Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הדרך הכי טובה לחסוך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנפילה במניות פרדי ובפאני החלה הרבה לפני שהפירמות קרסו. השוק האמריקאי רגיש במיוחד לרווחיות, מניות יכולות לטוס למעלה כי היכו את תחזיות האנליסטים ולקרוס בשל העובדה שהרווח למניה היה נמוך בכמה סנטים מהמצופה.

מילת המפתח היא רווח, יתכנו להטוטים חשבונאיים שיהפכו צפרדע ליפיפיה, אבל לאורך זמן מחיר המניה חייב להתאים לרווח של הפירמה.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הנפילה במניות פרדי ובפאני החלה הרבה לפני שהפירמות קרסו. השוק האמריקאי רגיש במיוחד לרווחיות, מניות יכולות לטוס למעלה כי היכו את תחזיות האנליסטים ולקרוס בשל העובדה שהרווח למניה היה נמוך בכמה סנטים מהמצופה.

מילת המפתח היא רווח, יתכנו להטוטים חשבונאיים שיהפכו צפרדע ליפיפיה, אבל לאורך זמן מחיר המניה חייב להתאים לרווח של הפירמה.

הפסקה האחרונה שלך סותרת את הראשונה.

זה בדיוק העניין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני אנסה לתת לך הסבר אחר שאולי יבהיר לך את הכוונה.

רציונאלית קיום יחסי מין נועד להולדת ילדים. זו התכלית.

נכון?

אז למה אין קורלציה טובה, לפחות בעולם המערבי, בין קיום יחסי מין וילודה? (נתעלם מכל נושא ההפרייה המלאכותית, שנמצא כמותית בשוליים).

זה נכון שבלי יחסי מין אין ילודה, אבל עדיין אנשים לא מקיימים יחסי מין רק בשביל להוליד ילדים ולכן אין לרב קורלציה בין התכלית המוגדרת והרציונאלית לביצוע המעשה.

פירמות קיימות כביכול על מנת להרוויח ואנשים קונים מניות כביכול על סמך ביצועי הפירמות, אבל המציאות האנושית הרבה יותר מורכבת מכך ולכן גם השוק.

פורסם

פירמות קיימות כביכול על מנת להרוויח ואנשים קונים מניות כביכול על סמך ביצועי הפירמות, אבל המציאות האנושית הרבה יותר מורכבת מכך ולכן גם השוק.

אני מתחיל לקבל הרגשה לא נעימה שאתה מנסה להתחמק.

יחסי מין? יחס מהיר (באחת ההודעות הקודמות)? תורת המשחקים? מה כל זה קשור לעניין?

להזכירך ה"וויכוח" פרץ על רקע הטענה שלי שרווחיות הפירמה אמורה להשתקף במחירי המניות שלה ואם ישנה בינהם חוסר התאמה - השוק יתקן אותה.

אנשים יכולים לקנות מניות של פירמה שאיננה ריווחית אם תחום עיסוקה הוא "סקסי" ואנשים חושבים ש"זה הדבר הבא" (משמע הגדלת מכירות ורווחים).

אתה טענת שאני טועה והבנתי מוגבלת לתיאוריות קלאסיות בלבד, עדיין לא קיבלתי הסבר ענייני לכך.

פורסם

השוק לא מתקן לך אם היו לך מניות פאני מגובות בדוחות מצויינים ואגח טריפל והכל הלך ואין קורלציה ואני לא מתחמק מכלום. קיבלת הסברים מצויינים למה רווח איננו בקורלציה למחיר שוק, אבל אתה זה שמתעלם גם מההסברים וגם מהדוגמאות. אני בספק אם אתה מבין את המשמעות של המילה "רווח" בהקשר החשבונאי שלה. מה שאתה עושה מקביל ללנסות לקבוע התנהגות מינית של אנשים על בסיס ההנחה שהיא מבוססת על הצורך שלהם להתרבות.

אם אתה לא מצליח להבין שבהודעה הקודמת שלך הפיסקאות משקפות רעיונות סותרים, אז כנראה קטונתי מלהסביר. נסה לדבר עם מישהו שמשקיע בבורסה לפי מה הוא בוחר מניות.

פורסם

ההודעות שלי ענייניות, עקביות ומנומקות - אין בהן שום סתירה.

מאידך, עדיין לא קיבלתי הסבר מניח את הדעת לטענות שלך.

בנוסף לכך ירידה למישור האישי בהחלט ישנה באמירה כגון: "אני בספק אם אתה מבין את המשמעות של המילה "רווח" בהקשר החשבונאי שלה".

יום טוב לך.

פורסם

בהודעות שלך יש סתירה אינהרנטית.

מצד אחד אתה אומר "תשקיע בחברה מרוויחה"

מצד שני "אם החברה לא מרוויחה אז השוק יתקן"

יתקן מתי ועל חשבון מי?

מצד אחד אתה אומר "הרווח הוא הקובע"

מצד שני "אם הרווח לא עומד בציפיות האנליסטים וכו'"

אז מה קובע, הרווח או הציפיות של הרווח העתידי?

פורסם

קובע הרווח הנוכחי כמו כן קובעים הציפיות לרווח עתידי ולצמיחה - האחד שלוב בשני, כמובן שגם להון העצמי ולהרכבו יש משמעות (אין דין מזומן כדין צינור נפט חלוד בערבות קזחסטן).

הרווח עצמו תלוי ממה הוא מורכב - רווח הון חד פעמי או רווח שמקורו מליבת העשייה.

קאפיש?

פורסם

אני קאפישתי מאוד, אני מאשר דוחות כספיים של חברות שונות כבר כמה שנים טובות ובחנתי יותר מעסקת רכש אחת. אבל זה שאני מבין דוחות כספיים לא אומר שאני יודע באיזו חברה כדאי להשקיע. כשאני בוחן חברה הדוחות הכספיים הם חלק בלבד ממה שנכנס להערכת השווי שלה, והרווח שלה הוא חלק קטן עוד יותר.

מה שאתה לא קאפישת זה שאת מחיר המנייה קובעת הציפייה, לא הרווח.

פורסם

פאלו,

לדעתי הויכוח שלכם הוא לגבי ההתכווצות של השוק.

זה אומר, שכל ה"תחזיות" הנוצצות שהיו בשנים האחרונות, עכשיו מתכווצות והופכות למה שהן באמת..

יותר מעניין זה מה צופן העתיד, מבחינת התנהגות הצרכנים/בנקים, וההשפעה של הכל עלינו, האזרחים הפשוטים (לפחות אני חושב שאני כזה).

שנה טובה..!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ציפייה למה? לסנטה קלאוס? לשרון סטון? או לצמיחה ורווח?

אם תעיין בשרשור אז תראה שאת זה כתבתי כבר לפני שני עמודים.

עם שאר הדברים שכתבת בהודעה האחרונה שלך אני מסכים, העניין הוא שמעולם גם לא טענתי אחרת.

שבוע טוב.

פורסם
קובע הרווח הנוכחי כמו כן קובעים הציפיות לרווח עתידי ולצמיחה - האחד שלוב בשני, כמובן שגם להון העצמי ולהרכבו יש משמעות (אין דין מזומן כדין צינור נפט חלוד בערבות קזחסטן).

הרווח עצמו תלוי ממה הוא מורכב - רווח הון חד פעמי או רווח שמקורו מליבת העשייה.

קאפיש?

רווח הוא מושג מאוד נזיל.

אני לא יודע אם אתה מכיר את סיפור כור כשגאון נכנס אליה. בתקופה ההיא כור היתה זקוקה לתכנית הבראה שועדי העובדים התננגדו לה (צמצום משמעותי בכוח אדם מיותר).

כשגאון קיבל את המושכות הוא עשה שיערוך של הנכסים והוציא דוחות כספיים עם הפסד עצום כדי ליצור מצב של ספינה טובעת ואז כל העובדים עמדו בתור כדי שיפטרו אותם תמורת 100% מהפיצויים במקום 400% ומעלה שדרשו קודם לכן (פשוט עוברים ומעריכים מחדש את שווי הנכסים בספרים. מבנה שהיה רשום ב 10,000,000$ פתאום נרשם ב 1,000,000$ והינה רשמנו הפסד של 9,000,000$ שלא היה ולא נברא).

דוחות כספיים הם דבר יפה רק אם אתה קורא את כולם ומבין מה כתוב בהם. עסק יכול לןייצר מזומנים ולהראות בדוחות הפסדים ויכול לאכול מזומנים ולהראות דוחות רווחיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דוחות כספיים הם דבר יפה רק אם אתה קורא את כולם ומבין מה כתוב בהם. עסק יכול לןייצר מזומנים ולהראות בדוחות הפסדים ויכול לאכול מזומנים ולהראות דוחות רווחיים.

שי - נכון מאוד, בהחלט מסכים עם מה שרשמת.

היכן בדיוק רשמתי משהו שממנו ניתן להבין שדעתי שונה ממה שרשמת? :shock:

המושג "חשבונאות יצירתית" מוכר לי היטב, ע"ע הצפרדע והיפיפיה באחת מהודעותי הקודמות.

עכשיו אחרי שברור לנו - וכולנו מסכימים על כך - שרווח הוא מושג חשבונאי נזיל שיש לבחון אותו בשבע עיניים, אשאל אותך שאלה:

נניח שפיתחתי מכונה - חוקית לחלוטין - שיודעת להדפיס כסף. המכונה הזו מסוגלת ל"ייצר" מידי שנה 1,000,000 ש"ח (מיליון ש"ח). המכונה ניזונה מהאוויר ואיננה דורשת כל חומרי גלם לצורך הפעלתה.

אחוז הריבית במשק הוא 5%, כמה שווה המכונה הזו?

תשובה תינתן בהודעות הבאות שלי.

פורסם

מה גודל המכונה?

כמה אנשים ובאיזו רמה נדרשים כדי להפעיל אותה?

מה אורך חייה הצפוי?

צריך לדעת מה סך כל ההוצאות שנדרשות להפעלתה כדי לדעת כמה כדאי לשלם עליה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ואת זה בעצם ICQ וגוגל (לדוגמא)מוכיחות הלכה למעשה, לא?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...