Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MDC 2009

gidi1980
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה היה לנו פה?

בטרד אחד מסכן הצלחנו לא להסכים על החלטתת השופטים במקצה מפלצות, פירגנו לבי'ס מסלולים על כל אשר הם עושים למענינו ולספורט מוטורי עממי בפרט - לגידי אולג עודד דין משה וכל שאר המדריכים על עבודתם הנאמנה, פתחנו דיון מחדש על כל נושא הצמיגים מה מותר ומה מקפיץ קטגוריה, לקטר על מאיות השניה תוך כדי פיקפוק באמינות מערכת מדידת הזמן האנושית , ראינו תמונות מדהימות מהארוע והודינו לספונסרים בלי סוף .... so you know what comes next ??

נווווו כבר מתי MDC #2 ??!!

העם חם לתחרות... ארררר ארוע הדרכה חדשה !!

:lol:

• תגובות 295
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ניר,

לי זה ממש לא היה ברור,שהמדידה מתחילה אחרי שהרכב עובר את הקו,אני חוזר על זה שוב, לי נאמר בפרוש שהמדידה מתחילה עם שחרור הקלץ'....זה שונה!!!

אתה צודק, גם אני הבנתי את זה ככה בזמן האירוע (אם תשים לב להודעה הראשונה שלי פה בנושא, זה מה שכתבתי).

לא כזה קריטי מבחינתי, בכל מקרה הנקודה שרציתי להעביר בתיאור בהודעה האחרונה זאת היציאה החופשית בניגוד להזנקת 3-2-1-go שהייתה בעבר.

נ.ב.

מי שצריך לראות מכשיר אלקטרוני,הוא גם יראה מדידות עם סטופרים,והמבין יבין...

לא הבנתי :?

פורסם
מישל, כבר נכתב פה בשרשור (גם ע"י עודד) איך בוצעה המדידה בזינוק.

אתה יוצא בזמנך החופשי אחרי אישור של המודד שהוא מוכן. המודד מזהה את הנקודה שבה הגלגל עובר את הקו ואז מתחיל.

זה מבוסס על זמן תגובה של מודד בדיוק כמו שנעשה בסיום. זה פשוט עדיף על הזנקה קולית שמאפשרת טווח סטיה גדול יותר של היציאה בפועל של הנהג (שלא מסונכרנת עם תחילת המדידה בצורה מדוייקת. כל נהג עובד אחרת עם הזנקה כזאת והמודד לא יצליח להבחין בסטיות של עשירית-שתיים לפני או אחרי ה-go שלו).

זינוק טוב מורכב מ-2 אלמנטים עקריים: א. זמן תגובה של הנהג עם מתן אות הזינוק. ב.ביצוע מיומן ויעיל של הזינוק עצמו, ולכן כאשר הנהג יוזם הזינוק ,אלמנט התגובה בטל וזה חבל. לדעתי ההזנקה צריכה להתבצע כך: א.מתן אות הזינוק ,ע"י רמזור או הרמת דגל. ב.הדלקת הרמזור או הרמת הדגל צריכים להתבצע ע"י משהו אחר ולא ע"י המודד, וזאת כדי לבחון את תגובת הנהג, תגובת המודד תשאר תמיד אותה התגובה וזהה לכולם,ולכן אין להחליף מודד בין המקצים!

בתחרות צריכים לבחון את תגובת נהג ולא את של המודד !

לגבי המדידה הכפולה, אני אחזור על מה שאמרתי: כדי להפיק משהו אמיתי ממדידה כפולה (מעבר לסתם גיבוי למקרה שהתפספסה המדידה לגמרי) אז צריך להתייחס לשניהם ולעשות ממוצע.

לא ניתן לעשות ממוצע ,כי במידה ואחד המודדים מפקשש, לא נוכל להסתמך על מודד אחד בלבד, או לחילופין לגבות במודד שלישי למקרים דומים, אך זה לא נראה לי מעשי .

.

אם נחזור למדידה עם מערכת אלקטרונית, יש להקפיד שהרמזור / הפעלת המערכת תעשה ידנית ולא אוטומטית על ידי השהיה קבועה כך שהנהגים לא יוכלו לתזמן את אות הזינוק !

מועדים לשמחה ושבת שלום

מישל

פורסם
אז מה היה לנו פה?

בטרד אחד מסכן הצלחנו לא להסכים על החלטתת השופטים במקצה מפלצות, פירגנו לבי'ס מסלולים על כל אשר הם עושים למענינו ולספורט מוטורי עממי בפרט - לגידי אולג עודד דין משה וכל שאר המדריכים על עבודתם הנאמנה, פתחנו דיון מחדש על כל נושא הצמיגים מה מותר ומה מקפיץ קטגוריה, לקטר על מאיות השניה תוך כדי פיקפוק באמינות מערכת מדידת הזמן האנושית , ראינו תמונות מדהימות מהארוע והודינו לספונסרים בלי סוף .... so you know what comes next ??

נווווו כבר מתי MDC #2 ??!!

העם חם לתחרות... ארררר ארוע הדרכה חדשה !!

:lol:

אתה הורג אותי:hihi::mrgreen::screwy::roflmao::biglaugh::D

פורסם
אם נחזור למדידה עם מערכת אלקטרונית, יש להקפיד שהרמזור / הפעלת המערכת תעשה ידנית ולא אוטומטית על ידי השהיה קבועה כך שהנהגים לא יוכלו לתזמן את אות הזינוק !

מועדים לשמחה ושבת שלום

מישל

מישל עם כל הכבוד שיש לי אליך אני חושב שאתה טועה,תיזמון הזינוק וספירת השעון הם חלק מהתחרות.

מי שיודע לתזמן מרוויח זמן,מי שלא יודע מפסיד זמן ומי שרוצה יותר מידי פוסל.בדיוק כמו בבלימה.

זאת דעתי לפחות.

בכל מקרה אני מסכים עם Eריק,מה עם MDC 2 ?

קובי.

Turning gasoline into adrenaline,one gallon at a time

פורסם

קובי, אינני יודע אם יצא לך להתחרות בתחרות עם כמה רכבים על המסלול (קרטינג לדוג') - אך זמן התגובה מהווה שיקול שיכול להיות מכריע בתחרות (סליחה, אימון הדרכתי ספורטיבי מתקדם).. :wink:

בוא לא ניקח דוגמא של זינוק כי הבנתי שזה לא שכנע אותך, אלא דוגמא של ניסיון עקיפה בין 2 מתחרים בזמן מירוץ.

נהג עוקף יושב על הזנב של הנהג הנעקף , מפעיל עליו לחץ ומחכה להזדמנות לעקוף. את ההזדמנות הזאת הוא לא תמיד יקבל, אבל כשהוא יקבל אותה הוא יצטרך להגיב מהר ולנצל אותה. פה זמן התגובה נכנס למשוואה וכן אנחנו מתחרים אחד בשני ותלויים בזמן.

אין ספק שתיזמון רמזור יכול להיות גם חלק מתחרות, אבל לדעתי זה קצת לוקה בחסר כשמחסירים את זמן התגובה מהמשוואה הנ"ל.

בעולם המירוצים ניתנים עונשים על זינוק מוקדם, במקרים שלנו זה אפילו לא בא לידי ביטוי..

נ.ב: אתה לא מתזמן בלימה, אלא בוחר נקודת בלימה על המסלול - זו הגדרה נכונה יותר.

חג שמח

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
מישל עם כל הכבוד שיש לי אליך אני חושב שאתה טועה,תיזמון הזינוק וספירת השעון הם חלק מהתחרות.

מי שיודע לתזמן מרוויח זמן,מי שלא יודע מפסיד זמן ומי שרוצה יותר מידי פוסל.בדיוק כמו בבלימה.

זאת דעתי לפחות.

קובי.

קובי

בזינוק תגובת הנהג חשובה ביותר ! תזמון בזינוק מדומה להימור (רולטה)!!

נהג שניחן בתגובה מהירה בהחלט מגיע לו להנות ולהרוויח מתכונה שכזו !

אלה שתגובתם לא משהו מעדיפים שאות הזינוק יינתן באופן קבוע בכדי לעקר את יתרון התגובה המהירה וזה פסול בעיני !

קובי, אינני יודע אם יצא לך להתחרות בתחרות עם כמה רכבים על המסלול (קרטינג לדוג') - אך זמן התגובה מהווה שיקול שיכול להיות מכריע בתחרות (סליחה, אימון הדרכתי ספורטיבי מתקדם).. :wink:

בוא לא ניקח דוגמא של זינוק כי הבנתי שזה לא שכנע אותך, אלא דוגמא של ניסיון עקיפה בין 2 מתחרים בזמן מירוץ.

נהג עוקף יושב על הזנב של הנהג הנעקף , מפעיל עליו לחץ ומחכה להזדמנות לעקוף. את ההזדמנות הזאת הוא לא תמיד יקבל, אבל כשהוא יקבל אותה הוא יצטרך להגיב מהר ולנצל אותה. פה זמן התגובה נכנס למשוואה וכן אנחנו מתחרים אחד בשני ותלויים בזמן.

אין ספק שתיזמון רמזור יכול להיות גם חלק מתחרות, אבל לדעתי זה קצת לוקה בחסר כשמחסירים את זמן התגובה מהמשוואה הנ"ל.

בעולם המירוצים ניתנים עונשים על זינוק מוקדם, במקרים שלנו זה אפילו לא בא לידי ביטוי..

נ.ב: אתה לא מתזמן בלימה, אלא בוחר נקודת בלימה על המסלול - זו הגדרה נכונה יותר.

חג שמח

אלון

אלון

במקרה של עקיפה התזמון הרבה יותר חשוב מתגובה מהירה .

עקיפה בדרך כלל מתכננים , לאורך זמן כשאתה בוחר את המקום המתאים ביותר במסלול , לאחר שלמדת את היריב שלפניך,בוחר את תוואי היציאה לעקיפה ואת הרגע המתאים לביצוע הפעולה כשהיא מורכבת ביותר , ולכן התיזמון של כל השלבים האלה חשוב מאוד מאוד !

כמובן שבמקרה שהנהג שלפניך עושה טעות גסה ופותח אפשרות עקיפה לא צפויה , כאן חשובה התגובה המהירה בקבלת ההחלטה ובביצוע העקיפה במהירות האפשרית !!

מישל

פורסם
אין גבול TW, רק רשימה אסורה (בשיטה הנהוגה ביום)

לפי מה שאתה אומר,יש מצב שאצטרך להחליף בעונה מספר סטים של צמיגים,על פי איזה פרמטרים,גידי מחליט שהיום צמיג X חוקי ומחר אותו צמיג X כבר לא חוקי?

שאלה,למה גידי לא מגיב כאן הוא היה מנהל המירוץ,לא?ובתור מנהל האירוע הייתי רוצה לדעת אם היה נציג של מסלולים לבדיקת צמיגי המתחרים באירוע???

ניר,

הבנת, מה הבנת, לא הבנת :wink:

מי שצריך לראות הם אלו שנוהגים בדרך כלל בסקודות אוקטביה עם מנורות על הגג....

קובי ,

אני חושב תיזמון של 5 או 6 שניות בספירה, זה לא קשור לנהיגה ולתגובה.

בשורה התחתונה,לאירוע הבא צריכים להיות דברים יותר ברורים,בדיקות צמיגים,ומדידות שונות...

קובי

פורסם

חברים יקרים,

מספיק כבר לבוא בטענות!

מסלולים עושים מה שהם עושים, כל אחד מהמשתתפים יכול להחליט אם מתאים לו להשתתף או לא, אף אחד לא מחייב אתכם.

כל אחד יכול (אם הוא מאוד מעוניין), להרים ליגה בעצמו, לבנות תקנון ולמצוא מקום - המתחרים יחליטו אם מתאים להם להשתתף או לא.

יש כאן 13 עמודים של תלונות - לא נראה לכם הזוי ?

ותחסכו מהקוראים בפורום תשובות שאומרות "אלו רק הצעות להתייעלות".

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם
נהג שניחן בתגובה מהירה בהחלט מגיע לו להנות ולהרוויח מתכונה שכזו !

אלה שתגובתם לא משהו מעדיפים שאות הזינוק יינתן באופן קבוע בכדי לעקר את יתרון התגובה המהירה וזה פסול בעיני !

מישל, יש הבדל בין זמן תגובה שזה אכן חלק מהספורט, לבין המשחקים שעושים עם רמזור בתזמון קבוע או מזניק אנושי שלא באמת יכול לזהות אם "גונבים" אותו.

רמזור שמופעל בזמן אקראי זה הכי טוב.

ניר,

הבנת, מה הבנת, לא הבנת :wink:

מי שצריך לראות הם אלו שנוהגים בדרך כלל בסקודות אוקטביה עם מנורות על הגג....

עכשיו בסדר :lol:

ואני מסכים, הכל חרטא, מי שלא רוצה "מרוצים" ידאג לטרפד גם את "האימונים" שלנו.

פורסם
חברים יקרים,

מספיק כבר לבוא בטענות!

מסלולים עושים מה שהם עושים, כל אחד מהמשתתפים יכול להחליט אם מתאים לו להשתתף או לא, אף אחד לא מחייב אתכם.

כל אחד יכול (אם הוא מאוד מעוניין), להרים ליגה בעצמו, לבנות תקנון ולמצוא מקום - המתחרים יחליטו אם מתאים להם להשתתף או לא.

יש כאן 13 עמודים של תלונות - לא נראה לכם הזוי ?

ותחסכו מהקוראים בפורום תשובות שאומרות "אלו רק הצעות להתייעלות".

עם זה אני מסכים 100% :lol:

פורסם
לפי מה שאתה אומר,יש מצב שאצטרך להחליף בעונה מספר סטים של צמיגים,על פי איזה פרמטרים,גידי מחליט שהיום צמיג X חוקי ומחר אותו צמיג X כבר לא חוקי?

שאלה,למה גידי לא מגיב כאן הוא היה מנהל המירוץ,לא?ובתור מנהל האירוע הייתי רוצה לדעת אם היה נציג של מסלולים לבדיקת צמיגי המתחרים באירוע???

קובי

אין הגדרה של צמיגים חוקיים. יש רק הגדרה של צמיגים לא חוקיים, שהיא ככל הידוע רשימה שמכסה את כל ההיצע הרלוונטי בארץ.

אם יבוא מחר מישהו שרוצה לייבא עצמאית רביעיית צמיגים שעד כה לא היו מוכרים, או אם ייכנס דגם צמיג חדש ולא מוכר לשוק, תתבצע הבדיקה אם הצמיג נכנס לקטגוריה של ה"לא חוקיים".

אני מניח שכל אחד יודע, כשהוא בא לרכוש צמיגים, אם אלה צמיגים שכדאי להריץ לגביהם בדיקה מול מסלולים אם הם יהיו חוקיים ל MDC, כי אם הבדיקה הזאת לא תתבצע, עלול להגרם עוגמת נפש במקרה והצמיגים ייפסלו ביום המרוץ, או אחרי המרוץ בעקבות בדיקת נתוני הצמיג.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

בלי חלילה לפגוע במישהו - ברור מקריא של הת'רד, שקיימת דיסלקציה מסויימת לגבי משמעות ה TREAD WEAR של צמיג.

TW לא נועד לתת ציון לרמת האחיזה של צמיג, אלא אך ורק לרמת הבלאי שלו - כלומר - כמה זמן עד שהצמיג יגמר ונצטרך להחליף אותו, לעומת צמיג אחר.

TW = רמת בלאי של צמיג כאשר מספר גבוהה יותר = פחות בלאי וכו'.

הקשר בין צמיג שאוחז טוב, לבלאי גבוהה (TW נמוך), הוא לא מחייב והוא תלויה בעיקר בהרכב החומרים שממנו הוא עשוי (COMPOUND) ובאיכותם - טכנולוגית חומרים !

רמת הבלאי של צמיג, היא פועל יוצא מאותם חומרים וטכנולוגיה.

בתחתית הסולם, ימצאו הרכבי חומרים וטכנולוגיה זולים ובעלי איכות נמוכה ,אשר יתנו צמיגים בעלי אחיזה נמוכה ובלאי גבוהה.

בראש הסולם, ימצאו הרכבי חומרים וטכנולוגיה מתקדמים, אשר יתנו צמיגים בעלי אחיזה גבוהה ובלאי נמוך.

כל השאר, נופלים באמצע, והם תמיד פשרה בין איכות / טכנולוגיה / מחיר / אחיזה / בלאי.

רק לפי זה, ניתן להבין ש-TW נמוך, לא מחייב אחיזה גבוהה.

בצמיג מרוץ, לבלאי יש חשיבות נמוכה לעומת האחיזה - אז אלו יכולים לבוא אחד על חשבון השני, במיוחד שלאחיזה גבוהה ובלאי נמוך יש השפעה משמעותית על מחיר - ובקצב שמחליפים צמיגי מרוץ, רצוי לשמור על מחיר שפוי.

בצמיג כביש, לבלאי יש חשיבות גבוהה ואי אפשר להתעלם ממנו ולרוב זה בא על חשבון אחיזה.

מי שרוצה גם וגם בכביש, ברוב המקרים מוצא את עצמו משלם פי 3 ופי 4 על צמיג, לעומת מה שהיצרן בחר עבורו.

בקיצור - קיטלוג צמיגים צריך להעשות לפי הרכב החומרים (COMPOUND) שממנו הצמיגים עשויים, ובשום אופן לא לפי ה-TW שלהם.

TireRack.com, הוא מקור טוב לבדיקת השוואות אלו, וכמוהו עוד כמה.

עם זאת, כדאי לקחת בחשבון שההגדרות השונות כגון - MAX PERFORMANCE, ULTRA MAX PERFROMANCE וכו', הם לא משהו מוחלט וקבוע - כל יצרן / אתר, עם ההגדרות שלו.

אגב, גם לי יש את ה DUNLOP DIREZA Z1 STAR SPEC, והוא מוגדר כצמיג כביש, ולא סמי סליק וכו'.

שכחתי להוסיף, אם מישהו מתעניין:

http://en.wikipedia.org/wiki/Treadwear_rating

MAX-TUNING, Dyno & Performance

Dynapack Israel, EFI Tuning and diagnostic

...Haltech, MoTeC, AEM

On facebook , Tel:054-5994459

• תוכן חדש...