Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לתיבה ....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, קודם כל לTTAALL. תתעלם ממה שכתבתי קודם לגבי הפורטים, בטעות חישבתי את זה בתור פורט אחד. אני אתייחס מחדש לעניין.

אם מדובר בתיבה בנפח שציינת (שזה אזור ה102 ליטר אם נחשב מידות פנימיות, חיסור של נפח סאבים ופורטים) ובני פורטים 10X8 זה אומר שהתיבה מכוונת לתדר של 45HZ ולא 40HZ. זה תדר כיוון מאוד גבוה ולא פלא שאתה שומע כמו שאתה מתאר (40HZ זה עוד איכשהו יכול להיות נסבל).

את שני הפורטים תחליף בשניים בעלי קוטר זהה (10 ס"מ) ואורך של 32 ס"מ.

XAVIX התיבה שלך גם מכוונת די גבוה, לאזור ה38HZ מה שיתן יותר SPL אבל פחות איכות.

תמיר, התיבה שלך מכוונת לאזור ה52HZ, אני לא בטוח שאפילו בתחרויות SPL מכוונים כל כך גבוה. יהיה לך פיק מאוד גבוה באזור התדר הזה אבל איכות גרועה מאוד וכמו כן מתחת ל50HZ בעצם לא תשמע הרבה.

פורסם

בואנה את גדול...איך אתה יודע לגלות את התדר????

איזה HZ ידפוק הכי חזק?? בין 30-60 ???

ותגיד אני בונה תיבה חדשה ל3 סאבים של מוראל 15 אינץ.

יש לי שאלה לאיזה תדר התיבה מכוונת??

הנפח יוצא 250 ליטר עם 5 פורטים של קוטר 8 על אורך 13. אז מה התדר ???

תודה!

ואני רוצה באס עמוק.. שירגישו אותו בלב....על איזה תדר זה צריך להיות???

ואיזה פורט אני צריך לבנות בשביל זה?

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

תמיר, זה פשוט מאוד. יש לך את WINISD אתה יכול להכניס שם את הנפח, לקבוע את קוטר הפורט ואז לשחק עם התדרים ולראות איך זה משפיע על אורך הפורט (וכך גם למצוא את התדר שאליו מכוונת התיבה שלך, יש גם נוסחא אבל לא זוכר אותה כרגע).

בקשר לכיוון התדרים הייתי אומר שבין 20-30HZ זה כיוון SQ (כאשר לרוב לא יורדים מתחת ל23HZ). בין 30-35 הייתי אומר שזה SQL כלומר שילוב של SQ וSPL ומעל 35HZ זה כיוון לSPL כאשר לא הייתי עובר את אזור ה42HZ בערך (בכל זאת אנחנו רוצים שהסאב ישמיע מוסיקה ולא שיהיה מסוגל לנגן רק תדר אחד).

בקשר לתיבה, לאחר החסרה של נפח הסאבים שזה בערך 2ליטר X שלושה ונפח הפורטים יצא שהתיבה תהיה מכוונת לאזור ה40HZ שזה יכול להיות טוב לך אם אתה הולך בעיקר על כיוון SPL. אם ההספק שאתה נותן להם הוא גבוה הייתי שם על ההגברה SUBSONIC FILTER ומכוון אותו ל40HZ. זה בעצם פילטר HP בעל חיתוך של 24DB שיגרום לכך שהסאבים לא יקבלו תדרים נמוכים מתדר הכיוון של התיבה שכן זה יכול להזיק להם (שוב זה תלוי בהספק, עם הספק יחסית נמוך לא צריך לדאוג). אם אין לך אותו במגבר אז אפשר למצוא אותו בקרוסים אקטיביים אבל אני לא בטוח אם תרצה להשקיע בזאת (להזהיר אותך מראש אני חייב :) )

TTAALL אני חושב שאוטופארט מוכרים פורטים, אפשר לנסות אצלהם. כמו כן פתרון אחר הוא ללכת לחנות של חומרי בניין ולקנות צינורות PVC.

פורסם

אני בונה תיבה כמו שאמרתי לך.

כמו בתמונה. בסהך הכול עם 260 ליטר - 3 סאבים 15 אינץ.

אני רוצה שהבאס יהיה מכוון על סביבות 45HZ.

ואני רוצה לבנות את הפורט עם מחיצות מובנות בתיבה. השאלה איזה גודל.

תרשום לי בבקשה מה X צריך להיות ומה הY צריך להיות. ומה האורך של הפורט.

או שיש לי איזה 5-6 פורטים בבית של קוטר 8 על 13 ס"מ...

תודה תמיר !

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

תגיד אייל הWINISD זאתי תוכנ לחישוב פורטים?...אם כן איפה אני יכול להוריד אותה? :?:

Mitsubishi Super Lancer GLXi 95 Manual

פורסם

זו תוכנה לתכנון תיבות:

http://www.linearteam.dk/default.aspx?download=winisdpro

תמיר, משום מה התוכנה לא מאפשרת לי לעבור לפורט מלבני. תוריד אותה (נדמה לי שאמרת שיש לך אותה) תכניס את הנפח של התיבה שהוא צריך להיות קרוב יותר ל240 ליטר אחרי שמחסרים את נפח הסאבים והפורטים ותכוון אותה ל45HZ. אחר כך תלך לעמודה של הVENTS תלחץ על העיגול, הוא אמור לעבור למרובע ואז תוכל להכניס את האורךXהרוחב של הפורט וזה יתן לך את העומק.

פורסם

אייל דבר ראשון תודה על העזרה ודבר שני

על איזה תדרים הסאב שלי יעבוד עם פורטים כאלה

(10 ס"מ) ואורך של 32 ס"מ.

כמו שאמרת לי למעלה

פורסם

למי שמעוניין, בניתי תוכנה לתיכנון תיבות פתוחות.

מבוססת על הנוסחה הבאה:

http://www.jlaudio.com/tutorials/ports/index.html

כוללת פורטים עגולים, מרובעים, עובי עץ, נפח הפורט, end correction factor... וכל הדברים הקשורים לנושא.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

• תוכן חדש...