Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישית

כשהסיירה גיאה שלי או המגאן של זוגתי נמצאים במוסך,

הרנו 16 שלי , מודל 74, משמשת אותי במקומם.

אין לי כל בעית השתלבות בתנועה, פעמים רבות אני נמצא בנתיב השמאלי, ולא מצפצפים לי שאזוז ימינה...

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
אם כבר העלינו את הנושא אני רוצה לציין לרעה את נהג החיפושית ...ראיתי גם מושב לילד בתוך האוטו...

זה שהוא נסע ב 7:30 זה חמור וזאת עברה על החוק.

בקשר לכסא התינוק, אתה כנראה צוחק כי אחרת זה עצוב מאוד.

מה דעתך לקפוץ אליו הבייתה ולבדוק אם רחמנה ליצלן, חו"ח, בשידה ליד המיטה יש חוברת פליי-בוי?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ד"א מצאתי איפה הרכב חונה. במקרה עברתי באחת הסימטאות ליד הבית של חברה שלי בפ"ת בדרך לעבודה.

כאשר ציינתי שיש לו מושב תינוק ברכב התכוונתי לזה שהחיפושית משמשת אותו כרכב היומיומי ולא כתור רכב נוסף.

אם הבנאדם באמת אוהב חיפושיות ורוצה להשתמש בהם כתור רכב היומיומי שלו אז שימכור את החיפושית שלו ויקנה אחת שלא רשומה כאספנות. כמה כבר כסף הוא יפסיד מההחלפה הזו? 10K ש"ח (אני בכוונה מגזים). אתה יודע כמה כסף הוא יצטרך לשלם פיצויים אם חלילה הוא יכנס במישהו או חלילה ידרוס הולך רגל בשעות שאסור לסוע?

זו דוגמא מצויינת לאנשים מגעילים שפשוט מנצלים את הפירצה בחוק ומנסים לחסוך כמה שקלים בביטוח ובטסט.

אם אנחנו/מועדון החמש לא ילחם בתופעה אנשים כאלה עוד יהרסו לנו את התחביב. מכיוון שהרכבים שנכנסים למעגל האספנות הולכים ונעשים איכותיים יותר. אם עד היום הרכב הנפוץ הוא חיפושית (בעיקר סטודנטים) שהיא עם כל הכבוד לחיפושית טיפה עגלתית וללא מזגן וגיר אוטומט, בקרוב יכנסו כל הסובארו מתחילת שנות השמונים לסטטוס אספנות, שלהם יש ביצועים סבירים יותר, מזגן וגיר אוטומט (וגם נהנים מאמינות מופלגת וחלפים זולים), וזה רק ירחיב את מימדי התופעה. מספיק שפעם אחת יגיע סיפור כזה לעיתונות ומשרד התחבורה ירים דגל שחור. בדיוק כמו שקרה במתחם לשעבר של "מסלולים" באשדוד, עד שמישהו לא נפגע הייתה שם פעילות כל יום שישי ולאחר התאונה הגיעו דחפורים וחסמו את הכניסה בחול (ושמו קץ לתקופה יפה מאוד שכל אחד שחפץ להתחרע עם רכבו יכל לסוע בפחות משעה מהבית במרכז).

הכתובת כרגע רשומה על הקיר, זה רק עניין של זמן עד שיקרה משהו ואנחנו נפגע מזה. אני כבר הבעתי את דעותי בנושא באחד מהפורומים של מועדון החמש אבל כולם סקלו אותי באבנים בטענה שאני נביא זעם. אני בנתיים יושב בצד בשקט, מחכה לשיטפון שיגיע ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני תמיד חשבתי שהמגבלה הזו לא נבעה מהרצון להגביל את בעלי רכבי האספנות משום שהם משלמים עלות סמלית של הביטוח והטסט אלא משום שרכבי אספנות הם איטיים יותר וקשה להם יותר לנסוע בהתאם לתנאי הדרך ולכן עלולים להפריע לתנועה בשעות העומס ששיאם בימי חול הם בין 7:00 ל-9:00.

:roll:להפריע לתנועה בשעות עומס ? יצא לך לראות את התנועה בעומס?זה נראה בדיוק כמו תנועת רכבי אספנות,אם לא גרוע יותר.

פורסם

אלעד,

אין לנו שום ויכוח על איסור נסיעה בשעות האסורות ועל הנזק החמוק (חוקתית ותודעתית) שגורמים אלא שאכן נוסעים בשעות האסורות.

איך אתה מערבב את עניין הכסא תינוק לעניין אני לא ממש מבין אבל נעזוב את זה כי די ברור שאנחנו לא משדרים על אותו גל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם אנחנו/מועדון החמש לא ילחם בתופעה אנשים כאלה עוד יהרסו לנו את התחביב. מכיוון שהרכבים שנכנסים למעגל האספנות הולכים ונעשים איכותיים יותר. אם עד היום הרכב הנפוץ הוא חיפושית (בעיקר סטודנטים) שהיא עם כל הכבוד לחיפושית טיפה עגלתית וללא מזגן וגיר אוטומט, בקרוב יכנסו כל הסובארו מתחילת שנות השמונים לסטטוס אספנות, שלהם יש ביצועים סבירים יותר, מזגן וגיר אוטומט (וגם נהנים מאמינות מופלגת וחלפים זולים), וזה רק ירחיב את מימדי התופעה. מספיק שפעם אחת יגיע סיפור כזה לעיתונות ומשרד התחבורה ירים דגל שחור.

הכתובת כרגע רשומה על הקיר, זה רק עניין של זמן עד שיקרה משהו ואנחנו נפגע מזה. אני כבר הבעתי את דעותי בנושא באחד מהפורומים של מועדון החמש אבל כולם סקלו אותי באבנים בטענה שאני נביא זעם. אני בנתיים יושב בצד בשקט, מחכה לשיטפון שיגיע ...

נכון להיום, שרדו מעט מאד מכוניות מתחילת שנות ה 80' ומיספרם לא עולה על 1000 מכוניות, להערכתי.

אותן נבואות זעם הושמעו גם לפני 10 שנים, כשפחדו שאלפי מכוניות משנות ה 70' יעברו לסטטוס אספנות ויציפו את הכבישים. וזה לא קרה.

אורך חיים של מכונית נע סביב ה 17-20 שנה, וברגע שניתקלים בתקלה יקרה, המכונית נישלחת לגריטה.

זו גם הסיבה מדוע אין להוריד את גיל סף הכניסה למעבר לסטטוס אספנות, ולהשאיר אותו על 30 שנה.

השיטפון לא יגיע, וכבר היום די נדיר לראות מכוניות מתחילת שנות ה 80' שעדיין נוסעות, ואלו שכן הן או גרוטאות מוחלטות שיירדו מהכביש תוך זמן קצר או מכוניות יפות ושמורות שבשמחה יכנסו לעולם האספנות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
נכון להיום, שרדו מעט מאד מכוניות מתחילת שנות ה 80' ומיספרם לא עולה על 1000 מכוניות, להערכתי.

אותן נבואות זעם הושמעו גם לפני 10 שנים, כשפחדו שאלפי מכוניות משנות ה 70' יעברו לסטטוס אספנות ויציפו את הכבישים. וזה לא קרה.

אורך חיים של מכונית נע סביב ה 17-20 שנה, וברגע שניתקלים בתקלה יקרה, המכונית נישלחת לגריטה.

זו גם הסיבה מדוע אין להוריד את גיל סף הכניסה למעבר לסטטוס אספנות, ולהשאיר אותו על 30 שנה.

השיטפון לא יגיע, וכבר היום די נדיר לראות מכוניות מתחילת שנות ה 80' שעדיין נוסעות, ואלו שכן הן או גרוטאות מוחלטות שיירדו מהכביש תוך זמן קצר או מכוניות יפות ושמורות שבשמחה יכנסו לעולם האספנות.

מסכים לצערי

עלות האחזקה של ה 505 שלי, מודל 85, גבוהה מאוד וכרגע הרכב מושבת עקב כך.

אני מקווה להצליח להחזיק בה עד ל2015, שתהפוך לאספנית, אך זה בהחלט דורש מאמץ.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

אלעד ידידי ,

מי כמוך יודע שאני נסעתי בקדט שנת 74 שלי תקופה של אולי שנה וחצי ביום יום.

הרכב מעולם לא הותנע לפני שעה 09:00 בבוקר , היה נראה מטופח ויפה , אף מטופל מכנית כך שיכול היה לשמש ביום יום

(אפילו בחורף) בלי בעיות כלל .

העיניין הוא האהבה לרכב ולא לחסוך כמה שקלים .

מי שחוסך כמה שקלים לא מטפל ברכב הרמה גבוהה ורכבו נראה כמו גרוטאה .

שלי היה במצב יפיפה ומטופל כראוי .

ניתן לנסוע ברכב מהדור הזה ביום יום , מבחינה טכנית כמובן ,

לא לעבור על התקנות כך שלא לנוע בין 07:00 לבין 09:00 בבוקר

כמובן לנהוג בזהירות ולא להשתולל , כראוי לרכב אספנות מטופח המכבד את בעליו ושבעליו מכבד אותו

ואת הערך: "אספנות" .

והכל בא על מקומו בשלום .

דרור .

ד"א מצאתי איפה הרכב חונה. במקרה עברתי באחת הסימטאות ליד הבית של חברה שלי בפ"ת בדרך לעבודה.

כאשר ציינתי שיש לו מושב תינוק ברכב התכוונתי לזה שהחיפושית משמשת אותו כרכב היומיומי ולא כתור רכב נוסף.

אם הבנאדם באמת אוהב חיפושיות ורוצה להשתמש בהם כתור רכב היומיומי שלו אז שימכור את החיפושית שלו ויקנה אחת שלא רשומה כאספנות. כמה כבר כסף הוא יפסיד מההחלפה הזו? 10K ש"ח (אני בכוונה מגזים). אתה יודע כמה כסף הוא יצטרך לשלם פיצויים אם חלילה הוא יכנס במישהו או חלילה ידרוס הולך רגל בשעות שאסור לסוע?

זו דוגמא מצויינת לאנשים מגעילים שפשוט מנצלים את הפירצה בחוק ומנסים לחסוך כמה שקלים בביטוח ובטסט.

אם אנחנו/מועדון החמש לא ילחם בתופעה אנשים כאלה עוד יהרסו לנו את התחביב. מכיוון שהרכבים שנכנסים למעגל האספנות הולכים ונעשים איכותיים יותר. אם עד היום הרכב הנפוץ הוא חיפושית (בעיקר סטודנטים) שהיא עם כל הכבוד לחיפושית טיפה עגלתית וללא מזגן וגיר אוטומט, בקרוב יכנסו כל הסובארו מתחילת שנות השמונים לסטטוס אספנות, שלהם יש ביצועים סבירים יותר, מזגן וגיר אוטומט (וגם נהנים מאמינות מופלגת וחלפים זולים), וזה רק ירחיב את מימדי התופעה. מספיק שפעם אחת יגיע סיפור כזה לעיתונות ומשרד התחבורה ירים דגל שחור. בדיוק כמו שקרה במתחם לשעבר של "מסלולים" באשדוד, עד שמישהו לא נפגע הייתה שם פעילות כל יום שישי ולאחר התאונה הגיעו דחפורים וחסמו את הכניסה בחול (ושמו קץ לתקופה יפה מאוד שכל אחד שחפץ להתחרע עם רכבו יכל לסוע בפחות משעה מהבית במרכז).

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
אלעד ידידי ,

מי כמוך יודע שאני נסעתי בקדט שנת 74 שלי תקופה של אולי שנה וחצי ביום יום.

הרכב מעולם לא הותנע לפני שעה 09:00 בבוקר , היה נראה מטופח ויפה , אף מטופל מכנית כך שיכול היה לשמש ביום יום

(אפילו בחורף) בלי בעיות כלל .

העיניין הוא האהבה לרכב ולא לחסוך כמה שקלים .

מי שחוסך כמה שקלים לא מטפל ברכב הרמה גבוהה ורכבו נראה כמו גרוטאה .

שלי היה במצב יפיפה ומטופל כראוי .

ניתן לנסוע ברכב מהדור הזה ביום יום , מבחינה טכנית כמובן ,

לא לעבור על התקנות כך שלא לנוע בין 07:00 לבין 09:00 בבוקר

כמובן לנהוג בזהירות ולא להשתולל , כראוי לרכב אספנות מטופח המכבד את בעליו ושבעליו מכבד אותו

ואת הערך: "אספנות" .

והכל בא על מקומו בשלום .

דרור .

דרור, אני עד לכך :wink:

היתה יפיפיה אמיתית ומשרתת נאמנה...:wink:

HPIM2209.JPG

עדי גולדנברג 13399

פורסם

דרור, אתה שוכח שאני בדיוק כמוך משמיש כרגע אופל מנטה לשימוש יומיומי. ורוב הישראלים לא מכבדים את חוק האספנות בדיוק כמוך ומניעים את הרכב אחרי השעה 9, בדיוק כמו בעל החיפושית שציינתי פה.

אני רדפתי 5 שנים אחרי הבעלים של האוטו כדי שימכור לי אותו, ברגע שהוא החליט למכור נתתי לו בדיוק את הסכום שהוא דרש (מבלי להתווכח). יכולתי לרשום את הרכב כאספנות ופשוט לגשת לטסט אבל לא, שלמתי את כל האגרות שלא שולמו, העברתי את הרכב בדיקת מעבדה וכל זה בשביל מה? בשביל שאני אוכל לסוע ברכב בצורה חוקית באיזה שעה שבא לי.

אני מוכן להתערב אתך שבעל החיפושית לא יצטרך לעבור עשירית ממה שאני עברתי בשביל להשיג לעצמו חיפושית נוסעת שלא רשומה כאספנות בכדי לא לעבור על החוק.

חן, אני חולק עלייך ידידי. אני בטוח שהנתון שציינת לא קרוב למציאות מכיוון שכמות הפיאסטות, הקדטים, הלוולוו, הרנו 5, הפז'ו 205 והליאונות שאני רואה על הכבישים בכל יום לא יכולה להיות כ"כ נמוכה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד, ידידי כאח לי, למכונית משנת 86' או אפילו 84' יש עוד כמה שנים טובות להגיע לגיל 30, שלא לדבר על מכוניות מהשנים 88' או 89' שיש להם עוד עשור להגיע לגיל אספנות.

רבים מבעלי המכוניות מהשנים הללו "נישברים" מהצורך להגיע לשני טסטים בשנה, שכוללים בנוסף אישור רכב מיושן.

לרוב, תיקון גדול כמו החלפת מנוע או גיר, גורמים להשבתתו של הרכ, כך שמעט מאד מכוניות מתחילת שנות ה 80' שרדו וזה אך טבעי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...