Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינת האופציה של שליטה מרחוק, התשובה חיובית.

אל תזכיר לי את זה :brickwall: . הבאתי בזמנו פתרון עובד שנתפר כאן והוא נפסל מסיבה שלא כאן המקום לפרט אותה. מכל מקום, היא לא היתה קשורה לתקציב או להיתכנות טכנית.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שמר, אני לא בטוח שתצורה כזאת אפשרית. כשאתה מחבר דונגל USB אתה צריך דרייבר שלא בטוח שכּלול במערכת ההפעלה של הסורק, וגם אין דרך להתקין אותו. בנוסף, חיבור כזה בין מחשב לטלפון סלולארי אינו אוטומטי - צריך לייצר DUN, וגם לחייג אותו - אני בספק רב מאוד אם הממשקים האלו נגישים/קיימים לחנן.

כמו שאמרת, תלוי במע' ההפעלה. אם זה XP, המצב טוב יחסית.

פורסם

יש התקדמות.

גילינו שמע' ההפעלה היא XP וגם התקנו תוכנת TEAMviewer VNC על הסורק ועל המחשב השולחני במשרד, ועכשיו אפשר להשתלט מהמשרד על הסורק כשהוא מחובר לרכב ולקיר במוסך.

מה שנשאר זה לחבר את הסורק לסלולאר ולדאוג שהIP יישאר זהה לזה של המוסך.

פורסם

אם המחשבים במוסך מחוברים לאינטרנט, פשוט תתקין על אחד מהם WWW.LOGMEIN.COM , ואז תוכל להתחבר אליו מכל מחשב בעולם - ומשם להפעיל VNC .

או אפילו לקנות מחשב יעודי (עולה היום פחות מ 500 שקל מחשב פשוט, אתה לא צריך שום דבר חזק) שישב ויריץ LOGMEIN

פורסם

אהא כן, הרגע קראתי שוב. המטרה היא מחוץ למוסך.

אוקיי, בעקרון לא תצליח להשיג את אותו האיפי כמו של המוסך בשום מצב - אבל צריך לבדוק - כי במידה והתקנת TEAMVIEWER אז בטוח תוכל להתקין משהו סטייל LOGMEIN ישירות על הסורק, ובכך בעצם לחסוך את כל הקטע של TEAMVIEWER - כך אין כל קשר לאיפי - אלא חיבור נטו .

סורק -> אינטרנט סלולארי -> שרת LOGMEIN -> מחשבך האישי בבית ובכל מקום בעצם.

פורסם

חנן, אם הצלחת להתקין TeamViewer על הסורק - פתרת את הבעיה הגדולה יותר שעמדה בפניך. אתה יודע להשתמש בתוכנה?

כל מה שנשאר לך עכשיו זה לקנות ראוטר סלולרי עם יכולות WIFI (או ראוטר בלי WIFI, ו- Access Point), לקנפג את ה-LAN שלו כך שהכתובת תהיה זהה לזו של הראוטר במוסך (לדוגמא: אם במוסך רגל ה-LAN של הראוטר היא 192.168.10.1/24 - גם רגל ה-LAN של הראוטר החדש צריכה להיות מקונפגת לכתובת הזאת בדיוק), וליצור חיבור בין המחשבים בעזרת ה-TeamViewer.

פורסם

Quickdog,

לא ברור לי - אם יש LOGMEIN, מדוע יש צורך בראוטר סלולארי או אלחוטי שייתן לו כתובת זהה למשרד?

למיטב הבנתי, LOGMEIN נותן למחשב HOST ID שיאפשר לך למצוא אותו ברחבי הרשת, ללא תלות ב-IP שלו.

אם כך, מספיק שתחבר את הסורק (מבוסס XP, להזכירך) לאינטרנט דרך דונגל BT וטלפון סלולארי בתור מודם, ואתה תהיה מסוגל למצוא אותו ולהשתלט עליו מרחוק.

הכצעקתה?

פורסם
Quickdog,

לא ברור לי - אם יש LOGMEIN, מדוע יש צורך בראוטר סלולארי או אלחוטי שייתן לו כתובת זהה למשרד?

למיטב הבנתי, LOGMEIN נותן למחשב HOST ID שיאפשר לך למצוא אותו ברחבי הרשת, ללא תלות ב-IP שלו.

לפחות לפי מה שהבנתי מחנן, הוא לא יכול לשנות את כתובת ה-IP של הסורק - הכתובת שלו קבועה, ולכן גם ה-IP של ה-Gateway וה-DNS שלו קבועות. הסורק פונה לכתובות האלו, שהוגדרו לו מראש, ולא מעניין אותו שום דבר. אם הוא לא יקבל בהן מענה - לא תהיה לו תקשורת בכלל.

אני לא יודע מה היו השיקולים של מי שתכנן את הרשת במוסך - יכול להיות שהסורק לא באמת צריך כתובת IP קבועה, אבל אין לי דרך לדעת את זה מכאן. מה שבטוח הוא שבמצב הנוכחי הכל עובד כשורה ולכן אני מעדיף להוסיף עוד חלק לפיתרון הקיים מאשר לשנות אותו.

אפשר להגדיר לו חייגן, שיחבר אותו לסלולאר

יכול להיות שאפשר. אם הצליחו להתקין על הסורק את ה-TeamViewer, כנראה שמערכת ההפעלה שלו לא כזאת מקוצצת, אלא פשוט שינו את הממשק שלה בהתאם לצרכים של המוצר. זה לא מסובך לעשות את זה וגם די נפוץ באירגונים שיש להם מנהל IT סדיסט :roll:. אבל - זה מצריך עוד התעסקות עם הסורק. התקנה של דרייברים, חייגן, ניסוי וטעייה. הפיתרון עם ה-WIFI יהיה כמעט seamless, וכל ההתעסקות והקונפיגורציה (הפשוטה, יש לציין) תעשה בראוטר, ולא בסורק.

פורסם

האמת היא שיש דף פתוח לקונפיגורציה של הIP ושל הGATEWAY ושל הDNS.

אבל, לצערי, הסורק הזה הזה מפגין אמינות לא גבוהה אצלנו ויצא לי להחליף כבר שבעה מחשבים כאלה בשנה וחצי האחרונות. ההחלפות האלו גילו לי שמשהו שם טיפה יותר מורכב ממה שנראה על פניו. עוד לא הצלחתי אפילו פעם אחת לקבל את המחשב מהיצרן, לקנפג לתוכו את הכתובות הנ"ל ושהמחשב יעבוד ללא שהתמיכה של היצרן ישתלטו עליו קודם ויעשו את שלהם. גם הנציג של היצרן בארץ, שהוא מנוסה הרבה יותר ממני עם המכשיר הנ"ל, תמיד נאלץ בסופו של דבר להיעזר בתמיכת היצרן כדי להתאים את הסורק לרשת של המוסך.

לכן, ההעדפה שלי היא לא להתעסק עם הדף הזה. במיוחד כשאני יודע שנציגי היצרן לא יתלהבו לגלות את השינויים בתוכנות שהכנסתי שם עכשיו.

יש גם משמעות כבדה ביותר למצב שבו הסורק מושבת מסיבה כלשהי, ולו לשעות ספורות, שלא לדבר על כמה ימים. מדובר בנזק כבד ממש למוסך, שייאלץ לדחות רכבים שילכו למקום אחר לטיפול. לכן, אני מעדיף שבכל מצב הסורק עדיין יוכל לעבוד בצורה תקינה במוסך, ולעשות את מירב השינויים מחוץ לסורק. זה גם יקל עליי בהחלפות הבאות של הסורק, שבוודאי עוד יגיעו בעתיד.

פורסם

די ברור שיהיה לך דף פתוח ל-IP/DNS/GATEWAY, הרי היצרן לא יודע מראש אילו כתובות יוגדרו בכל רשת LAN של כל מוסך בעולם.

האם אין אפשרות לקבלת כתובות אוטומטית? אם כן - חייגן פשוט (מובנה בתוך XP) יעשה את העבודה להתחברות לאינטרנט.

לדעתי צריך לעשות נסיון פשוט - לרשום את הכתובות המוגדרות, לשנות ל-אוט', ולראות אם מתחברים במשרד (עדיף עם כבל בהתחלה, כדי להוריד מהשרשרת את הקטע האלחוטי). אם הנתב במשרד יודע לתת כתובות - הדרך הלאה פשוטה.

פורסם
לדעתי צריך לעשות נסיון פשוט - לרשום את הכתובות המוגדרות, לשנות ל-אוט', ולראות אם מתחברים במשרד (עדיף עם כבל בהתחלה, כדי להוריד מהשרשרת את הקטע האלחוטי). אם הנתב במשרד יודע לתת כתובות - הדרך הלאה פשוטה.

לא בטוח שזה הכל. ייתכן שהסורק יושב על כתובת קבועה בגלל שיש אליו Port Forwarding מהראוטר של המוסך כדי לאפשר התחברות של אנשי תמיכה.

• תוכן חדש...