Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש מנוע KL-ZE. לאחר שהבנתי שמנוע זה מתאים לרכב שלי (323F BA )

מצאתי מקום בו אני יכול לרכוש את המנוע הנ"ל ב4.5K לא כולל מע"מ.

ולשאלתי אני מעוניין להחליף את הגיר האוטומט ברכבי לגיר ידני מחוזק שיתאים למנוע.

היכן אני יכול לרכוש כזה גיר אני מעוניין להשקיע עד 4K לא כולל הרכבה.

תודה רבה

בר

פורסם

אתה תצטרך לבצע מחקר רציני. לפי דעתי אתה תצטרך גיר מסדרת G הידוע בחוזקו וביכולת שלו לעמוד בעומסים גבוהים וגיר כזה בקושי תמצא. הגיר הזה נפוץ בעיקר ב-MX3, בלנטיס משנת 94-95 ובטח בעוד דגמים שלא הגיעו לארץ. אתה יודע שברגע שתחליף למנוע כזה, אין סיכוי שיאשרו לך את זה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אתה צריך להשיג תרשימים ומקט"ים של חלפים שיושבים בלנטיס F-BA עם נפח מנוע 2000. אתה חייב לבצע מחקר רציני לפני שאתה אפילו חושב לגעת ברכב, אחרת, חבל, אתה תהרוס אותו.

אני אישית לא מכיר את כל הגירים של מאזדה ואין לי מושג היכן הגיר שרשמת יושב במקור. האם תוכל לומר ?

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

כן זה אפשרי ,תהליך מאוד מסובך,מסכים עם שמוליק בקשר לגיר או שאתה יכול לחזק את הגיר הידני שלך F5D2/3/4ׁ(לא זוכר מה ההבדל כבר).השאלה מה המטרה אולי עדיף לחשוב על שבלול.

לבצע פרוייקט כזה צריך לרכוש הרבה ידע ומוסך צמוד.

עריכה: אולי אחת מהקסדוסים באה ידנית?

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

שמוליק זה עמית,מה קורה?

לפותח השרשור רק גיר של MX6 יתאים או גיר של MAZDA 323F ZXI V6 יתאים בצורה תקינה. שום דבר אחר לא יתאים, גיר מסוג F ידני(שנמנצא ב 323F או סדאן) לא יחזיק כי הוא לא מתאים לעומסים במנוע, גיר מדגם G שאכן הוא גיר "מחוזק" (מותקן גיר כזה ברכב שלי, זהה לMX3) הוא אכן גיר חזק יותר וקצר הרבה יותר ובכך מנצל את המנוע בצורה יעילה יותר, אך הוא לא יתאים למנוע.V6 .

חוץ מזה שאין מצב שתצליח להתאים מנוע שכזה לתושבות מנוע של 3231.8 , התושבות במנועי V6 הם במיקום אחורי שונה....

ועם כל זה לא הוציא לך את הרעיון המוזר מהראש... אז בהצלחה לאשר את המנוע הזה ברישיון, ואפילו אם תאשר את מספר המנוע ברישיון, ללא שינוי הנפח (קומבינה ידועה ונפוצה), כל בוחן רכב הכי פשוט או טסטר יעיף מבט על המנוע ויבין שמשהו לא תקין, V6 נראה אחרת....

אה ובכדי לבאס סופית... בהצלחה למצוא מחשב ניהול וצמה....

דרך צלחה, עדיף לך להתקין BP-ZE 130 כ"ס, לאחר פריצת מחשב והסרת הגבלה - 145 כ"ס אבל קודם תעבור לידני.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

עמית אני מסכים איתך בכל דבר שאמרת חוץ מהגיר,כל עוד הגיר מתיישב טוב עם המנוע אפשר לחזק את אותו הגיר ,אני ראיתי גירים מקוריים על רכבים שגודשים מעל 200 כוחות סוס,אם יש אפשרות להשיג גיר מסדרה G עדיף.

נ.ב.

לא ידעתי שגיר של MX6 שונה מהגיר שיש ב MX3,מה ההבדל?

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

עמית אתה צודק, שכחתי את ה-MX6.

רוני, מאזדה הוציאה מיליון דגמים מסדרת F ומסדרת G, זה כמעט בלתי אפשרי לדעת רק מפורומים. אם היה מסמך שהוא דיי מהימן שמאזדה הייתה מפרסמת, זה היה מעולה. אבל כיוון שתמיד יש אי דיוקים ברשת, אי אפשר לסמוך.

אבל כן סביר להניח, שהיחסי העברה אולי טיפה שונים (סה"כ מנוע 1.8 ומנוע 2500 הם שונים במקצה), ואולי ישנם שינויים נוספים.

עד שלא מפרקים את שני הגירים ומשווים, או שקוראים מסמך מהימן, קשה לדעת.

פורסם

רוני גיר מסדרת G אינו מתאים למנוע 2500 ,בדוק, יש לי מסמך מקורי של מאזדה יפן המשייך קבוצת מנועים אל גיר מסויים, גם בחו"ל, ברגע שמרכיבים 2500 על גיר דגם G, יש לשים קלאץ STAGE 2 רק כדי לשמור על גיר בעת העברת ההילוך, הקלאץ סופג את כל העומס.

לי ברכב לצערי יש גיר G , ולמה לצערי- תנסה למצוא קלאץ מתאים.... בני.ל הקיא דם עד שמצא לי קלאץ...

קלאץ של F מתאים בגודל אך לא בעובי(עבה מידי), ומכאן קודם כל מתחילים ההבדלים בין תיבות ההילוכים של מאזדה. חוץ מזה אכן זהו גיר חזק יותר,יחסי העברה קצרים יותר, הבעיה היא שהוא ידוע כי מפרק קלאצים סידרתי....

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אוקיי תודה על ההסבר,אבל אם הקלאץ' הינו הפקטור אז זה לא בעיה אפשר גם STAGE 3.:-D

פורסם
שלום,

אני מעוניין לרכוש מנוע KL-ZE. לאחר שהבנתי שמנוע זה מתאים לרכב שלי (323F BA )

מצאתי מקום בו אני יכול לרכוש את המנוע הנ"ל ב4.5K לא כולל מע"מ.

ולשאלתי אני מעוניין להחליף את הגיר האוטומט ברכבי לגיר ידני מחוזק שיתאים למנוע.

היכן אני יכול לרכוש כזה גיר אני מעוניין להשקיע עד 4K לא כולל הרכבה.

תודה רבה

בר

א. אני לא בטוח בקשר להתאמת המנוע ברכב פיזית. יש מיאטה בחו"ל שמושתלת עם המנוע הנ"ל, בצע חיפוש ברשת.

ב. בחו"ל מקובל להשתיל את המנוע הנ"ל ב- MX3, הוא זהה בגודלו החיצוני למנוע ה- 1.8 V6.

ג. גיר מקורי וקלאץ' מקורי של MX3 מדגם ה- 1.8 V6 מחזיקים בחו"ל את המנוע הזה, כמובן בלי "לצאת" חזק מהמקום ושאר התעללויות.

אתה תצטרך לבצע מחקר רציני. אתה יודע שברגע שתחליף למנוע כזה, אין סיכוי שיאשרו לך את זה.

מחזק.

אתה צריך להשיג תרשימים ומקט"ים של חלפים שיושבים בלנטיס F-BA עם נפח מנוע 2000

KLZE הוא מנוע בנפח 2,500 סמ"ק, מצוי בגרסאות מסויימות של מאזדה קסודוס (וגם של MX6 אם זכרוני אינו מטעה אותי).

כן זה אפשרי ,תהליך מאוד מסובך

אני חושב שזה אנדרסטייטמנט.

על MX3 בחו"ל מדובר בהסבה די פשוטה, על מיאטה פרוייקט כזה לקח שנה (!!!).

לא יודע כמה זמן ייקח "להלביש" הכל על 323F, שבלול באמת נשמע יותר הגיוני ו"סולידי" במקרה כזה.

שמוליק זה עמית,מה קורה?

לפותח השרשור רק גיר של MX6 יתאים או גיר של MAZDA 323F ZXI V6 יתאים בצורה תקינה. שום דבר אחר לא יתאים, גיר מסוג F ידני(שנמנצא ב 323F או סדאן) לא יחזיק כי הוא לא מתאים לעומסים במנוע, גיר מדגם G שאכן הוא גיר "מחוזק" (מותקן גיר כזה ברכב שלי, זהה לMX3) הוא אכן גיר חזק יותר וקצר הרבה יותר ובכך מנצל את המנוע בצורה יעילה יותר, אך הוא לא יתאים למנוע.V6 .

חוץ מזה שאין מצב שתצליח להתאים מנוע שכזה לתושבות מנוע של 3231.8 , התושבות במנועי V6 הם במיקום אחורי שונה....

ועם כל זה לא הוציא לך את הרעיון המוזר מהראש... אז בהצלחה לאשר את המנוע הזה ברישיון, ואפילו אם תאשר את מספר המנוע ברישיון, ללא שינוי הנפח (קומבינה ידועה ונפוצה), כל בוחן רכב הכי פשוט או טסטר יעיף מבט על המנוע ויבין שמשהו לא תקין, V6 נראה אחרת....

אה ובכדי לבאס סופית... בהצלחה למצוא מחשב ניהול וצמה....

א. כמו שכתבתי, גיר של MX3 מתאים, זו הסבה מקובלת בחו"ל (על MX3 הכוונה). כנ"ל גיר של מיאטה, אגב.

ב. לגבי התאמת המנוע פיזית - אני מסכים, לא רואה איך זה מתבצע בפשטות.

ג. V6 בהחלט נראה שונה ממנוע סטנדרטי ברכב כזה, מילא אם היה מדובר ברכב שמגיע עם V6 כלשהו אחר מלכתחילה...

רוני גיר מסדרת G אינו מתאים למנוע 2500 ,בדוק, יש לי מסמך מקורי של מאזדה יפן המשייך קבוצת מנועים אל גיר מסויים, גם בחו"ל, ברגע שמרכיבים 2500 על גיר דגם G, יש לשים קלאץ STAGE 2 רק כדי לשמור על גיר בעת העברת ההילוך, הקלאץ סופג את כל העומס.

שוב, אם נוהגים ב"היגיון", אנשים בחו"ל מחזיקים שנים רבות עם הקלאץ' המקורי על הגיר המקורי.

בכל מקרה, אין שום הצדקה לשים קלאץ' מעל STAGE 1 במקרה כזה, יש מיאטות שמחזיקות קרוב ל- 300 כ"ס על STAGE 1.

בעלי סדנאות בחו"ל בעצמם טוענים שאין צורך בשום דבר מעבר ל- STAGE 1 עבור הספקים כאלו,

מדובר סה"כ במנוע בעל 200 כ"ס, צריך לקחת דברים בפרופורציות...

יצא לי להתכתב עם בחור בחו"ל אשר מחזיק את המנוע הנ"ל על MX6 ועל MX3

(יש לו גם מיאטה ועוד כמה רכבים בנוסף לכל #$%^&*&^%!)

כך שאם יש שאלות, אני יכול להפנות אליו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קונדי, אני יודע ש-KL-ZE לא מגיע ב-F-BA. כיוון שה-KL-ZE דיי דומה למנוע V6 בנפח 2000 סמ"ק שמגיע במקור ב-F-BA, סה"כ כיוונתי את הבחור שיראה איזה חלפים יכולים להתאים. אני מאמין שעיקר הבעיות שלו יהיו בתושבות כשהוא ירצה להלביש את המנוע. שאר הדברים כגון צמות, מחשב, רצוי שיביא עם המנוע עצמו.

פורסם

רגע הרי האסטינה F באה עם המנוע של הMX3 ,אז אם ה2500 יכול להיכנס ל MX3 מה הבעיה עם אסטינות למיניהם?

לדוגמא:http://www.youtube.com/watch?v=nyYrwM_Ne54&feature=related

פורסם

שלום

קודם כל,תודה על התגובות והעזרה הרבות.

נתחיל בזה בעיות של כסף וזמן אין לי.

ישנם מספר פרוייקטים בחו"ל שנעשו על 323F BA ובו השתילו KL-ZE

לדוגמא:http://www.cardomain.com/ride/423667

מחשב ניהול וצמה יהיה קשה למצוא אך זה אפשרי.

תושבות מנוע וציריות יוחלפו למתאימות

(ימצא גיר של MX6 כיוון שKL-ZE מגיע סטדנרט ברכב).

איך אני ישיג מקטים מידע ותרשימים לרכב?

עוד הצעות\דעות\חו"ד

יתקבלו בברכה

תודה על העזרה

בר

נ.ב. זה נראה לי פרוייקט מעניין מאוד לכן אין ברצוני לרדת ממנו אלא אם כן אין ברירה.

• תוכן חדש...