Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה , אני מתגייס במרץ באיחור רב לצבא (באפריל כבר בן 20) היה לי יום סיירות לא הלכתי וגם צנחנים מטעמים בריאותיים...עכשיו הייעוד שלי זה כנראה לגבעתי ואני לא רוצה גבעתי אני רוצה גולני , למישהו יש ניסיון עם הצבא בנוגע לסירוב פינוי בבקו"ם ? אני אקבל את מבוקשי ? מה ההשלכות בנוגע לעניין ? והכי חשוב אני אתגייס באותו מחזור ? דחיית שירות ממש לא בא בחשבון כאן.

תודה לעוזרים.

פורסם

לא מתפנה -> צעקות -> משפט -> ריתוק במבה 4 ימים -> לא מתפנה[ישלחו אותך לאותו המקום] צעקות -> משפט -> ריתוק ביסלי לשבוע -> לא מתפנה[עדיין, לאותו המקום] -> צעקות -> משפט -> ריתוק כיפכף/כלא לשבוע -> קצין מיון שישלח אותך לאן שבא לך.

זה הנוהל בערך,

כמה ימים לכאן או לשם,

בקיצור, תכין תיק גדול.

----

פורסם

זה נשמע פשוט מידי..אתה בטוח שיגיסו אותי באותו מחזור לגולני ? אני מפחד שיורידו אותי להיות ג'ובניק או ללכת לשיריון , תותחנים והנדסה קרבית...לך תדע באיזה קריזה יהיה הקצין מיון באותו יום.

פורסם

טוב אז במהלך השירות הצבאי שלי (בגולני כמובן!)

שלחו אותי כצ'ופר ללוחמים וותיקים לעשות גיוס מרוכז של מחזור מרץ 05,

בגדול הבקו"ם לא מכיל מספיק כח אדם להתמודדות עם הכמויות של מרץ אוגוסט נובמבר, ולכן כל היחידות שולחות כח עזר.

קיצר - זה עובד ככה :

גולני היות וזה גיוס גדול ומבוקש מתגייסים ראשונים, יש יחסים מעט מאוד סירובי פינוי ולרוב הסרבנים אלו סרבנים שרוצים להיות ג'ובניקים, עליהם אין רחמים ומהר מאוד הם מועברים למשטרה צבאים לטיפול הולם :),

בקיצור לאחר הגיוס לגולני יש תרום טירונות למעשה שבועיים שבו מגבשים החלטות לגבי מי מהחיילים, מתאים או לא מתאים.

אחרי בערך 7\8 ימים יש לגולני (גם ליחידות נוספות) את הזכות להגיש חיילים "בלאי" ולקבל חיילים נורמאליים במקומם,

פה אתה נכנס לתמונה - לרוב חוזרים לבקו"מ להצבה מחדש כמה עשרות חיילים שפלטו אותם כי איתרו אותם כבעיתיים, או עם מגבלות שלא מאפשרות לחימה. במקומם לוקחים חיילים אחרים, מכיוון שכל חייל מיועד לאיפשהו, החיילים שמקבלים במקומם לרוב זה כאלו שסירבו פינוי (לרוב שיריון ותותחנים שרוצים חי"ר :), וגם הרבה חבר'ה מחירמ"כ שרוצים חי"ר) משמע אם תסרב פינוי יש מצב שתועבר לגולני במסגרת החלפת כח אדם, בכל מקרה במקרה הכי גרוע תקבל דחיה למחזור הבא ותגיע לגולני.

למרות שינסו לשבור אותך, להגיד לך שאתה הולך להיות ג'ובניק וכו' וכו' מאחורי הקלעים מעריכים מוטיווציה ואף אחד לא מתכוון לוותר עליה,

אגב עוד דבר יפה - ככל שהיחידה מבוקשת יותר ככה היא משקיעה פחות בשואו כדי להעלות את המוטיווציה של הגיוס אליה,

לדוגמא :

גולני וצנחנים רק תולים דגלים בבקו"מ וזהו,

גבעתי ונחל משקיעים קצת יותר תולים שלטים, כרזות, כל מיני פלאיירים כאלו שמספרים קצת על היחידה. וכו'

חירמ"כ טוב זה כבר ממש מעפן, הם מביאים צלפים האמרים ועושים ממש הפנינג ועדיין חצי מהחיילים לא בדיוק רוצים להתפנות.

פורסם

כמו שנאמר כבר- עמוד על סירובך להתפנות. קצין המיון מבדיל בין ג'ובניקים לקרביים וסה"כ תפקידו למלא מכסות במקומות פחות מבוקשים. תהיה חזק, אל תוותר ובסוף תקבל את מבוקשך.

חשוב מאוד לא להאמין לכל מיני שטויות שינסו למכור לך בכדי שתתפנה בסופו של דבר למקום אחר. הם מסוגלים להגיד לך שתתפנה למקום X ושם תיגש אל קצינת קישקוש כלשהו שתפקידה לטפל בכל אלו שרוצים לשרת במקום אחר. מי שנופל למלכודת כזו בצרות.

חבר טוב שלי "בילה" בבקו"ם שבועיים שבמהלך ה 4-3 ימים הראשונים הוא שמע רק צעקות ואיומים, ביומיים שאח"כ הוא עשה שם עבודות רס"ר. בשבוע שאח"כ הוא בילה בעיקר בבית ושבוע אח"כ הוא היה טירון בגולני.

חבר אחר רצה רק צנחנים למרות שלא עשה גיבוש (אני לא יודע אך זה היום, ב 98 לצנחנים הגיעו דרך גיבוש), הוא עשה קצת רעש ובסופו של דבר הוא הגיע לצנחנים.

חשוב שתזכור שברגע שהתפנת למקום אחר- הסיכויים שלך להגיע לגולני שואפים לאפס.

בהצלחה.

פורסם
זה נשמע פשוט מידי..אתה בטוח שיגיסו אותי באותו מחזור לגולני ? אני מפחד שיורידו אותי להיות ג'ובניק או ללכת לשיריון , תותחנים והנדסה קרבית...לך תדע באיזה קריזה יהיה הקצין מיון באותו יום.

יהיה בקריז, תבהיר לו שסתם אתה לא תתפנה שוב ותחזור לאותה הנקודה - אם כבר אתה הולך בקו מחשבה כזה אז תחשוב ככה עד הסוף - אם לא גולני אז להישאר בבקו"ם, ותדאג שזה יהיה ברור להם טוב ומההתחלה ככה שתצטרך לבלות כמה שפחות זמן במעצר כדי שהם יבינו את זה בעצמם.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

כנס לקצין מיון - תגיד לו דבר כזה: לא מעניין אותי שום דבר, או שאני בבקום או שאני בגולני.

כל מה שהוא יגיד לך תגיד לו שזה לא מעניין אותך.

היה לי אחד במחלקה במוד"ש שרצה מודיעין בקריה אז אמרו לו לך למודיעין שדה זה כמו מודיעין ושם כבר תגיע לקריה, מיותר לציין שהוא סיים מסלול בתור לחם והולך ביום ראשון הקרוב לשלב ב' במחנה עופר.

בקיצור, אל תוותר ואל תתפשר, אתה מבחינתך עולה על אוטובוס רק לגולני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לא מתפנה -> צעקות -> משפט -> ריתוק במבה 4 ימים -> לא מתפנה[ישלחו אותך לאותו המקום] צעקות -> משפט -> ריתוק ביסלי לשבוע -> לא מתפנה[עדיין, לאותו המקום] -> צעקות -> משפט -> ריתוק כיפכף/כלא לשבוע -> קצין מיון שישלח אותך לאן שבא לך.

אין יותר מדוייק מזה :lol::lol:

פורסם

גם אני הייתי במצב דומה לשלך, אנסה לתת כמה טיפים שאני למדתי על בשרי :

קודם כל, היינו עשרים שלא הסכמנו להתפנות, לקחו לנו את החוגרים והתחילו לצעוק, להשפיל ולאיים. אחר כך לקחו אותנו לאוכל, שאגב היה יותר טוב מהטירונות. :lol:

לאחר מכן לוקחים אותך ליד המעצר, מגיעים קצינים וחיילים ומנסים להפחיד ולומר שגם אם לא תתפנה לא תקבל את מה שאתה רוצה. במקביל, שומעים צעקות ובעיטות בגדר, מנסים להכניס אותך להלם.

מתוך העשרים נשארנו ארבעה! נתנו לנו לראות קציון מיון, הקצין מיון אומר לך שאם לא תתפנה, לא תקבל. אחרי כמה ימים בתא מעצר, אתה תראה אותו שוב, ואם לא תסכים תלך לכלא, ולאחר כמה ימים בכלא תחזור אליו שוב. הוא יגיד לך זה מה יש, רוצה או לא? לא, הולך שוב לכלא.

אחרי כל זה, נכנסו רק שלושה לתא מעצר ( אחד אמר שהוא מתפנה, ובבוקר אמר שהוא לא מתפנה, למעשה הוא הרוויח יום אחד לישון בחוץ), איך שאתה נכנס, צועקים ומתחילים לשגע אותך, כמו למשל: הרם תיקים, הורד תיקים וכו'. כל זה כמובן עם סטופר. במקרה שלי, אחד החיילים החליט להיכנס בי, אמר שאני צוחק לו בפנים, ועל זה אני אשלם ואפילו לא אשן בלילה.

אחרי שאתה נכנס למעצר, אתה צריך להפקיד את הטלפון, ארנק ושאר החפצים האישיים. את החגורה, הדיסקית, והשרוכים מבקשים שתוריד מחשש שתנסה לעשות לעצמך משהו.

במהלך היומיים שהייתי שם, לא הסכמתי לעשות כלים, או לנקות את הרצפה, הם לא יכולים לעשות לך כלום, אל תפחד. שים *ין!

כל הקטע זה להכניס את החיילים להלם, להשפיל אותם ולעבוד עלייהם פסיכולוגית, כל הזמן הזה שתיהיה שם תצטרך ללכת סביב מלבן ולצעוק שמאל ימין שמאל, לעשות כלים, לנקות, לצבוע וכו'. את הארוחת בוקר נותנים לך לראות, אבל תקבל אותה רק בתנאי שתצעק כמו שצריך, כמה שתצעק זה לא יעזור. אבל לבסוף, תקבל. :-D

תיהיה חזק, תראה שאתה לא מפחד, והכי חשוב - אל תאמין לאף אחד!

בהצלחה,

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם
גם אני הייתי במצב דומה לשלך, אנסה לתת כמה טיפים שאני למדתי על בשרי :

קודם כל, היינו עשרים שלא הסכמנו להתפנות, לקחו לנו את החוגרים והתחילו לצעוק, להשפיל ולאיים. אחר כך לקחו אותנו לאוכל, שאגב היה יותר טוב מהטירונות. :lol:

לאחר מכן לוקחים אותך ליד המעצר, מגיעים קצינים וחיילים ומנסים להפחיד ולומר שגם אם לא תתפנה לא תקבל את מה שאתה רוצה. במקביל, שומעים צעקות ובעיטות בגדר, מנסים להכניס אותך להלם.

מתוך העשרים נשארנו ארבעה! נתנו לנו לראות קציון מיון, הקצין מיון אומר לך שאם לא תתפנה, לא תקבל. אחרי כמה ימים בתא מעצר, אתה תראה אותו שוב, ואם לא תסכים תלך לכלא, ולאחר כמה ימים בכלא תחזור אליו שוב. הוא יגיד לך זה מה יש, רוצה או לא? לא, הולך שוב לכלא.

אחרי כל זה, נכנסו רק שלושה לתא מעצר ( אחד אמר שהוא מתפנה, ובבוקר אמר שהוא לא מתפנה, למעשה הוא הרוויח יום אחד לישון בחוץ), איך שאתה נכנס, צועקים ומתחילים לשגע אותך, כמו למשל: הרם תיקים, הורד תיקים וכו'. כל זה כמובן עם סטופר. במקרה שלי, אחד החיילים החליט להיכנס בי, אמר שאני צוחק לו בפנים, ועל זה אני אשלם ואפילו לא אשן בלילה.

אחרי שאתה נכנס למעצר, אתה צריך להפקיד את הטלפון, ארנק ושאר החפצים האישיים. את החגורה, הדיסקית, והשרוכים מבקשים שתוריד מחשש שתנסה לעשות לעצמך משהו.

במהלך היומיים שהייתי שם, לא הסכמתי לעשות כלים, או לנקות את הרצפה, הם לא יכולים לעשות לך כלום, אל תפחד. שים *ין!

כל הקטע זה להכניס את החיילים להלם, להשפיל אותם ולעבוד עלייהם פסיכולוגית, כל הזמן הזה שתיהיה שם תצטרך ללכת סביב מלבן ולצעוק שמאל ימין שמאל, לעשות כלים, לנקות, לצבוע וכו'. את הארוחת בוקר נותנים לך לראות, אבל תקבל אותה רק בתנאי שתצעק כמו שצריך, כמה שתצעק זה לא יעזור. אבל לבסוף, תקבל. :-D

תיהיה חזק, תראה שאתה לא מפחד, והכי חשוב - אל תאמין לאף אחד!

בהצלחה,

וואו לא ציפתי שזה יהיה כ"ה הרבה זמן מסכת ההתעללות הזאת , עד שאני אקבל מה שאני רוצה אני אפסיד גיבוש יחטיות:lol:

לפני כמה זמן התגייסת שזה קרה לך ?

תודה לשאר המגיבים אני עדיין שוקל את צעדי בנושא :-)

פורסם

שאלת תם: חוץ מצבע הכומתא וקצת מור"קים, מה ההבדל בפועל בין גיבעתי/גולני/נחל/צנחנים וכפיר?! (ואל תתחילו שצנחנים צונחים, כי חוץ מהקורס צניחה צנחו רק במיתלה)

מתחדשת*

פורסם

כעיקרון כולן חטיבות חי"ר עם הכשרה כמעט זהה,כל אחת מיועדת לגזרה אחרת למרות שבגדול כולן עושות הכל.

יש יוקרה מסוימת לחטיבה כזו או אחרת ולעיתים במצבי עימות מעדיפים להשתמש בחטיבה מסויימת לפעילות.

חטיבת כפיר עושה רק שטחים (איו"ש) ונחשבת נחותה יותר מבחינת מקצועיות ויוקרה.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

זו בדיוק הכוונה, בתכלס הכל אותו דבר- אותם שמירות/ מחסומים/ מארבים/ מעצרים.

יוקרה? רעל יחידה מחדירים בכל אחד, לא משנה איפה הוא עושה מסלול, ככה שהיוקרה לא משחקת תפקיד.

אלא אם הוא רצה ללכת ליח"טית ספציפית מאד, אז אולי אפשר להבין את ההתעקשות, מעבר לזה? לשרת את המדינה ישרת בכולן אותו הדבר.

מתחדשת*

• תוכן חדש...