Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2) מה בדיוק אתה רוצה ממני, שאני אבין עד הסוף את האג'נדות שיש לכל הנפשות הפועלות?

נראה לי שאני מבין את הלך המחשבה המוטעה שלך.

אין לאף אחד אג'נדה בעד או נגד פרארי, או נגד מקלארן, או בעד ספא.

יש אג'נדה אחת, של איש אחד, ברני משהו, ודווקא לקראת הסוף הבנת אותה:

ברור לגמרי שכסף משחק פה תפקיד ענק.

הדבר היחיד שמעניין אותו הוא שה-F1 תרוויח כסף, הרבה כסף.

כל השאר הן זוטות, נגזרות וכיו"ב.

זה שהוא שינה את התקנות לגבי השימוש באפקט קרקעי/מתלים אקטיביים - זה בגלל שלוטוס בזמנו ואח"כ וויליאמס הגיעו לשלטון יחד מסוכן לספורט מבחינת העניין לצופים.

זה שהוא שינה את תקנות הבטיחות באופן דראסטי אחרי שסנה נהרג - זה לא מרוב שהיה איכפת לו מסנה, אלא בגלל הזעזוע הגדול שהמוות יצר.

זה שהוא דפק את פרארי ושומאכר ב-2006 - זה בגלל שהעסק הפך למשעמם מוות ב-2005 (האמת שלפני, אבל אז זה הפך קריטי).

זה שהוא מעיף מסלולים נהדרים וותיקים לטובת מסלולים ביזאריים כמו סינגפור - זה כדי ליצור קהל חדש.

אתה מסתכל על פורמולה 1 בעיניים רומנטיות - ומצפה לראות מירוצים כמו קרבות האבירים של פעם. כמוך יש עוד מליונים בודדים, במקרה האופטימי ביותר.

לעומת זאת - חובבי מירוצים מהסוג של 85 יש מאות מליונים, לכל הפחות.

לכן ברני מנווט את הספורט לאן שהכסף הולך - ולעזאזל הדרך.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה נכון, אבל תיראה כמה שאתה לא צודק:

ב 1992 לווילאימס הייתה שליטה מדהימה על הספורט. מה עשו? שינו מהותית את התקנות *הטכניות*.

פסלו את כל העזרים שבהם לווילימאס הייתה טכנולוגיה עליונה. התוצאה? ב 1994 היתרון שהיה לוויליאמס נשחק לגמרי.

ב 2002 לפרארי היה יתרון עצום. מה עשו? שינו את התקנות /הספורטיביות*. שינו את מקצי הדרוג ועוד כל מני פטנטים. התוצאה - זה עשה אמנם לפרארי חיים קשים יותר, אבל לא פגע בעליונו הטכנולוגית שלהם. לא טרפו את כל הקליפים. למה? כי זאת פרארי.

למה באמת מעדיפים את פרארי? אני לא חושב שזה בגלל שברני\ מקס אוהדים שלהם. נכון שזהבגלל כסף, ובגלל שכולם פוחדים שאם הם יעזבו הפרופיל של הספורט יירד (שוב - כסף), הם היו נאמנים ל FIA כשמקלארן ושות איימו לעזוב - וה FIA גמל להם בהטיה לטובתם. עוד סיבה להעדפה היא שכנראה שיש להם השפעה חזקה מבפנים על המוסדות שמקבלים את ההחלטות. אני לא מכיר את הפוליקה הזו מבפנים. בכל מקרה, זה לא נגמר באינטרסים הצרים של ברני,לא תמיד. זה הרבה יותר מורכב מזה.

אני מסכים שלא הענישו את שומכר על חרז 97 בגלל מניעים של כסף בסופו של דבר, אבל אתה יכול להסביר לי למה לא הענישו אותו על מונקו 2006? הבנאדם אשכרה רימה בכוונה, וכל מה שעשו זה לזרוק אותו לסוף הגריד. בסוף מוזלי עוד אמר ששומכר לא רמאי. חתיכת אינטרסנט חסר מוסר ויושר. היו צריכים לזרוק אותו מכמה מרוצים. במינימום. היו צריכים לקנוס אותו בצורה כואבת. אבל כשמקלארן מקבלת מתנה מנייג'ל סטפני - קונסים אותם בעשרות מליוני דולרים, שמים נציג של ה FIA במוסך שלהם כדי שידאג לאלונזו(!). תסביר לי את זה.

פורסם

הסברתי לך. כסף.

תראה כמה אנשים מסתובבים ביציעים (בכל העולם) עם מעילים, חולצות, כובעים ודגלים של הסקודריה.

תשווה את זה למספר המעילים של מקלארן. על וויליאמס / ב.מ.וו / רנו אני בכלל לא מדבר.

זה לא רק מרצ'נדייז, אלא מספר האוהדים הכללי. מאז ששומאכר הצטרף לסקודריה, מספר האנשים שצופים וצורכים מוצרי F1 עלה בצורה משמעותית מאוד, מה שהכניס הרבה כסף לכיסים של ברני.

לפרארי, בזכות ההיסטוריה הארוכה והרומנטית שלה - יש הרבה יותר אוהדים בפוטנציה מאשר מקלארן (מה הם כבר עשו? הוציאו את המקלארן F1? את המרצדס SLR? כ"א הייתה מפגן אמיתי של עוצמה טכנולוגית, אבל בטח לא ברת השוואה לאיזה פרארי 250, או 308, או דינו, או כל פרארי כמעט).

הוא לא ישחט את התרנגולת המטילה ביצי זהב. מקסימום הוא ישים אותה בכלוב נוח.

לא העדפות ולא בטיח. ביזנס נטו.

פורסם

אין העדפה בגלל הכסף, יש העדפה לכסף.

אם היום פרארי מביאה יותר כסף, זה יהיה לטובתה. אם מחר פרארי תפגע בהכנסות - זה יהיה נגדה. חד וחלק.

פורסם

ניר ,

בקשר לגניבה של מקלארן , לאחר שהם טענו שהם לא לקחו כלום ובסוף "תפסו" אותם על חם , אל תבלבל לי את המוח .

מקלארן תמימים בדיוק כמו פרארי .

בשנה שעברה פסלו את מקלארן רק מאליפות על היצרנים כשידוע לכולם שהאליפות "הנחשבת" יותר היא של הנהגים כשבזה לא נגעו .

אני לא טוען שפרארי מלאכים , אבל הם בטוח לא גרועים יותר ממקלארן . רק שאף אחד כאן מלבדך לא בוכה .

כמו ששמר אמר , פרארי היא כמו ביצת זהב מכיוון שרוב האוהדים שלה , בטוח שלא ירצו לאבד אותה . אבל מכאן ועד לוותר להם על הכל זה בדיחה .

ולגבי זה שיצא לך שם של אחד שלא חייב , נו באמת , אתה ממש גורם לי לרעוד וזה לא מפרקינסון . ( כי אני לא בגיל של שמר )

נ.ב.

אין לי מושג מי אלה רמי , 85 , קיפוד או עוזה... אבל אתה מוזמן לעשות להם היכרות עם הפורום . אנו נשמח לעוד אנשים כאן .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
אתה ממש גורם לי לרעוד וזה לא מפרקינסון . ( כי אני לא בגיל של שמר )

אתה ילד. אין לך מושג מה זה לתפקד כמו ויברטור... :-P

לגבי כל האחרים - תנוח דעתך, הם רשומים כאן בפורום (לא כולל רמי נחום).

את זהותו של 85 תנחש לבד, נתתי לך רמזים מקודם.

פורסם
תנחש לבד, נתתי לך רמזים מקודם.

נו מה , הגם אתה ברוטוס הפכת לבחורה ?

לא מבין רמזים . לא אבין רמזים . גברים לא אמורים להבין רמזים . ( לא כולל בעלי מיאטות )

אל תשכחו,

פורסם
ההבדל הגדול ביותר בין מאסה להמילטון הוא שלמאסה יש נשמה ותכונות של בן אנוש, אה ויש לו גם משהו שהפך לנדיר בימינו - צניעות.

כשמאסה נכשל רואים עליו שהוא עצוב, כשהוא מצליח החיוכים יוצאים מכל כיוון, הוא מפרגן לצוות שלו והוא לא מתרברב בהישגים שלו.

לעומת זאת,

כשהמילטון נכשל FIA אשמה, שהוא מנצח הוא ישר עושה את פרצוף ה-"נו מה חשבתם שאני לא אנצח, שוב?", אמנם הוא נותן קרדיט לצוות אבל אפשר לשמוע איך הוא מדקלם תמיד את אותו הטקסט שהוכן מראש (ושאף פעם לא כולל דברי ביקורת), על צניעות אין בכלל מה לדבר - הבן אדם לא מכיר את המילה הזו (הוא מעולם לא נתן לאלונסו את הכבוד של אלוף עולם, שלא לדבר על נהג וותיק ממנו).

בקיצור,

כאוהד של סנה מאז ולתמיד, אדם שהיה אמוציונלי לפחות כמו מאסה, אני מאמין ומחזיק אצבעות ליורש הברזילאי. נכון, הוא לא ברמה של סנה, אבל אלוף 2008 הוא יהיה ! (תרשום תרשום..).

דני G.

נ.ב. - כל מי שכותב שמאסה נהג גרוע כי הוא נתקע מאחור במסלול בסינגפור, כנראה לא מבין כלום במירוצים, בעקיפות ובפסיכולוגיה.

הוצאת לי את המילים מהפה.

דרך אגב זה שמשווים את המילטון לסנה זה ממש הגזמה על גבול המעליב. כמו שמישהו כאן אמר כבר מקודם , המילטון לקח את כל התכונות הרעות של סנה ושומאכר וחיבר אותם ביחד ועוד הוסיף על זה משלו , הגישה שלו פשוט דוחה אותי , הוא חושב את עצמו יותר מידי , ויש לו הרבה מה ללמוד ממאסה. הוא צריך בכלל להתבייש בעצמו , אני ממש לא הייתי גאה בעצמי אם הייתי כמוהו , הוא פשוט מחליא אותי.

דוגמא:

נגיד ואני עושה עכשיו תחרות ריצה , אני רץ עם הרוח והמתחרים רצים נגד הרוח , ניצחתי ואני גאה בעצמי?ממש לא!

אותו דבר עם המילטון - בעל המכונית הכי טובה ועוד אחרי זה גאה בעצמו. נראה אותו בBMW(לא שאני מזלזל ולהפך אבל בכל זאת לא ממש מצליח לתת פייט ראוי לפרארי)

אספן קטן עם נשמה גדולה

פורסם
ניר ,

בקשר לגניבה של מקלארן , לאחר שהם טענו שהם לא לקחו כלום ובסוף "תפסו" אותם על חם , אל תבלבל לי את המוח .

מקלארן תמימים בדיוק כמו פרארי .

בשנה שעברה פסלו את מקלארן רק מאליפות על היצרנים כשידוע לכולם שהאליפות "הנחשבת" יותר היא של הנהגים כשבזה לא נגעו .

אני לא טוען שפרארי מלאכים , אבל הם בטוח לא גרועים יותר ממקלארן . רק שאף אחד כאן מלבדך לא בוכה .

כמו ששמר אמר , פרארי היא כמו ביצת זהב מכיוון שרוב האוהדים שלה , בטוח שלא ירצו לאבד אותה . אבל מכאן ועד לוותר להם על הכל זה בדיחה .

ולגבי זה שיצא לך שם של אחד שלא חייב , נו באמת , אתה ממש גורם לי לרעוד וזה לא מפרקינסון . ( כי אני לא בגיל של שמר )

נ.ב.

אין לי מושג מי אלה רמי , 85 , קיפוד או עוזה... אבל אתה מוזמן לעשות להם היכרות עם הפורום . אנו נשמח לעוד אנשים כאן .

אני לא יודע איפה היית בעשר השנים האחרונות (אם כי אני מנחש שזה אולי קשור איכשהוא לפיצפוצים), אבל בכל הקשור ל"תמימות" אף אחד לא מתחרה בפרארי. אני חושב ששיא התמימות היה של ז'אן טוד ב 2002 כשהוא פשוט לא הבין מה רוצים מהם אחרי שהם הפכו מרוץ מכוניות למשחק מכור.רגע, אתה יודע, אני לא בטוח - אולי שיא התמימות היה כשהם ריצו עונש S&G אחרי שהמרוץ נגמר...

פסלו את מקלארן "רק" מאליפות היצרנים? אליפות הנהגים היא זו שיותר נחשבת? אני לוקח בחזרה את השאלה הקודמת,אתה נמצא בשלבים הרבה יותר עובריים...

אף אחד מלבדי כאן לא בוכה? מי נמצא כאן בדיוק מלבדי מלבדך ומלבד הפיצפוצים?אולי כדאי שתצא המערה שאתה מסתתר בה ב 10 השנים האחרונות ותיכנס לפורמים כמו זה של אטלס. מכיר אטלס? זה הפורום הכי רציני בעולם.

זה מה שהם חושבים:

http://forums.autosport.com/showthread.php?s=&threadid=103653&highlight=poll

אגב, בפורום הישראלי הייתה הסכמה כמעט מוחלטת שהעונש לא מוצדק.

לגבי הבקשה שלך: אין לי כוונות לירוק לבאר שאני שותה ממנה כבר 7 שנים.

פורסם

פסלו את מקלארן "רק" מאליפות היצרנים? אליפות הנהגים היא זו שיותר נחשבת?

אכן אליפות הנהגים "נחשבת" יותר . תרצה או לא . בזה כולם מתעניינים .

בקשר לתמימות , פרארי לא תמימים ואני לא משלה את עצמי . אבל בניגוד אליך - אני לא משלה את עצמי שמקלארן כן . הם הצליחו לרדת לאותה רמה נמוכה שפרארי הגיעו אליה . אי לכך אתה עדיין היחידי שבוכה כאן . חוץ מזה לפי רמת ההתבטאות שלך בהודעות האחרונות אתה מצליח לרדת לאותה הרמה . תתחיל להרגע .

לגבי הבקשה שלך: אין לי כוונות לירוק לבאר שאני שותה ממנה כבר 7 שנים.

הבנתי . אתה מפחד שיקרוס הפורום שלך עקב זה שגולשים משם יגלשו כאן ויבחרו להשתקע כאן . בדיחה . כולה רציתי שכמה מהחברה' שאוהבים לדבר על העניין יתחילו לרשום כאן ונהנה כולנו מדיונים מעניינים . זה לא אומר שזה יבוא על חשבון הפורום שלך .

מלבד זה , לשאלתך היכן הייתי בעשר שנים האחרונות - ב 10 השנים האחרונות השתדלתי לגדוש . בין היתר ביקרתי בלבנון לא מעט פעמים והשתדלתי לעבוד .

ושוב , תתחיל לשמור על שפה נאותה . את הקרדיט שלך איבדת כאן . יש הבדל בין להיות חריף לבין לזלזל .

אל תשכחו,

פורסם

דני G.

נ.ב. - כל מי שכותב שמאסה נהג גרוע כי הוא נתקע מאחור במסלול בסינגפור, כנראה לא מבין כלום במירוצים, בעקיפות ובפסיכולוגיה.

אתה כנראה לא מבין יותר מדי..לנהגים יש אנשים שאמורים להכין אותם מהצד הפסיכולוגי לכאלה מקרים. נהג אמיתי ינסה לחזור קדימה ולא יוותר.

אגב,זה המקומות שבהם נבחן נהג אמיתי.

to finish first first you have to finish

פורסם
הבנתי . אתה מפחד שיקרוס הפורום שלך עקב זה שגולשים משם יגלשו כאן ויבחרו להשתקע כאן . בדיחה . כולה רציתי שכמה מהחברה' שאוהבים לדבר על העניין יתחילו לרשום כאן ונהנה כולנו מדיונים מעניינים . זה לא אומר שזה יבוא על חשבון הפורום שלך .

אני לא מאמין שאני אומר את זה על מישהו אחר חוץ מדובי אבל בזכותך בזמן האחרון הדיון והםורום הזה חי. המשך כך!

אספן קטן עם נשמה גדולה

• תוכן חדש...