Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב תשמעו..

החברים שלי המליצו לפתוח נושא כאן לייעוץ אז אני מקווה שתפתרו לי את הדילמה..

קצת רקע..

חבר קנה קורולה 96' ב17K אוטומטית והוא מרוצה ממנה.. אמנם הוא מגיע איתה לגבולות אבל היא איתו כבר 7 חודשים בלי בעיות [צמיגים פעם אחת..]

וגם אני רוצה משהו כזה.. פרט לזה שזה רכב מכוער..

עד עכשיו [עברתי חצי מהמלווה] נסעתי על סיאט טולדו 2.0 151כ"ס ונהנתי סה"כ

עכשיו הבעיה שאחותי מוכרת את האוטו אז אם אנלא אקנה אחד אני אצטרך לקנות חופשי חודשי וזה יהיה באסה..

בקיצור ההתלבטות שלי זה רכב עד 25K כולל ביטוחים,בדיקות,אגרות והשאלה אם להשאיר כסף לתיקונים..

התבלטות בין מאזדה לאנטיס 97' עם סאנרוף [מצטער שזה נשמע כמו ילד קטן.. אבל לא נסעתי על רכב עם גג נפתח וזה חסר לי]

לבין המלצות שקיבלתי על סוזוקי בלנו 98' [הדגם עם 2 כריות האויר וABS]

אני מחפש ת'אמת לקנות מבנאדם אמין.. כי מוסטפה מיד2 לא יכול לעבור את המחסום ככה שאם מישהו מכיר אחד שמוכר מה שנקרא.. בכייף.. אזור ירושלים

המטרה של הרכב זה לשרת אותי 10חודשים +- עד לגיוס

אין לי בעיה עם ידני... העיקר רכב שלא ישב במוסך ומחיר טוב.

קרא פה ותדע להשתמש בסימני פיסוק.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

תודה מראש

פורסם

שלום

אם הבנתי אותך נכון, אתה מעוניים בסה"כ ב-4 גלגלים כדי להנות קצת עד הגיוס.

דעתי האישית היא אם כך, שחבל להוציא 25,000 על אוטו שאין בו צורך ממשי של התניידות.

תמצא רכב ב-5000 ש"ח, רצוי עם טסט לכמה שיותר זמן כדי לחסוך כאב ראש, תעשה ביטוח חובה+צד ג', וסע בזהירות.

במידה והרכב עדיין יהיה במצב נסיעה לאחר מספר חודשים בבעלותך, מה טוב.

למען הסר ספק, היום נהגתי על סובארו DL של חבר, שנקנתה ב-2500 ש"ח ונוסעת כבר מספר חודשים לא רע בכלל.

אני לא אומר לך לקנות סובארו, אבל תוכל למצוא רכבים אחרים שאולי ימצאו חן בעיניך.

כמו כן,מומלץ למעט בסימני פיסוק מיותרים ולשמור על עיברית תקנית, וכן מתן כותרת עיניינית בתקוה שלא ינעל השרשור.

:lol:

פורסם
שלום

אם הבנתי אותך נכון, אתה מעוניים בסה"כ ב-4 גלגלים כדי להנות קצת עד הגיוס.

דעתי האישית היא אם כך, שחבל להוציא 25,000 על אוטו שאין בו צורך ממשי של התניידות.

תמצא רכב ב-5000 ש"ח, רצוי עם טסט לכמה שיותר זמן כדי לחסוך כאב ראש, תעשה ביטוח חובה+צד ג', וסע בזהירות.

במידה והרכב עדיין יהיה במצב נסיעה לאחר מספר חודשים בבעלותך, מה טוב.

למען הסר ספק, היום נהגתי על סובארו DL של חבר, שנקנתה ב-2500 ש"ח ונוסעת כבר מספר חודשים לא רע בכלל.

אני לא אומר לך לקנות סובארו, אבל תוכל למצוא רכבים אחרים שאולי ימצאו חן בעיניך.

כמו כן,מומלץ למעט בסימני פיסוק מיותרים ולשמור על עיברית תקנית, וכן מתן כותרת עיניינית בתקוה שלא ינעל השרשור.

:lol:

קודם כל תודה על התגובה המהירה ועל העצה, אנלא יכול לערוך את הכותרת אבל אני חדש מקווה שיוותרו לי, אלא אם יש פה שוטרים... זה לא עובד עליהם.

זה 25K ברוטו, נטו זה 16,17 אלף.

והבעיה שאני מכיר אחד שקנה קליאו ב10K והתבאס במוסך.

אני רוצה קצת יותר מ4גלגלים עם מוט שמחבר ביניהם, אני כן מחפש את הx factor ומתנחם בעובדה שעד 17אלף אפשר להשיג סאנרוף.

לאחר תגובה זו, יש שינויים?

פורסם

שלום

אני אישית הייתי מחפש פג'ו 306 או גולף דור 3. תוכל למצוא לדעתי שנתונים שנעים סביב 95', אולי גם יותר, אך לדעתי לא כדאי לחפש שנתון גבוה במחיר מציאה, ועדיף לרדת בשנה/ שנתיים עבור רכב במצב טוב. אני מאמין שתוכל למצוא ב-17000 משהו מתאים.

תתמקד במציאת רכב שמור עד כמה שאפשר, פחות משנה דגם כזה או אחר (כמובן בגבולות הקריטריונים שלך), ואל תתן לשיקולים כמו סאן-רוף לסנוור אותך.

שים בצד לפחות 3000 ש"ח עבור ישור קו, עוד בערך 3000 עבור חובה + צד ג', נשארו עם 19000. עוד כמה מאות שקלים עבור בדיקה והעברת בעלות, אולי גם טסט, והנה חיסלנו 25000 ש"ח.

כדאי לך לבצע חיפוש לקבל עוד רעיונות, הנה כמה דוגאמות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=149956

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=65117

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=94623

פורסם

קודם כל תודה רבה ומתוך החיפושים עיינתי כבר ב2 מתוך השלושה לפני שפירסמת ויש המלצות על ה323, הכוונה שלי היה לקנות אוטו עם תא מטען, ע"פ שיש את הגולף להורים של חבר, וראיתי שיש תא מטען דיי גדול וגם דיי מרווח בפנים אבל בכל זאת, תא מטען זה חובה מצד ההורים, שלא עוזרים בגרוש אבל יש להם מילה "בלי בג'ז אתה לא זז"

ותבין סאנרוף אכן מסוונר אותי, מצטער.

+ מזל טוב על העלייה בדרגה ל'נהג חדש'

פורסם

הגולף הוא רכב משפחתי, וגם ה-306.

את הגולף אני מכיר טוב והוא עם תא מטען מכובד. לא בהכרח שרכב סדאן (עם "תחת") יהיה יעיל יותר מבחינת נפח תא המטען, אולי אפילו להיפך. מה פירוש הדרישה "בלי בג'ז אתה לא זז"?

לגבי סאן רוף, אני לא יודע איזה רכבים הגיעו עם סאן רוף מקורי.

מהניסיון שלי, זה מגביל את מימד הגובה ובנוסף, או שיש נזילות מים או שיש המון רעשי רוח (זאת כמובן לא קביעה החלטית, שוב, מנסיוני בלבד).

מה שכן, אהבתי לפתוח את הסאן רוף בנסיעות ליליות בקיץ :-)

פורסם

לגבי הדרישה זה דיי פשוט - אם לרכב אין תא מטען ["תחת" במקרה הזה] לא יתנו לי לקנות, ואני צריך את ההורים שלי כי עדיין אין לי 18 להעברת בעלות.

וגג נפתח זה חלום, בקשר להגבלת גובה אני פשוט אזיז את הכיסא +1 אחורה.

אין לך ניסיון על בלנו / 323 ?

וגם יש לי למי למכור לפני גיוס תלוי במצב הרכב כמובן, זה טוב שאני מסתמך על החזרה של חלק מעלות הרכב או שבשביל עשרה חודשים במילא ילכו 50% על תיקונים?

פורסם

אני לא בטוח שחייבים להיות מעל גיל 18 בשביל בעלות על רכב, אבל האמת שאף פעם לא חשבתי על זה ואני לא ממש יודע.

הסאן רוף מגביל בעיקר למי שיושב מאחורה, כי החלון נפתח פנימה. אבל לדעתי, אם תמצא רכב עם סאן רוף זה יהיה ככל הנראה בהתקנה מקומית כך שזה לא משנה.

הבלנו לדעתי רכב מכוער ומעוצב בלי פרופורציות, אבל זה עניין של טעם. יצא לי לנהוג על בלנו של חבר, לא משהו שניתן להגדיר כניסיון. לדעתי הגולף, גם בשנתונים המדוברים, יותר נעימה לשהיה בתוכה ולנסיעה.

אבל אם תמצא בלנו במצב טוב, אז למה לא. תעשה עליה חיפוש.

אם יהיה לך למי למכור זה מצוין, אבל קח את זה בערבון מוגבל, לך תדע מה יהיה בעוד 10 חודשים.

לגבי התיקונים, אם תמצא רכב במצב טוב, תעשה יישור קו, ותשמור עליו, על פניו אין סיבה שילכו "50%" על תיקונים.

פורסם
אני לא בטוח שחייבים להיות מעל גיל 18 בשביל בעלות על רכב, אבל האמת שאף פעם לא חשבתי על זה ואני לא ממש יודע.

הסאן רוף מגביל בעיקר למי שיושב מאחורה, כי החלון נפתח פנימה. אבל לדעתי, אם תמצא רכב עם סאן רוף זה יהיה ככל הנראה בהתקנה מקומית כך שזה לא משנה.

הבלנו לדעתי רכב מכוער ומעוצב בלי פרופורציות, אבל זה עניין של טעם. יצא לי לנהוג על בלנו של חבר, לא משהו שניתן להגדיר כניסיון. לדעתי הגולף, גם בשנתונים המדוברים, יותר נעימה לשהיה בתוכה ולנסיעה.

אבל אם תמצא בלנו במצב טוב, אז למה לא. תעשה עליה חיפוש.

אם יהיה לך למי למכור זה מצוין, אבל קח את זה בערבון מוגבל, לך תדע מה יהיה בעוד 10 חודשים.

לגבי התיקונים, אם תמצא רכב במצב טוב, תעשה יישור קו, ותשמור עליו, על פניו אין סיבה שילכו "50%" על תיקונים.

מה הבעיה בהתקנה מקומית?

ותראה ההתלבטות בין הבלנו שאני אישית גם לא אהבתי אבל שמעתי עליה דברים ממש טובים והיא יותר זולה מה323, שאת ה323 אני אישית אהבתי בכל צבע עם הסאנרוף.

אין לי בעיה לתצרוכת דלק, גם זה מיועד ל150 קילומטר בשבוע לא יותר.

אז לפי דעתך להתחיל לחפש 323 עם קילומטרז' נמוך?

ואם למשל אין סאנרוף, כמה יעלה התקנה מקומית?

פורסם

עד כמה שידוע לי, בהתקנה מקומית החלון נפתח החוצה, ואז זה לא משנה מבחינת הגובה, לזה התכוונתי.

אין לי מושג כמה יעלה לך סאן רוף, מה שבטוח יעלה יותר מידי.

ראיתי כמה שירשורים בנושא. תחפש אותם, יהיה לך מידע.

בקיצור אם אתה מעוניין, חפש רכב שמור, 323, באלנו, העיקר שיהיה שמור עד כמה שאפשר.

תמצא רכבים ספציפיים ואז תוכל לקבל חוות דעת מאנשים בפורום.

פורסם

בדקת את האפשרות של השכרת רכב לטווח ארוך?

כך לא יהיה לך בעיה למכור,התיקונים עליהם אני יודע שאפשר למצוא דילים טובים.

שקלת את האפשרות?

הבעייה שלנו שאנחנו עם לחוץ- יש לזה פתרון פשוט וק ל...תעצמו את העיניים ותספרו עד עשר וכמובן לא באמצע נהיגה! (אין כותב שורות אלו לוקח אחריות בשום צורה על הכתוב מעלה ואפילו לא על עצמו..!!) :roll:

פורסם

אפשרות לא מתאימה לפותח השרשור ממה שהבנתי מהשרשור.

בקשר לסאנרוף אפשר להוסיף לכל רכב במושב גנות ואז אתה גם מקבל אחריות על נזילות ועוד.

מכונית ב25K לא קשה מידי להשיג ואתה יכול לקבל תמורה טובה למחיר מהונדה סיויק, רנו קליאו B, פג'ו 206 ועוד כמה שתוכל למצוא מנבירה בפורום וחיפוש תחת התקציב המתאים.

בהצלחה בחיפוש ותעדכן.

• תוכן חדש...