Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

הרכב המדובר הוא פולו 2000 (מנוע 1600 קוד AEE). הרכב שמור ולא עושה בעיות. שעון החום ברכב, נמצא תמיד (מלבד הדקות הראשונות לאחר ההתנעה) על 90 מעלות. לא טיפה מעל ולא מתחת.

היום נסעתי לנתניה. כביש החוף, בחוץ קר, 100 קמ"ש (3K סל"ד). אני מסתכל ללוח שעונים ואני רואה את שעון החום מטייל לו באזור ה 80 מעלות. בכניסה לנתניה, בנסיעה בעיר המחוג התייצב על 90. בדרך חזרה משם לא היו בעיות והמחוג הראה 90, מלבד פעמים ספורות שהוא קרץ לאזור ה 85.

לפי ספר הרכב 80 מעלות זה תקין, אך אני יודע שזה לא הכי אופטימלי וזה גם אף פעם לא קרה (וכבר יצא לי לנסוע מהר בחורף עם הרכב הזה).

מה זה יכול להיות ? תרמוסטט נתפס על מצב פתוח ? נורמלי ? (נ.ב. שבוע הבא אני מכניס את הרכב לטיפול, אז אני צריך לדעת אם זה דחוף או סובל דיחוי)

מערכת הקירור, ככל הידוע לי, תקינה. (נוזל G12+ במפלס מתאים, וחוץ מזה אין שום בעיית התחממות\התקררות. אחרי התנעה לוקח כמה דקות טובות עד שהמחוג מתייצב על 90 [בחורף. בקיץ זה דקה-שתיים])

פורסם

מה הטמפרטורה המינימלית בשעון החום ומה המקסימלית ? (לא מה שראית בפועל בנסיעה אלא מה שכתוב בלוח השעונים עובדתית).

אם זה לא המינימום/המקסימום של הטמפ' יתכן ודווקא לא הטרמוסטט הוא הבעייתי אלא חיישן טמפ' נוזל קירור הלך /זיוף כזה או אחר של לוח השעונים /יוניט חום ככל שקיימת.

העובדה שיש משחק בטמפ' ופעם למעלה פעם למטה יכולה לחזק השערה זו.

אם בכל זאת יאובחן במוסך,שהטרמוסטט הוא הבעיה יש להחליף מלבדו גם את נוזל הקירור ולנקז אוויר כנדרש .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שלום רב!

על פניו, מסתמן כתקין.

חשד קל ולא מבוסס לתרמוסטט,תפוס במצב פתוח.

במצב לא קריטי.

המתן לתגובתו של מוסך רון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מה הטמפרטורה המינימלית בשעון החום ומה המקסימלית ? (לא מה שראית בפועל בנסיעה אלא מה שכתוב בלוח השעונים עובדתית).

אם זה לא המינימום/המקסימום של הטמפ' יתכן ודווקא לא הטרמוסטט הוא הבעייתי אלא חיישן טמפ' נוזל קירור הלך /זיוף כזה או אחר של לוח השעונים /יוניט חום ככל שקיימת.

העובדה שיש משחק בטמפ' ופעם למעלה פעם למטה יכולה לחזק השערה זו.

אם בכל זאת יאובחן במוסך,שהטרמוסטט הוא הבעיה יש להחליף מלבדו גם את נוזל הקירור ולנקז אוויר כנדרש .

המינימום הוא 70 והמקסימום 110

בנסיעה הלוך המחוג היה יציב על 80 (שע"פי ספר הרכב זו טמפ' תקינה. אבל עדיין לדעתי זה לא אופטימלי+זה משהו שעוד לא קרה)

בנסיעה חזור, פעמיים שמתי לב שהמחוג קרץ קצת למטה, ואז חזר ל 90.

נ.ב. כפי שכתבתי, חוץ מהדקות הראשונות אחרי ההתנעה אף פעם לא נתקלתי שהטמפ' ירדה מ 90, ואף פעם המחוג לא עלה מ 90, אפילו במקצת.

פורסם

עשיתי כמה בדיקות, ואלה הממצאים:

1. התנעתי, נסעתי דקה עד שחום המנוע הגיע ל 70 וכיביתי מנוע. בדקתי את הצינורות רדיאטור; העליון היה חמים והתחתון קר. (הבנתי שזה אומר שהתרמוסטט תקין)

2. עשיתי נסיעה בינעירונית קצרה כדי לבדוק אם התופעה חוזרת. לאט לאט (5 דקות) המחוג התייצב על 90 מעלות ולאחר כמה דקות ירד לכ 85. עצרתי בצד והוא עלה ל 90. שוב נסעתי, שוב ירד ל 85. עצרתי בצד ובדקתי את הצינורות; צינור עליון חם מאוד (אי אפשר לגעת יותר משניה-שתיים), צינור תחתון חם (אי אפשר לגעת יותר מכ 5 שניות). עד שבדקתי החום שוב הספיק לעלות ל 90.

נ.ב.

בדרך עירונית החום יציב על 90

נ.ב.2

שעון חום המנוע נע בין 50 ל 130 ולא 70 ל 110 (התבלבלתי מכיוון שרשום בספר רכב שבין 70 ל 110 זה חום תקין)

פורסם

שלום רב!

לדעתי הבלתי מחייבת, הכל תקין.

המתן לחוות דעת מוסמכת יותר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עפ"י דעתי הלא מקצועית אבל ההגיונית אני חושב שזה הרוח החזקה שנכנסת לך מהגריל לכיוון המנוע מצננת מעט את הטמפרטורה. כשאני נוהג עם הרכב של ההורים שלי (2008 לא אמורים להיות תקלות בסובארו B4) שעון החום יורד מעט בנסיעה בין עירונית וזה כי האוויר "הקפוא" בלילה בחוץ נכנס ב110 קמ"ש לתוך המנוע אתה לא מצפה שהמנוע לא יתקרר מעט?

בכל מקרה דעתי האישית היא זו

פורסם

מניסיון עם מספר רכבים של הקונצרן המחוג מגיע ל 90 מעלות ונשאר שם יציב ללא תזוזה במשך כל הנסיעה

כנראה שאצלך יש התחלה של זיוף או של תרמוסטט או של חיישן חום.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

התרמוסטטים האלו נוטים לעשות בעיות. זה מתחיל ככה ונגמר בזה שהם נתקעים סגורים או פתוחים לגמרי.

אני מניח שרון ימליץ לך להחליף את התרמוסטט או למשוך עוד קצת עד שהבעיה תחמיר.

• ספונסר פורום
פורסם

הטרמוסטט בפולו מכוון לפתיחה ב 87 מעלות ולכן אמור לשמור על טמפ

מינימלית בערך הזה שנקבע מראש ולכן התקלה שאתה מתאר כנראה מגיע ממנו

,כעת זיוף כזה(קרור יתר) מינורי של טרמוסטט לדעתי לא מצריך טיפול דחוף ואפשר לדחות

את הטיפול בו ולהכניס את העיניין הזה למעקב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...