Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

הסבה למנוע חשמלי


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בעל רכב יונדאי גאלופר 4X4. וכבר שנה שאני מתעניין בתחום של מנועים מאנרגיה חלופית. אישית, אני נוסע למעלה משנה עם ביודיזל במקום סולר (כתבתי על זה באתר ג'יפ-טריפ) אבל זה לא מספיק טוב ביחס למה שזמין בעולם בימינו.

היום בעולם רק אנחנו מפגרים. בארה"ב מזמן התחילו להסב כלי רכב, מכל הסוגים, למנועים חשמליים בלבד! ואפילו לבד בבית ! פשוט תכנסו לגוגל תחת ערך EV conversion ותתרשמו מעולם שלם שאנחנו לא חשופים לו. יש גם הרבה סירטונים ב-U-TUBE של כאלו שכבר הסבו. מי שרוצה להרחיק עוד יותר, שייחפש גם Engineair - מנועים שנוסעים על לחץ אוויר. יש חברה בצרפת שכבר התחילה בייצור רכבים מסחריים כאלה.

הבעיה אצלנו זה כל נושא הרישוי. אין לי מושג איך אפשר, אם בכלל, להסב היום רכב בארץ למנועים שכאלו. אני החלטתי לאחרונה שאין בכוונתי למכור את הגאלופר. כל אלטרנטיבה אחרת יקרה יותר, אפילו עם צריכת דלק טובה יותר + אחריות של רכב חדש יותר. לכן, לא אכפת לי לעשות שינויים מיוחדים ברכב ולקבל רישוי ייחודי, אפילו אם יוגדר שאיני יכול למכור יותר את הרכב.

השאלה שלי לבעלי הידע: האם זה אפשרי כיום בישראל וכמה צריך לעלות סיפור כזה של רישוי מיוחד?

EV-Jeep.jpg

תמונה2.jpg

דוגמאות להסבות.jpg

פורסם

סתם לידע כללי

לגבי חשמל: האופציה היחידה היום לסוללות במחיר סביר היא אותו מצבר עופרת ישן, עם כל הבעיות הידועות שלו.

לעומת זאת, שימוש באויר דחוס מוזילה מאוד את הפרוייקט, בסה"כ צריך שני מיכלי אויר דחוס, שעלותם זניחה, וטורבינה, שאר המערכות המכניות נשארות זהות.

יתרון נוסף: אפשר "למלא" את המיכלים בכל תחנת דלק, ובחינם!

פורסם

ניתן להסב כמעט כל רכב לרכב חשמלי.

יש היום מנועים חשמליים חזקים, אינוורטרים מז"י לז"ח, וגם סוללות מתאימות לרכב חשמלי.

קח בחשבון שאתה צריך סוללות ליתיום- יון מיוחדות, כמו של 123SYSTEMS

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

ניתן להסב כמעט כל רכב לרכב חשמלי.

יש היום מנועים חשמליים חזקים, אינוורטרים מז"י לז"ח, וגם סוללות מתאימות לרכב חשמלי.

קח בחשבון שאתה צריך סוללות ליתיום- יון מיוחדות, כמו של 123SYSTEMS , תשכח מסוללות עופרת . זה כבד מדי, חלש מדי , ותצטרך להחליף אותם כל שנה.

להערכתי תצטרך סדר גודל של כ 80000 $.(כולל תכנון פלאנג'ים לגיר שלך, מיקוומי סוללות, מחשב וכו).

פתרון:

לקנות רכב חשמלי סדרתי נטען, שיתחילו להגיע תוך שנה שנתיים.

הם יהיו זולים הרבה יותר.

ולשאלת הרישוי: מדובר פה בשינוי מנוע,שינויי מבנה (סוללות זה 300 ק"ג!) ועוד מרעין בישין.

גם אם ניתן לקבל רישוי, זה מסלול יסורים ארוך ומסובך .

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם
סתם לידע כללי

לגבי חשמל: האופציה היחידה היום לסוללות במחיר סביר היא אותו מצבר עופרת ישן, עם כל הבעיות הידועות שלו.

לעומת זאת, שימוש באויר דחוס מוזילה מאוד את הפרוייקט, בסה"כ צריך שני מיכלי אויר דחוס, שעלותם זניחה, וטורבינה, שאר המערכות המכניות נשארות זהות.

יתרון נוסף: אפשר "למלא" את המיכלים בכל תחנת דלק, ובחינם!

 

תחנה עד 120 PSI , סביר שהלחץ להניע אוטו הוא באלפי PSI. הפעם לא המצאת עת הגלגל.

פורסם

בקשר לאויר דחוס, מדובר על פצצות מהלכות. אם בגלל תקלה מיכל כזה מתפוצץ, הנזק יהיה הרבה יותר גדול ממיכל דלק.

מעבר לזה, באיזו בדיוק אנגרייה נשתמש כדי לדחוס אויר בכמויות כאלה, במהירות ובלחץ הנדרש? חשמל?

 

בקשר לחשמל - איך מפיקים אותו? בתחנות כוח ע"י שריפת גז, מזוט, פחם וכד'.

 

רכבים חשמליים, ייגרמו רק לדבר אחד: זינוק חד מאוד במחירי חשמל, בניית תחנות כוח נוספות והמשך זיהום אויר.

 

מעבר לזה, רכב חשמלי, אפילו היברידי, מייצר שדות אלקטרומגנטיים חזקים למדי. במחקרים שנעשו בארה"ב (פרסמתי בנושא הזה קישור כאן בפורום בזמנו), נמצא שאפילו במכוניות היברידיות, שדה אלקטרומגנטי מגיע לרמות מסוכנות.

 

יצרני רכב גדולים מסויימים, טוענים שעתיד אחרי מימן. אני בספק שבעשרות שנים הקרובות, נצליח להתפתר ממנוע בוכנה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

בעל גאלופר יקר שלום,

אני נמצא בתהליך הסבה של רכב אספנות (61' VW Karmenn Ghia) להנעה חשמלית.

ישנו צרור לא קטן של החלטות לקבל אבל הן כולן בתחום מה שניתן וכדאי ללמוד מאתרי האינטרנט השונים אותם ציינת.

בכל מקרה העלויות שצויינו פה גבוהות משמעותית מהעלויות בפועל בהנחה שאתה מכוון לרכב שיסע במהירויות כביש מהיר עד 150 ק"מ לטעינה (אני עומד כרגע על הוצאה שקרובה יותר ל15000$).

 

סוגיית הרישוי אכן נראית מורכבת (ייתכן ותאלץ לעבור לגור מול תחנת משרד הרישוי בחיפה) ואני במהלכה כרגע.

 

אם עוד לא הוציאו לך את כל האויר מהמפרשים, שלח לי מייל ל [email protected]

×
×
  • תוכן חדש...