Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בין היתר כניסה למחנות צה"ל זה נכון, אבל הסמכויות שלה הרבה יותר גבוהות מזה.

אפשר לפקוד על שוטר להתלוות למבצעים, לקחת רכבים לצורך מבצעים דחופים, במקרה חירום לסוע במהירות גבוהה, צ'קלקה וכו'. זה ממה שאני יודע. יש עוד, אני פשוט רוצה להיות בטוח.

פורסם

max2005b,

אתה טועה.

בתור אחד שמחזיק בתעודת ביטחון (ת"ב), יש ת"ב ארוך (לגורמי ביטחון-מידע וגורמים ביטחוניים) ות"ב קצר (לכל מי שצריך תעודה חזקה יותר מאישור כניסה למחנות צה"ל אך לא את כל היכולות של ת"ב ארוך).

מה שמותר הוא כדקלמן (ת"ב ארוך) :

* נושא התעודה ובני לוויתו מורשים להכנס למתקני צה"ל ולשטחים מוגבלים במרחב כל הארץ.

* נושא התעודה רשאי לערוך ביקורות ביטחון במתקני צה"ל

* נושא התעודה רשאי לחקור חיילים

* נושא התעודה רשאי לשאת נשק

* נושא התעודה רשאי ללבוש בגדים אזרחיים בעת מילוי תפקידו

* נושא התעודה רשאי לפנות לחיילים ולשוטרי משטרת ישראל ולדרוש מהם לסייע לו בתפקידו.

אני לא זוכר אילו חלקים כן תקפים על ת"ב קצר.

ולגבי מה שאמרת (על נהיגה במהירות וכו'),

מדובר על תעודה פח"ע ו/או תעודה "מפכ"לית".

ולגבי קבלה של תעודה, צריך להיות שייך ליחידות ביטחוניות מסויימות מאד ע"מ להיות זכאי לתעודה. אם היית זכאי לתעודה היית יודע על זה.

ערב נעים,

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

בקיצור, אתה יכול לבוא ביום שבת לכל בסיס של צה"ל עם כל המשפוחה

ולהיכנס עם הרכב עד לאוהל של בן הדוד שעושה טירונות...

(מניסיון) :wink:

מי שמקבל אותה זה מי שבאמת צריך לקבל אותה,

זו ממש לא תעודה שמחלקים אותה סתם.

מדובר גם בתהליך די ארוך עד שיש לך אותה ביד.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
בין היתר כניסה למחנות צה"ל זה נכון, אבל הסמכויות שלה הרבה יותר גבוהות מזה.

אפשר לפקוד על שוטר להתלוות למבצעים, לקחת רכבים לצורך מבצעים דחופים, במקרה חירום לסוע במהירות גבוהה, צ'קלקה וכו'. זה ממה שאני יודע. יש עוד, אני פשוט רוצה להיות בטוח.

נדמה לי שראית קצת יותר מדי סרטים :-P

כמו שמישהו אמר פה מדובר בתעודת פח"ע (שגם היא מחולקת לשני סוגים או קצת יותר אם אני זוכר נכון), והיא מאפשרת במקרה הצורך נסיעה במהירות גבוהה מהמותר ומעבר על חוקי התנועה (בקיצור כמו רכב בטחון בתפקיד), כמו כן המחזיק בה רשאי לדרוש ממשטרת ישראל/מ"צ לסייע לו להגיע במהירות ליעד ועוד איזה משהו ששכחתי.

ולגבי ת"ב - זאת תעודה חזקה על הנייר, במציאות אני רוצה לראות מישהו בא סתם ככה לבסיס של חיל האוויר או חמ"ן למשל במוצאי שבת עם הת"ב שלו ונכנס בכיף. אפילו ב"סתם" בסיסים יכולים להוציא את הנשמה עד שכבוד הרס"ר או כבוד המב"ס מאשר להיכנס.

max2005b,

ולגבי קבלה של תעודה, צריך להיות שייך ליחידות ביטחוניות מסויימות מאד ע"מ להיות זכאי לתעודה.

נאור

רק אצלנו בפיקוד התעודות האלו זרמו כמו מים? (טוב לא כמו מים, אבל כמו מילקשייק לפחות)

פורסם

בתור אחד שהיו לו גם תעודת פח"ע גם ת"ב וגם אישור כניסה למחנות ח"א ,התעודה מאפשר נסיעה עם צ'קלקה,נשיאת נשק על אזרחי,עיכוב חייל,ואפשרות לצרף משטרה/מ"צ לליוי ,כניסה לרוב הבסיסים (ממש לא לכולם) ,יש בסיסים שיגידו לך לקחת את התעודה ולדחוף אותה ל*/+- שלך.

וממש לא מחלקים את התעודה לכל דורש - היא ניתנת רק למי שזקוק לה מתוקף תפקידו.

המסכן שיתפסו אותו עושה שטויות בגיבוי התעודה יהיה מסכן.

תעודת פח"ע מאפשרת גישה לאיזורים סגורים עקב פעילות חבלנית,נסיעה במהירות בעת אירוע ללא עיכוב של משטרה.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

בוא נסיים את הדיון כאן? הבנו שיש תעודת ביטחון פחע המשמעות שלה ודי.

מי שצריך לקבל מקבל ויודע מה התפקיד שלה ואין טעם להכנס יותר מזה למידור הרשאות כניסה לבסיסי צהל השונים.

אבי

פורסם

אגב אם אנחנו באותו נושא, יש לי שאלונת... עד היום היה לי אישור מיוחד מאמ"צ לשים צ'קלקה מובנת בדאשבורד (2 לדים נחמדים כאלו) אבל התוקף שלו נגמר עוד שבועיים. הת"ב מגיע עוד שבועיים, השאלה אם הת"ב מקנה לי אישור לשים את הצ'קלקה על הדאש בורד\להפעיל אותה במקרה חירום או הקפצה...

או שעדיף לחדש את האישור הקודם...

?

תודה

• תוכן חדש...