Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע 1.5 ליטר ו-220 כ"ס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהונדה עובדים על השסתומים עגולים. שם כנראה העתיד.

אני לא בדיוק מבין מה זה שסתומים עגולים (אשמח אם תסביר לי) אבל בכל מקרה, הונדה גם עבדה 15 שנים בפיתוח הבוכנות האובליות ובסוף נטשה את הפרויקט בקול ענות חלושה, ככה שלא כל מה שהונדה נוגעת בו או חושבת עליו הוא גאונות צרופה (בניגוד למה שחלק ממשתתפי הדיון הזה חושבים).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הי דורקי.

נכון, אבל נכנסת לפילוסופיה.

אז במה טובים ממנו אותם מנועים אטמוספריים המספקים הספק דומה ומומנט נמוך משמעותית מנפח גדול יותר?

זו תכליתו של הפורום, קצת להתפלסף לפעמים. :wink:

אתה מעלה נקודה טובה ומעניינת, עניינית אינני רואה שום יתרון במנוע עתיר נפח אל מול המנוע הזה (מתוך הנחה שהמנוע מקיים את כל מה שהיצרן הבטיח).

במישור האישי המצב מורכב יותר, אני גדלתי על המיתוס והתחושות של מנועים עתירי נפח. יהיה לי קשה מאוד להחליף אותם במנועים מהסוג הזה.

זו החלטה שמקורה בבטן ולא בראש ולכן גם לא ניתן להתווכח עליה.

פורסם
הספק מחשבים על ידי... לכל אותם מנועים שהזכרתם אין מומנט גבוה... אבל הכוח הדוחף את הרכב הוא המומנט שמפיק המנוע, וזה מה שאין לאותם מנועים שהזכרתם

פה יש לך טעות: הכוח הדוחף את הרכב הוא המומנט שמפעילים הגלגלים. שכחת את תיבת ההילוכים. התאוצה נקבעת על ידי ההספק הרגעי ולא המומנט הרגעי. נכון שבהילוך נתון, המומנט קובע - אבל זה בדיוק הענין, שההילוכים אינם גזירה משמיים אלא נקבעים בהתאם לאופי המנוע.

אם עדיין יש לך ספקות - נסה לנצח אופנוע ב"פתיחות"... :wink:

דני

פורסם
אני לא בדיוק מבין מה זה שסתומים עגולים (אשמח אם תסביר לי) אבל בכל מקרה, הונדה גם עבדה 15 שנים בפיתוח הבוכנות האובליות ובסוף נטשה את הפרויקט בקול ענות חלושה, ככה שלא כל מה שהונדה נוגעת בו או חושבת עליו הוא גאונות צרופה (בניגוד למה שחלק ממשתתפי הדיון הזה חושבים).

ההיסטורייה מלמדת אחרת. ומקרה אחד,לא ישנה את זה.

ולא צריך לשכוח,שהרבה דברים גאוניים לא שרדו בגלל סיבות שונות שלא קשורות לטכנולוגייה עצמה.

אני חוזר לעניין של דלק. מה ממלאים במנוע הזה?

Omnia mea mecum porto

פורסם

בכתבה כתוב שניתן למלא בדלקים עניים ובבנזין רגיל, ביו דלק וגז טבעי.

מנוע מאוד גמיש בכל הנוגע למילוי הדלק.

פורסם
מנוע וואנקל נראה גאוני על הנייר, הבעיה שלו היא שחיקה מאוד מהירה של קצוות הרוטור. תאר לך מה זה לפתוח מנוע ולהחליף חלקים מאוד יקרים כל 50-100K ק"מ.

אלכס.

אתה יודע כמה חלקים נעים יש במנוע וואנקל לעומת מנוע בוכנות רגיל?

במנוע וואנקל -שלושה.

במנוע רגיל - לפחות 40.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

נכון, ובכל זאת מנוע וואנקל פחות חסכוני ומסיבה זו הוא מזהם יותר ופחות אמין.

פורסם

מנוע וונקל הוא גאוני אבל עדיין לא תואם את הרמה של הנדסת החומרים שאליה הגיעה האנושות.

כשימצאו חומר מספיק חזק בשביל לא להישחק אחרי 50000 קילומטר, זה יהיה מנוע מעולה ויוכלו להתחיל ולשכלל אותו.

• ספונסר פורום
פורסם

מה בדיוק מעניין במנוע חשמלי שמופעל ע"H מצברים,ובמידה ונגמרים המצברים מוטען ע"י גנרטור?

אורן

פורסם

אם כבר מתפלספים על מנועים, אז מעניין אותי אם מישהו יכול להסביר למה במנוע חשמלי (כמו למשל במכוניות חשמליות) מקבלים את המומנט המירבי כבר בסל"ד אפסי, ואילו במנוע בערה פנימית מקבלים את שיא המומנט דווקא בסל"ד מסויים שאינו המירבי אך גם אינו אפסי ?

פשוט קראתי שבמכוניות חשמליות למעשה לא צריך גיר. המנוע עובד בכל התחום של 0-12K סל"ד וכל הזמן במומנט מקסימלי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

יחס דחיסה של 1:18 ? איזה דלק צריך לשים שם על מנת שלא תיהיה דטונציה קשה לי להאמין שזה יפעל טוב על 95\98.

זה כניראה יהיה חייב דלק בעל אוקטן גבוה מאוד.

פורסם
מה בדיוק מעניין במנוע חשמלי שמופעל ע"H מצברים,ובמידה ונגמרים המצברים מוטען ע"י גנרטור?

אורן

אתה מכיר מכונית אחרת שעושה את זה?

חוץ מזה שהגנרטור יכול לעבוד על כל דבר,לא רק בנזין,זה לא ממש משנה זה סה"כ בשביל להטעין את המצברים.

יש למכונית 150 כ"ס

אייל

פורסם
אם כבר מתפלספים על מנועים, אז מעניין אותי אם מישהו יכול להסביר למה במנוע חשמלי (כמו למשל במכוניות חשמליות) מקבלים את המומנט המירבי כבר בסל"ד אפסי, ואילו במנוע בערה פנימית מקבלים את שיא המומנט דווקא בסל"ד מסויים שאינו המירבי אך גם אינו אפסי ?

פשוט קראתי שבמכוניות חשמליות למעשה לא צריך גיר. המנוע עובד בכל התחום של 0-12K סל"ד וכל הזמן במומנט מקסימלי.

אני לא פיזיקאי, אבל במנוע חשמלי יש זרם חשמל (אלקטרונים). זה הרבה יותר מהיר מפיצוץ כימי שלוקח לו זמן להתפשט.

כמו כן, מנוע רגיל צריך אויר ודלק וזרימת + מהירות האויר ביחד עם היעילות הנפחית של המנוע קובעים כמה מומנט ומתי הוא יהיה מקסימלי.

לכן, אגב, סעפות צריכות להיות מתוכננות בצורה מקצועית, ויש גם את העניין של השסתומים שנסגרים ונפתחים ותנודות האויר שנוצרות כתוצאה מכך.

מהבחינה הזאת, עדיף מנוע חשמלי.

עדיין אני מתלהב יותר ממנוע רוטורי, נגיד. :)

פורסם
יחס דחיסה של 1:18 ? איזה דלק צריך לשים שם על מנת שלא תיהיה דטונציה קשה לי להאמין שזה יפעל טוב על 95\98.

זה כניראה יהיה חייב דלק בעל אוקטן גבוה מאוד.

כנראה שיחס הדחיסה קטן כשהגדישה נכנסת.

מנוע דיזל, למשל, עובדים עם יחס דחיסה גבוה מאוד.

היחס הדחיסה מוכפל כשיש גדישה.

נגיד מנוע עם יחס דחיסה של 10:1 יקבל יחס של ~15:1 בגדישה של חצי באר. לכן מנועי טורבו בעלי יחס דחיסה נמוך וגם די עגלות, עד שמגיעה הגדישה המיוחלת.

המנוע הזה ינצל את יחס הדחיה הגבוה כאשר אתה לא גודש, מה שיתן יותר יעילות מבחינת צריכת דלק ומהירות תגובה.

מה שרע במנוע הזה, שהוא מוסיף עוד תחכומים וחלקים נעים למנוע שגם כך כבר מסובך.

אני מקווה שזו פריצת דרך זמנית ולא מנוע העתיד.

אני עדיין יותר מתלהב ממנוע רוטורי. :)

• תוכן חדש...