Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים אני חדש בכול העסק הזה של הרמקולים ומולטימדיה לאוטו.

אני מעוניין להשקיע במערכת באוטו מדובר בהשקה לא קטנה אני מאמין בסביבות ה3

המערכת צריכה לכלול 2 קומפוננטים סאב והגברה לכול העסק הזה

יש לי ברכב כבר 6X9 די טוב

עכשיו לשאלה

בסאב של רוקפורד יש 1000 וואט עם 500 rms

לעומת זאת לסאב של פיונר יש 1200 וואט עם 400 rms

איזה סאב נחשב ליותר עוצמתי ויותר טוב בלי להתחשב בחברה עצמה?

ותסבירו לי את העיקרון אם אפשר

אם אני רוצה לנצל את מלא העוצמה של הסאב איזה מגבר אני צריך להביא לו (כמה עוצמה )

================================================================

רמקולים קומפוננט , הספק: 210 וואט , הספק אפקטיבי: 70 וואט RMS

מה זה אומר על המגבר שלי כמה הוא צריך להיות? אריי גם לו יש עוצמה הפקטיבית ועוצמה מקסימלית

פורסם

כל המספרים היפים האלה הם די בולש*ט.

אם אתה רוצה להיות יותר צדיק מהאפיפיור רכוש מגבר שחזק יותר בכמה אחוזים מה RMS שהרמקולים מוצהרים בו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אה אוקיי הבנתי רק מה הכוונה גדול בכמה אחוזים מעוצמת הרמקולים אם נגיד הסאב 500 rms מגבר של 100 rms עם ארבע ערוצים יספיק ? בהתחשב שאני מחבר אליו רק את הסאב

אז כמה בעצם עוצמה מגיע אם אני מגשר את כול היציאות ל1

ותודה איתמר

פורסם

גם אופציה אבל נגיד והלכתי על מגבר 4 ערוצים כי יש לי אחד כזה כמה עוצמה הוא יעביר אם אני ירכז את כול היציאות ל1?

עריכה:

מונו בלאק לרוב יקר לא מתאים לתקציב אני מחפש משהו חלופי

סאב מצריך 2 יציאות איך הוא יכול להתחבר למונובלאק זה יצאיה אחת לא?.(שאלה בטח מטומטמת אבל אני צריך להבין את העיקרון)

פורסם

תלוי עד כמה המגבר 4 ערוצים שלך משחרר בגישור של 2 יציאות.. ועדיין לא ניראה לי שתוכל לנצל סאב כמו של רוקפורד 500

ר.מ.ס, סאב זה לרוב מתאים רק למונו. וגם אם תחבר את הסאב בגישור 2 יציאות, אתה לא רוצה לחבר את שני הסטים למגבר?

אלעד

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

פורסם

הייתי מחבר מונובלוק אבל זה לוקח לי כמעט את כול התקציבב דבר שני גם שהם בקושי סוגרים את ה500 ורק הטובים מבניהם מגיעם לזה..

אפשר לענות לי כמה יציאות יש למונובלאק 1 לא? אם כן אז איך הוא מתאים לסבוופר הוא צריך 2

נביא עוד מגבר לחבר את שאר הסאט

מה המגבר הכי זול שינצל את הסאב הזה במלאו?.

פורסם

אין סאב עם שתי "יציאות".

יש סאבים עם שני סלילים, שגם אותם מחברים ליציאה בודדת בטור או במקביל, תלוי בהתנגדות הסופית של הסאב ובהתנגדות שהמגביר יציב בה.

לפני שאתה בוחר מגבר לסאב, תבחר רמקולים, אחר כך מגבר לרמקולים ומגבר לסאב.

נ.ב.

אם יש לך מגבר 4 ערוצים תקין, כדאי לשקול לחבר אותו לרמקולים, ולחפש מגבר לסאב. או מונו או שני ערוצים בהתאם לצורך.

נ.נ.ב

אמרת שיש לך זוג 6X9, אתה מחליף אותם בזוג קומפ' או מוסיף? כי אם אתה מוסיף זה יעשה לך רק סלט.

מתחדשת*

פורסם

למה לא כדאי לחבר 6*9 בנוסף ל2 קומפוננטים?.

וגם מה עדיף קומפפוננט מאחור או 6*9 יש לי רכב עם 4 דלתות הבגז' "לא" בתוך האוטו

במידה ולקחתי 2 מגברים ואני לא מנצל את כול היציאות במגבר 1 אני יכול להוסיף אותם להגברת הסאב בנוסף למגבר 2 על מנת להגיע לrms של הסאב (לנצל את כול עוצמת הסאב)

ותודה חברים אתם עוזרים לי מאודד..

פורסם
אה אוקיי הבנתי רק מה הכוונה גדול בכמה אחוזים מעוצמת הרמקולים אם נגיד הסאב 500 rms מגבר של 100 rms עם ארבע ערוצים יספיק ? בהתחשב שאני מחבר אליו רק את הסאב

אז כמה בעצם עוצמה מגיע אם אני מגשר את כול היציאות ל1

ותודה איתמר

אפשר לגשר את כל ה4 ?!

כי אם אתה עושה שתי גישורים ומחבר זה לא יתן 0?!:roll:

פורסם
אפשר לגשר את כל ה4 ?!

כי אם אתה עושה שתי גישורים ומחבר זה לא יתן 0?!:roll:

לא ממש הבנתי אותך גישור ראשון יהפוך לי את זה ל2 יציאות גישור שני יהפוך לי את זה ל1 לא?.

פורסם

לא ממש הבנתי עד כמה ההספק של המגבר משפיע על הרמקול מה הוא בעצם מכפיל את העוצמה שלו ושל הרמקול?. או מה בעצם הוא עושה משלים את ההספק שמגיע לרמקולים שיפעלו במלו עוצמתם?.

פורסם

ההספק של הרמקול אומר בסך הכול באיזה הספק הרמקול יכול לעמוד בלי להנזק. רמקול הוא רכיב פסיבי לא מייצר שום דבר.

בדרך כלל ההספק אומר באיזה עוצמה הסליל של הרמקול יחזיק מעמד לאורך זמן ולא ינזק ( ישרף )

הנתון הזה לא אומר שום דבר על העוצמה שהרמקול ישמע בה או על האיכות.

אם אתה משווה הספק של מגברים אז תיצמד לנתון זהה. אלי מדבר RMS.

כל המיספרים האלה של הספקים גבוהים של 500 ווט למגבר אומרים בעצם שבעוצמה מקסימלית האלטרנטור צריך לספק כ 50 אמפר שזה 2\1 מהזרם המרבי של אלטרמטור ממוצע לפני שאנחנו מדברים על מערכות נוספות במכונית.

אז שבוחרים רמקולים וסאב וופר חשוב להיסתכל על הנצילות של הרמקול ב db. לדוגמה רמקול בנצילות של 90db יצתרך חצי הספק של מגבר כדי להישמע באותה עוצמה של רמקול ב 87db.

אני הייתי בוחר סאב וופר איכותי עם נצילות גבוהה ומגבר של 150 ווט RMS מקסימום.

פורסם

אם אני מביא לסאב של 500 RMS מגבר שמביא לו 100 RMS לכול יציאה אז כמה בערך השמעו את הסאב? עוצמה הכוונה

(הסאב ב2 אום וגם המגבר מביא לו את ה100 הזה ב2 אום)

• תוכן חדש...