Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב לחלקים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פורד אוריון 85 (יד ראשונה) 1400 , 4 הילוכים , בלי מזגן , יש לה חופש בגיר

מצאתי אוריון 84 בלי טסט 3 שנים עם מנוע 1600 , 5 הילוכים מזגן ועוד חלקים במצב יותר טוב משלי.

היתי רוצה לקנות את האוריון המושבתת ולהעביר את הגיר , אולי גם מנוע ,מזגן ועוד חלקי פח...

מה דעתכם על הפרויקט הזה? אני צריך לפחות 3 בעלי מקצוע - מכונאי למנוע/גיר , איש מיזוג למזגן ופחח לפחחות. :oops:

כמה פרויקט כזה יכול לעלות לי?

1119439.jpg

פורסם

לדעתי עבודה + הכל מסביב לפחות 3000 ש"ח :? לא נראה כדאי כלכלית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בעל הרכב רוצה 1500 שח בשביל הרכב המושבת שלו.... ועוד צריך לגרור אותו

אבל יהיה לי 5 הילוכים במקום 4 , יהיה מנוע 1600 במקום 1400, אולי גם ציריות שלא דופקות, ועוד חלקי פח... ויהיה לי מזגן בשביל הקייץ.

האם אני יוכל לסגור העברה ב3000 ש"ח :?:

מה עושים עם הגרוטאה לאחר שאני ירוקן את החלקים הטובים?

פורסם
בעל הרכב רוצה 1500 שח בשביל הרכב המושבת שלו.... ועוד צריך לגרור אותו

אבל יהיה לי 5 הילוכים במקום 4 , יהיה מנוע 1600 במקום 1400, אולי גם ציריות שלא דופקות, ועוד חלקי פח... ויהיה לי מזגן בשביל הקייץ.

האם אני יוכל לסגור העברה ב3000 ש"ח :?:

מה עושים עם הגרוטאה לאחר שאני ירוקן את החלקים הטובים?

העברה של מזגן מרכב אחד למשנהו אינה פשוטה בכלל (המון עבודה - ולא בטוח שכל הרכיבים תקינים).

כל הסיפור לא כדאי בעליל. מדובר ברכב זול שכל ההשקעה הנ"ל בו היא כתרומה לקרן הצבי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרכב הזה עבר 340000 ק"מ ,רובם אני נהגתי. זכור לי 2 תקיעות בלבד :

150000 הלך מיסב וקרע את הגיר

280000 קרעתי טימינג בדרך מבאר שבע

אני נוסע איתו יום יום 100 ק"מ ,

מחליף שמן כל 5000ק"מ וזהו!!

הוא גם צורך 40 ליטר כל 560~ ק"מ

עכשיו יש לו חופש בצירים מהגיר - משהו כמו ס"מ.

אמרו לי במוסך שצריך לשפץ גיר - זה יכול להגיע ל3000 ש"ח עם עבודה.

כששאלתי בחברת מזגנים (אלכס אוריגינל) כמה יעלה לי מזגן חדש - נתנו הצעה של 5000~ שח

לכן שקלתי קניית רכב לחלקים - ולהמשיך לנסוע איתו עוד שנים רבות....

אוטו שיקנה במקומו (נגיד במחיר של 30 אלף) לא יהיה יותר אמין, יעלה עוד 2500 ביטוח מקיף ויעבד 3000 מערכו כל שנה (10% במקרה הטוב) כך שגם כלכלית יותר זול לשפץ ולהמשיך לנסוע איתו...

פורסם
הרכב הזה עבר 340000 ק"מ ,רובם אני נהגתי. זכור לי 2 תקיעות בלבד :

150000 הלך מיסב וקרע את הגיר

280000 קרעתי טימינג בדרך מבאר שבע

אני נוסע איתו יום יום 100 ק"מ ,

מחליף שמן כל 5000ק"מ וזהו!!

הוא גם צורך 40 ליטר כל 560~ ק"מ

.

ממה שאתה מתאר פה , הרבה דברים ישתנו שתחליף את ה 1400 ל 1600 , אינך יודע את המצב של המנוע הנ"ל , והצריכת דלק מן הסתם תגדל ..

פורסם

יש לי כאן יותר מדי דברים באוויר.

הגיר נראה תקין - ניתן להעביר אותו ביחד עם מנגנון הידית

המנוע - עם יהיה במצה פחות טוב משלי - אז לא החליף אותו.

היתרון עם המזגן הוא ששם זה נראה אוריגינלי ולא בניה מכוערת - לכן קרץ לי להעביר את החלקים שלו - לתפור אותו על המנוע / או לעביר עם המנוע הגדול.

הרכב שלי הוא יד ראשונה אני מכיר אותו כל חיי (נהגתי אליו פעם ראשונה בגיל 11 , כאשר היתי מזיז אותו יותר קרוב לברז לצורך שטיפה כל יום שישי....) - ישנו קשר רגשי חזק מאוד!

פורסם

אני מבין אותך לחלוטין אחי.

גם אני מחפש רכב לחלקים בשביל הבייבי שלי. אני רק מחכה שיהיה לי קצת כסף/זמן ומקום לשיפוץ (+למצוא פיאסטה MK1 דגם ספורט לחלקים זה לא כל-כך פשוט -קצת סבלנות...)

בכל אופן, לדעתי לך על זה.

כמו שאני רואה את זה, כדי למצוא רכב שיהיה אמין/טוב/ומהנה לנהיגה כמו הבייבי שלי אני צריך להשקיע לפחות עוד כ15000 ש"ח במקרה הטוב (ולך תדע מה המצב של הרכב) וזה סכום שאני מעדיף להשקיע בבייבי שלי. :wink:

ועוד לא התחלתי לדבר על הסנטימנטים שיש לי אליה...

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

מישהו יכול להמליץ על סדנה / מוסך שיודע לטפל בפורד ושיוכל לטפל בפרוייקט בסדר גודל שתיארתי למעלה?

פורסם

מוסך "עטרת" בתל-אביב - איו לי נסיון איתו אבל בעבר שמעתי על כמה אנשים שקנו רכבים מהמשטרה והם החליפו להם מנוע וגיר (רכבי פורד כמובן)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...