 156 או אפילו 166 (יותר זולה ביחס ל"יוקרה") - תוכל לרכוש מכונית בת 6-7 עם מחיר שישיר לך עודף מהתקציב העליון שלך. שוב תוכל בקלות להנות ממנה לאורך עוד הרבה שנים קדימה.

המלצה שלישית (לא ידוע לי המחיר אך אני מניח שגם היא נכנסת בין גבולות התקציב שלך) היא "ניסן מקסימה" בת 8-12. רובן שמורות ואמינות.

המלצה אחרונה היא על אודי 6 בת 10-12 (אולי אפילו דגם ראשון עם הפנסים הגדולים מאחור). אמינה, זולה יחסית ותוכל בקלות למצוא לה מוסכים טובים בעשור הקרוב.

היתרון של כל הרכישות מהסוג הזה שבמהלך העשור הקרוב תאבד לא יותר מ-20 עד 30 אלף שח מהמחיר רכישה כלומר עלות הרכישה לחודש לא תעלה על כ-300 שח כולל הריבית.

המשמעות היא שתוכל להשקיע את שאר הכסף שתחסוך על תחזוקה שוטפת (שגם עם היא הרבה יותר יקרה עדיין לא צריכה להיות מטורפת בהנחה שתקנה מכונית במצב מכני סביר, תתן לה טיפולים שוטפים ותיסע בה מעט יחסית אך לפחות פעם בשבוע ולמרחקים שיאפשרו לה לעבוד)

פורסם

שברולט אימפלה, שנת 2001 לערך, מפנקת, מפוארת, נוחה וכולי.

עם הנסועה השנתית שלך לדלק אין חשיבות ואם הייתי במצב שלך זו הייתה הבחירה שלי.

*פשוט יפנית בדרגת "פאר" מקבילה שתעלה 50K תהיה זקנה בהרבה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אם תשאל אותי - וולוו 940, פשוט זה בדיוק (בדיוק) מה שאתה מחפש ובתקציב דל במיוחד, על האמינות של הרכב הזה כבר יצאו אגדות, יש מוסך (בעפולה דרך אגב) שמטפל במחירים ששווים לכל נפש, הרכב עצמו ידוע כשורד מעולה, פלסטיקה מעולה, לא קשה במיוחד לטפל בו (יחסית לוולוו) וגם אם הולך חלק פה חלק שם זה לא יהיה הון תועפות כמו איזה סדרה 7, כמובן שאני לא מדבר על דברים גדולים כמו גיר / מנוע / טוב שאז זה לא 20K זה הרבה יותר, בכל אופן אחת שמורה וישנה (ובמצב טוב) לדעתי תתן את התמורה פשוט בצורה מעולה.

נ.ב

בטיחות ? וולוו

נוחות ? סמוך עלי ;)

משה

• תוכן חדש...