Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא מוסטנג 69 Convertible

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כנראה שנתפסתי בגו'ק של האספנות, כי במשך השבוע האחרון ( ובשנה האחרונה ערעתי על זה ), אני מחפש רכבי אספנות ב- EBAY כמו ה- MERC SL והפורד מוסטנג.

ב-EBAY מצאתי את הפורד הבאה: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120306829644&ih=002&category=6236&_trksid=p4506.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26its%3DD%26otn%3D3%26ps%3D5

נראה מרשים, ובמחיר מאוד מפתה. בהנחה שאני כן עושה את ההזמנה, מישהו יכול לשער עלות המכס בארץ - והכוונה לא מה המחיר של האוטו במחירון קראוס ( אני יודע שאסור לדבר על זה בפורום ), אלא האם מחירון קראוס יקבע את העלות של המסים, או שמה המחיר שאני אשלם על הרכב+ עלות המשלוח ביחס למצב הרכב כפי שרואים בתמונות?

ובאופן כללי, האם כדאי להכניס ראש בריא לשיפוץ פורד מוסטנג או למרצדס SL ( אשר מציעה אבזור ונוחות יותר מאשר המוסטנג) - לבינתיים הבחירות שלי.

?

טענות/מענות ושות' יתקבלו בברכה.

פורסם

מזל טוב על תוצאות המסע לגילוי העצמי. אף פעם לא מאוחר, במיוחד בכל הנוגע לתחום שלנו :wink:

מאחר ומוסטנג קונברטיבל 69' ו-SL משנות השבעים(אני מניח שאתה מתכוון לדגם בו נהג בובי יואינג ב"דאלאס") שונות מאד זו מזו, כדאי שראשית תגדיר לעצמך מה אתה מצפה מרכבך הקלאסי מעבר לעיצוב.

- האם אתה מעדיף משהו נפוץ(מדי?) כמו השתיים דלעיל או משהו נדיר יותר? בישראל(בניגוד לארה"ב), קאמארו 69' היא

נדירה ביחס למוסטנג או ל-SL...

- האם רק קונברטיבל? מה לגבי תצורות מרכב אחרות? קופה, למשל, דוגמת הביואיק ריביירה או האולדסמוביל טורונדו המרהיבות?

- עד כמה חשוב לך ניהוג ספורטיבי? דטסון 240Z, למשל, מהנה יותר משני האייקונים שציינת.

- האם חשוב לך המושב האחורי?(שכח ממנו ב-SL, למרות שהיתה אופציה לכזה).

- עד כמה חשוב לך נושא קלות/עלות האחזקה וזמינות החלפים(בישראל, קל יותר למוצרי GM ו-MOPAR משנות הששים

ביחס לפורדים אמריקאיים מאותה תקופה).

בקיצור ידידי, היה כנה עם עצמך. קרא על מכוניות קלאסיות, ברר את מה שנראה לך נחוץ - ולך עם ההחלטה שלך.

מחזיק לך אצבעות.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני לא רוצה לשנות את דעתך אבל אני לא הייתי הולך על מוסטנג (אם כמה שאני אוהב את הרכב הזה :-D) אני הייתי הולך על ה sl כי באמת ה sl זה רכב קטלני והוא הרבה יותר טוב מהמוסטנג ברוב המובנים אבל גם יותר יקר אז אם יש לך את הכסף אני ממליץ על ה sl בחום בימיוחד על ה500 וה 560 שהן באמת מכוניות קטלניות :twisted:.

זה חמשיר: מעשה במצלמה מז@י&ת,כל היום נהגים מצלמת, כשיסע השוטר

אז אותה ננסר ונוכל לחייך על באמת

פורסם

בוקר טוב,

מזל טוב על תוצאות המסע לגילוי העצמי. אף פעם לא מאוחר, במיוחד בכל הנוגע לתחום שלנו :wink:

מאחר ומוסטנג קונברטיבל 69' ו-SL משנות השבעים(אני מניח שאתה מתכוון לדגם בו נהג בובי יואינג ב"דאלאס") שונות מאד זו מזו, כדאי שראשית תגדיר לעצמך מה אתה מצפה מרכבך הקלאסי מעבר לעיצוב.

- האם אתה מעדיף משהו נפוץ(מדי?) כמו השתיים דלעיל או משהו נדיר יותר? בישראל(בניגוד לארה"ב), קאמארו 69' היא

נדירה ביחס למוסטנג או ל-SL...

- האם רק קונברטיבל? מה לגבי תצורות מרכב אחרות? קופה, למשל, דוגמת הביואיק ריביירה או האולדסמוביל טורונדו המרהיבות?

- עד כמה חשוב לך ניהוג ספורטיבי? דטסון 240Z, למשל, מהנה יותר משני האייקונים שציינת.

- האם חשוב לך המושב האחורי?(שכח ממנו ב-SL, למרות שהיתה אופציה לכזה).

- עד כמה חשוב לך נושא קלות/עלות האחזקה וזמינות החלפים(בישראל, קל יותר למוצרי GM ו-MOPAR משנות הששים

ביחס לפורדים אמריקאיים מאותה תקופה).

בקיצור ידידי, היה כנה עם עצמך. קרא על מכוניות קלאסיות, ברר את מה שנראה לך נחוץ - ולך עם ההחלטה שלך.

מחזיק לך אצבעות.

בכללי, אני מחפש אוטו שיהיה עם גג נפתח, אבל שיתאים לי - גובה כמעט 2מ' - צריך להתחשב במידות האוטו לנוחות כשלהי בזמן נהיגה, והשראש לא יהיה גבוה מהחלון הקדמי ( כמו בסרט עם דניס רודמן :-D)

מושב אחורי לא חשוב, מספיק יהיה מקום אחד ליד הנהג.

אתה יודע שהמחיר אינו 200 דולר נכון ? רק בודק :-)

בזמן שפרסמתי את ההודעה והלינק למכירה, המחיר הנוכחי היה על 6500$, אבל בין לבין כנראה שהוא החליט לוותר על המכירה של האוטו, לכן המכירה הסתיימה.

אני לא רוצה לשנות את דעתך אבל אני לא הייתי הולך על מוסטנג (אם כמה שאני אוהב את הרכב הזה :-D) אני הייתי הולך על ה sl כי באמת ה sl זה רכב קטלני והוא הרבה יותר טוב מהמוסטנג ברוב המובנים אבל גם יותר יקר אז אם יש לך את הכסף אני ממליץ על ה sl בחום בימיוחד על ה500 וה 560 שהן באמת מכוניות קטלניות :twisted:.

ופה שוב השאלה המקורית, כמה כסף ראשוני אני אצטרך בצד, ואני אחדד את השאלה, נגיד בשביל הנוחות שהאוטו עלה 5000דולר, ומחירון קראוס עומד על 10,000. בגלל ההפרש שעולה על 10% בין המחיר האוטו שאני שילמתי לביןמחירון קראוס, אני מקבל 10% הנחה על המחירון. ואז השאלה היא האם החישוב יהיה:

- 5000+9000 ומפה לקחת 130 אחוז = בערך 32,000

או אופציה שנייה

- 9000 * 130אחוז ואז עוד 5000 דולר = בערך 25,700

וכפי שניתן לראות, יש הבדל לא זניח בין העלויות, במיוחד במחירים האמיתיים של הרכב.

או שגם לא שמתי לב לאופצית חישוב כלשהי.

אני יודע שיש הרבה שאלות, אז תודה מראש לכולם על הסבלנות.

פורסם

מדוע כל משתמש חדש שיש לו 100 ש"ח בארנק מכוון כל כך גבוה כשברור לפי השאלות הנשאלות שרכבו הבא יהיה חיפושית או וולוו? (מבלי לפגוע בבעלי החיפושיות והוולוואים). יש אין סוף אינפורמציה בפורום על עלויות יבוא / כדאיות יתרונות וחסרונות מול קניית רכב אספנות ראשון בשוק המקומי וכדומה. ליבא רכב מחו"ל, להשאר איתו לאורך שנים ולקום בבוקר עם חיוך על השפתיים יכול רק מי שהממון מצוי בכיסו. כל השאר יגמרו את תקציבם על יבוא הרכב ואחר כך הוא ירקב בחניית ביתם מחוסר תקציב לשמרו במצב הולם.

(אני לא מתכוון דווקא לפותח שרשור זה. אני מדבר על התופעה.)

ארז

ארז רונן

פורסם
מדוע כל משתמש חדש שיש לו 100 ש"ח בארנק מכוון כל כך גבוה כשברור לפי השאלות הנשאלות שרכבו הבא יהיה חיפושית או וולוו? (מבלי לפגוע בבעלי החיפושיות והוולוואים). יש אין סוף אינפורמציה בפורום על עלויות יבוא / כדאיות יתרונות וחסרונות מול קניית רכב אספנות ראשון בשוק המקומי וכדומה. ליבא רכב מחו"ל, להשאר איתו לאורך שנים ולקום בבוקר עם חיוך על השפתיים יכול רק מי שהממון מצוי בכיסו. כל השאר יגמרו את תקציבם על יבוא הרכב ואחר כך הוא ירקב בחניית ביתם מחוסר תקציב לשמרו במצב הולם.

(אני לא מתכוון דווקא לפותח שרשור זה. אני מדבר על התופעה.)

ארז

היי, אני אתייחס לכמה דברים שכתבת, ולשאר אני פשוטו כמשמעו אתעלם.

לגבי משתמש חדש - העובדה שאני לא פעיל, לא אומרת שאני משתמש חדש - רשום באתר כמעט 5 שנים.

למה ההנחה שרק 100 שקל, ולא 100,000 שקל? - איך הגעת למסקנה שכיסי ריקים מאין ממון?

לגבי האינסוף מידע בפורום - חיפשתי, קראתי, הבנתי, הפנמתי, אם תשים לב טוב טוב, תראה ששאלתי משהו מאוד קטן, שלא הבנתי מהמידע שמצאתי.

אתה לא מכיר אותי, ואני לא אותך, אבל המשפט "ליבא רכב מחו"ל, להשאר איתו לאורך שנים ולקום בבוקר עם חיוך על השפתיים יכול רק מי שהממון מצוי בכיסו. כל השאר יגמרו את תקציבם על יבוא הרכב ואחר כך הוא ירקב בחניית ביתם מחוסר תקציב לשמרו במצב הולם. " לא ממש במקום - אל תתיימר לדעת את כוונותי, לא משנה מה נסיונך בנושא מאירועי העבר של אנשים שהכרת שייבאו רכב לארץ ואז הזניחו אותו.

ודבר אחרון:

"מדוע כל משתמש חדש שיש לו 100 ש"ח בארנק ... (אני לא מתכוון דווקא לפותח שרשור זה. אני מדבר על התופעה.) " - כנראה שכן התייחסת אלי, אבל כמו שרשמתי מקודם, מפריע לך, ובצדק, שאנשים מייבאים מוכניות בשביל להשאיר אותם במוסך, במקום להביא ( ובחינם ) אותם לאנשים שכן ידאגו ויטפלו בהם.

זהו, לבינתיים.

פורסם

השורה התחתונה של מה שנאמר למעלה אומר שמי שרוצה להביא רכב ברמה גבוהה צריך להכין 100,000 ש"ח. רכב "רגיל" בסביבות חצי וזה נאמר לפי נסיון של אנשים ולא קריאה משרשורים. ולכל אחד שמביא רכב כזה ברור שצריך עוד כסף לתחזוקה. במקרה הכי גרוע נראה מודעה ביד 2.

פורסם
השורה התחתונה של מה שנאמר למעלה אומר שמי שרוצה להביא רכב ברמה גבוהה צריך להכין 100,000 ש"ח. רכב "רגיל" בסביבות חצי וזה נאמר לפי נסיון של אנשים ולא קריאה משרשורים. ולכל אחד שמביא רכב כזה ברור שצריך עוד כסף לתחזוקה. במקרה הכי גרוע נראה מודעה ביד 2.

את האמת אין לי כח לקרוא את כל הדברים שנכתבו פה

אבל מרפרוף קצר אני יכול להגיד לך

שיש למה שהעלת רסרב

רכב במצב כזה יגיע ל 20 K$

עכשיו להביא מוסטנג קופה במצב גרוע אבל נוסע יעלה לך באזור ה 50-60

עכשיו מפה ככל שתעלה ברמה תשלם יותר

להביא אחת במצב יפה אבל לא מושלם (םסטבק למשל 65-67 , לא יודע מחירים של מודל גבוה יותר ) יעלה לך באזור ה 130

מושלמת עולה שם באזור ה 40 ואני לא יודע כמה יגמר פה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

אופצית יבוא רכב מחו"ל פותחת בפני הישראלי המצוי דלת נוספת לבעלות על רכב אספנות, חשוב לזכור שפתיחת הדלת הזו היא לא בהכרך פתח הזדמניות זול!

אם ברצונך להביא רכב מחו"ל, חשוב לדעת שלא מדובר רק בחישוב כלכלי טהור, והעסק לא זול! ועדיין במחיר של משפחתית ממוצעת מהשנתונים האחרונים, תוכל להיות הבעלים של רכב אספנות,

לעניין המחיר למי שמתעתד להביא רכב כזה, אין משמעות זה... מחיר החלום! וכאשר חשקה נפשך ברכב החלומות שלך עליך להבין כי יתווספו עלויות נוספות כאלה ואחרות, ולכן אם החלטת ללכת על ההרפתקאה, תנודות במחיר של מאות או אלפי שקלים לכאן או לכאן יתכנו ולכן חשוב לקחת את זאת בחשבון מראש!

השיטה הטובה לדעתי היא לקבוע סכום מקסימום להוצאות ואז לנסות ולאתר את הטוב ביותר שיכול כספך לקנות ולא לאתר את הרכב ואז לחשב כל שקל עד לבית!

היתרון ביבוא רכב מחו"ל הוא המבחר הגדול והמגוון ברכבים ומצבם, החסרון שצריך סבלנות וכיסים עמוקים, ולדעת שלפעמים על חלום צריכים לשלם אפילו יותר ממה שתכננו.

אם תכוון על אקזוטיקה או רכב נדיר ומיוחד הרי שהמחיר יהיה בהתאם ואם תכוון לרכב עממי או נפוץ הרי הסיכוי למצוא משהו שיהיה נדיר פה וזול לקניה עולה.

בקיצור הקניה דרך האי ביי מלהיבה ומרגשת אבל צריך לזכור שאינה מתאימה לכל אחד, ויש לעשות שיעורי בית בצורה יסודית לפני שממהרים ללחוץ על ה-ENTER-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...