Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מטבח בדירה חדשה מקבלן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לטיפים הטובים שנתתם כאן ומכיוון שיש כאן אנשים שאני סומך על דעתם, אשמח לשמוע מניסיונכם מה הדברים החשובים להסתכל עליהם כשמזמינים מטבח מאחת החברות שהקבלן עובד איתם או באופן כללי שעושים מטבח.

אני יודע שהאופציה ללכת לנגר היא ככל הנראה זולה יותר אבל לא רלוונטית עבורי,אני מקבל מטבח בסטנדרט גבוה יחסית ואני לא הולך להתעסק עם זה בכל מקרה, מה גם שבמקרה כזה העבודה על המטבח תצטרך להתבצע לאחר שהדירה תהיה מוכנה וזה לא יקרה מבחינתי.

בדירה שקניתי יש אפשרות לבחור מטבח מרגבה או לוגת (אם למישהו יש נסיון עם אחת החברות, אשמח לשמוע).

כמובן שלפני שאתה מגיע לשם מציעים לך לשדרג את המטבח הסטנדרטי בכמה עשרות אלפי שקלים, כאילו זה טאבו שאסור לקחת מטבח סטנדרטי, ואני שואל, מה כלכך רע בזה ?

בשתי החברות מציעים גוף העשוי מעץ סנדוויץ' כשברגבה הם ממליצים לשדרג ל"שבבית אירופאית דחוסה" (או מה שזה לא יהיה, לי זה נשמע כמו סיבית) ודלתות בחיפוי של פורמייקה או פורניר.

בשתי החברות המטבח הסטנדרטי מגיע ללא כל השתיקים והטריקים של המטבחים החדשים (על מיני מגירות נשלפות וכיו"ב) ורציתי לשמוע עד כמה זה קריטי השטויות האלה.

פורסם

שבבית אירופאית דחוסה זה סיבית.

אין לי ניסיון עם לוגת אבל יש לי נסיון טוב עם רגבה. על איכות משלמים, והרבה, אבל לא הרגשתי שאני משלם סתם. ההבדל בין רגבה למתחרים הזולים (בחצי) היה ניכר.

אני מציע ללכת על סנדביץ'. החברות ינסו לשכנע אותך על סיבית, פחות בגלל עלות החומר (שאמורה להיות נמוכה יותר) ויותר בגלל שיותר קל להם לעבוד עם סיבית (מדוייקת יותר מסנדביץ'). ההבדל יראה אחרי שנים, אחרי הצפה, נזילה או לחות. סיבית מתנפחת ומתפוררת - סנדביץ' לא. ארונות עליונים אפשר לעשות בסיבית.

:turn-l:
פורסם

הנבלות שעובדות עם הקבלן לא יסכימו לבצע לך שינויים בלי לשחוט לך את הנשמה או הכיס, אבל אם אתה מתעקש....:

רצוי ומומלץ שהמטבח יהיה עשוי מכמה חלקים ("קוביות") ולא מיחידה אחת גדולה וארוכה - למרות שמדובר בדירה חדשה, מטבח שעשוי מכמה חלקים בהחלט יכול להקל בצורה משמעותית על תיקון והחלפה של "קוביה" במקרה של נזילה. גם הרבה יותר קל להחליף "קוביה" שספגה המון מים או שנגרם לה נזק מאשר ארון שלם. זה כמובן מבזבז להם יותר חומר - ולכן זה גם יותר יקר. לא מדובר בעניין קריטי לעתיד הקרוב - אך זה יכול להשתלם בגדול בעתיד. ככה תיכננתי אצלי את המטבח אבל אני מניח שמי שמתעסק עם קבלן ורוצה לבצע שינויים מהסוג הזה - הסיכויים קלושים. למרות שאתה לא רוצה להתעסק עם נגרים או חברות מטבחים מחוץ למסגרת הקבלן - לדעתי זו טעות - אבל זו כבר הבעיה שלך ולא שלי.

בעניין ה"שטיקים" - לא יודע על איזה שטיקים אתה מדבר אבל מגירות גדולות על מסילות של "הטיש" או "בלום" הן מאוד מאסיביות ושימושיות מאשר מגירות על מסילות פשוטות ב 20 שקל. לדעתי האישית: לא לוותר על הפינה (אם קיימת), לבצע את השינויים הדרושים בשביל לאפשר גישה טובה לפינה - וכל עוד זה תלוי בכם הייתי ממליץ, לפי טעמי האישי לפחות, להימנע מקרוסלה בפנים או כל מתקני ה 3000-שקל-אחלה-סלסלות-מברזל-על-מסילה. לא הייתי שם גם ייבשן כלים - אבל זה לשיקול דעתכם (לצערי הרב יש אנשים שאוהבים לשטוף כלים :p, ברצינות).

הייתי ממליץ להימנע מהחיפוי אלומיניום שנמצא מתחת לארונות ("צוקל"), זה נוטה לספוח סימנים וליפול כל פעם שזה מקבל מכה- מה גם שזה לא הכי אסטטי שבעולם ולא תמיד מתאים לכל המטבחים מבחינת שילוב צבעים. "צוקל" מצופה בפאנלים גבוהים כמו שיש ביתר הבית יכול להתאים - שוב, מדובר בעניין של טעם ופרקטיקה.

בעניין סוג החומר: בכל מה שקשור לגוף המטבח אני ממליץ ללכת רק על סנביץ' (אדום). ההפרש בינו לבין הסנביץ' הזול יותר (לבן) הוא מזערי לחלוטין. על סיבית או כל חומר אחר אין מה לדבר בכלל.

למרות שמדובר באנשי מקצוע, חלקם (אפילו הוותיקים) לא תמיד יודעים לתכנן מטבח כמו שצריך ולראיה: ינסו למכור לך כל מכשיר אפשרי בשביל לעשות עליך קופה. בחלק מהמקרים, כתוצאה מתכנון כושל, ישאירו לך "ארון" אחד עם דלת צרה של 15 ס"מ שבקושי בקבוקי שתיה יוכלו להיכנס שם - ודיי בדוחק (וגם סיוט יהיה להוציא משם משהו). ככה לא מתכננים מטבח.

אל תתביישו לתכנן לעצמכם את המטבח שלכם. אתם יודעים יותר טוב מהם מה נוח לכם ולא צריך לעשות את מה שנוח להם. קחו דף ועט ותתחילו לשרטט. הכי חשוב: תפתחו עיתונים ותלכו לראות באולמות תצוגה. תשאבו רעיונות.

תכננו מקום למדיח גדול (60 סמ) ולא קטן (45 סמ).

לא מכיר את הסטנדרט של המטבח המדובר - אבל כיום יש עדיין קבלנים שהמטבח המפואר שלהם לא כולל יחידת ארון לתנור BI, מיקרוגל ומגרות גדולות. חלקם פשוט משאירים 70 ס"מ ריקים בסוף המטבח עבור תנור רגיל משולב.

את תנור ה BI אתם יכולים לשלב היכן שתרצו. אם אינכם אוהבים ארון גבוה עם תנור BI, מיקרוגל ומגירות - אתם בהחלט יכולים לשלב את התנור מתחת לשיש. כל התנורים היום מכילים מאוורר מיוחד למטרה זו. כמובן שזה גוזל מקום בחלק התחתון של המטבח - ואז לא יודעים היכן למקם את המיקרוגל (יש כאלה ששמים על השיש - אני לא אוהב את הרעיון).

הפרקטיקה אומרת יחידת ארון עם תנור BI שממוקם באמצע גובה השיש, מעליו מיקרוגל ומעל ארון איחסון. מתחת לתנור שמים 2 מגירות ענקיות.

בעניין הציפוי לדלתות - טעמכם האישי בלבד. אצלי הפרקטיקה מדברת יותר ולכן לקחנו פורמייקה בגוון וונגה עם גימור שקוף בדפנות הדלתות.

אצל רוב האנשים יש הכנה למדיח, קחו בחשבון שאם אתם רוצים למקם מתקן לטיהור מים (תמי4 כדוגמא) באיזה מקום איזוטרי, תכננו עבורו מסלול לצינור מים דק ואם צריך אז ברז או נקודה נפרדת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלומי הכל תלוי באם הסטנדרט מספק אותך או לא.

מי מאיתנו לא היה רוצה שהמיקסר שלו יעלה מתוך הארון אל גובה השיש כמו אצל אהרוני? כולנו הינו רוצים כאלה דברים כי זה נראה טוב וזה מגניב, בנינו? לא חושב שדברים כאלה הם פרקטים במיוחד.

האם אתה אישית צריך תוספות כאלה ואחרות? זה רק אתה יודע, ותזכור שלא כל מה שנראה טוב במטבח הוא גם נוח.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שבבית אירופאית דחוסה זה לא סיבית, אלא MDF. לא טוב לגוף הארונות, בסדר גמור לדלתות (ניתן גם לקבל פינות מעוגלות ב-MDF, מה שאי אפשר בסנדוויץ').

מטבח פרקטי אמור להיות מתוכנן סביב שלושה אלמנטים: מקרר, כיור וכיריים.

כל השאר פחות קריטי, למרות שכדאי לחשוב על מיקום המדיח (אני מניח שאתם מתכננים לקנות אחד כזה מתישהו, גם אם לא מייד) וגם תנור (לא חובה BI, תלוי בהעדפה שלכם. יש כאלה שיעדיפו כיריים רחבים עם תנור).

לפני שלוקחים החלטות לגבי המטבח - האם זוגתך שתחייה, או שמא אתה (לאור המוניטין הידוע שלך ;-) ) מתעתדים לבשל הרבה, או שאתם מתכוננים לחיות בעיקר על טייק-אוויי ? גם התוכניות לילדים (בעיקר תוך כמה זמן אתם מתכוננים להמשיך לקלקל את העולם עם הגנים שלך, וכמה פעמים) משפיעות על כך.

אם אתם מתכננים להישאר בדירה זו לשנים רבות, כולל לגדל בה ילדים - אז יש להשקיע במטבח שיאפשר בישולים נוחים, יאכסן מספיק כלי בישול וכלי אוכל, מצרכים נגישים וכו'.

אם זו דירה שתשמש בעיקר כדירה לזוג ואולי ילד אחד, מקסימום שניים - אפשר לחשוב גם קצת על הצד הפלצני, כמו מקום לבקבוקי יין, וכו'.

מדיח - לא חובה מדיח 60 ס"מ, ואם כן, ממליץ בחום לקנות מדיח קטן כמו זה למשל:

22985242c.gif

ולבנות את הארון שלו עם מגירה למטה. אם תצטרך מדיח גדול בבוא היום - תוכל לשלוף את הארון והמדיח, ולהכניס פנימה מדיח גדול בלי לשבור את הראש. עבור זוג ללא ילדים - מדיח גדול אומר כלים מלוכלכים במדיח במשך כמה ימים. מדיח 45 ס"מ מגביל את האפשרות להגדילו במידת הצורך.

בקיצור - כדי לקבל התייחסות רצינית - צריך לראות את תוכנית המטבח המוצעת לך, ואז לבדוק אם הוא מתאים לצרכיך.

הערה אחת לגבי הפרזול של המגירות וגודל המגירות - יש את המסילות עם בולמי הזעזועים (יש לBLUM, מניח שגם להטיש וקסהבומר) - מצויין למגירות בהן יש כלים כבדים (בעיקר סירים/מחבתות). מומלץ בחום לעשות מגירות גבוהות לסירים. הרבה יותר נוח ממדפים למיניהם.

פורסם

ערב מצויין.

אני רוצה להתמקד יותר במושג "מטבח מקבלן".

לדעתי, זה מתאים רק למי שמוכן לחיות עם מה שהקבלן נותן, ללא שינויים

( ויש די הרבה אנשים שהנושא הזה לא קריטי עבורם, בדיוק כמו שיש הרבה כאלה שמחפשים מטבח באיקאה - שם צריך להמתין כחודש בשביל להכנס ליועץ המטבחים).

בדרך כלל הקבלן לא נותן יותר מדי, את המינימום שבמינימום.

שלא יבלבלו אותך השמות כמו "מטבחי רגבה", "מטבחי סמל" ושאר המותגים שקבלן עובד איתם וגאה להציג את השמות בפני רוכשי הדירות.

מי שמחפש מטבח מושקע מאוד או מחומרים יותר יקרים (כמו דלתות מעץ מלא), כדאי שישקול לוותר על המטבח שהקבלן נותן

תמורת זיכוי (אפילו קטן מאוד) ויחפש נגר פרטי שבונה את המטבחים ברמה דומה לחברות המטבחים הגדולות, אבל במחירים שפויים.

למה? כי ברגע שרוצים לשדרג מטבח שהתקבל מקבלן מחברת רגבה\ סמל וכדומה, השמות המפוצצים משחקים לרעתם של הרוכשים.

כדי להפוך את המטבח שהקבלן הציעה לחברים שלי (מתוצרת מטבחי סמל) למטבח ברמה סבירה, הם הוסיפו (לא להבהל) 40 אלף ש"ח.

רק במחיר של התוספת הם יכלו להזמין מטבח מעץ מלא ברמה יותר גבוהה אצל נגר פרטי טוב (עם אותו הפירזול).

אני אישית ניגשתי עם אותה התכנית ל"טופז" (חברה עם מחירים שיותר מתקבלים על הדעת) ולנגר פרטי בעל המלצות וקיבלתי אצל הנגר מטבח עם דלתות עץ מייפל מלא (וכמובן מסנדוויץ' אדום ופרזול מצויין) ב 10 אלפים פחות וחצי זמן עבודה.

בנוסף, כאשר המטבח היה מוכן לצביעה, הוזמנתי לראות אותו מורכב קומפלט כדי לאשר או לארוך בו שינויים אחרונים.

חברת פרזול נוספת שאני ממליץ עליה היא "גראס".

המגירות הגדולות (80-100 ס"מ) של גראס מסוגלות לעמוד בעומס של עד 50 ק"ג (בלום מצהירים על 30 ק"ג).

גם צורת המגירות אצל גראס מאפשרות ניצול יותר טוב של המרחב (הדפנות ישרות ולא בזוית כמו אצל בלום).

עריכה:

אף אחד לא מכריח אוך לשדרג את המטבח שאתה מקבל מקבלן, אם הוא מספק אותך\אשתך מבחינת מקום איחסון, נוחות, איכות החומרים שממנו הוא בנוי וכו..

לא חייבים להתפרע ולהוסיף עשרות אלפי שקלים למשהו שיכול להיות בסדר העדיפות נמוך אצלכם.

אבל מטבח מושקע זה כיף, מין פנוק לאישה (או גבר) שבאמת מרבים לבשל ומבלים בו שעות רבות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מה שטוב אצל נגר פרטי זה שמעצבים הכל מההתחלה ואין יותר טוב מזה, אבל מי שלא מתכוון לעשות שינויים במפרט של הקבלן אין ממש סיבה ללכת לנגר פרטי.

אגב גם אצלי בבית כל המטבח הוא מייפל מלא שנתפר לפי מידות וצרכים אישיים אצל נגר פרטי עם שיש גרניט שחור.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מה שכתב שמר.

לא ראיתי שום הבדל לטובה במטבחים של "מותגים" כגון רגבה וזיו.

מרגע שנגמרת הכנת הפרוספקט הצבעוני, המטבח עצמו נראה בדיוק כמו

כל מטבח אחר, עם כל חיבורי המתכת הסטנדרטיים של החברות הנפוצות בתחום.

הבלבול בין שבבית וסיבית הוא צרה שאי אפשר לצאת ממנה:

המילה שנקבעה בעברית ל-Particle Board היא "שבבית",

אבל כולם משתמשים במילה "סיבית".

http://en.wikipedia.org/wiki/Particle_board

בקטלוגים של איקאה, "שבבית אירופית דחוסה" מציין אותו חומר בדיוק (particle board) ולא MDF.

במילים אחרות, יכול להיות שהם מתכוונים לאותו דבר בדיוק והשדרוג הוא רק בשם,

ויכול להיות שהכוונה באמת ל-MDF, שהוא אכן חומר לא רע לדלתות (אך כבד).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מי שם סיבית או MDF במטבח??

רק סנדוויץ.

כל שאר הצעצועים הם כפי שזה נשמע.. צעצועים.. טריקות שקטות ,פירזול מיוחד.. הכל גימיקים שלרוב חוץ מגימיק וכמה שקלים נוספים הם כלום.

הסיבה היחידה שבה אני רואה לשים פירזול מיוחד הוא במקומות "מתים" שרוצים בכל זאת לנצל ועבור זה שווה לשים כל מיני מגירות ניסתרות שיוצאות על מסילות.

כמו כן לא לוותר על בניית המטבח מקוביות קוביות,מקל על פיתרון בעיות עתידיות.

פורסם
מה שכתב שמר.

הבלבול בין שבבית וסיבית הוא צרה שאי אפשר לצאת ממנה:

המילה שנקבעה בעברית ל-Particle Board היא "שבבית",

אבל כולם משתמשים במילה "סיבית".

http://en.wikipedia.org/wiki/Particle_board

בקטלוגים של איקאה, "שבבית אירופית דחוסה" מציין אותו חומר בדיוק (particle board) ולא MDF.

במילים אחרות, יכול להיות שהם מתכוונים לאותו דבר בדיוק והשדרוג הוא רק בשם,

ויכול להיות שהכוונה באמת ל-MDF, שהוא אכן חומר לא רע לדלתות (אך כבד).

בוא תראה את אחד השולחנות קפה בסלון שלי שנראה כאילו עומד לעוף ברוח, או אם מישהו יתעטש ותבין מה זה שבבית אירופית דחוסה. (נרכש ב IKEA) :D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני ראיתי הבדל אחד שלי לפחות מאוד בלט לעיין והוא הדיוק - וזה נראה כבר באולם התצוגה. יש גם הבדלים נוספים קטנים וחשובים יותר או פחות, כמו למשל האם יש ציפוי פורמייקה מעל הארונות העליונים, האם ה"קאנט" יעשה בצבע הארון או בלבן (ויבלוט ברווחים בין הדלתות), ואם הארון מצופה פורניר למשל - האם דפנות צד (למשל הדופן של הנישה למקרר, או הדופן התחתונה של הארון העליון) יצופו גם הן בפורניר.

פורסם

יובל, כנראה שלא ראית עבודה של נגר טוב.

אין בעיות דיוק, רווחים בדלתות ועוד.

איפה אתה חושב שעושים "מטבחי רגבה" או "זיו" ?

בנגריה, בדיוק כמו של נגר פרטי מקצועי, עם ציוד זהה ובעלי מיקצוע רגילים.

רק שנגר פרטי לא מחזיק אולמות תצוגה נוצצים עם מעצבי\ות מטבחים מחייכים\ות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בוא תראה את אחד השולחנות קפה בסלון שלי שנראה כאילו עומד לעוף ברוח, או אם מישהו יתעטש ותבין מה זה שבבית אירופית דחוסה. (נרכש ב IKEA) :D

WHAT YOU PAY IS WHAT YOU GET.

השולחן הזה כל כך זול, שאין על מה להתלונן.

להבדיל, יש לי שידה עם מדפים מאיקאה שמורכבת מאותה סיבית/שבבית

בעובי 40 מ"מ, ומחזיקה יפה מאוד 900 תקליטים (בערך 180 ק"ג)

בלי רמז של שקיעה באף אחד מהמדפים.

בכלל, רהיטים משבבית/סיבית עבה מאוד (35 מ"מ ומעלה)

הם פיתרון די זול ליצירת רהיטים וארונות יציבים. לא מתאים למטבח.

טוב, נסיים עם ה-OFF הזה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

vladcar,

אין לי שום ספק שנגרים פרטיים יכולים לעשות עבודה טובה. לפני שבחרתי ברגבה ביקרתי מתחרים זולים יותר (וגם ראיתי מטבחים שהורכבו זה עתה) וראיתי את ההבדל. נכון שכולם עובדים עם אותם מכונות וחומרים ובאותן שיטות - ההבדל הוא בהקפדה.

מחיר הוא לא ערובה לאיכות - אבל במקרה של רגבה אני חושב שהמחיר הגבוה כן מוצדק.

hans,

שבבית הוא אחלה חומר כל עוד הוא נשאר יבש, לכן הוא טוב למדפים ורע למטבחים.

• תוכן חדש...