Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי פאביה 2008, לרכב אין כלל מערכת אזעקה כלשהי אלא רק נעילה מרכזית ומרים חלונות באמצעות המפתח הקפיצי.

אני מעוניין לרכוש אזעקת ביפר ולחבר אותה לנעילה המרכזית ולמרים החלונות שכבר מותקנים ברכב.

שאלותיי הן:

א. האם התקנת אזעקה שכזו מבטלת את אחריות היצרן על הרכב?

ב. האם ניתן לרכוש לבד את מערכת האזעקה ולגשת למוסך סקודה כדי להתקינה שם? כלומר, האם הם מבצעים עבודות כאלו במחלקת ההתקנות שלהם (מישהו התנסה עם סקודה חיפה?)

ג. כמה זמן בערך לוקח להתקין אזעקה כזאת?

ד. האם מערכת האזעקה דורשת התקנת אנטנה חיצונית על השמשה או שישנו פטנט אחר ויותר אסטטי?

הדרישות ממערכת האזעקה (תקציב לא משנה):

א. הכי חשוב: שתהיה קליטה כמה שיותר רחוק. בעיקר במרכזי קניות אני מחנה את הרכב רחוק, שלא יפתחו על הרכב דלתות.

ב. מערכת אמינה- שלא תעשה בעיות ושלא תעצבן את השכנים בהתראות שווא.

ג. גלאי נפח וגלאי תנועה שאפשר לכוון את האחרון לפי רגישות.

ד. בעת חדירה לרכב/ ניפוץ חלון/ זעזוע הרכב שהשלט עצמו גם יצפצף כדי שאוכל לצאת החוצה.

לצערי הרב "מצת אור" נסגר בזמנו (התקנתי שם אזעקה לאונו ב- 2006- עבודה מקצועית מאוד), ולכן אני זקוק להמלצה על מקום אמין ואיכותי, שלא עושה נזקים ושריטות אח"כ- באיזור חיפה והצפון. האם מישהו התנסה ומכיר מקום כזה?

יש ברמת ישי מקום שנקרא "רדיו העמק", הוא נמצא ליד מכון הרישוי "טכנו טסט" ראיתי פעם אחת שהתקין אזעקה לרכב כלשהו, העבודה נראית מקצועית. מישהו יכול להמליץ על המקום?

תודה מראש,

גיא.

פורסם

לגבי השאלות:

א. התקנת אזעקה לא מבטלת אחריות.

ב. במוסך לא יתקינו לך אבל אתה יכול לבקש מהם להתקין אצל המתקין המורשה שלהם (פה בת"א זה רדיו מילאנו).

ג. אצלי ההתקנה לקחה כשעה.

ד. אין צורך באנטנה חיצונית, האנטנה נמצאת בתוך הרכב איפה שמתקינים את החיישן.

לגבי הדרישות:

א. אכן לאזעקות ביפר יש טווח הרבה יותר גדול מאזעקות רגילות.

ב. אז בשביל מה להתקין אזעקת ביפר בכלל? כל הקטע של האזקעה זה שתוכל לדעת כשנוגעים לך ברכב, גם נגיעות קלות. מצב כזה בטוח יעצבן את השכנים שלך. אפשר לכוון את החיישן שיגיב רק למכות חזקות אבל במקרה כזה בשביל מה להשקיע באזעקה כזו יקרה?

ג. את התוספות הנ"ל אפשר להוסיף גם לאזעקה רגילה.

ד. האופציה הזו קיימת רק באזעקות פיבר.

רוצה עצה שלי? לא מדובר פה באקזוטיקה או רכב שהשווי שלו בפועל שווה יותר מהמחירון שלו או שיש לך באוטו מערכת בשווי של 5 ספרות ולכן אין כל צורך למגן אותו כמו מבצר. אמרת שאתה קונה את הרכב ל-15 שנה אז רק שתדע שעם הזמן כל ההתקנות האלה (ולא משנה כמה איכותיות הם יהיהו) הם רק פוטנציאל לנזק בעתיד.

אני אתן לך את אותה תשובה שנתתי לחברה שלי כשהיא ביקשה שאתקין לה אזעקה בפאביה, יש לך ביטוח מקיף? זו האזעקה הכי טובה שיש. בכסף שתקבלי מהביטוח תוכלי לרוץ לסוכנות ולקנות רכב אחר. לא תצטרכי לקרקר מסביב לרכב כל הזמן כדי לבדוק מה "הדליק" את האזעקה. והכי חשוב, תוכלי לישון בשקט שגם אם גנבו לך את האוטו לפחות תקבלי מחירון (אם הייתה מנסה היום למכור רכב הייתה מבין שאף אחד לא מוכן לשלם "מחירון").

בנאדם, זו כולה פאקינג פאביה, אתה מגזים פה ברמות מטורפות. אם יגנבו לך את הרכב תפעיל ביטוח, קבל את הכסף ולך תקנה לך אוטו חדש.

אם אתה עדיין מתעקש להתקין אזעקה אז כשאני בררתי לפני כשנה לגבי אזעקות אזעקת ביפר של גארד עלתה כ-800 ש"ח ואזעקה פשוטה עלתה כ-400 ש"ח, כל המחירים אינם כוללים התקנה ויש עוד מיליון ואחת תוספות שאתה יכול להוסיף לכל אזעקה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא יודע למה רשמת שבטווח הארוך ייגרם נזק. באונו שהיתה לי היתה מותקנת אזעקה מסוג "ג'ימני 4001" מאז שנת 1993 ועד שנת 2006 ולא היו שום בעיות. כשהיא התקלקלה החלפתי אותה לאזעקת נפח של "גראד" ב- 2006, ונכון ליום מכירת הרכב ב- 2008 (לפני חודשיים וחצי) היא עדיין עבדה מצויין, ומעולם לא היו התראות שווא, לכן אני מניח שאיכות ההתקנה קובעת.

אני ראיתי יום אחד פיאט אונו 60S אצל מרכז התקנות, בעל הרכב ניגש להתקין אזעקת ביפר במעל 1000 ש"ח, כאשר הרכב עצמו היה שווה 3000 ש"ח בקושי.

לרכב היו 200K ק"מ, צבע דהוי, חלודה קשה על המרכב, כל הרכב חבוט והרוס ובכל זאת בעל הרכב החליט להשקיע באזעקת ביפר, וחוץ מזה אני מכיר עשרות בעלי רכבים ישנים שמתקינים את האזעקה.

אני מעוניין להתקין אזעקת ביפר לא בגלל הרכב- יש לו ביטוח מקיף ואם חלילה יגנבו אותו אני אקבל את כל הכסף ואקנה רכב חדש אחר, אבל ה"קטע" פה הוא שאני רוצה שהשלט עצמו יצפצף לי אם תהיה בעיה ואז אתפוס את הגנב על חם. זה תקף גם על גנבי ג'אנטים, אלה שדופקים את הרכב ובורחים ועוד. למשל לקרובי משפחה פרצו פיג'ו 307 2008 ע"י ניפוץ חלון, גנבו תיק וגרמו נזק של עשרות אלפי שקלים. לרכב לא היתה אזעקה...

האם האזעקה שהתקנת בפאביה היא אזעקת ביפר או אזעקה רגילה?

לגבי רדיו מילאנו הם יושבים בת"א. למרות שבשביל מתקין איכותי ומקצועי הייתי מוכן לנסוע רחוק, לרדיו מילאנו לא אתקרב בחיים, אחרי הנזק שהם גרמו לדשבורד לאחר התקנת רדיו דיסק וקודנית. לאחר הקריאה בפורום הזה בפורום ויינט על עלילות "רדיו מילאנו", אני מבין שאני יצאתי בזול, ממש בזול.

בכל מקרה תודה על התשובות, עזרת לי מאוד!

פורסם

לא המלצתי לך להתקין אצל רדיו מילאנו, אמרתי לך שאם תפנה למוסך מורשה הם יפנו אותך למתקין המורשה שלהם באיזור הצפון כי המוסך עצמו לא מתעסק עם התקנות (אם היית בא למוסך מורשה פה באזור המרכז ומבקש להתקין אזעקה הם היו מפנים אותך לרדיו מילאנו).

צר לי לאכזב אותך אבל גם אם לקרובי משפחה שלך עם הפז'ו 307 הייתה אזעקת ביפר זה לא היה עוזר. אתה יודע כמה שניות לוקח לנפץ חלון ולגנוב תיק? יקח לך הרבה יותר זמן לשמוע את הצפצוף של השלט, לקלוט שנגעו לך ברכב, לרוץ לחלון שפונה לכיוון שבו הרכב חונה כדי לבדוק שבאמת פורצים לך לאוטו ולא סתם חתול שהחליט להתחמם על האוטו שלך או ברק חזק שזעזע את החיישנים, לשים נעליים ולרוץ למטה לכיוון האוטו.

בפאביה של חברה שלי כמובן שלבסוף לא התקנתי אזעקה, אם יגנבו את האוטו לפחות נוכל ללכת לנסות את מזלנו בסוכנות סוזוקי.

את אזעקת ה- GUARD שלי התקנתי אצל גריז מערכות בראשל"צ. שמעתי שיש גם מתקין מאוד מומלץ באיזור כפ"ס. אם השיקול שלך הוא לבחור בין GUARD לרח בריח אז תבחר ב-GUARD, ההבדל היחיד הוא קליטה טיפה יותר טובה ב-GUARD.

איכות ההרכבה לא קובעת, מכיוון שאזעקה זה רכיב אלקטרוני וכמו לכל רכיב אלקטרוני יש לו אורך חיים קצוב וזו רק שאלה של זמן מתי הוא יתקלקל. רוצה דוגמא? אחד הבוסים שלי קנה סובארו אימפרזה חדשה לפני 4 שנים. הוא התקין אזעקה עם "עלוקה" לפי דרישת הביטוח אצל בחור שהמליצו לו (חבר של השותף שלו). בעל העסק עם השנים פשט רגל ולבוס שלי התחילו בעיות עם האזעקה (הרכב לא היה מניע בבוקר). הוא הלך למתקין אחר שפירק את הרכב לגורמים בשביל לאתר את ה"עלוקה" (דשבורד, מושבים, דיפונים, קצת פירוקים בתוך התא מנוע וכו'). לאחר שהאוטו בילה 3 ימי פירוק אצל המתקין הוא גילה שהדפנות של המיכל דלק טיפה מכופפות, פתח את המיכל דלק וגילה שם את העלוקה. עכשיו בוא נשווה את המקרה שלך למקרה של הבוס שלי. נגיד והבוס שלי לא היה מחוייב ע"י הביטוח לשים את ה"עלוקה", אתה יודע כמה כסף, עצבים וכאבי ראש זה היה חוסך לו?

רוצה להכניס ראש בריא למיטה חולה, be my guest. בשורה תחתונה זה רכב שלך, לא שלי.

אתה שם לב שההודעות שלך חוזרות על אותה מנטרה? אתה שואל שאלה, יודע בדיוק מה אתה רוצה ורק מחכה שמישהו יגיב ויאשר את מה שאתה רוצה. אם אתה כ"כ בטוח שאזעקה הזו היא התשובה לכל שאלותייך אז רוץ למתקין המומלץ הקרוב לבית מגורייך, תפקיד בידיו סכום של 1000-1200 ש"ח ותצא עם אזעקת ביפר חדשה.

אם תשאל אותי אזעקה כזו לרכב רגיל זה סתם בזבוז של כסף ופוטנציאל לכאבי ראש. אם היה לך רכב נדיר ללא ביטוח מקיף או מערכת יקרה/גאנטים מיוחדים אז הייתי מבין. אין תרופת פלא שתמנע מהגנבים לגנוב רכבים (ואם אתה חושב שהאזעקה הזו תמנע מהם לגעת ברכב שלך אתה טועה בגדול, ע"ע הבחור המסכן עם הקולט שפרצו לו לרכב 4 פעמים), כי אם הייתה תרופה כזו כולנו היינו משתמשים בה. מה שאתה יכול לעשות זה רק לשלם ביטוח מקיף ולקוות לטוב (ובמקרה הלא טוב לפחות תתנחם בעובדה שתקבל את כל הכסף שלך בחזרה, יש אנשים שרכבם שווה הרבה יותר ממה שרשום במחירון לוי יצחק ובמקרה של גניבה לא יקבלו אתה מלוא הסכום אם היו מוכרים את הרכב).

לירוי, האזעקה הזו מיובאת לארץ ע"י בחור פרטי. אי לכך בכל מקרה של בעיה עם האזעקה אין שום גוף שתוכל לפנות אליו שיקח את האחריות. בשבילי זהו שיקול חשוב מאוד מכיוון שבמקרה והאזעקה תגרום נזק לאחד מרכיבי האלקטרוניקה ברכב שלך אתה תצטרך לשאת בהוצאות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לך ל"כלבו אילן" באח"י אילת, קרית חיים - ליד צומת הצריף.

עשיתי שם התקנות ב-7 השנים האחרונות, העבודה מקצועית וטובה והם מתקנים במידה והם טעו במשהו.

פורסם

כמעט בטוח שיש לך אזעקה ברכב.

אצלי בהונדה כשאני נועל את האוטו גם אין שום צליל, וגם שפותחים.

ניסיתי לבדוק את זה, נכנסתי לרכב נעלתי אותו עם האזעקה, אחרי דקה בערך פתחתי את הדלת והאוטו פתאום התחיל לצפצף .

פשוט ברכבים חדשים עשו שהאזעקה לא תצפצף סתם כדי לא להפריע לאנשים.

פורסם

מאיפה הביטחון שיש לו אזעקה ? אני אומר לך חד וחלק שאין לן אזעקה משלושי סיבות:

1. הביטוח לא דורש היום חובת התקנת אזעקה

2. הייבואן לא מייבא רכב עם אזעקה מקורית בגלל העלות הכספית הנוספת

3. פותח האשכול נשמע כבחור מבין ולא נראה לי שהוא היה מפספס עצם קיום אזעקה

איזה כייף לי :)

פורסם
בפאביה של חברה שלי כמובן שלבסוף לא התקנתי אזעקה, אם יגנבו את האוטו לפחות נוכל ללכת לנסות את מזלנו בסוכנות סוזוקי.

....

אתה שם לב שההודעות שלך חוזרות על אותה מנטרה? אתה שואל שאלה, יודע בדיוק מה אתה רוצה ורק מחכה שמישהו יגיב ויאשר את מה שאתה רוצה.

תודה על התשובה, לקחתי את מה שאמרת בחשבון ואני אשקול את העיניין.

לגבי ההערה על הסוזוקי: תהיה בטוח במאת האחוזים שרכבי לימון קיימים אצל כל היצרנים. באמת הצטערתי לשמוע על כל מה שעברת עם הפאביה, אבל גם בסוזוקי סוויפט שעל הכוונת אצלך התגלו בעיות צבע חמורות מאוד שרק בגלל זה לא הלכתי בזמנו בכלל לסוכנות לראות את הרכב.

גם דודה שלי עם 307 חדשה "אכלה" מרורים קשים הרבה יותר ממה שעברת (למרות שאני לא מזלזל חלילה).

אם חס וחלילה יגנבו את רכבי או שהוא יהיה מעורב בתאונת טוטאל לוס, אנסה את מזלי עם עוד פאביה חדשה (אלא אם יבואן פיאט יתחלף ואז יהיה ניתן לרכוש את הגרנדה פונטו עם מנועים ואבזור נורמליים).

לגבי ההערה השנייה, אני חושב שאתה טועה או שלא הבנתי אותי.

לגבי הרכב הנוכחי זה התחיל עם השריטה שרדיו מילאנו או צ'מפיון עשו לי על הדשבורד, פתחתי שרשור שבו שאלתי האם כדאי לדרוש מהיבואן להחליף את מכסה כרית האוויר. הרוב המוחלט של המגיבים טענו שזה יגרום לעוד נזק ושעדיף לא להתעסק עם מערכת כריות האוויר, אז הקשבתי לעצתם ולא נגעתי בזה. אחרי הכל לא חסרים מקרים שכרית הנוסע נפתחה כך בלי סיבה.

אח"כ זה היה עם לוח השעונים- פתחתי את השרשור כדי לשאול 2 שאלות: א: האם זה אפשרי מבחינה טכנית, ו-ב: האם זה כדאי מבחינת תקלות עתידיות.

אז אחרי שענו לי בשרשור ולאחר התייעצות בהודעות פרטיות, הבנתי שכנראה זה אפשרי מבחינה טכנית, הבנתי שלשעון החום אין כבר כל משמעות ואפשר להסתדר מצויין גם עם נורה וצפצוף, והבנתי שיש ללוח אימובולייזר שעלול לעשות בעיות עתידיות אם יתעסקו איתו, אז לבסוף החלטתי לא לגעת גם בלוח כמו שהרוב ייעצו לי לעשות.

כמו ששמת לב אני לא מבין יותר מידי בכריות אוויר, בלוחות שעונים ממוחשבים, באזעקות ביפר וכ', כי עד עכשיו היתה לי אונו 93' בלי כל המערכות והמחשבים האלו, אז אני מתייעץ, זו לא בושה :-)

כמעט בטוח שיש לך אזעקה ברכב.

אצלי בהונדה כשאני נועל את האוטו גם אין שום צליל, וגם שפותחים.

ניסיתי לבדוק את זה, נכנסתי לרכב נעלתי אותו עם האזעקה, אחרי דקה בערך פתחתי את הדלת והאוטו פתאום התחיל לצפצף .

פשוט ברכבים חדשים עשו שהאזעקה לא תצפצף סתם כדי לא להפריע לאנשים.

אצלך בסויק כנראה חיברו את הנורה הפנימית שנדלקת עם פתיחת הדלת, ואז כל פעם שהרכב נעול והנורה הזו נדלקת הצופר עצמו מצפצף לסירוגין (כנראה שמו איזה טיימר לצופר).

שים לב שאין לך אזעקה אלא צופר המכונית עצמו מצפצף לסירוגין, וזה יותר טוב מכלום. אני לא חושב שאם ישברו לך חלון הצופר הזה יצפצף (אין חיישן נפח).

אני אומר לך חד וחלק שאין לו אזעקה

מרק צודק בהחלט, אין לי אזעקה.

לד"ר סובארו ולצביקי- תודה על ההמלצות, אבדוק את המקומות האלו.

פורסם

סוג הצופר לא כזה משנה תאמת.

אבל בקטלוג של הרכב בפירוש כתוב אצלי שיש אזעקה מקורית של הרכב, אז לא חיברו שום דבר למנורה של הרכב בארץ.

בנוגע למקרה שלך סה"כ אמרתי לך שתבדוק לא קבעתי עובדה, פשוט מהתנסות עם האוטו שלי שחשבתי שגם אין שום צופר ואזעקה הסתבר שיש. אז רציתי להפנות את צומת הלב שלך לזה שבמקרה לא תפספס את זה.

פורסם

בסיוויק החדשות מדובר כנראה באזעקה מקורית ולא התעסקו עם זה בארץ, אבל זאת לא מערכת אזעקה רגילה.

מה שעשו שם זה חיברו את צופר הרכב, והוא בעצמו פועל לסירוגין (שנייה כן ושנייה לא) כל פעם שנפתחת דלת כאשר הרכב נעול.

מכיוון שלא הבחנתי שם בחיישני נפח אני לא הייתי סומך יותר מידי על האזעקה הזו, אבל מה שכן הצופר מאוד חזק יחסית.

בזמנו כשהייתי בצבא, אזרח עובד צה"ל מהבסיס בדיוק קיבל את הסוויק החדשה שלו (כמו שלך) וטען בתוקף שאין שום אזעקה. אחרי שבדקנו ביחד את העיניין, הוכחתי לו שדווקא יש והוא היה בהלם מוחלט משום שאמרו לו בסוכנות שאין ושאלו אותו אם הוא רוצה להתקין בתוספת תשלום... (הרכב עלה לו 150K).

לגבי הפאביה אין לצערי.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני מקפיץ את השרשור במקום לפתוח לשווא חדש כדי לברר עוד 2 פרטים בנושא:

מצאתי מקום מתקין, והכי חשוב מצאתי זמן, הכיוון ללכת להתקין בשישי הקרוב או הבא מקסימום. יש לי מס' שאלות קריטיות:

א. ברכב שלי כבר מותקנת נעילה מרכזית, מרים חלונות באמצעות שלט המפתח הקפיצי, ולכל העסק מחוברת נורה אדומה על דלת הנהג, שמהבהבת כל פעם שהרכב נעול. האם צריך לבטל את המערכת/ נורה וכ' כדי להתקין את האזעקה, והאם אני אדרש לפתוח ולסגור את הדלתות משלט הביפר במקום משלט הקפיצי המובנה שיש לי כעת, או שאני אמשיך לפתוח ולסגור את המערכת מהשלט הקפיצי ללא שינוי? אני מעוניין שהנורה האדומה תמשיך להבהב כל עוד הרכב נעול ללא התקנת נורות נוספות. האם אפשרי?

ב. כמה זמן בערך נדרש למתקין להתקין את המערכת+ החיישנים למיניהם, בהתחשב בעובדה שמערכת הנעילה המרכזית כבר עובדת?

ג. האם יש עוד משהו שאני צריך לדעת?

ת-ו-ד-ה ענקית מראש.

פורסם

אני התקנתי בגולף שלי שלפי דעתי לא שונה בהרבה מהפביה שלך אזעקת ביפר שבוע שעבר ואני מפסוט מימנה

היא מתחברת לנעילה המרכזית המקורית ולמרים החלונות המקורי של האוטו היא קולטת יופי מרחק של 800 מטר

לדוגמה בעבודה/לימודים שהאוטו בחניון, יש למערכת חיישן תזוזה בעל שתי מצבים ופטנציומטר לשינוי רגישות כלומר תזוזה קלה תשמיע ציפצופ אחד באוטו ובשלט מכה או תזוזה יותר חזקה תפעיל את האזעקה באוטו ובשלט אצלי הוספתי גם צופר עם מתג שבורר בין מצב צופר למצב רגיל (למקומות שקטים) יש אפשרות להוסיף הנעה מרחוק אבל היא כרוחה בעקיפה של מערכת האימבוליזר המקורית כך שזה לא בא בחשבון , ועוד כמה אופציות ,לפי מה שהבנתי מחבר'ה שהאזעקה מותקנת ברכב שלהם כבר כמה שנים והם המליצו לי וטענו שאין בעיות

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

אוקיי, לתגובה כמו שלך ציפיתי, תודה!

רק מס' שאלות ברשותך: כמה זמן לקח עד שהתקינו לך את המערכת?

האם הנורה שעל דלת הנהג ממשיכה לעבוד בנעילת הרכב כמו שהיה לפני האזעקה?

והאם אתה פותח וסוגר את הרכב מהשלט של הביפר או מהשלט הקפיצי?

בהנחה שזו גולף חדשה אלו אותם חלקים כמו בפאביה, הכל שם של פולקסווגן.

• תוכן חדש...