Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
והיית צריך לצטט את כל ההודעה בשביל להגיד את המשפט החשוב הזה? ועוד בלי לפרט...

הגבלת המהירות אצלינו היא בדיחה גרועה ולא תואמת את השיפור הטכנולוגי העצום שחל בתחום המוטורי.

עידן

נו בחייך,לפרט ? מה ? מי שכותב הרבה הוא מן הסתם גם צודק ?

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שמר צטט נא את כל המשפט.

בארץ אין תשתית לסוע 150 קמ"ש, בכביש הערבה גם כן בטח שלא.

... כביש הערבה לא בנוי לכך, ותסכים איתי אדון שמר שנסיעה בכביש הערבה, בחושך, על 150 היא דבר מסוכן.

כתבתי התייחסות גם לכביש הערבה. הערתך נבעה לחוסר תשתית מתאימה בארץ, ואני חולק עליך (להבדיל ממך, נתתי גם דוגמאות ספציפיות, הן לא נופלות ברמתן מאוטוסטראדות באירופה או ארה"ב. אגב, למרות שיש הגבלת מהירות רשמית - סע באיטליה או ספרד ותראה שהתנועה זורמת במהירויות הללו כמעט ללא הפרעה. המשטרה אינה מתמקדת שם בהתעמרות בנהג, כמו בארץ, מבחינתי זה בסדר גמור אם ההגבלה תהיה ל-90, אבל המשטרה תהיה עסוקה בעבירות שבאמת גורמות לתאונות ולא תשחק בקקה עם הנהגים. הרי בפועל המהירות הממוצעת בכבישים שהזכרתי בהודעה הקודמת היא 120-130 קמ"ש, רק שכולם משחקים ב"נדמה לי שאני נוסע כחוק", כולל ניידות המשטרה).

לגבי הנסיעה בכביש הערבה על 150, לא התווכחתי איתך, קרא שוב את הודעתי. ציינתי רק שהבעייה שם אינה התשתית ושפיזית ניתן לנסוע 150. הסכנות הן בתוואי החד מסלולי (עקיפה שם גורמת לסיכון בגלל שינויי הגובה. הסכנה בעקיפה ולא בנסיעה עצמה.) וברמת הנהגים.

הזכרת לי.....

אתמול בכביש חמש לאריאל,רכב עומד נגד הכיוון בצד ועל הגג מערכת מצלמות משוכללת מאוד,עוד צעד שעומד להפיל הרבה נהגים בפח,שאלתי מה זה וענו לי שזו מערכת חדשה שתוך 20 דקות מוציאה קנס לאחר ברור המספר ללקוח-נהג הרכב..

כמו כן באפשרותם לברר מידית עם רכב גנוב או ללא מבחן שנתי,את האמת ? הייתי המום ,זה נראה משוכלל ויעיל ולדעתי כדאי להתחיל להזהר.

לא מדובר במערכת אכיפת מהירות, אלא במערכת זיהוי מכונית באמצעות וידאו (מספר הרישוי), כמדומני שמישהו שם תמונה של זה בפורום.

פורסם

אופל 1.3S כתב:

נו בחייך,לפרט ? מה ? מי שכותב הרבה הוא מן הסתם גם צודק ?

לא, אבל אם אני אומר שלך אין ידע בנושא מסויים לפחות אני מסביר, אפילו בצמצום איפה טעית.

הכי קל זה לרשום למשהו שהוא לא מבין או לא צודק ובכך לסיים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אתה טועה ויש לך חסר גדול בהבנת הנושא.

בוא ספר לי, אדוני החוכמולוג, מה החסר שלי בהבנה.

אם אפשר, תן לנו גם מעט רקע על ההכשרה המופלגת שלך שמאפשרת קביעה נחרצת כזו.

פורסם

שרמ שכחת דבר אחד - ביום שבו המהירות תעלה או האכיפה לא תהיה כמו היום יקומו על כל 10 נהגים 3 ילדים\מתלהבים\חסרי נסיון שיטוסו וינסו לבדוק כמה המאזדה 3 של אמא אבא מגיעה וכו'.

אתה שכחת באיזה מקום אתה נמצא ולצערי יש לרסן את האנשים הללו בעזרת חקיקה ואכיפה.

מצטער אני לא מוכן לסוע על כביש במהירות כזאת (150 לצורך העניין) שלידי נהג חסר נסיון או יכולת באותה מהירות, אני לא יודע מתי הוא יוריד ראש לרדיו שלו, יתעטש או יריב עם מישהו במושב האחורי. כמו כן הוא עלול "להחתך" להבהל, להטות את ההגה בבהלה לאבד שליטה ולגמור אותי ביחד איתו.

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

הבנתי, אז צריך לתת עונשים קולקטיביים בסגנון מופז.

כיוון שהמשטרה לא מסוגלת לתפוס את העבריינים האמיתיים, צריך לזמבר את כל מי שנוסע מהר, בלי קשר למידה בה הוא מהווה סכנה.

טרח וקרא קצת הודעות שלי מהעבר. אין לי שום בעייה עם אכיפה, אפילו לא עם אכיפת מהירות.

יש לי בעייה עם אכיפת המהירות כפי שהיא נעשית היום ע"י המשטרע.

האכיפה היום הינה מס מהירות, שום דבר אחר.

כמות התאונות שנמנעה בזכות אכיפה זו היא אפסית, אם בכלל קיימת.

שתי אפשרויות מקובלות עליי:

1. שיודו בפה מלא שזו השיטה למלא את קופת המדינה, ממליץ להם בחום לקחת ממני מראש מדי שנה 1500-2000 שקל כמס, ולחסוך מהם את המרדף חסר התוחלת (ועל הדרך להפסיק להפוך את כל מי שנוסע מהר בכביש מהיר ל"רוצח". לא תורם כלום לאף אחד - חוץ משטיפת מוח).

2. שיאכפו מהירות במקומות מועדים לפורענות, כמו ליד מקומות הומי אדם, בתי ספר, יישובים כפריים (אני רב עם תושבים ועוברי אורח בכפר בו אני גר וביישובים שכנים על זה שהם נוסעים 70-80 בשטח בנוי, אבל אכיפה משטרתית לא תהיה בחיים במקומות כאלה, כי זה לא רווחי/כלכלי), בתי אבות וכו'.

במקביל - לשנות את השיטה לפיה ניתנים רשיונות בארץ, כדי להקנות לאוחזים בהגה מינימום של ידע שיאפשר להם להתמודד אחרת (יותר טוב) עם מצבי קצה, שהיום נגמרים כמעט אוטומטית בתאונות.

כל עוד האכיפה מתבצעת רק כדי לכסות את ישבנם של הפוליטיקאים והחזירים, אני אלחם בזאת בכל דרך שאני יכול.

פורסם
כ"כ אוהבים לכתוב כאן "באירופה..." , "באמריקה..." לצערי הרב, אני לא מצליח לחשוב על מדינה באירופה או בארה"ב שיש בה אישור גורף למהירות מקסימלית של 140 (שלא נדבר על מינימלית כדבריך), אולי בקטעי דרך מסוימים אבל מדינה שהמהירות המירבית המוצהרת בה היא 140? בכל מדינות אירופה שאני מכיר מדובר על 130 קמ"ש, על ארה"ב אני אפילו לא מתחיל לדבר, 55מיילז? :shock::lol:

תן דוגמא למדינה כזאת.

לא מדויק.

ברוב האינטרסטייטס המהירות המותרת היא 60-65 מייל, ובפועל היא נושקת ל-75.

לא אומר שאין שם בכלל נוכחות משטרתית, אולם לא ניתקלתי במהלך השבועיים שבהם קיימתי את ביקורי האחרון בארה"ב בשוטר שביצע אכיפת מהירות.

בספרד, שבה ביקרתי לפני כשנה וחצי, המהירות המותרת בכבישים הבינעירוניים אכן היתה 130 קמ"ש, והוסבר לי שיש שם אכיפה אוטומטית נוקשה ביותר, לכן לא עברתי אותה. ביננו, למרחקים ארוכים, אומנם אני מסוגל לנהוג במהירויות גבוהות יותר, אבל גם 130 זאת הגבלה מתקבלת על הדעת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אבי נתפס על 75 מייל בארה"ב ושילם קנס, כל זאת בזמן טיול ועוד גררו אותו כמה עשרות מיילים לביהמ"ש שם.

אם זה לא החמרה אני לא יודע מה היא החמרה.

פורסם

בשוויץ אח שלי נתפס על מהירות והיה צריך לשלם כמה מאות פרנקים על המקום לשוטר בניידת! :shock:

לא היו לו סכומים כאלה במזומן, בויזה הוא לא היה מעוניין להשתמש אז הוא אמר שאין לו בתקוה שיותרו לו (אחרי הכל תייר), לפני שהוא בכלל הבין מה קורה הוא היה אזוק בתא מעצר וזכאי לשיחת טלפון למישהוא שיביא לו כסף.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שמר אני מצטער, אבל אתה חושב בצורה לא הגיונית.

אני מסכים איתך שעונשים כוללים הם לא הוגנים בעליל. אבל מה לעשות, קשה למשטרה לתפוס את העברייני דרכים האמיתיים. זה כמעט בלתי אפשרי.

אני אשמח מאד אם הגבלת המהירות תעלה והאכיפה תרד, באמת שאשמח, אבל לצערי רבים יקחו את זה לצד הלא יפה של הרעיון, מבין?

פורסם

שמר,

תמשיך לעמוד על המשמר מול כל השוט[ר]ים!!

פורסם
שמר אני מצטער, אבל אתה חושב בצורה לא הגיונית.

אני מסכים איתך שעונשים כוללים הם לא הוגנים בעליל. אבל מה לעשות, קשה למשטרה לתפוס את העברייני דרכים האמיתיים. זה כמעט בלתי אפשרי.

אני אשמח מאד אם הגבלת המהירות תעלה והאכיפה תרד, באמת שאשמח, אבל לצערי רבים יקחו את זה לצד הלא יפה של הרעיון, מבין?

אני חושב בצורה מאוד הגיונית, אבל לא כלכלית (למדינה ולמשטרה שלוחתה).

על כל מצלמה (עלות כמליון שקל, בדוק אותי אם אינך מאמין) ניתן לקנות 500 מצלמות וידאו ולהציבן בניידות מתנ"א. 20 מצלמות המצויות על עמודים = בערכן ל-10,000 מצלמות וידאו.

שים מצלמה כזו על כל ניידת בארץ, צלם את העבריינים שלא שומרים מרחק (בדוק מה קרה למכשיר האכיפה שיועד לכך - מרו"ם. הושבת לאחר קבלת פסק דין כנגדו בעת ששימש כמכשיר אכיפת מהירות, גם לאחר שהוכשר המשטרה אינה מעוניינת להשתמש בו בתירוצים שונים), צלם את גנבי הנתיבים, את אלה שחונים בנתיב השמאלי, את אלה שעוברים באור אדום, את הולכי הרגל שקופצים לכביש תוך איבוד עצמי לדעת, את הנהגים ששמים זין על זכות הקדימה של אחרים - ותקבל אכיפה הרבה יותר אפקטיבית.

יש רק בעייה אחת עם זה - החזירים יצטרכו ממש לעבוד, לא רק לרבוץ בחוסר מעש בניידת.

זו הסיבה היחידה.

יש תקציב, יש כח אדם (לא מושלם - רחוק מזה, אבל יש) - אין שום רצון.

עד שלא יבעטו בהם, נמשיך לשלם קנסות מיותרים (זה עוד מילא) וגם להיהרג .

פורסם
הבנתי, אז צריך לתת עונשים קולקטיביים בסגנון מופז.

כיוון שהמשטרה לא מסוגלת לתפוס את העבריינים האמיתיים, צריך לזמבר את כל מי שנוסע מהר, בלי קשר למידה בה הוא מהווה סכנה.

טרח וקרא קצת הודעות שלי מהעבר. אין לי שום בעייה עם אכיפה, אפילו לא עם אכיפת מהירות.

יש לי בעייה עם אכיפת המהירות כפי שהיא נעשית היום ע"י המשטרע.

האכיפה היום הינה מס מהירות, שום דבר אחר.

כמות התאונות שנמנעה בזכות אכיפה זו היא אפסית, אם בכלל קיימת.

שתי אפשרויות מקובלות עליי:

1. שיודו בפה מלא שזו השיטה למלא את קופת המדינה, ממליץ להם בחום לקחת ממני מראש מדי שנה 1500-2000 שקל כמס, ולחסוך מהם את המרדף חסר התוחלת (ועל הדרך להפסיק להפוך את כל מי שנוסע מהר בכביש מהיר ל"רוצח". לא תורם כלום לאף אחד - חוץ משטיפת מוח).

2. שיאכפו מהירות במקומות מועדים לפורענות, כמו ליד מקומות הומי אדם, בתי ספר, יישובים כפריים (אני רב עם תושבים ועוברי אורח בכפר בו אני גר וביישובים שכנים על זה שהם נוסעים 70-80 בשטח בנוי, אבל אכיפה משטרתית לא תהיה בחיים במקומות כאלה, כי זה לא רווחי/כלכלי), בתי אבות וכו'.

במקביל - לשנות את השיטה לפיה ניתנים רשיונות בארץ, כדי להקנות לאוחזים בהגה מינימום של ידע שיאפשר להם להתמודד אחרת (יותר טוב) עם מצבי קצה, שהיום נגמרים כמעט אוטומטית בתאונות.

כל עוד האכיפה מתבצעת רק כדי לכסות את ישבנם של הפוליטיקאים והחזירים, אני אלחם בזאת בכל דרך שאני יכול.

שמר צא מזה

פורומים זה שוק של יועצים ובדרך כלל כאלו שאינם מבינים.

כל אחד מאיתנו מרגיש שהוא נהג מעולה,השלטונות לא מאמינים לא לך ולא לנו.

מה לעשות ?

פורסם

אני בטוח שהשוטרים לא רוצים לעבוד קשה ולכן הם מעדיפים את מצלמות המהירות, הדבורות וכן הלאה.

לגבי הולכי רגל - אני מכיר את התופעה שאיזה הולך או הלכת רגל קופצים לך לכביש, במיוחד שהצומת מרומזר, זה מציק, זה מעצבן, אם הייתי בחלונות הגבוהים, הייתי מורה לכל שוטר לעצור אדם אשר בתור הולך רגל עושה עבירה, לתת לו קנס, והוא יקבל על כך בונוס ותגמולים! בנוסף הייתי מתנה את רשיון הנהיגה בהתנהגות הולמת כהולך רגל.

אבל לצערי אני לא פוליטיקאי וההשפעה שלי היא אפסית, ונאלץ לחיות במצב הקיים. כמו שאמר בגירה, עד שישנו את המצב דרווין והתאוריה שלו, שאני לא מאמין בה:p יכניעו אותנו:)

פורסם
שמר צא מזה

פורומים זה שוק של יועצים ובדרך כלל כאלו שאינם מבינים.

כל אחד מאיתנו מרגיש שהוא נהג מעולה,השלטונות לא מאמינים לא לך ולא לנו.

מה לעשות ?

טעות, פורומים הם לא פעם מקום של חוכמולוגים שגיבורים מאחורי האנונימיות כביכול של המסך, ומרגישים חופשיות בכתיבת הודעות שלא אומרות שום דבר, אבל מראות על הבנה כביכול.

אם יש לך מה להגיד, כתוב אותו, אם לא - עדיף שתתרחק מהמקלדת. עד עכשיו לא תרמת כלום לדיון.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...