Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי רכב מחברת ליסינג, כאשר העברתי בעלות, הפקידה בדואר הציעה לי לבדוק האם הרכב ממושכן תמורת כ 90 ש"ח.

(אם הרכב ממושכן המערכת לא מתריעה, ואין בעיה להעביר בעלות), סירבתי.

האם יש טעם / כדאי לבדוק האם הרכב ממושכן ?

במידה וזה משנה משהו, הרכב שרכשתי היה צמוד אלי בשלוש השנים האחרונות (דרך מקום העבודה),

אני אני מניח שחברת הליסינג יכלה למשכן אותו לפני שמסרה לחברה את הרכב (חדש), או במהלך השנים,

כאשר אין חובה וגם אין צורך היה ליידע אותי/את החברה.

תודה.

פורסם
שוק חופשי.

אני חושב שהדואר הוא עדיין חברת ממשלתית, ורק חלק מהפצת דואר כמותי הופרט, לא ?

בכל מקרה, מעניין כמה השירות עולה באתר הדואר עצמו, שכרגע לא עולה לי, מישהו יודע ?

פורסם

באתר של משרד המשפטים זה עולה 28 ש"ח. אמנם צריך להתקין איזה תוכנה לחתימה אלקטרונית, אבל זה לא לקוח יותר מכמה שניות. גם אני הופתעתי, שהדואר לוקח 70 ש"ח יותר בשביל כמה קליקים.

פורסם

בקשר למחיר הבנו מה קורה.

אני רוצה לחדד את השאלה - האם הבדיקה של הדואר איננה מכסה מקרים מסויימים ? האם למישהו יש נסיון לא מוצלח

עם זה?

alfa 156 2.5.

פורסם

כשאני רכשתי את הרכבים שלי, כולל הנוכחי, וגם במקרה של רכישת רכבים של משפחה וחברים,

תמיד דאגתי לבצע בדיקה באתר של משרד המשפטים, הם נותנים תשובות מהירות מאוד (הזמנת בדיקה בלילה - קיבלת תשובה ב8 בבוקר למשל - אני מדבר על השירות בו שולחים פקס ומקבלים תשובה טלפונית+פקס+אימייל)

רק לאחר שראיתי שהרכב לא ממושכן, ניגשתי לבצע לו את הבדיקות השונות וכמובן הוצאתי צ'ק בבנק והשלמתי את העיסקה.

פעם אחת באמת רכב שחבר עמד לקנות - היה ממושכן , והצלתי אותו כשהודעתי לו זאת ממש במעמד העברת הבעלות (בדואר לא ראו הגבלות).

היה מדובר במצב אבסורדי שבו הרכב היה ממושכן עוד מתקופת הבעלים שלפני הנוכחי , והבעלים הנוכחי בכלל לא ידע זאת כי לא בדק מעולם !!

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

למזלנו ניתן בשנים האחרונות לבדוק את נושא המשכונות.

עד לפני מספר שנים לא רב - רשם המשכונות היה מנוהל כולו באופן ידני, וכדי לבדוק אם יש משכון על הרכב, היה צורך לכתת רגליים ולהמתין שעות במשרד מעופש בת"א. מובן מאליו שהיו פספוסים רבים וחוסר מודעות בנושא.

נפלא מבינתי כיצד אין עדכון אוטומטי של רשם המשכונות למחשב של משרד הרישוי, אבל יש עוד כמה דברים שלא הצלחתי להבין במדינת ישראל.

פורסם
למזלנו ניתן בשנים האחרונות לבדוק את נושא המשכונות.

עד לפני מספר שנים לא רב - רשם המשכונות היה מנוהל כולו באופן ידני, וכדי לבדוק אם יש משכון על הרכב, היה צורך לכתת רגליים ולהמתין שעות במשרד מעופש בת"א. מובן מאליו שהיו פספוסים רבים וחוסר מודעות בנושא.

נפלא מבינתי כיצד אין עדכון אוטומטי של רשם המשכונות למחשב של משרד הרישוי, אבל יש עוד כמה דברים שלא הצלחתי להבין במדינת ישראל.

פעם פעם היית צריך ללכת ל חמישה משרדים כיוון שבכל מחוז היה רשם משכונות ולא היו מקושרים ביניהם.

היום התקדמות משרד אחד או אינטרנט והכל בידך לכאורה

למה? כי מתנהל רישום נפרד של שעבודים ברשם החברות לגבי כלי רכב הרשומים על שם חברות , ואלה לא מופיעים תמיד במשרד הרישוי . על רושם השיעבוד לדאוג כי יעשה רישום גם במשרד הרישוי והדבר לא נעשה באופן אוטומטי אלא יזום.

כך שיש לבדוק גם שם ולא רק ברשם המשכונות. למיטב ידיעתי הם יושבים במשרד המשפטים אחד ליד השני

איך יעשו על האזרחים כסף אם הכל ירשם במשרד הרישוי:shock:

ולבסוף סיפור מהחיים שקרה לחבר

רכש מכונית ב 120K. המוכר עם יפוי כוח של הבעלים . חשוד , חשוד! אומר המוכר בוא תהיה רגוע נלך לרשם המשכונות תראה הכל נקי, הולכים הכל נקי. הולכים לבדיקה תקין הולכים לדואר עושים העברת בעלות . פנאן.

אחרי שנתיים בא למכור את הרכב אומרים יש משכון על 15K. כנראה "חבר של המוכר" רשם את המישכון בתפר הזמן שבין הוצאת הרישום הנקי מרשם המשכונות לזמן שבוצעה העברת הבעלות.

בלית ברירה שילם את ה 15K ושיחרר את הרכב. עוקץ קטן ומעצבן כיוון שתופס אותך בדיוק שיש לך קונה. ולך עכשיו ותחפש את העבריין.

אין גבול לרמאות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

יש לי שאלה שלא עוסקת במה שדיברו פה עד עכשיו...

לי יש רכב שאני עליו יד 4 שרציתי למכור הקונה ביצע בדיקת משכון בדואר ממש לפני העברת בעלות ונכח לדעת שביד ה1 בוצע מישכון על האוטו.(העסקה התפוצצה באותו הרגע!!)

דבר זה התגלה גם לי באותו הרגע!!!כמו כן זה לא מנע ממני לקנות את האוטו מהבעלים הקודמים!!!!

השאלה שלי היא"האם קיים סיכוי שבעקבות משכון הרכב ביד הראשונה יוכל איזשהו גוף(הוצאה לפועל,בנק וכו')לבוא אליי בדירשה לאוטו או לחוב?????

הרי אני ביצעתי העברת בעלות ללא שום בעיה והרכב כרגע על שמי המלא!!!!

דרך אגב שאלתי את סגנית מנהלת הבנק שלי והיא אומרת שזה גימיק של הדואר לעשות כסף קל!!!ושברגע שביצעתי העברת בעלות ללא בעיה אין לאף אחד זכות על הרכב חוץ ממני!!!!!וכי בחוק שקיים כרגע אף גורם לא יוכל לפנות אליי!!!!

כמו כן מיותר לציין שהיא הדגישה שברגע שיש על האוטו מישכון או שיעבוד לא ניתן למכור ולא ניתן לבצע שום מהלך עד להסרת המישכון,השיעבוד!!!!!!

עוד משהו האם פיצוץ העיסקה היה מיותר???-מבחינת הקונה(נאמר בדואר שאפשר לבצע העברת בעלות ללא בעיה למרות המשכון מהעבר!!)

פורסם

מצטער אחי ראיתי שזה נושא שעסקו בו מזמן ואני צריך תשובה דחופה למחר בבוקר....

אני אשמח לקבל תשובה בהקדם....

• תוכן חדש...