Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים מתוקות .

פעם ראשונה שהפורמולה מגיע לסינגפור .

הפעם הוא נערך בשעות הלילה , אמנם תהיה תאורה חזקה אך עדיין מסלול בלילה ולא רק זאת , מסלול הרחובות מאתגר וקשה מאוד פיזית , ככה טוענים הנהגים . תענוג .

בזמני האימונים המילטון היה המהיר ביותר ואחריו מאסה , ככה שאמור להיות די מעניין היום במקצה הזמנים .

כאמור הערעור של המילטון נדחה וכך זה מותיר את הטבלה בהפרש של נקודה בלבד לזכות המילטון . חם , הולך להיות חם בסינגפור .

זמני שידור ?

בהוט זה ב 16:50 .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמר,

כמדומני הוא (יגאל) התכוונן לזמנים של מקצה האימון הראשון (והאחרון) של יום שבת.

לרוב היושבים בציון אין אפשרות לצפות במקצה הנ"ל בשידור חי בערוצי הטלויזיה שלנו וגם האופציות הפיראטיות באינטרנט הולכות ונסגרות ע"י ברני וה-FOM אחת אחרי השנייה.

אני ממליץ בחום לעקוב אחר המקצים השונים והמירוץ בערוץ ה-LIVE של אוטוספורט./

ממה שהספקתי להתרשם מצילומי האון-בורד, המסלול מלא גבשושיות וקופצני. לא מעט נהגים התלוננו על כך ומצפים שהמארגנים יערכו שינויים בפני מסלול לפני המירוץ מחר. גם הכניסה לפיטס מאוד לא נוחה ואפילו מסוכנת.

ועכשיו, לסקופ:

למכוניות המקלארן יהיו

!

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

התכוונתי למקצה האימונים האחרון כלומר האימון שהיה היום.

פשוט לקח אולי איזה שעה עד שרשמו באתר הרשמי , לא ידעתי שיש LIVE TIMING מהיום אני יבדוק שם

אספן קטן עם נשמה גדולה

פורסם

אז מה היה לנו ?

פלאגים , פלטינות , שמן ברקס...

יכולנו לראות עד כמה איזורים במסלול קופצניים , עד כמה צמיגים פחות דביקים יכולים להיות טובים יותר ועד כמה פיסיקלה בעייתי .

כאב לי מעט על אלונסו ( ואני לא מאמין שאני אומר את זה ) באמת שהוא היה מתמודד ראוי לניצחון על המסלול .

ובמחשבה לאחר רוב המירוצים העונה , הוא די חסר . מבחינתי לפחות . חסר לי האיש הרע שייתן קצת מתח . ( שוב , מבחינתי :wink: )

המילטון הצליח להפחיד או להדהים או לגרום לכמעט מצב רוח טוב אצל קבוצת פרארי כאשר הוא הצליח להתברג למקום ה 10 במקצה 2 .

לאחר החלפת הצמיגים בסוף המקצה שלישי הוא כבר עלה למקום הראשון לכמה שניות , למה לכמה שניות ? כי מאסה כבר פתח מבערים מאחור היישר למקום ה 1 אשר דחק את המילטון למקום השני . רייקונן סיים שלישי , אחריו קוביצה , חמישי קובליינן .

היה יותר מנחמד לראות את שני האבות הדואגים להגיע לכל מירוץ מתחבקים למרות היריבות שלהם ( או של בניהם ) על המסלול . שאפו לשניהם .

אם כך , המקום הראשון והשני הם המתמודדים הישירים על הכתר . אמרתי כבר שהולך להיות חם ?

אל תשכחו,

פורסם

הנה הפוסט מהבלוג שלי על המרוץ בסינגפור:

המרוץ הסינגפורי שייערך בסוף השבוע הנוכחי יהפוך לאבן דרך בהיסטוריה הארוכה והמפוארת של מרוצי הפורמולה 1. יבוא יום שהאוהדים לא יזכרו באיזו קבוצה נהג קימי ראייקונן או מה היה צבע עורו של לואיס המלטון, אבל העובדה שהמרוץ הזה היה הראשון שנערך תחת תאורה מלאכותית (כלומר בלילה), כולם ייזכרו.

22_wo_singapore_4.jpg

התגשם חלומו של בעל זכויות השיווק של הסבב, ברני אקלסטון: המכוניות המדהימות של הפורמולה ייראו טוב במיוחד תחת תאורת הפרוג`קטורים והבזקי המצלמות. הרעיון כמובן לא חדש: בארה"ב כבר שנים ארוכות נערכים מרוצים מסבב ה-NASCAR וה-IRL בשעות הלילה. מצד שני, הבעיה שם הייתה פשוטה יותר בשל העובדה שהמרוצים נערכים במסלולים מעגליים וקטנים יחסית. הניסוי המוצלח הראשון נערך באביב השנה בקטאר שם היה מרוץ מסבב ה-MOTO GP שנערך לאור זרקורים. היסוי הוכתר בהצלחה ועכשיו כ העניים מופנות אל הדבר העיקרי – הפורמולה.

מארגני המרוץ הבטיחו שהמסלול בן 5 הק"מ יואר בעצמת אור גבוהה פי 3-4 ממגרש כדורגל. הם ביצעו ניסויים רבים על מערכת החיפוי של החשמל, שתכנס לפעולה רק במקרה שמערכת החשמל הראשית תקרוס. במקרה כזה המערכת תופעל תוך זמן קצר מהדרוש לעין אנושית להבחין בהבדל. כמו שן נערכה הדמיה של פגיעה בחיווט באחד מחלקי המסלול והתברר שהתאורה משאר חלקי המסלול תאפשר לנהגים להבחין בפנייה הבעייתית ללא כל מאמץ. נלקחה בחשבון אפילו ההערה הצינית על אפשרות הראות של הדגלים השחורים שיוצגו על 35 מסכים בנוסף לדגלנים האנושיים. הפתרון הוא מסגרת לבנה לדגל השחור למקרה שאחד הנהגים יספוג השעיה מהמרוץ.

החשש הגדול הוא להתנהגות מערכת התאורה במקרה של גשם טרופי, שנפוץ מאוד בחלק ההוא של העולם ועלול לגרום להחזרי אור שיפתיעו את הנהגים. במקרה זה התגובה הייתה של הקבוצות שהודיעו שיניחו שכבה של חומר דוחה מים על החלונית השקופה בקסדות הנהגים.

בכלל, החלוניות הן נושא מיוחד בסינגפור. כדי למנוע סינוור ולו לשבריר שנייה, חלוניות ההגנה יצבעו בצבע מעט כהה יותר מהכתום המקובל. מקלארן אף הלכה רחוק יותר והכינה ערכות עם כמה סוגי קונטרסט כדי לבחון אותן בזמן אמת במקצי האימונים.

למרות שמרוצי רחובות הם לא דבר חדש בסבב ורק השנה היה מרוץ מסוג זה בולנסיה, הרי שמרוצים מסוג זה יקבלו תמיד אסוציאציה למונקו. במקרה של סינגפור יש למרוץ החדש הרבה מן המשותף עם זה של הנסיכות. עיר המדינה סינגפור נכנסת לרשימת 20 המדינות הקטנות בעולם. כמו במונקו, גם כאן צפיפות האוכלוסין גבוהה מאוד – 6500 תושבים לכל קמ"ר. וכמו במונקו, גם כאן מדובר באוכלוסיה מבוססת – סינגפור עומדת במקום השישי בעולם בתל"ג לנפש. מצד שני, זכויות האזרח והחוקים כאן נוקשים יותר מאשר המקובל באירופה – ישנן עבירות שהעונש עליהן הוא מכות מקל.

אחד מהלהיטים של המרוץ הקרוב הולך להיות המעבר על גשר אנדרסון – אחד מיצירות המופת של האדריכלות הקולוניאלית – ומחבר בין שתי הגדות של נהר סינגפור. מקום מעניין נוסף הוא הקטע המהיר שימוקם על הגשר המודרני והרחב יותר "אספלנדה". הפניות ה-21 וה-22 מוקמו לא רחוק מגלגל התצפית הגדול בעולם.

רוחבו של המסלול נע בין 10 ל-15 מטרים. חלק מהמסלול עובר על כבישים מהירים ורחבים וחלקו לחוץ בין גדרות ודומה לרחובות הצרים בנסיכות הים-תיכונית. לא מפתיע, אם כך, שהמהירות הממוצעת במרוץ זה צפויה להיות השנייה מהסוף בסבב, כאשר האיטי ביותר נותר כמובן המסלול במונקו.

בהתאם לכך, האווירודינאמיקה במסלול האיטי הזה תכוון לקבלת כוח הצמדה מרבי. ישנו גם עומס גדול על הבלמים, שבתנאים של בלימות רבות ומהירויות נמוכות יעבדו בטמפרטורות גבוהות. ההנחה היא שבלאי הדיסקים של הבלמים יהיה ברמה של המרוץ באוסטרליה.

שלא במפציע, ברידג`סטון הביאה למרוץ את שתי תרכובות הצמיגים הרכות ביותר שלה בכדי לשפר את האחיזה באספלט של הרחובות. אגב, האספלט הוא לא רגיל אלא תרכובת מיוחדת שפותחה יחד עם מומחי "של". בכל זאת יש לא מעט שאלות על ההתאמה בין הצמיגים למסלול החדש והאם תהיה זו נקודת תורפה.

מרוצי רחובות תמיד מעלים חששות בדבר מיעוט עקיפות. כך קרה בולנסיה, שאחרי הבאזז הגדול סביב המרוץ החדש, קיבלנו מרוץ ללא עקיפות בכלל. ברמת התיאוריה, בסינגפור יש לפחות שלושה מקומות שבהם ישנן אפשרויות עקיפה. אחת מהן היא כבר הפנייה הראשונה, שם הנהגים יצטרכו לבלום בחוזקה אחרי מהירויות של 280 קמ"ש. עוד אחת היא בפנייה מספר 7, שם יש בלימה מ-300 ל-100 והשלישית היא בירידה מגשר "אספלנדה" (פנייה מספר 14), שם גם הבלימה היא החזקה ביותר למהירויות של 80-90 קמ"ש.

המועמדים הרציניים לזכייה במרוץ (במיוחד אחרי מקצה הדירוג היום) הם כרגיל – פליפה, לואיס וקימי. מאסה כבר הוכיח את עצמו בולנסיה וגם הפעם הפול שם אותו במצב מצוין. אסור גם לשכוח את ראייקונן שיזנק שלישי – כרגע הוא במצב שאין לו מה להפסיד, אין לו כוונה ברורה לעזור למאסה ואי אפשר לקחת ממנו את הכישרון הגדול. השילוב של הגורמים האלו הופכות אותו ליריב מאוד מסוכן בסינגפור.

mass_hami_raik_inter_07_daim.jpg

מצד שני, השמועות על גשם והצורך בהתאמות עדינות מתאימות יותר דווקא למקלארן. להמילטון יש מה לומר לדעת הקהל העולמית ובמיוחד לפקידי ה-FIA, במיוחד אחרי שהערעורים של מקלארן במרוצים הקודמים נדחו פעם אחרי פעם. הייקי קובליינן ייזנק חמישי ואחרי המקום השני שלו במונצה נראה שגם הוא נחוש לשלוח מסר ברור לבוסים של הקבוצה שלו.

מועמד נוסף לפודיום הוא רוברט קוביצה שייזנק קביעי וסיכוייו לתואר לא נופלים (או נמוכים כמו) מאלו של ראייקונן. ולא נשכח גם את פרננדו אלונסו שמראה שיפור עקבי במרוצים האחרונים וחוזר לאיטו לרשימת הנהגים המובילים.

כמובן שהלשון מגרדת לומר שוב את השם סבסטיאן פטל, במיוחד לאור אפשרות הגשם והיכולת של טורו רוסו במרוצי רחובות. פטל סיים 7 במקצה הדירוג, אבל ספק רב אם התדהמה של מונצה תחזור על עצמה.

הלינק הישיר לפרסום בבלוג שלי כאן.

פורסם

כנראה שרק אצלך , אני ראיתי את המירוץ והיה בסדר גמור . ( רק שאני לא זוכר אם זה היה בערוץ 56 או ב 55 )

בכל מקרה , זה היה מירוץ שפרארי ירצו לשכוח .

פתיחה מעולה של מאסה שהפכה תיכף ל שלוש וחצי שניות הפרש מהמילטון שדלק אחריו , הפרש די מבטיח שרק גדל , רייקונן מעלה גדישה ומתחיל לצמצם את המטרים מאחורי המילטון ואז תאונה של פיקה לאחר מס' הקפות , תאונה אשר הפכה את היוצרות . נכנסה המכונית בטיחות וכולם מיהרו לפיטס . קוביצה ורוזברג נכנסו לפני המותר ונענשו במעבר ברחבת הטיפולים + 10 שניות המתנה .

מאסה בזמן שהיה מותר להכנס , נכנס ראשון מן הסתם ויצא קצת לפני הזמן . משהו פעוט . כל כך פעוט שהוא הצליח לקחת עימו את המשאבת דלק... וכמעט את אחד המכונאים . בכל מקרה הוא הצליח לנופף לשלום לכל הקבוצות ברחבת הטיפולים בעודו מראה להם איזה יופי המשאבת דלק ואיך היא מתאימה למשקף שלו בקסדה עד שעצר בצד והמכונאים הצליחו להוציא את המשאבה .

למשאבה שלום .

למאסה קצת פחות , מבחינתו המירוץ נגמר .

מכיוון שאני עם כאב ראש , אני לא אתאר את שאר המירוץ ורק אספר שבמקום הראשון הגיע לא אחר מאשר אלונסו . שרק אתמול מכוניתו בגדה בו .

במקום השני הגיע רוזברג עם איזה 20 כניסות לפיטס יותר מכולם .

במקום השלישי הגיע המילטון ובכך הגדיל את הפער לשבע נקודות ממאסה . פער חשוב מאוד .

נשארו 3 מירוצים לסיום העונה . עדיין הכל פתוח בין 2 הנהגים .

אה... רייקונן שוב ריסק את הרכב .

אל תשכחו,

פורסם

במירוץ הבא יש הימורים באיזה הקפה רייקונן יכנס בקיר.

מירוץ גדול, אלונסו יש רק אחד (ועוד הוא נוסע במגאן). איזה מלך, קדימה לחתום בפרארי !!

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

בדרך כלל אני לא מגיב פה, אלה רק קורא.

אבל אני חייב להגיד שהמרוץ היה מדהים, מזמן לא ראיתי כזה אקשן ובמסלול עירוני.

אני בעד המילטון לדעתי יש לו עתיד טוב.

רייקונן, רק מלה אחת מסכן, בסוף יעיפו אותו מפרארי לטובת אלונסו.

חג שמח לכולם.

פורסם
במירוץ הבא יש הימורים באיזה הקפה רייקונן יכנס בקיר.

מירוץ גדול, אלונסו יש רק אחד (ועוד הוא נוסע במגאן). איזה מלך, קדימה לחתום בפרארי !!

למה לחתום בפרארי ?

רנו הוכיחו שיש להם יכולת לבנות מכונית טובה משמעותית משאר המתחרות על הפיט, זה שאלה של הכנה מוקדמת מראש כאשר יש נהג טוב אשר חתום בקבוצה, מה שלא היה ברור השנה.

במידה ואולנסו ישאר ברנו, לדעתי בשנה הבאה רנו יציגו מכונית אשר תהיה בשפיץ של הפורמולה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...