Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פג'ו 205 שנת 89.

יש לי שעון חום ברכב, שהוא נפרד מהטרמוסטט.

לפני כשבועיים הוצאתי את הטרמוסטט ואת השעון חום וניקיתי אותם מאבנית וכל הג'יפה שהצטברה עליהם מהבעלים הקודמים.

לצערי זה לא עזר והרכב ממשיך להראות לי בשעון חום את הטמפ' מדי פעם את החום 98 מעלות אך הנורות של החום מנוע לא נדלקות. לעומת זאת יש מצבים שהחום מנוע מגיע ל91 מעלות ואז ישר נדלקות לי המנורות.

בנסיעות ארוכות במזג אוויר חם החום מנוע עולה, וגם במזג אוויר קריר החום עולה כשאני במצב עמידה.

לרב נדלקות לי המנורות כשאני נגיע מגיע לסל"ד גבוהה, מושך הילוך.

שמתי לב שהמאוורר נכנס לפעולה חזקה (אצלי יש 2 מאווררים ברכב אבל יש להם 2 פעולות, אחת איטית ואחת מהירה) רק אחרי 95 מעלות חום על פי השעון חום.

יש הצעות לטיפול הבעיה?

טיימינג יעזור?

משאבת מים חלשה?

רדיאטור סתום?

ריליי שדורש החלפה?

הרכב עבר טיפול 10K לפני כמה ימים והוכנסו בפנים מים ירוקים של פרסטון. ועדיין יש את הבעיות האלו.

משהו נוסף ששמתי לב אליו, בטיפול 10K אחרי שרוקנתי את המים ומילאתי מים חדשים (בוצע ניקוז אוויר), נכנסו לי לרדיאטור כ2 ליטר מים, יותר לא נכנס, הפקק מילוי היה מלא כבר, וזה היה לי מוזר כי נכנס קצת מידי. אחרי נסיעה של כ50 ק"מ החלטתי לבדוק את מצב המים וכמו שחשבתי, היה חסר כליטר מים, מילאתי את הליטר החסר (נכנס לי ברכב כ3 ליטר מים) ומאז לא הייתה חסרה לי טיפה אחת אפילו. זה יכול להעיד על רדיאטור סתום?

יש הצעות? דיעות?

תודה רבה מראש.

פורסם

שלום רב!

האם החזרת את התרמוסטט הישן, האם הרכבת אותו נכון?

קיימת בעייה של אוויר במערכת, לא ניקזת אוויר היטב במערכת, והעובדה שהוספת ליטר נוסף, לאחר הניקוז הראשון מחזקת חשד זה.

על מנת לבדוק בדיקה ראשונית באם הרדיאטור סתום(בספק), יש לבדוק בזהירות, בצורה ידנית, על ידי מישוש רשת הרדיאוור לכל אורכה ורוחבה, באם החום שווה, בכל רשת הרדיאטור.

ךבדיקת תקינות התרמוסטט, חש לבדוק בצוקה ידנית ובזהירות, את חום הצינור העליון והתחתון, נחום אמור לניות בצורה שווה.

במידה ויתגלה, קטע קר ברדיאטור, זה יתברר כרדיאטור סתום.

במידה ויתגלה צינור מים אחד חם ושני קראו פושר, התרמוסטט תפוס במצב סגור ויש להחליפו, אך לא לבטלו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רב!

יש להשאיר את פקק הניקוז פתוח, על שזרם המים קולח בזרם רצוף, ללא קצף או בועות אוויר, ואז ניתן לסוגרו.

בברכה

צביקה

פורסם
לפי התיאור שלך, ומהניסיון שלי עם 205 כנראה שהרדיאטור סתום.

מותר לשאול את כבודו, על סמך מה אתה קובע זאת?

לפי התיאור של פותח השרשור, לא ניתן באופן ברור לקבוע זאת, אם כי אני כמובן לא שולל זאת על הסף.

בברכה

צביקה

פורסם
בנסיעות ארוכות במזג אוויר חם החום מנוע עולה, וגם במזג אוויר קריר החום עולה כשאני במצב עמידה.

לרב נדלקות לי המנורות כשאני נגיע מגיע לסל"ד גבוהה, מושך הילוך.

.

כנראה שמשאבת המים לא מספקת סחרור מתאים, ו\או שהרצועה שלה לא מסובבת אותה כמו שצריך (מחליקה) , תבדוק שאין סימני שמן או גריז על הרצועה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

שלום רב!

אנא ספק מידע חשוב, שלא סיפקת עד עד כה, האם הרכב התחמם בצורה דומה, גם לפני פרוק התרמוסטט, והשעון החום לשם ניקויו מאבנית(צעד מיותר)?

בברכה

צביקה

פורסם

שאלה: למה לא החלפת את הטרמוסטט אם ראית שהוא מלא אבנית?

אם הטרמוסטט מלא אבנית ולכלוך, אז ייתכן שבמערכת הקירור שלך יש הרבה מאוד לכלוך.

האם אתה שם לב לאיבוד מים?

כעת אחרי שהוסיפו מים ונסעת ברכב בדוק את צבע המים, אם הם לא ירוקים אז כנראה שיש לכלוך במערכת.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

צבע המים תקין. ירוק בדיוק כמו ששמתי אותו.

לגבי שאלתך צביקה, כן הבעיה הייתה גם לפני זה.

הייתה אבנית על הטרמוסטט בגלל שהבעלים הקודמים של הרכב השתמש במי ברז ברכב. מאז שהרכב אצלי יש בו מים ירוקים (הרכב אצלי כ3 חודשים)

פורסם

שלום רב!

לא סיפקת מידע לבקשתי, האם הרדיאטור חם במידה שווה, לכל אורכה ורוחבה של רשת הרדיאטוור(בדוק זאת בזהירות רבה, בעזרת כף היד במנוע חם וכבוי).

וכן לא סיפקת מידע חשוב לגבי חום המים בצינור עליון לכומת צינור צחתון, במנוע חם, שני הצינורות אמורים להיות חמים בצורה

שווה.

בברכה

צביקה

פורסם
מותר לשאול את כבודו, על סמך מה אתה קובע זאת?

לפי התיאור של פותח השרשור, לא ניתן באופן ברור לקבוע זאת, אם כי אני כמובן לא שולל זאת על הסף.

בברכה

צביקה

על סמך זב שהיוניט שמדליקה את נורות החום והשעון חום לא מתקשרים, וזה מכיון שהם לא נמצאים באותו מקום.

ושוב מניסיון עם בעיה דומה שהייתי בטוח שהשעון חום מזייף והחלפתי 2.

פורסם
על סמך זה, שהיוניט שמדליקה את נורות החום והשעון חום לא מתקשרים, וזה מכיון שהם לא נמצאים באותו מקום.

ושוב מניסיון עם בעיה דומה שהייתי בטוח שהשעון חום מזייף והחלפתי 2.

עדיין לא הבנתי מה הקשר בין שעון חום המראה טמפרטורה גבוהה מהנדרש, לבין רדיאטור סתום, גם שעון החום, וגם יוניט החום

נמצאים בראש המנוע או בבלוק, לכן הם משדרים את חום מי הקירור במנוע, ולא ברדיאטור.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...